0-2

Velkommen til Sarpsborg stadion, og til livedekning av eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Tromsø.
    Hjemmelaget Sarpsborg 08 sliter kraftig om dagen. Sarpingene står uten poeng på de tre siste kampene, og deres forrige seier kom 19. mai. De blåhvites forrige poeng ble innkassert hjemme mot Strømsgodset.
    Tromsø har sklidd ut av gullstriden etter en meget dårlig periode. I likhet med Sarpsborg 08 står de uten poeng de tre siste kampene, og har ikke vunnet siden hjemmekampen mot Strømsgodset i september.
    Sarpsborg 08 står bokført med lutfattige 17 poeng etter 25 spilte kamper. Fire seire, fem uavgjort, 16 tap og 26-56 i målforskjell har plassert hjemmelaget helt nederst på tabellen, med elleve poeng opp til sikker plass. Det skal et aldri så lite mirakel til om de blåhvite østfoldingene skal holde seg i det øverste selskap.
    Ser man bort fra de tre nederlagene Tromsø har lidd de forrige kampene, har nordlendingene gjort en meget god sesong. På 25 kamper har de rødhvite gjestene sanket 42 poeng, og befinner seg før kveldens oppgjør på 4.-plass. Tolv seire, seks uavgjort, syv tap og en målforskjell på 44-31 har gjort sitt til at bortelaget er med i medaljestriden for fullt.
    For Sarpsborg 08 er Berat Jusufi, Magnar Ødegaard og Joakim Eyde ute med skade, mens Michael Røn og Mohamed Elyounoussi er usikre. Hugues Wembangomo (fire), Joackim Jørgensen (fire) og Kjetil Berge (to) må alle passe på for å unngå karantene mot Brann.
    For Tromsøs del ser det hele langt lysere ut når det gjelder skader. Kun sisteskanse Marcus Sahlmann mangler. Remi Johansen og Miika Koppinen står begge bokført med to gule kort, og må dermed være forsiktige med tanke på en eventuelle karantener.
    Sarpsborg 08 gjør et par store og overraskende forandringer før dagens oppgjør. Joackim Jørgensen må gi seg grunnet en skade i kneet, mens Erik Jonvik tar plass som venstreback. Hoås returnerer og starter på topp med Martin Wiig.
    Det er særdeles glissent på Sarpsborg stadion for øyeblikket, og kampstart er kun minutter unna.
    Dagens hoveddommer er Anders Johansen og med seg på sidene har han Ole Johan Lillebuen og Hege Lanes Steinlund. Fjerdedommer er Trond Ivar Døvle.
    Wiig og Ahamed sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Wiig legger Yndestad i bakken i en løpsduell på høyresiden. Tromsø tildeles frispark ved egen 16-meter.
    1'
    Koppinen vinner ballen fint fra Hoås, og Tromsø vinner etter hvert et innkast.
    2'
    Giæver vrir fint til Wembangomo, og sistnevnte slår inn mot Ahamed. Den utlånte spissen lår ballen gå videre i håp om at Hoås skal få pannebrasken på ballen, men der rydder Ciss opp.
    3'
    Drage stikker igjennom Andersen, men Wembangomo stormer inn og avverger. Godt forsvarsspill.
    4'
    Andersen ser at Mos starter, og forsøker å tre igjennom spissen. Heieren Hansen kommer mellom, og takler unna for vertene.
    5'
    Etter et par kombinasjoner slår Wiig inn i feltet fra høyresiden. Avleveringen er svak, og Malmqvist plukker enkelt.
    5'
    Yndestad sklir i farlig posisjon. Breive snapper opp kula og setter fart mot mål. Sarpsborg 08-spilleren blir litt ubesluttsom på vei fremover, og søler etter hvert bort ballen i et driblingsforsøk.
    7'
    Drage forsøker et innlegg fra venstresiden, men Berge blokkerer.
    7'
    Wembangomo stormer oppover banen, før han slår hardt og lavt inn i boks. Hoås er nære ved å få en fot på ballen, men crosseren går forbi alt og alle. Godt initiativ av Wembangomo.
