82'
3-2

Hei, og velkommen til livedekningen mellom Start og Stabæk i eliteserieoppgjøret som spilles på Sør Arena i Kristiansand.
    Vertene ligger på åttendeplass på tabellen med 38 poeng på 27 kamper, men har gått fire kamper på rad uten tap.
    Stabæk ligger på 11.plass på tabellen med 36 poeng på 27 kamper, og har fire seire på de syv siste kampene i ligaen.
    Start har sterke 7-4-2 på sine hjemmekamper så langt i serien, mens Stabæk har 4-4-5 på bortebane.
    I fjor endte det 2-2 mellom Start og Stabæk på Sør Arena. Sist Start vant hjemme mot Stabæk var i 2006, da sørlendingene seiret 1-0. Vi må helt tilbake til år 2000 for å finne sist gang Stabæk vant i Kristiansand. Da ble det til gjengjeld hele 2-5!
    Stabæk tar avspark i første omgang.
    1'
    Gunnarsson kommer til avslutning, men skyter langt til side for mål.
    1'
    Kleiven skyter ballen like til side for mål fra 25 meters hold!
    2'
    Start har lagt press på laget fra Bærum i åpningsminuttene.
    3'
    Andersson vinner frem en corner i duell med Pepa.
    4'
    Start klarerer ballen ut til Farnerud som klemmer til fra 20 meters hold, men forsøket blokkeres.
    4'
    Hedenstad skyter et innlegg i ansiktet på Børufsen fra høyrekanten, og ballen spretter ut til corner. Børufsen må ta telling etter hendelsen, men kommer seg etter hvert på beina igjen.
    5'
    Ballen heades til side for mål.
    6'
    Spillet bølger frem og tilbake, og ingen av lagene har klart å tilrive seg noe initiativ enda.
    8'
    Owello mottar ballen fra Hoff, men skyter noen meter til side for mål fra 20 meters hold. Knudsen har god kontroll, og lar seg ikke affektere.
    9'
    Kleiven prøver å spille tunnel på Hauger på en kontring, men mislykkes og Stabæk tar over ballen.
    11'
    Gunnarsson får tilsnakk etter en sen sklitakling på Pepa, som blir liggende å vri seg i smerter.
    12'
    Eiriksson kommer til innlegg fra venstrekanten, men Goodson får klarert enkelt.
    14'
    Årst legger ballen tilbake til Kleiven som prøver å skru lærkula opp i motsatt kryss fra 20 meters hold, men Knudsen er på rett plass og har ingen problem med å redde forsøket.
    15'
    Tempoet i kampen er noe lavere nå.
    17'
    Børufsen spilles fri på venstrekanten før han slår tunnel på Hedenstad i det han skjærer inn i 16-meteren. Vingen forsøker deretter å tre ballen opp i lengste kryss, men må se ballen gå like utenfor! Stor sjanse for vertene!
    18'
    Hjørnespark til Start
    21'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Stabæk
    Mål: Avni Pepa
    Målgivende: Petter Bruer Hanssen
    Pepa går opp i feltet og header inn 1-0 scoringen fra fem meters hold! Men hvor var Jon Knudsen der?
    21'
    Owello klemmer til fra 25 meters hold, men denne gang redder Knudsen greit.
    23'
    Milicevic kommer til innlegg fra venstrekanten, men Høiland header ballen ut til corner i duell med Årst.
    24'
    Knudsen kommer ut og bokser denne gangen! Bedre vurdering fra landslagskeeperen.
    24'
    Stabæk får frispark 20 meter fra mål da Diskerud felles av Owello.
    27'
    Frisparket skrus over muren, men ender i klypene på Høie.
    28'
    Det er en jevnspilt kamp vi er vitne til her på Sør Arena.
    29'
    Start bruker mer tid med ballen nå etter scoringen, og stresser ikke når de går i angrep.
    31'
    Gult kort til Stabæk
    32'
    Stor sjanse for gjestene! Eiriksson kommer på bakerste stolpe etter at Gunnarsson skrur et frispark inn i 16-meteren, men forsvarsspilleren klarer ikke å styre headingen mot mål fra to meters hold og ballen spretter utenfor.
    35'
    Hjørnespark til Stabæk
    36'
    Mål for Stabæk!
    Start 1 - 1 Stabæk
    Mål: Johan Andersson
    Andersson brassesparker ballen i mål! Herlig utført av svensken!
    37'
    Det er ikke direkte fortjent at Stabæk utligner på Sør Arena, men med de kvalitetene de besitter offensivt på banen så er det heller ikke overraskende.
    40'
    Hoff kliner til fra langt hold, og Knudsen klarer ikke å holde skuddet.
    41'
    Start presser på for å ta tilbake ledelsen, men klarer ikke helt å skape de altfor store mulighetene foran Knudsens mål.
    43'
    Kleiven legger inn fra høyre, og finner Børufsen. Børufsen prøver å legge ballen tilbake inn i feltet, men den har ingen adresse.
    44'
    Det er ett minutts tilleggstid i første omgang.
    45'
    Start 1 - 2 Stabæk
    Gunnarsson mottar et innkast på venstrekanten, vender rundt og slår et herlig innlegg på pannebrasken til Helle som styrer den inn ved lengste stolpe! En flott scoring!
    45'+1
    45'+3
    Start har vært det førende laget i kampen, og tok en oppskriftsmessig ledelse, men Stabæk kjempet seg tilbake og snudde kampen på tampen av første omgang. At det er fortjent at laget fra Bærum leder 2-1 kan vel diskuteres, men det handler tross alt om å få ballen i mål! Nå får vi se om Start kan snu oppgjøret i andre omgang.
    45'
    Start tar avspark i andre omgang.
