1 285
2 006

Hei og velkommen til livedekning av oppgjøret mellom Sarpsborg 08 og Strømsgodset, fra Sarpsborg Stadion!
    Hjemmelaget har hatt en tung start på sesongen, men fikk en etterlengtet opptur sist. Sarpingene reiste til Molde og vant 4-2, og stortalentet Sondre Ørjasæter fikk virkelig vist seg frem med to scoringer. Det tok de opp på 13. plass på tabellen.
    Godset kommer til denne kampen etter å ha slått Haugesund 2-0 i forrige serierunde. Et selvmål, og en scoring av Melkersen sørget for tre etterlengtede poeng etter en litt svak periode. Gjestene er nå på 7. plass på tabellen.
    Lagene er klare, og det er ingen store overraskelser. Godset gjør én endring når Therkelsen kommer inn for Ulland Andersen, mens 08 er uforandret fra sist.
    0'
    Strømsgodset med avspark. Gjestene åpner med en lang ball, men 08 vinner et innkast.
    0'
    Ørjasæter forsøker å sette opp en vegg ute langs venstre, men Vilsvik henger godt med.
    1'
    Nære på for 08! Hiim forserer opp langs venstrekanten, og får lagt inn. Chrupalla mottar ballen på bakre stolpe, men klarer ikke å finne Meister inne foran mål.
    3'
    Tas kort, midt på banen.
    5'
    Godset spiller seg fint ut bakfra, men angrepet renner ut i sanden når Stengel slår en crosser ut over sidelinja.
    7'
    Et lite trykk fra gjestene nå, som kommer til et par innlegg. Sarpsborg 08 står godt imot.
    8'
    Godset som stadig spiller inne på Sarpsborg 08 sin banehalvdel. Gode til å vinne ballen igjen etter balltap, men enn så lenge sliter de med å skape målsjanser.
    10'
    Så kontrer Sarpsborg 08! Stefan Johansen vrir spillet nydelig til Chrupalla, som tar ned ballen inne i sekstenmeteren. Han dunker til med venstrefoten, men Bråtveit redder.
    11'
    Frispark til Godset langt inne på egen halvdel. Tas kort av kapteinen.
    13'
    Therkelsen drar seg inn i sekstenmeteren til 08, og dunker inn i Casas. Det er sistnevnte som det går verst utover, som trenger litt assistanse.
    16'
    Ser vi bort i fra avslutningen til Chrupalla, så har dette vært en veldig sjansefattig omgang så langt. Ingen av lagene som klarer å skape et varende trykk på det andre i øyeblikket.
    19'
    Slås på bakre mot Valsvik, men går gjennom hele feltet og ut til innkast.
    21'
    Stor mulighet for gjestene! Therkelsen river seg fri ute til høyre, og setter opp Farji på 16 meter. Farji avslutter på et touch, men skuddet sniker seg like utenfor stolpen.
    23'
    Nå er det Strømsgodset som trykker på! Therkelsen er råsterk når han kommer seg ned til dødlinja. Han slår så 45 grader ut, der Stengel får avsluttet fra ti meter. Skuddet har god retning, men blokkeres.
    26'
    Frispark på midtbanen. Setter spillet i gang raskt.
    27'
    Hiim kommer til avslutningen fra 18 meter, men skuddet går langt utenfor.
    28'
    Wichne kaster seg inn og blokkerer et skudd fra Tomasson, og blir liggende. Får litt medisinsk hjelp, før han er på beina igjen.
    30'
    Tas kort.
    31'
    Wichne får god tid til å stille inn sikte, når han skyter fra drøyt 20 meter. Skuddet er hardt, men går rett på Bråtveit.
    33'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    35'
    Mål for Strømsgodset!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Jonas Therkelsen
    Målgivende: Jesper Taaje
    Strømsgodset tar ledelsen på dødball! Stengel slår corneren langt bak i feltet. Der ruver Taaje høyest, og stopperen header ballen videre til Therkelsen. Han får stusset ballen videre over Ilic, og inne på streken klarer ikke 08 å klarere. 0-1!
    35'
    God mulighet for Stefan Johansen! Ørjasæter settes opp inne i sekstenmeteren, og legger ballen fint til rette for Johansen. Han curler ballen mot lengste hjørnet, men en herlig blokkering av Taaje redder gjestene.
    38'
    Slås mot bakre stolpe, men der får Godset frispark.
    38'
    Slås langt mot Melkersen, som vinner sin duell.
    39'
    Slås mot bakre stolpe, men der header Ødegaard unna.
    39'
    Farji rundlurer Magnar Ødegaard nede langs venstrekanten, og kommer seg til dødlinja. Han forsøker så å finne Melkersen inne foran mål, men 08 får avverget.
    42'
    Bra sjanse for hjemmelaget! Frispark til 08, midt på Godset sin halvdel. Johansen setter opp Ørjasæter som kommer til avslutning fra spiss vinkel, Skuddet er godt, men Bråtveit redder.
    43'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Sondre Ørjasæter
    Ørjasæter danser seg forbi to-tre mann og inn i sekstenmeteren. Så går han i bakken, og dommer dømmer for filming. Det er det ikke alle på Sarpsborg Stadion som er enig i! Får åpenbart en liten dytt der, kantspilleren.
    45'
    45'+3
    Det er pause i Sarpsborg, og gjestene leder 1-0. Therkelsen sin scoring etter dødball er det eneste som skiller lagene, i det som har vært en relativt jevnspilt omgang. Vi er straks tilbake med de siste 45!
    45'
    Hjemmelaget sparker i gang andreomgang!
    45'
    Frispark i god posisjon for 08. Johansen svinger ballen inn foran mål, men ballen går utover dødlinja.
