22'
1-2
Jääger (sm)85'
2-2

Hei og velkommen til runde 26 i Tippeligaen. Rosenborg tar imot Kjetil Rekdals Aalesund på Lerkendal.
    Rosenborg sliter med en del skader. Per Verner Rønning ble operert for idrettsbrokk forrige fredag og er tilbake i opptrening, men kveldens kamp kommer for tidlig. Simen Wangberg er også i opptrening etter sin lårstrekk. Erik Bråthen er syk og Even Barli sitter på benken som reserverkeeper. Mohammed-Awal Issah har slitt med ryggen og må se kampen fra tribunen. Markus Henriksen er tilbake fra karantene og utgjør den sentrale midtbanen sammen med Jonas Svensson.
    Lagene har møttes 13 ganger tidligere. Første gang i 2003. Gjestene har aldri vunnet på Lerkendal. De var imidlertid svært nære i 2005, men trønderne ble reddet av Thorstein Helstads overtidsscoring som fastsatte sluttresultatet til 2-2. Rosenborg har vunnet åtte ganger, fire ganger har det endt uavgjort, mens Aalesund kun har vunnet en gang.
    Aalesund-spiller Kjell Rune Sellin er trønder og har tidligere spilt for Rosenborg. Kjetil Rekdal sikret seg Sellin i Januar 2011, men trønderen har kanskje ikke slått til helt som Rekdal skulle ønske. Sellin starter uansett kveldens kamp for gjestene.
    Brage Sandmoen er kveldens hoveddommer. Sandmoen representerer Kjelsås Idrettslag og er ved siden av jobben som fotballdommer, ansatt hos Valler videregående skole som historie- og samfunnsfagslærer
    Det er 7-8 grader på Lerkendal og en flott gressmatte som venter spillerne. Det har kommet brukbart med publikum og jeg vil anslå at det er ca. 14-15000 tilstede på stadion.
    Molde har avgitt poeng og spilt målløst mot Odd Grenland til stor jubel fra Lerkendal-publikummet. Tromsø vant som ventet borte mot nedrykksklare Sarpsborg 08.
    Aalesund tar avspark på Lerkendal.
    1'
    Rosenborg spiller seg fint ut av eget forsvar. Prica og Chibuike kombinerer fint. Førstnevnte legger igjen til sistnevnte som kommer i glimrende skuddposisjon, men forsøket går en meter over mål. Der burde han gitt trønderne en drømmeåpning.
    3'
    Frispark til Aafk på høyresiden. Matland slår inn. RBK klarerer til corner.
    3'
    Stor sjanse for Aafk. Flere Aafk-spillere står i kø for å skyte ballen i mål, men RBK får beinet ballen unna til slutt.
    4'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Aalesund
    Målgivende: Mikael Lustig
    Rosenborg-corner rett etter en stor Aafk-sjanse. Slås på første stolpe til Lustig som flikker ballen videre til Larsen som banker ballen i nettaket. Lerkendal stiger til himmels. For en åpning.
    4'
    Aafk-frispark på høyrekanten. Matland slår inn foran mål. Prica klarerer.
    6'
    Kjetil Rekdal har gjort et særdeles overraskende valg med å starte med forsvarsspiller Edvard Skagestad som midtspiss.
    8'
    RBK kontrer. Prica prøver å tre gjennom til Moldskred, men det blir litt for trangt og Aafk får beinet ballen unna.
    11'
    Matland slår inn foran mål. RBK klarerer, men rett i beina på Ulvestad som smeller til fra distanse. Brukbart forsøk som går en halvmeter utenfor krysstanga.
    13'
    Aafk har ballen, men sliter med å trenge gjennom trøndernes forsvarsmur.
    14'
    Chibuike slår inn fra venstre, men Aafk header enkelt unna.
    15'
    Dorsin slår lavt inn til Chibuike som vender kjapt og skyter. En meter utenfor.
    16'
    Chibuike vender lekkert bort to Aafk-spillere på 18 meter, men får ballen litt langt foran seg og får ikke skutt. Nesten for RBK.
    18'
    Moldskred slår inn fra venstre. Dockal kommer helt umarkert stormende inn på bakre, men hans forsøk går langt over mål.
    19'
    Lago kler av Skagestad og spiller sikkert inn til Örlund. Godt stopperspill av Lago.
    20'
    Dockal blir parkert på venstrekanten og Phillips slår inn, men han treffer medspiller Skagestad i ryggen.
    21'
    Dorsin feller Jääger på høyrekanten. Matland løper opp for å ta frisparket.
    22'
    Mål for Aalesund!
    Rosenborg 1 - 1 Aalesund
    Målgivende: Jo Nymo Matland
    Aalesund utligner etter slett forsvarsspill av RBK. Matland slår perfekt på hodet til en umarkert Arnefjord som stusser ballen i mål over en utspilt Örlund.