    46'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Espen Knudsen
    Ut: Avni Pepa
    Målscorer Pepa forlater banen til fordel for 19 år gamle Knudsen.
    46'
    Start får frispark ca 26 meter fra mål.
    47'
    Hoff skyter et knallhardt frispark som treffer øvre del av muren og spretter over mål.
    47'
    Ingen medspillere møter på bakerste stolpe, og ballen spretter ut over dødlinjen til utspill fra mål.
    47'
    Hoff er nære ved å komme seg foran Hammer i 16-meteren, men Hammer klarer så vidt å få tuppet ballen ut til ny corner.
    48'
    Ballen spretter en gang i 16-meteren før Stabæk rensker den unna.
    48'
    Mathisen skjermer en ball inn til egen keeper.
    50'
    Hoff kommer til en god avslutning fra 17 meters hold etter å ha blitt stusset fri av Årst, men Knudsen redder godt.
    50'
    Børufsen mister ballen til Hedenstad etter at førsteberøringen var altfor dårlig.
    52'
    Hauger blokkerer et fremspill fra Owello ut til innkast.
    53'
    Børufsen kommer til innlegg fra venstrekanten, og Hoff møter ved første stolpe, men treffer svakt og Stabæk kan enkelt klarere.
    54'
    Gunnarsson skrur et hardt frispark inn foran mål, men Høie får bokset ballen unna.
    55'
    Gunnarsson får ikke frispark da Mathisen hekter spissen på vei inn i 16-meteren. Der burde dommer Moen ha gitt gjestene frispark.
    56'
    Kleiven slår et godt innlegg fra høyrekanten, men Knudsen kommer ut og plukker nedfallsfrukten foran Børufsen. Godt keeperspill.
    58'
    Hoff slår et godt innlegg fra høyresiden i 16-meteren, men Årst når ikke frem på innlegget.
    58'
    Høiland klarerer et fremspill mot Hoff ut til innkast.
    59'
    Milicevic skyter hardt og godt fra 18 meters hold etter å ha raidet forbi et par motspillere, men Knudsen varter opp med en fantastisk enhåndsredning, og får slått ballen ut til siden!
    60'
    Knudsen kaster langt inn fra høyrekanten, men Høiland header ballen ut av egen 16-meter.
    61'
    Hauger slår et godt innlegg fra høyrekanten, og Gunnarsson får heade helt fritt fra 15 meters hold, men styrer ballen et par meter til side for mål! Dog var det en god sjanse for gjestene!
    63'
    Start vinner en corner da Kleiven kommer alene med keeper fra skrått hold, men skuddet blokkeres ut over dødlinjen av Knudsen.
    65'
    Mathisen stusser ballen like til side for mål fra syv meters hold! Stor sjanse for vertene!
    65'
    Stabæk er flinke til å ha kontroll på ballen nå, og Start begynner å bli utålmodige.
    69'
    Knudsen får frispark i duell med Andersson midt på banen.
    69'
    Stabæk står høyere på banen og har god kontroll på oppgjøret i øyeblikket.
    72'
    Børufsen kommer inn i 16-meteren og drar seg fri fra siste forsvarsspiller før han avslutter mot nærmeste hjørnet, men Knudsen kommer ut og får blokkert skuddet med kroppen! Kjemperedning!
    75'
    Kjempemulighet for Stokkelien! Den unge spissen har ikke vært på banen i et knapt minutt en gang før han header mot lengste hjørnet fra ti meters hold etter et flott innlegg fra Hoff, men igjen varter Knudsen opp med en kanonredning! Det blir corner.
    76'
    77'
    Start 2 - 2 Stabæk
    Mål: Espen Knudsen
    Knudsen møter ballen fem meter fra mål, og styrer den i lengste hjørnet med pannebrasken! En flott scoring av unggutten!
    77'
    Start presser på for å få ledermålet i kampen nå!
    78'
    Stokkelien takles overende 18 meter fra mål! Stor sjanse for Start nå!
    80'
    Eiriksson får gult kort for hendelsen.
    81'
    Start 3 - 2 Stabæk
    Hoff hopper over ballen, og Mathisen klinker inn 3-2 med ei frispark-kanon som går inn via stolpen fra 18 meters hold! Knudsen er sjanseløs selv om ballen kommer i keeperhjørnet!
    82'
    Start har snudd kampen, og det er fullt fortjent.
    84'
    Jesper Mathisen kåres til banens beste av en lokal jury.
    86'
    Stabæk prøver å svare på tampen av kampen, og Diskerud er svært nære! Gunnarsson finter seg vekk fra et par motspillere, og gir ballen videre til Tømmernes som skyter hardt inn foran mål. Der kommer Diskerud og kaster seg frem, men han får ikke styrt ballen i mål fra fem meters hold!
    89'
    Det legges til tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Kjempesjanse for Tømmernes! Diskerud slår et flott innlegg inn i 16-meteren og Tømmernes kommer for å møte på bakerste stolpe, men bommer på ballen og den spretter ut over dødlinjen! Der burde 'bananen' ha utlignet for gjestene!
    90'+1
    Stabæk står høyt og presser Start tilbake på banen, men sliter med å sette sjansene.
    90'+2
    Stokkelien skyter langt til side for mål fra 25 meters hold, og tiden renner ut for gjestene.
    90'+3
    90'+3
    Start vinner 3-2 hjemme mot Stabæk i en dramatisk og underholdende kamp på Sør Arena. Først tok vertene ledelsen, før Stabæk snudde oppgjøret på tampen av første omgang, men hjemmelaget kom tilbake og snudde kampen igjen på slutten av andre halvdel.
    Start klatrer opp til syvendeplass med seieren, og er bare tre poeng bak Haugesund på fjerdeplass. Stabæk blir liggende i ingenmannsland, og har lite annet enn æren å spille for i de to siste kampene.