S08 (4-4-2): Kristiansen - Askar, Jørgensen, Rosted, Thomassen - Halvorsen, Lund Nielsen, Poulsen, Zachariassen - Mortensen, Diatta.
    0'
    AaFK(4-4-2): Lie - Arnarson, Ramsteijn, Lie, Kirkeskov - Gyasi, Riise, Hoff, Fet - Papazoglou, Mos.
    0'
    Velkommen til Sarpsborg stadion. Gradestokken er rundt null, så det blir en kjølig affære for publikum. Viktig kamp for begge lag. Aalesund spiller for ny kontrakt, Sarpsborg for medaljer.
    0'
    Sarpsborg har vunnet fire av de fem siste hjemmekampene mot Aalesund.
    0'
    Bra start av Aalesund, som får en stor mulighet. Papazoglou skyter over fra 11 meter.
    2'
    Duell mellom Gyasi og Thomassen ender med utspark fra Kristiansen.
    5'
    Diatta løfter et frispark inn, over Lie, men ballen går til side for mål. Halvorsen skyter i nettveggen.
    7'
    Diatta får seg en smell, men kommer opp igjen.
    8'
    Kristoffer Zachariassen går ned i Aalesund-feltet og vil ha straffespark. Det får han ikke.
    10'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Jørgen Hatlehol
    Ut: Mikkel Kirkeskov
    11'
    Tøft for Aalesund å få en skade så tidlig. Trolig er det en strekk på Kirkeskov.
    12'
    Kjempesjanse for Sarpsborg. Bjørn Helge Riise redder på streken etter heading fra Halvorsen. Det hele startet med et frispark fra Thomassen.
    14'
    Sarpsborg har fått et grep om kampen. Aalesund lever farlig.
    17'
    Sarpsborg-corner, men Papazoglou klarerer.
    21'
    Ole Jørgen Halvorsen kommer farlig frem på høyresiden, men innlegget er ikke godt nok.
    21'
    Nå er Aalesund hardt presset!
    22'
    Diatta går til dødlinjen og legger inn, men Zachariassen misser.
    23'
    Anders Kristiansen i Sarpsborg-målet må prøve å holde varmen ved å holde seg i aktivitet. AaFK gir ham i øyeblikket ingenting å gjøre.
    24'
    Diatta på farten, men Aalesund klarer å klarere skuddet.
    24'
    Halvorsen legger inn fra kanten. Aalesunds Arnarson klarer å headet ballen rett foran Mortensen.
    25'
    Aalesund gjør en god defensiv jobb, men hvor lenge kan de stå imot presset?
    26'
    Matti Lund Nielsen skyter, men ballen treffer en AaFK-spiller.
    28'
    Nok et Matti Lund Nielsen-skudd som blir blokkert.
    29'
    Patrick Mortensen header utenfor målet til Lie.
    30'
    AaFK-supporterne jubler. Over at Stabæk leder over Sogndal.
    32'
    Diatta skyter på frispark. Lie er fint nede og redder.
    33'
    For første gang på leeenge er AaFK i nærheten av Sarpsborg-målet. Men det hele renner ut i sanden.
    34'
    AaFK får til et innlegg, men Sarpsborg klarerer greit ved Jørgensen.
    36'
    Aalesund har ballen mer nå. De kjemper for å overleve eliteserien. Den defensive organiseringen er god, og innsatsen upåklagelig.
    39'
    Andreas Lie er ute og fanger ballen etter et sarpe-innlegg.
    41'
    Fantastisk mulighet til Sarpsborg når Diatta går langt dødlinjen og legger inn. Oddbjørn Lie griper inn og dermed blir det ingen sjanse.
    42'
    Farlig foran AaFK-målet, igjen etter innlegg fra Halvorsen. AaFK får imidlertid klarert ved Arnarson.
    45'+1
    Gult kort til Aalesund
    Oddbjørn Lie
    45'+1
    45'+2
    46'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Aalesund
    Mål: Patrick Mortensen
    Joachim Thomassen skyter, Lie må gi retur, Mortensen prøver seg og Lie må gi ny retur. På det tredje forsøket går ballen i mål for Sarpsborg.
    48'
    Ny mulighet for Mortensen etter forarbeid av Diatta, men ballen går utenfor denne gang.
    51'
    Nå må Aalesund framover på banen.
    51'
    Sarpsborg er farlig på ferde med innlegg fra Halvorsen, men det blåses frispark til AaFK i feltet.
    57'
    Et meget godt Sarpsborg-angrep, men det hele renner ut i utspark fra mål.
    58'
    Stemningen synker i Stormens østlandsavdeling når speaker forteller at Sogndal har utlignet.
    59'
    Kaj Ramsteijn
    59'
    Diatta blir stygt sparket ned av Ramsteijn.
    60'
    Heldigvis kommer Diatta seg på beina igjen. En av eliteseriens største profiler.
    61'
    Megasjanse til Sarpsborg. Først Mortensen, så Thomassen. Herlig dobbelredning av Lie i AaFK-buret.
    62'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Joackim Jørgensen
    62'
    Inn: Fredrik Carlsen
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    66'
    Amin Askar kommer aldeles alene ved dødlinjen, men innlegget er håpløst dårlig.
    67'
    4600 tilskuere i Sarpsborg.
    68'
    Diatta har lekestue i Aafk-forsvaret, men Ramsteijn klarerer foran Mortensen.
    68'
    Andre gule kort til Aalesund
    Ramsteijn river ned Diatta. Får fortjent gult kort nummer to.
    70'
    I stolpen fra Halvorsen - fra skarp vinkel.
    74'
    AaFK har trukket tilbake Vebjørn Hoff som midtstopper.
    75'
    Joachim Thomassen legger corner, men ballen blir for lang og går til utspark.
    76'
    Matti Lund Nielsen skyter utenfor.
    81'
    Arnarson kommer på skuddhold for AaFK, men ballen går over. Aalesund har fortsatt ikke hatt en målsjanse i kampen.
    81'
    Inn: Marlinho
    Ut: Mohammed Abdellaoue
    83'
    AaFK kjemper fortsatt med ti mann, men er egentlig sjanseløse. Ingenting tyder på at de skal utligne.