0-0

Velkommen til Aker Stadion, hvor vi skal overvære kampen mellom Molde og Odd Grenland. Vi følger oppgjøret minutt for minutt og holder deg oppdatert på alt som skjer. Gradstokken viser cirka 11 grader i romsdalens hovedstad i dag. Det er skyet, men ikke regn nå halvannen time før start.
    Molde må unnvære Makhtar Thioune på grunn av tre gule kort i dagens kamp. Ellers har manager Solskjær alle tilgjengelig til denne.
    Odd Grenland stiller også trolig fulltallig, siden Frode Johnsen igjen er spilleklar. Det var knyttet en liten usikkerhet rundt kaptein Morten Fevang, men han er med fra start til tross for at han måtte forlate banen sist mot Strømsgodset.
    I motsatte oppgjør i juni tok Odd alle tre poengene etter veldig sen scoring av Frode Johnsen. Dette var ett av serieledernes mest forsmedelige tap i årets sesong.
    Molde har tradisjonelt et godt tak på sin motstander, vel og merke på Aker Stadion. Her har gjestene kun vunnet ett av de ti oppgjørene som er utkjempet. Syv av disse ti har Molde vunnet, mens to har endt med poengdeling.
    Hjemmelaget leder serien med åtte poeng foran VIF, som pr dato er nummer to. Men Rosenborg har en kamp mindre spilt enn Molde og er ti poeng bak.
    Odd Grenland er det store formlaget i ligaen, med seier i alle de siste fem kampene. De har med den raden av seire blandet seg inn i medaljekampen. Så denne kampen er nok en del åpnere enn tabellen viser. Når vi da også vet at Molde har to uavgjorte på rad hjemme i det siste, så er ligalederen absolutt ikke noe sikkert vinnertips.
    Det er bare Odd Grenland sine spillere som til nå har kommet ut til oppvarming, cirka førti minutter før avspark. Det har de gjort i fem minutter allerede. Hjemmelaget blir fortsatt holdt i garderoben av Solskjær. Kun keeper Bugge Pettersen er ute og blir varmet opp av keepertrener Richard Hartis.
    Da har også Moldes utespillere kommet ut på gressmatten for oppvarming, vel en halvtime før kampstart.
    Gjestenes supportere - Oddrane, har kommet til Molde med cirka et femti-talls ivrige tilhengere i dag.
    Molde spiller med sørgebånd i dag. Dette på grunn av at en mangeårig funksjonær på Aker Stadion døde brått denne uken, bare 39 år gammel.
    Vi er snart klare for avspark her nå.
    Odd sparker i gang.
    1'
    Odd får innkast på Moldes halvdel.
    1'
    Langskudd fra Brenne, men enkel oppgave for Pettersen i Moldes mål.
    2'
    Løpeball for Angan, men Hansen er påpasselig ute og fanger.
    2'
    Rashani skaffer Odd kampens første corner.
    4'
    Molde header ut av forsvarssonen.
    4'
    Odd innkast på Moldes halvdel.
    5'
    Odd opprettholder et visst press her de første minuttene.
    5'
    Molde kommer ikke i gang med sitt spill så langt.
    6'
    Gatt med farlig tversoverpasning som nesten havner i beina på Børven.
    7'
    Odd spiller kompakt og med høyt press. Noe som gjør Molde usikker og nølende.
    8'
    Berget slår inn i feltet, men Fevang rydder fint opp.
    9'
    Jonassen feller Mostrøm, Molde får frispark midt på Odd sin halvdel.
    9'
    Stor sjanse for Molde da Angan spiller Berget igjennom. Men skuddet fra sistnevnte går i Hansen og til corner.
    11'
    Odd får innlegget unna og ender i et langskudd som Hansen ikke har problemer med.
    11'
    Børven får ballen ti meter fra mål, men direkteskuddet fyker høyt over mål.
    13'
    Angan blir spilt fri av Wolff Eikrem bak Odd sitt forsvar, men er i offside.
    14'
    Odd med innkast midt på Moldes halvdel.
