0-1

Hjertelig velkommen til tippeligaoppgjøret mellom Sandnes Ulf og Lillestrøm!
    Det er et viktig oppgjør for begge lag i dag, og de har hatt motsatt formkurve i det siste. Lillestrøm har ikke tapt siden Sandnes Ulf vant på Åråsen 30. juni. Sandnes har ikke tatt poeng siden den nevnte seieren.
    Noen kjente fjes får vi nok en gang stifte bekjentskap med i Tippeligaen. Bjørn Helge Riise er tilbake etter et opphold i engelske Fulham og starter også i dag. Thorstein Helstad er også tilbake igjen etter et opphold i Frankrike og sitter på benken fra start av.
    For hjemmelaget starter nysigneringen Morten Bertolt sentralt på midtbanen. Morten Eriksen er henvist til benken. Aslak Falch starter i mål for Sandnes Ulf, da Bo Andersen er sykemeldt og har uttalt at han har problemer med motivasjonen.
    Vi er en time unna kampstart.
    Lagene er i full gang med oppvarmingen. Noen mørke skyer ligger og lurer, men det er i øyeblikket flotte spilleforhold. Det skal bli spennende å se hvem som kommer best ut av midtbaneduellen mellom de to nyankomne Bertolt/Riise.
    Lagene ledes ut på banen av dommer Hafsås.
    Hjemmelaget starter kampen.
    1'
    Bertolt med en fryktelig start på kampen, feilpasning direkte etter avspark. Lillestrøm klarer ikke utnytte feilen.
    1'
    Høiland med to gode stusser, men Saaliti er for langt ifra duellene.
    3'
    Kippe klarerer.
    4'
    Riise må ha litt bistand etter en duell med Skjølsvik.
    6'
    Han er på bena igjen og kampen er igang igjen.
    6'
    Bjørn Helge Riise sa til en lokal avis at denne kampen kom til å bli en krig. Det virker som om Skjølsvik har tatt ham på ordet. Han er veldig tent i starten av dette oppgjøret.
    7'
    Lillestrøm har startet best, men den siste flikken har ikke nådd rett spiller enda.
    9'
    Sandnes Ulf har hatt flest avslutninger i åpningen, Skjølsvik prøvde seg akkurat fra distanse. Men langt utenfor.
    9'
    Den lange pasningen tidlig i bakrom er tydelig oppskriften for hjemmelaget.
    10'
    Nære fra hjemmelaget, Høiland legger flatt inn foran mål, men Saaliti er for sen og ballen triller forbi.
    12'
    Thorsteinsson faller innenfor 16-meteren, men Hafsås vinker islendingen opp. Det så riktig ut.
    13'
    Vaagan Moen prøver å skape problemer for Espedal. Men den rutinerte stopperen har ikke nevneverdig trøbbel og skjermer ballen ut.
    16'
    Gabrielsen header corneren langt over.
    16'
    Lite finspill i øyeblikket. Mye dueller med påfølgende frispark.
    17'
    Forsvarslinja til Lillestrøm har gjort en god jobb sålangt, Tommy Høiland har problemer med å tilpasse løpene sine og har stort sett gått i offside.
    20'
    Klareres til innkast.
    20'
    Kastet klareres til corner.
    21'
    Pepa header utenfor. Der hadde ikke Ramovic kontroll.
    21'
    Hjemmelaget har tatt mer over nå.
    22'
    Torsteinbø legger fint inn til Høiland som stupheader mot mål, men Ramovic fanger ballen enkelt. Spissen burde nok tatt ballen med seg og avsluttet med bena.
    25'
    Høiland blir spilt gjennom.
    26'
    Ramovic fanger den tilslutt.
    26'
    Det er bare Sandnes Ulf utpå banen her nå.
    27'
    Høiland blir tatt av Østli. Det ser ut som han blir tatt innenfor, men Hafsås peker akkurat på 16-meter streken.
    29'
    Holmvik prøver seg, men den går langt over.
    29'
    Igjen er Kippe høyest.
    30'
    Lillestrøm har store problemer med å holde ballen i laget. Det går bare et par trekk før aggressive Sandnes spillere vinner ballen tilbake.
    32'
    Sandnes Ulf gjør akkurat som de vil, de setter Lillestrøm til stadighet på prøve. Men Høiland sliter med offsidelinja.
    35'
    Vaagan Moen prøver seg fra distanse, men ballen går langt over hjemmlagets mål.
    37'
    Gult kort til Lillestrøm
    Er altfor sent inne i duellen mot Espedal og havner i boka til dommeren.
    37'
    Riise får frispark på 20 meter. Farlig posisjon.
    39'
    Østbø flikker den til corner.
    39'
    Hjørnespark til Lillestrøm
    39'
    Mål for Lillestrøm!
    Sandnes Ulf 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Frode Kippe
    Målgivende: Petter Vaagan Moen
    Corneren lander på hodet til Frode Kippe, han nikker den kontant i motsatt hjørne. Flott dødball!
    40'
    Lillestrøm scorer på kampens første store sjanse.
    42'
    Sandnes fortsetter å kjøre kampen. Men får ikke uttelling i form av mål.
    44'
    Nære fra Anderson. Prøver seg fra omlag 18 meter, men den går utenfor.
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt i denne omgangen.
    45'+1
    Frispark til Sandnes Ulf i en meget god posisjon. På 16,5 meter.