    11'
    Tromsø presser nå. Andersen jager Wembangomo langs venstre, men backen rydder opp.
    13'
    Bortelaget har ikke kommet ordentlig i gang enda. Nå triller gjestene kula i forsvar.
    14'
    Drage forsøker et innlegg fra høyresiden, men den lave avleveringen finner kun Heieren Hansen.
    14'
    Ciss forsøker seg på en kopi av målet mot Strømsgodset, i det han klemmer til fra distanse. Heier må kaste seg, men redder kontrollert. Godt forsøk fra høyrebacken.
    15'
    Wiig får plass på venstresiden, og slår fint inn i feltet mot Hoås. Den høyreiste spissen går opp i duell med stopper Koppinen, men Tromsø-stopperen blir for sterk ved den anledningen. Godt forsvarsspill.
    16'
    Etter fint forarbeid av Kara kommer Johansen seg løs på høyresiden. Det påfølgende innlegget blir for svakt, og ballen går over og utenfor målet til Heier.
    17'
    Yttergård Jenssen chipper ballen nydelig videre mot en jagende Thomas Drage, men Jonvik klarerer fint for hjemmelaget.
    18'
    Ciss jobber seg oppover høyresiden, og slipper ballen videre til Johansen. Igjen er innlegget fra sistnevnte for dårlig og Heier tar over.
    18'
    Tromsø triller ballen i de bakre rekkene nå. Lite har skjedd de første 19 minuttene, og det har vært jevnspilt så langt.
    20'
    Hjemmelaget spiller seg fint oppover banen, men det blir for mye ubesluttsomhet den siste tredjedelen av banen.
    21'
    Breive triller til Giæver, som forsøker å spille førstnevnte igjennom på ett touch. Der bryter Björck fint for Tromsø.
    21'
    Drage og Mos er aggresive i presset, men hjemmelaget spiller seg allikevel kontrollert ut av forsvar. Etter hvert spilles ballen til Hoås, og i duell med Koppinen er Tromsø-kapteinen for tøff. Frispark til 08 ved midtbanen.
    23'
    Hjemmelaget er mer med nå, og står høyere med laget. Tromsø har på sin side virket mege sikre i forsvar, og har ikke sluppet Sarpsborg 08 til de helt store mulighetene.
    24'
    God mulighet for Tromsø! Ihugba forsøker å klarere, men Drage blokkerer med foten. Ballen spretter bort til en umarkert Andersen, som banker ballen over fra god posisjon.
    25'
    Yndestad tar med seg Yttergård Jenssen på venstresiden, før sistnevnte hælsparker kula tilbake til Tromsøs venstreback. Det påfølgende mottaket er svakt, og det ender med utspill til Heier.
    26'
    Hjemmelaget småspiller langs venstresiden ved Hoås, Giæver og Wiig. Etter mange trekk takler Kara ballen ut til innkast.
    27'
    Ahamed river seg løs fra Yndestad og slår inn mot Hoås. Tometersmannen forsøker å heade ned til Wiig, men avleveringen havner hos Malmqvist.
    28'
    Wiig vrir briljant ut mot Hoås på venstre, og spissen forsøker å drible seg forbi Ciss. Angriperen slår deretter inn i feltet, hvor Malmqvist redder enkelt.
    30'
    Mos mottar ballen i boks, og forsøker å drible seg fri fra Jonvik. Den tidligere KFUM-spilleren løser oppgaven ved å beine ballen unna, og hjemmelaget får klarert.
    30'
    Tromsø kontrer, og Andersen finner Drage sentralt i banen. Pasningen blir dog for upresis, og Drage får ballen for langt bak seg. Hjemmelaget overtar.
    31'
    Fint Sarpsborg 08-fotball. Giæver dribler mot Koppinen, før han slipper ballen videre til Hoås. Sistnevnte lader venstreslegga, men skuddet går langt utenfor.
    32'
    Igjen viser Koppinen fin luftstyrke da han knuser Hoås i en hodeduell ved midtbanen. Kapteinen har spilt en god kamp så langt.