    22'
    Sellin og Arnefjord kombinerer fint på høyrekanten, men Henriksen setter inn en solid takling på Arnefjord.
    25'
    Nesten 2-1 for RBK. Lustig slår et godt innlegg til Svensson som avslutter fra første stolpe. Grytebust får slått til corner.
    26'
    Aafk klarerer.
    27'
    Chibuike skaffer trønderne straffe etter god kriging inne i feltet. Han takles til slutt og dommer Sandmoen peker på straffemerket.
    27'
    27'
    Gult kort til Aalesund
    Jonatan Tollås Nation
    Det er Tollås som legger Chibuike i bakken.
    27'
    Prica setter straffen en meter over mål. Særdeles svakt av svensken.
    28'
    Larsen gir ballen til Chibuike som finner Prica, men sistnevnte snur seg ikke for å motta ballen. Utspill.
    31'
    Ballen går gjennom hele feltet. Skummelt.
    32'
    Jonas Svensson er god og vinner et frispark på 40 meters hold. Chibuike står ved ballen. Aafk header til corner.
    34'
    RBK header mot mål. Dorsin prøver å heade den videre inn i mål, men svensken header over.
    34'
    Barrantes Rojas slår inn fra venstre. Larsen står helt inntil ryggen på Phillips, men sistnevnte klarer likevel å få til en god avslutning. Örlund er imidlertid fint nede og redder.
    37'
    Kampen lever virkelig nå. Prica får ballen på 18 meter, venter på Dorsin som kommer løpende i stor fart. Kapteinen smeller til fra skrå vinkel, men Grytebust får slått ballen unna. Aafk-klarerer unna. RBK vinner ballen tilbake relativt kjapt og Henriksen får ballen på 18 meter. Lurer to motspillere med skuddfinta før avslutningen sendes en meter utenfor. Underholdning på Lerkendal i øyeblikket.
    37'
    Aafk header unna.
    39'
    Grytebust får tak i klareringen til slutt. Poler langt ut og når han ser RBK-forsvaret er i ubalanse. Örlund er kjapt ute og saksesparker ballen unna.
    40'
    Det bølger virkelig frem og tilbake nå. Samtidig ligger Demar Phillips nede og har vondt.
    41'
    Phillips er oppe igjen.
    41'
    Barrantes slår inn foran mål. Upresist og det hele ender i utspill.
    42'
    Aafk med et tilbakespill mot Grytebust som RBK er nære på å blokkere.
    43'
    Rosenborg 1 - 2 Aalesund
    Mål: Michael Barrantes
    Målgivende: Edvard Skagestad
    Aalesund har snudd kampen. Mikael Lustig mister ballen høyt oppe i banen og gjestene kontrer. Slår inn fra venstre mot Skagestad som stusser ballen over en utrusende Örlund. Rosenborgs svenske keeper står totalt utspilt og ser på at Barrantes Rojas header ballen i det åpne målet.
    43'
    Det er lagt til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Morrison får det gule i en duell med Svensson.
    45'+1
    45'+2
    Rosenborg med en god åpning, men trønderne har sluppet gjestene altfor lett inn i kampen etter sin tidligere ledelse. Utligningen var et resultat av svakt markeringsspill samt en merkelig plassering på Örlund. Örlund har slettes ikke hatt noen god dag på jobben og Aafks 2-1 scoring kan nok Örlund ta på sin kappe etter nok en håpløs inngripen. Rosenborg skaper nok sjanser til å score mål, men når Prica bommer på straffespark ser det ut til at hellet er med Kjetil Rekdal og Aalesund i kveld. Vi gleder oss til andre omgang. Kan vi få en like underholdene omgang som i den første?
    Jeg minner om at Rade Prica har scoret i alle kampene han har spilt mot Aalesund, medregnet cup- og treningskamper. Kommer svenskens 16. scoring i løpet av de siste 45 minuttene?
    45'
    Andre omgang er igang.
    46'
    Lustig slår inn fra høyre. Prica header utenfor.
    47'
    En Aafk-spiller får behandling ute på banen, til en voldsom pipekonsert. Ser ut til at det er Morrison, hjelpes av banen nå.
    48'
    Ser ut til at Morrison skal innpå igjen. Litt merkelig i og med at han såvidt klarte å gå for 40 sekunder siden.
    49'
    Peter Orry Larsen står klar på sidelinjen. Det er nok Morrison som må gi seg.
    52'
    RBK kombinerer fint. Lustig prøver å chippe ballen gjennom til Chibuike, men Aafk får klarert.
    53'
    Svensson er uheldig når han får ballen fra Larsen. Misser i sitt forsøk på å heade ballen til seg selv og Aafk setter fart. Høiland griper inn og lager corner.