    45'+2
    45'+3
    Holmvik blåser frisparket i muren til hjørnespark, men det blir aldri tatt da Hafsås blåser lagene til hvile.
    Det må føles litt urettferdig for hjemmelaget at bortelaget går til pause med ledelse. Sandnes Ulf har vært klart best og eid denne omgangen. Men på dette nivået er det kun en dødball som skal til før ballen ligger i mål. Lillestrøm må opp flere hakk hvis ikke Sandnes Ulf skal utligne ledelsen. De har vært veldig skuffende i første omgang. Sandnes Ulf på sin side må produsere flere farlige sjanser, og ikke minst sette dem.
    Vi ser frem mot andre omgang her fra Sandnes Idrettspark.
    Lagene er på vei ut på banen igjen nå.
    45'
    Anderson blir spilt gjennom, han header den tilbake til Knudtzon. Men han skyter langt utenfor.
    46'
    Sandnes Ulf flytter opp spillere på innkast.
    48'
    Thorsteinsson kaster langt, Espedal får til en slags avslutning. Men Lillestrøm får avklart.
    49'
    Gabrielsen får avsluttet igjen, men går ufarlig utenfor.
    50'
    Corneren går tvers gjennom feltet og Lillestrøm kontrer. Det gjør de svakt, og Sandnes Ulf overtar.
    52'
    Sandnes Ulf har initativet i denne omgangen også. Lillestrøm har store problemer med å spille hverandre gode. Fryktelig mange feil.
    55'
    Svært nære fra hjemmelaget! Holmvik slår et glimrende innlegg, igjen er Saaliti for sen og ballen glir forbi. Der kunne det stått 1-1.
    57'
    Igjen er Ramovic ute å sykler, i duell med Høiland bommer han på ballen. Men heldigvis for han går ballen over dødlinja.
    58'
    Sandnes Ulf sliter med å skape store sjanser. Lillestrøm klarerer gang på gang.
    61'
    Torsteinbø i en flott innleggsposisjon, men velger feil og Ramovic får ballen.
    64'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Morten Eriksen
    Ut: Kamal Saaliti
    Den hjemvendte sønn kommer inn for vertene.
    66'
    Vaagan Moen får til en slags avslutning, men langt over.
    66'
    Thorstein Helstad skal inn for Lillestrøm nå.
    67'
    Høiland og Kippe i en ny duell, begge faller. Hafsås vinker videre. Riktig igjen fra mannen med fløyta.
    68'
    Lillestrøm lar Sandnes Ulf spille, og venter på den gyldne overgangen.
    69'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Thorstein Helstad
    Ut: Erling Knudtzon
    Da kommer Helstad inn for en for dagen svak Erling Knudtzon.
    69'
    Ramovic vipper ballen videre ut i ufarlig rom.
    70'
    Thorsteinsson skal ta et nytt kast i god posisjon.
    72'
    Ramovic fanger kastet enkelt.
    72'
    Vindenes header ballen ut, og Sandnes Ulf kontrer. Kontringen ebber ut i ingenting.
    74'
    Gabrielsen prøver seg på å dra ut tiden på et kast, men Hafsås er kjapt ute å gir beskjed at det ikke er aktuelt.
    77'
    Det skjer ikke veldig mye i øyeblikket. Sandnes Ulf prøver og prøver, men Lillestrøm virker å ha grei kontroll.
    79'
    Avni Pepa og Vaagan Moen har en liten diskusjon, men de blir venner igjen.
    82'
    Sandnes får frispark.
    84'
    Bertolt får ballen på bakre stolpe, han prøver å dempe den. Men dempingen er for hard og ballen går inn til Ramovic. Det var nære for debutanten.
    85'
    Nære! Skjølsvik får ballen på bakre av Eriksen, han header mot mål. Ramovic må ut i full strekk og redder. Høiland er nær på returen, men ballen blir klarert.
    86'
    Store sjanser for hjemmelaget nå! Både Høiland og Holmvik får avsluttet, men Ramovic står som en vegg.
    87'
    Tas kort. Thorsteinsson får ballen og blir taklet på 17 meter.
    87'
    Frode Kippe
    Får for taklingen på Thorsteinsson.
    88'
    Inn: Espen Nystuen
    Ut: Petter Vaagan Moen
    88'
    Holmvik prøver seg på frisparket, men det går rett i muren og Lillestrøm klarerer. Igjen.
    90'
    Nå begynner tiden å renne ut for Sandnes Ulf.
    90'
    Det er lagt til tre minutter her.
    90'+1
    Thorsteinsson prøver et langt innkast, men Kippe er igjen høyest og klarerer.
    90'+2
    Lillestrøm får frispark noen meter fra hjørnesflagget. Tar det kort, og går ned til flagget. Ender med corner.
    90'+3
    Går til kast.
    90'+4
    90'+4
    Da er det over her i Sandnes Idrettspark.
    Lillestrøm tar med seg tre viktige poeng uten å imponere noen som helst. Sandnes Ulf kjørte denne kampen fra start til slutt, men klarte ikke overliste Sead Ramovic i de avgjørende situasjonene.
    Det er noen skuffede Sandnes Ulf spillere som går i garderoben, mens Lillestrømspillerne feirer med fansen.
    Frode Kippe på dødball ble tungen på vektskålen nok en gang. Men skal Lillestrøm fortsette å ta poeng, må Haglund og hans team gjøre noe drastisk. For disse poengene kan de takke Sead Ramovic for.
    Takk for i kveld her fra Sandnes Idrettspark!