    15'
    Brukbar sjanse for Molde. Etter mye klabb og babb i gjestenes forsvar så får Angan ballen ti meter fra mål. Men skuddet er for dårlig og drar seg utenfor.
    17'
    Flott crosspasning fra Eikrem, men Berget får ikke tak i ballen ute på venstresiden.
    18'
    Odd frispark midt på Moldes halvdel.
    19'
    Storbæk tar frisparket og slår inn i feltet, men Moldes forsvar får klarert.
    20'
    Hoseth slår ut til høyrekanten, mot Mostrøm. Men svensken resignerer og lar ballen passere hodet.
    20'
    Molde frispark 30 meter fra mål.
    21'
    Hoseth slår frisparket til Eikrem som skyter lavt inn til keeper.
    21'
    Langt oppspill fra Fevang havner hos Moldes keeper.
    22'
    Sjansefattig første halvdel av omgangen. Odd startet best, men Molde har kommet bedre med.
    23'
    Samuelsen prøver innlegg for gjestene, men Moldes Vatshaug får blokkert.
    25'
    Mostrøm er fri med ballen på høyrekanten, men innlegget når aldri Angan som er foran målet.
    27'
    Odd farlig frempå. Børven legger inn fra venstre, men skuddet fra Samuelsen fra ti meter fyker høyt over.
    28'
    Flott samspill mellom Hestad og Mostrøm. Men innlegget fra svensken blir avverget til corner.
    28'
    I kjølvannet av corneren får Vatshaug til et skudd som går utenfor. Bra forsøk av midtstopperen.
    29'
    Mye slurv i pasningsspillet av begge lagene den første halvtimen.
    31'
    Berget og Angan spiller sammen på små flater, og da er Odd-forsvaret kompakt.
    32'
    Angan igjen i offside. Opprettholder statistikken som den spissen som går mest i offside.
    33'
    Hoseth med høyt spark mot Brenne. Odd frispark på egen halvdel.
    34'
    Kjempeskudd fra Berget, distanse 18 meter. Men ballen treffer utsiden av nettveggen.
    36'
    Molde farlig frempå med mange spillere i Odd sitt felt. Men der er det tett befolket og gjestene får klarert.
    38'
    Rashani stormer inn i feltet, men treffer ikke medspillere inne foran mål. Molde klarerer.
    39'
    Storbæk avvinkes for offside.
    40'
    Samuelsen feller Hoseth og Molde får frispark på egen halvdel.
    41'
    Innkast til Odd langt oppe på Moldes halvdel.
    42'
    Kjedelig i sluttminuttene av denne omgangen, men Molde er det førende laget.
    44'
    Angan kommer til svaslutning, men blir presset så hardt at skuddet ikke treffer mål fra 8 meter. Fint samspill av Eikrem og Mostrøm forut for avslutningen.
    44'
    Hjørnespark til Odd
    45'
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+1
    Berget slår inn fra høyre, enkel mat for André Hansen i Odd sitt mål å kaste seg ned og holde ballen.
    45'+1
    45'+2
    Odd startet en tidvis kjedelig omgang best. Gjestene så ut til å satse på tidlig ledelse og overraske hjemmelaget. Men Molde tok over kampen mer og mer og var det klart førende laget de siste tyve minuttene av omgangen. Store sjanser har det vært få av, men Jo Inge Berget burde vel scoret da han kom alene mot keeper tidlig i omgangen.
    Lagene har kommet på banen, vi er snart klare for avspark.
    45'
    Molde tar avspark.
    46'
    Forren spiller i retning Rindarøy som er på løp langs venstrekanten. Men backen lar ballen passere over sidelinjen.
    47'
    Kjempesjanse for Molde. Rindarøy legger presist inn fra dødlinjen, Angan står ledig foran mål og header utrolig nok utenfor fra fem meter.
    48'
    Rashani er i klar offside, men får spille videre. Slår ballen inn i feltet, Molde klarerer.
    50'
    Hoseth spiller nesten fri Berget, men Odd får klarert foran vingen i siste liten. Innkast til Molde som det ikke kommer noe ut av.