    45'
    08 ruller opp et fint angrep langs sin høyrekant, med Wichne, Johansen og Chrupalla. Sistnevnte kommer til innlegg, men blir upresis. Godset overtar.
    47'
    Tas kort.
    47'
    Slås mot første stolpe, men der er Ødegaard sterk og header unna.
    47'
    Chrupalla tester Bråtveit! På karakteristisk vis drar han seg inn fra sin høyrekant, før han vrir ballen mot det lengste hjørnet. Tvinger Bråtveit ut i full strekk, og keeperen må slå til corner.
    49'
    Taaje stanger unna.
    49'
    Godset får et frispark inne i egen femmeter. Bråtveit dunker langt mot Melkersen.
    51'
    Sarpsborg 08 har åpnet best i denne andreomgangen. Satt Strømsgodset under et godt press de første snaue ti minuttene her.
    53'
    Helt utrolig at ikke Sarpsborg 08 utlikner! Plutselig kommer Sarpsborg 08 to mot en, og Ørjasæter serverer Meister inne foran mål. Spissen får avsluttet fra fem meter, men skuddet går rett på Bråtveit. Returen går tilbake i Meister, som ikke klarer å stokke beina. Da går ballen like utenfor. Kjempesjanse!
    54'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jonas Therkelsen
    Holder igjen Hiim på en kontring.
    56'
    God posisjon for et innlegg, og Johansen sikter mot Ødegaard. Taaje stanger ut.
    56'
    Offside for Sarpsborg 08
    57'
    Stromløp fra 08 nå! Kommer til innlegg etter innlegg, og Godset sliter med å ta tak i ballen. Det hele ender med en skuddmulighet for Ørjasæter, som skyter langt over fra hjørnet av sekstenmeteren.
    59'
    Så får Farji en god mulighet for Godset! Gjestene kontrer, og Farji kommer seg til skudd fra hjørnet av femmeteren. Skuddet blokkeres mesterlig av Casas.
    60'
    Frispark til Godset på midtbanen. Tas kort.
    61'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Strømsgodset
    Målgivende: Logi Tomasson
    Strømsgodset er effektive og legger på til 0-2! Tomasson får all verdens tid ute til venstre, og slår presist inn foran mål. Der står Therkelsen helt alene og kan enkelt heade inn 0-2 fra kloss hold.
    62'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Marko Farji
    64'
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Elias Hoff Melkersen
    64'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Peter Reinhardsen
    Ut: Eirik Wichne
    64'
    I tverrliggeren fra Jeppe Andersen! Sarpsborg 08 angriper ute til venstre, og Hiim kommer til innlegg. Andersen får headet, men ballen lander oppe på tverrliggeren før Bråtveit slår ballen over.
    67'
    Bråtveit kommer ut og plukker.
    67'
    Inn: Martin Andersen
    Ut: Henrik Wendel Meister
    68'
    Stefan Johansen og Bråtveit kolliderer på bakre stolpe, og Johansen blir liggende.
    69'
    Slås mot bakre stolpe, men Taaje er der igjen.
    69'
    Kommer omsider på beina igjen Johansen.
    70'
    Nesten 0-3! Godset kontrer på strålende vis, og Tomasson kommer alene med Ilic. Vinkelen er spiss, og avslutningen går rett på keeperen.
    70'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Peter Reinhardsen
    Målgivende: Aimar Sher
    Reinhardsen reduserer! Stefan Johansen slår en strålende ball opp i mellomrommet til Sher. Han gir ballen videre til Reinhardsen, som legger den til rette og dunker ballen i mål ved nærmeste stolpe.
    71'
    74'
    Slås rett i klypene på Ilic.
    74'
    Chrupalla er nære ved å utlikne! Mottar ballen ute til høyre, drar seg innover i banen og sikter mot det lengste hjørnet. Ballen sniker seg like utenfor.
    75'
    Ulland Andersen setter seg ned og trenger medisinsk tilsyn. Ser ut som han kanskje må ut igjen, innbytteren.
    77'
    Inn: Samuel Silalahi
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    78'
    Silahahi bemerker seg med en gang, og kommer til skudd fra 16 meter. Rett på Ilic.
    80'
    Reinhardsen kommer til avslutning etter et innlegg. Hiim som slår inn, og Chrupalla header ballen inn i feltet. Reinhardsen får til et skudd, men får for lite kraft i den.
    82'
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Jonas Therkelsen
    83'
    Inn: Dadi Dodou Gaye
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    83'
    Jeppe Andersen
    For seint inne i en takling på midtbanen.
    83'
    Slår ballen inn i feltet, menn 08 får klarert.
    84'
    Sarpsborg 08 triller ballen rundt sekstenmeteren til Godset, før Casas velger å teste skuddet. Rett på Bråtveit.
    86'
    Inn: Simon Tibbling
    Ut: Stefan Johansen
    87'
    88'
    Sarpsborg 08 1 - 3 Strømsgodset
    Mål: Gustav Valsvik
    Valsvik og Godset avgjør kampen! Stengel slår corneren inn foran mål, før ballen plutselig faller ned i beina på Valsvik etter et svakt klareringsforsøk av Casas. Godset-stopperen nøler ikke, og dunker ballen opp i nettaket. Da forlater publikum Sarpsborg stadion.
    88'
    Tas kort, før Tibbling slår inn. Godset stanger unna.
    90'
    I kjølvannet av corneren kommer 08 til et nytt innlegg. Sher får headet mot mål, men rett på Bråtveit.
    90'+1
    Ser ut som lufta har gått litt ut av hjemmelaget nå, som går mot nok et hjemmetap.