    54'
    RBK klarerer og setter fart, men innlegget fra høyre når ikke Prica. Aafk header unna.
    54'
    Barrantes skyter fra 20 meter. Rett på Örlund.
    55'
    Orry Larsen har satt seg igjen. Morrison virker pigg i øyeblikket.
    56'
    Gjestene har 11 mann på egen halvdel. Forsvarer seg godt nå.
    57'
    Rosenborg har hatt ballen mye innledningsvis i andre omgang, men sliter med å skape de helt store sjansene.
    59'
    Ender i frispark til gjestene.
    59'
    Lustig skyter ballen rett i Barrantes som prøver å kopierer Vadim Demidovs midstopper-kollega i Real Sociedad, nemlig å score fra egen halvdel. Örlund har kontroll.
    61'
    Stor Rosenborg-sjanse. Prica og Henriksen kriger ballen ut til Dockal som slår inn. Dorsin header ut til Moldskred som skyter på halv volley. Skuddet er ikke særlig godt, men Chibuike prøver seg med en retningsforandrene hælflikk, men Grytebust varter opp med en god redning helt nede i hjørnet.
    63'
    Rosenborg sliter med å finne pasningsalternativ i øyeblikket. Liten bevegelse hos trønderne.
    66'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Daniel Fredheim Holm
    Ut: Morten Moldskred
    67'
    Lustig prøver å finne Henriksen, men ballen går helt inn til Grytebust.
    68'
    Sellin setter fart og finner Skagestad som prøver å flikke videre, men Örlund er fint ute og plukker.
    70'
    Hvor lenge er det til vi får se Bakenga på gressmatta, mon tro?
    71'
    Aafk med frispark på egen halvdel. Tar seg god tid, naturligvis.
    73'
    Gult kort til Rosenborg
    Feller Morrison for sent. Klart gult kort.
    74'
    Frispark på venstrekanten for gjestene. Jääger slår inn. Svensson header ut.
    75'
    RBK setter fart, men Chibuike dribler seg bort.
    76'
    Henriksen slår inn fra høyre. Fredheim Holm stiger til værs og header like over mål.
    77'
    Fredheim Holm slår inn mot Bakenga, men Grytebust er fint ute og snapper ballen.
    78'
    Aafk slår inn fra venstre og kommer nesten til avslutning. Ender i RBK-utspill.
    79'
    Lang ball opp mot Chibuike. Offside.
    80'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Kjell Rune Sellin
    81'
    Chibuike får ballen på 30 meter, går mot mål og alt ligger til rette for et skudd med venstreslegga, men Chibuike venter og venter. Ender med at han må snu med ballen, gi til Henriksen som slår en upresis ball mot Lustig. Utspill.
    82'
    To RBK-spillere krangler om hvem som skal flikke ballen videre inn i feltet. Prica flikker, men Aafk klarerer lett like bak.
    82'
    Aalesund scorer selvmål!
    Rosenborg 2 - 2 Aalesund
    Mål: Enar Jääger
    Henriksen kommer seg ned til dødlinja og slår knallhardt og lavt inn. Høyreback Enar Jääger er særs uheldig og smeller ballen i eget nett. 2-2 på Lerkendal.
    85'
    13633 tilskuere på Lerkendal idag.
    86'
    Inn: Ville Jalasto
    Ut: Michael Barrantes
    86'
    Aafk med frispark midt på banen. Tar seg god tid, nå også.
    87'
    To minutter igjen av ordinær tid. Får vi en vinner på Lerkendal?
    89'
    RBK slår inn fra venstre. Grytebust plukker.
    89'
    Lang ball opp mot Prica som header ned til Fredheim Holm. Sistnevnte prøver å finne Chibuike, men Aafk får klarert.
    90'
    Høiland slår inn foran mål, men ingen RBK-spillere klarer å styre ballen før Grytebust har den i klypene.
    90'+1
    Det er lagt til minimum fire minutter i andre omgang.
    90'+1
    Lustig fører ballen nå. Slår oppover, men den ender utover sidelinjen. Svakt av svensken.
    90'+2
    Fredheim Holm slår inn foran mål. Aafk klarerer.
    90'+3
    Aafk får frispark i egen boks og de tar seg god tid.
    90'+3
    Chibuike slår hardt inn foran mål. Ballen går via en Aafk-spiller og inn til Grytebust.
    90'+4
    30 sekunder igjen. Aafk har innkast.
    90'+4
    90'+4
    Det er slutt på Lerkendal og det hele ender 2-2. Aalesund utnyttet svakt keeperspill og tildels dårlige markeringer, mens Rosenborg brant straffe og flere andre store sjanser. Trønderne kan nok se langt etter gullet etter kveldens kamp. Vi gratulerer Aalesund med en solid gjennomført bortekamp.