    52'
    Rindarøy spiller offensivt i starten av denne omgangen for Molde. Er stadig på farten her langs venstresiden.
    54'
    Berg Hestad skyter fra langt hold, over målet til André Hansen.
    55'
    Samuelsen passerer Rindarøy, legger inn foran mål til Storbæk som skyter over.
    56'
    Det er solgt 9095 sesongkort og billetter i dag på Aker Stadion.
    57'
    Rashani legger inn fra venstrekanten for Odd. Men innlegget går over og bak mål.
    58'
    Gult kort til Odd
    Fredrik Semb
    Feller Berget etter å ha blitt passert like utenfor sekstenmetern
    59'
    Mostrøm kommer til innlegg på venstrekanten, men ingen er foran mål og tar vare på det fine innlegget.
    60'
    Gult kort til Molde
    Knut Olav Rindarøy
    Feller Samuelsen da midtbanespilleren er forbi på høyrekanten.
    61'
    Storbæk tar frisparket. Hagen møter innlegget og header utenfor via en forsvarer fra noen meters hold. Stor mulighet for gjestene der.
    63'
    Forren ligger skadet nede etter duellen.
    64'
    Molde får klarert.
    65'
    Forren har gått av banen skadet.
    66'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Frode Johnsen
    Ut: Elbasan Rashani
    Matchvinner fra vårens oppgjør gjør sin entré.
    67'
    Berg Hestad spiller midtstopper mens Steen varmer opp for Molde.
    68'
    Angan roter bort ballen ved dødlinjen istedet for å legge inn i feltet.
    68'
    Molde fortsetter å presse også med ti mann på banen.
    69'
    Kjempemulighet for Mostrøm og Molde. Men svensken slår inn i feltet på måfå og treffer da en Odd-spiller.
    71'
    Stor jubel fra hjemmefansen da Forren er behandlet og kommer inn igjen.
    71'
    Sterkt Molde-press nå. Laget skjønner det er viktig å ikke tape poeng i denne. Men Odd beholder delvis roen og får ryddet unna.
    73'
    Børven spiller venstrekant etter at Frode Johnsen kom inn som spiss.
    75'
    76'
    Fevang skyter via en spiller og utenfor. Virket som det burde vært corner, da det ser ut som ballen treffer en Molde-spiller.
    77'
    Mye pasningsslurv her ute på banen nå.
    78'
    Odd er ikke mye interessert i å angripe, Molde prøver det de kan for å komme til sjanser.
    79'
    Brenne fyrer av fra distanse, men rett på keeper.
    80'
    Odd klarerer.
    81'
    Odd kontrer og Jonassen slår inn fra dødlinjen. Men Simonsen gir corner.
    82'
    Ballen blir headet av en Odd-spiller utenfor.
    83'
    Hoseth får ikke kontroll på ballen i feltet og Odd kan puste lettet ut igjen.
    84'
    Skal Odd bli det tredje laget på rad som holder ligalederen til uavgjort i Molde ? Kan se slik ut nå.
    85'
    Lite konstruktivt spill her akkurat nå.
    87'
    Odd har alle sine spillere foran eget mål for øyeblikket. Men hjemmelaget får ikke til så mye de heller.
    88'
    Brenne slår i feltet, Johnsen må vende seg rundt før skuddet kan fyres av. Da blir det lite kraft og Pettersen redder enkelt.
    89'
    Hoseth skyter fra 25 meter, over målet.
    90'
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'+1
    Ballen passerer alle i feltet og treffer stolperoten før den spretter ut. Det går et dypt sukk gjennom publikum.
    90'+1
    Odd frispark midt på banen.
    90'+4
    Dette ender i uavgjort, begge lagene virker resignerte nå.
    90'+4
    90'+5
    Dermed ender altså kampen med poengdeling. Odd er nok fornøyd med dette og har kanskje sørget for spenning i gull-kampen for året. Molde virket ikke særlig oppfinnsomme, slik de pleier å være på hjemmebane. Det gikk tungt utover i andre omgang for romsdalingene da presset ikke ga resultater mot et baktungt og godt organisert Odd-lag.