    34'
    Ahamed vinner ballen i meget gunstig posisjon, og kula havner hos Wiig. Spissen fører med seg ballen oppover banen, men blir for usikker i det vertene kommer tre mot to. Wiig forsøker å tre Breive langs høyre, men Tromsø takler kula unna i siste liten.
    35'
    Ahamed ligger nede etter kontringen, og dommeren stopper spillet for å se an situasjonen.
    35'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Thomas Drage
    Berge header unna ved første stolpe.
    35'
    Ballen havner hos en umarkert Drage på høyre, som slår fint inn i feltet. Crosseren er perfekt mot Mos, men angriperen sleiver i avslutningsøyeblikket. God mulighet.
    37'
    Lite som skjer for øyeblikket. Tromsø med ballen.
    38'
    Ciss slår inn fra høyre, men Heieren Hansen og Jonvik får etter et par mislykkede klareringen ryddet unna.
    39'
    Yndestad felles av Ihugba, og Tromsø får frispark rundt 25 meter fra mål. Drage stiller opp.
    39'
    Drage slår frisparket svakt inn i feltet langs bakken, og Heier kan enkelt plukke opp kula.
    39'
    Ciss gjør det strålende i det han dribler seg forbi Jonvik langs Tromsøs høyreside, før han slår flatt inn i feltet. Der venter Mos, som igjen sleiver i det han skal skyte. Etter litt klabb og babb får Sarpborg 08 klarert. Fin mulighet for bortelaget.
    42'
    Etter mange trekk rundt hjemmelagets 16-meter havner ballen hos en svært aktiv Ciss. Han forsøker å drible seg forbi Jonvik, men denne gangen er venstrebacken med på notene og takler unna.
    43'
    Tromsø kommer til mange innlegg fra høyresiden. Andersen forsøker seg, men Ihugba klarerer.
    44'
    Tromsø fører kampen nå. Remi Johansen får masse plass sentralt i banen, og fyrer av fra distanse. Dessverre for Tromsø går avslutningen himmelhøyt over.
    44'
    Det legges til ett minutt i Sarpsborg.
    45'
    Stor mulighet for Wiig! Hoås vender opp og slår vakkert igjennom til Wiig. Spissen kommer alene med Malmqvist skrått til høyre, men keeperen redder med foten.
    45'+1
    Sarpsborg 08 får tildelt et hjørnespark
    Malmqvist fanger.
    45'+1
    45'+2
    Pause i Sarpsborg, og lagene går i garderoben på stillingen 0-0. Matchen har vært jevnspilt, og lagene har vært gjerrige bakover. Andersen og Mos har vært nære på ved et par anledninger for bortelaget, mens Wiig burde gitt Sarpsborg 08 ledelsen rett før pause. Kampen er helt åpen, og det meste kan skje etter pause.
    45'
    Drage og Mos sparker i gang 2.-omgang.
    46'
    Tromsø åpner med å trille i forsvar.
    46'
    Tromsø spiller seg oppover på venstresiden, hvor Drage fomler ballen over linja.
    47'
    Ciss finner Thomas Drage på høyresiden, og sistnevnte slår flott inn i feltet. Det lave innlegget fyker like forbi skotuppen til en fremadstormende Kara. Hjemmelaget tar over.
    48'
    Jonvik forsøker å finne Ahamed i bakrom, men Koppinen skjermer inn til Malmqvist.
    48'
    Drage er veldig upresis i det han skal ta med seg Ciss langs høyresiden, og Jonvik overtar. Tromsø har forøvrig startet kampen best.
    49'
    Yndestad kommer seg løs på venstre, men det påfølgende innlegget heades unna av Ihugba.
    50'
    Stor sjanse for hjemmelaget! Hoås ser opp, og finner Giæver til venstre inne i sekstenmeteren. Giæver spiller ballen inn i feltet mot Martin Wiig, men spissen blåser ballen håpløst over mål fra rundt ti meter.
    50'
    Jonvik kommer til innlegg på venstresiden, men Malmqvist kommer fint ut og fanger.
    51'
    Remi Johansen presser Berge knallhardt, og kapteinen blir tvunget til å skyte inn i Tromsø-spilleren og til utspill. Rutinert av kapteinen.
    53'
    Wiig finner Hoås til høyre, og Hoås spiller fint inn mot Ahamed i feltet. Den utlånte Tromsø-spilleren avslutter, men Björck blokkerer, før Malmqvist plukker opp kula.
    54'
    Hjemmelaget fører kampen nå.
    54'
    Ny god mulighet for Martin Wiig! Tom Erik Breive får masse plass ute til høyre, og slår fantastisk inn i feltet mot Wiig. Spissen stiger til værs og header mot Malmqvists venstre hjørne, men keeperen redder godt.
    54'
    Drage finner Johansen på venstresiden. Sistenevnte slår inn i feltet, hvor Heier fomler ballen over linja.
    57'
    Klareres til ny corner.
    57'
    57'
    Mål for Tromsø!
    Sarpsborg 08 0 - 1 Tromsø
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Fredrik Björck
    Drage slår corneren inn mot første stolpe, hvor Berge forsøker å heade unna. Kula fyker rett opp i været, og Hoås forsøker halvhjertet å rydde unna i duell med Björck. Tromsø-stopperen vinner duellen og header videre inn i feltet. Der venter måltyven Mos som enkelt sender bortelaget i føringen fra kort hold. 0-1!
    57'
    Tromsø slår inn fra høyre, og der venter målscorer Mos. Spissen får en tå på ballen, men Heier får akkurat bokset unna. God redning.
    59'
    Ihugba forsøker å finne Hoås i feltet, men Björck header unna for bortelaget.
    61'
    Berge slår langt mot det typiske oppspillspunktet Øyvind Hoås, men spissen når ikke opp til pasningen fra kapteinen. Tromsø og Malmqvist overtar.
    62'
    Kampen har roet seg litt ned etter målet til Mos. Sarpsborg 08 har ballen for øyeblikket, men i likhet med gjestene sliter de i den siste tredjedelen av banen.
    63'
    Drage finner Johansen utenfor 16-meteren, og sistnevnte får god plass til å skyte. Avslutningen fyker mot Heieres venstre hjørne, men keeperen redder fint ut til corner. God sjanse!
    64'
    Avverges.
    64'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Sigurd Rushfeldt
    Ut: Remi Johansen
    Målkongen Rushfeldt kommer inn for Johansen.
    65'
    Drage faller ned på venstre midtbane, Rushfeldt tar plass på topp med Mos.
    66'
    Björck mister ballen svakt til Wiig, og hjemmelaget vinner ett hjørnespark.
    67'
    Ahamed møter på første stolpe, og stusser ballen videre inn i feltet. Avleveringen går forbi alt og alle.
    67'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Ole Hansen
    Heieren Hansen feller Ciss på Tromsøs banehalvdel, og mottar kampens første gule kort.
    68'
    Tromsø mister ballen i farlig posisjon, og Ahamed overtar. Angriperen stormer mot mål sentralt i banen, før han tar med seg Hoås ute til høyre. Den høye spissen forsøker seg med en chipp fra spiss vinkel, men avslutningen går svakt over målet til Malmqvist. Der får Sarspborg 08 lite ut av mye.
    70'
    Jonvik slår inn mot Hoås, som i duell med Yndestad er for tøff. Frispark innenfor egen 16-meter til Tromsø.
    70'
    Hjemmelaget tildeles frispark ute på høyresiden. Vertene fyller opp i boks, Breive stiller opp.
    71'
    Frisparket til Breive er bra, men Björck header unna. Etter litt klabb og babb klarerer bortelaget.
    71'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Michael Røn
    Ut: Mo Ahamed
    Ahamed blir applaudert ut av både hjemme- og bortesupporterne. Inn kommer Michael Røn.
    72'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Målscorer Mos forlater banen til fordel for Nystrøm.
    73'
    Hjemmelaget har ballen mest, men sjanseskapingen har avtatt utover i kampen.
    74'
    Berge slår langt mot Hoås, og spissen får stusset videre. Hoås klager på at kollega Wiig ikke starter i bakrom, og Tromsø tar over.
    75'
    Yttergård Jenssen finner Andersen i feltet, men Jonvik avverger med en fin takling.
    76'
    Koppinen er rasende på Heieren Hansen da Tromsø-kapteinen mener han bruker albuen unødvendig. De to midtstopperne tar hverandre etter hvert i hånda, og spillet fortsetter.
    77'
    Sarpsborg 08 0 - 2 Tromsø
    Mål: Steffen Nystrøm
    Målgivende: Sigurd Rushfeldt
    Tromsø øker til 0-2! Bortelaget spiller seg nydelig oppover langs venstresiden, og etter mange trekk legger Rushfeldt nydelig ned ballen til en fremadstormende Nystrøm. Innbytteren kommer seg enkelt unna Berge, og er sikker som banken alene med Heier. Vertene blir straffet knallhardt av et effektivt Tromsø.
    77'
    Ciss ligger nede med det som ser ut til å være krampe. Etter assistanse fra lagkamerat Kara kommer han seg på beina igjen.
    80'
    Sarpsborg 08 gjør klart et dobbeltbytte.
    80'
    Yttergård Jenssen finner Andersen utenfor 16-meteren, og midtbanespilleren får helt upresset avslutte mot mål. Skuddet blokkeres av Heieren Hansen.
    81'
    Jonvik header unna.
    81'
    Drage slår inn mot Kara, men headingen fra sistnevnte går over.
    82'
    Inn: Claes Kronberg
    Ut: Hugues Wembangomo
    82'
    Hjemmelaget foretar to rene bytter formasjonsmessig. Jørgensen inn som høyreback. Elyounoussi inn som spiss.
    83'
    Stor sjanse for Morten Giæver! Giæver får gå og gå sentralt i banen, og da ingen Tromsø-spillere presser nordlendingen, går han like så greit rett mot mål. Fra rundt 16-meter triller han ballen mot Malmqvists venstre hjørne, men sisteskansen redder kontrollert.
    84'
    Ciss drar seg innover i banen fra høyresiden, og banker til med venstreslegga. Skuddet fyker langt utenfor.
    85'
    Elyounoussi leker seg med Ciss ved hjemmelagets venstreside. Kjører et par overstegsfinter før han slår lavt inn i feltet, før Tromsø banker kula unna.
    86'
    Inn: Thomas Holm
    Ut: Magnus Andersen
    86'
    Innbytter Holm driver fremover på høyresiden, og plukker ut Rushfeldt med et velplassert innlegg. Spissen får lagt ned kula, men bruker for lang tid. Vertene klarerer.
    88'
    Yttergård Jenssen legger igjen til Thomas Holm, og innbytteren nøler ikke med å skyte fra langt hold. Skuddet er knallhardt, men går via ryggen på Rushfeldt og ut.
    89'
    Tromsø gir fra seg ballen i skummel posisjon, og Giæver bryter. Midtbanespilleren utfordrer Yttergård Jenssen sentralt i banen, før han forsøker å finne Elyounoussi i feltet. Tromsø klarerer.
    90'
    Tromsø har full kontroll på dette oppgjøret. Bortelaget triller ballen komfortabelt i forsvar, og vertene ser ut til å ha gitt opp.
    90'+1
    Drage river seg løs til venstre inne i 08s 16-meter, før han chipper kula inn i boks. Der stanger Heieren Hansen ballen unna.
    90'+2
    Hoås legger ballen fint ned sentralt i banen, men bruker alt for lang tid. Yttergård Jenssen vinner ballen enkelt fra angriperen.
    90'+3
    90'+3
    Der blåser Anders Johansen i fløyta, og Tromsø drar hjem med tre poeng i bagasjen. Det var lenge jevnspilt i Sarpsborg, og etter en litt tafatt førsteomgang hadde Sarpsborg 08 gode muligheter til å gå i ledelsen i begynnelsen av andreomgang. Da vertene ikke maktet å omsette sjansene til mål, svarte gjestene Tromsø med å pirke inn 0-1 etter 57 minutter. Etter dette gikk lufta litt ut av vertskapet, og Tromsø økte til 0-2 etter en flott scoring av Nystrøm. Det går med stø kurs mot 1.-divisjon for Sarpsborg 08, mens Tromsø for alvor jakter medalje.