84'
Nevland90'+3
1-3

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Viking og Aalesund.
    Hos hjemmelaget er Rune Jarstein ute og Arild Østbø tar hans plass mellom stengene. I tillegg er det verdt å merke seg at Velon Berisha får tillit på midtbanen til Åge Hareides mannskap.
    AaFK med avspark i denne førsteomgangen.
    1'
    Skogseid med god innleggsmulighet, men sleiver ballen over sidelinja.
    2'
    Det er mange feilpasninger og mye slurv innledningsvis.
    2'
    Parr prøver å slå et tidlig innlegg mot Herrera, men det blir for høyt. Viking får kontroll.
    4'
    Relativt tam åpning på kampen. Lagene tar og føler på hverandre i starten her.
    6'
    Viking får en mulighet på dødball. Dommer mener AaFK-spilleren handser.
    6'
    Frisparket fra Danielsen møtes av Nevland, men han får ikke styrt ballen på mål.
    7'
    En rolig start på kampen uten noen sjanser.
    9'
    Ballen flyr over stadion-taket på en klarering fra en Aalesund-forsvarer.
    10'
    Carlsen feller Berisha nede ved dødlinja og Viking får frispark.
    13'
    Danielsen slår hardt inn mot første stolpe. Corner.
    13'
    Heades ut til Danielsen.
    13'
    Innlegget hans blokkeres til ny corner.
    14'
    Klareres igjen ut til Danielsen. Også det nye innlegget klareres til corner.
    14'
    Slås bak i feltet. AaFK får klarert.
    14'
    Nisja på vei inn i Aalesunds 16-meter, men får ikke tak i ballen.
    16'
    Barrantes forserer mot Vikings mål og får skutt, men treffer dårlig.
    18'
    Gult kort til Aalesund
    Peter Orry Larsen
    Får kampens første gule kort for å holde igjen Bjarnason i fint driv.
    19'
    Frisparket blir det ingenting ut av.
    20'
    Frispark til Viking igjen. Skiri for sent inne i Bjarnason. Denne gang ute på Vikings høyre kant.
    21'
    Skiri ser ut til å ha fått seg en smell i situasjonen med Bjarnason.
    22'
    Frisparket ender med skudd fra Steenslid. Corner.
    22'
    Slås mot bakerste. AaFK header unna.
    22'
    Viking med et visst press nå. AaFK har mer en nok med å forsvare seg, og gjør akkurat det ganske godt.
    24'
    Fillo kommer seg til dødlinja, men blir stoppet av Jääger.
    26'
    De første 25 minuttene har vært blottet for sjanser.
    26'
    Fortsatt lite action å melde om her i Stavanger. Det er helt stille på tribunen også.
    29'
    Begge lags spillere virker å være litt nervøs. Det er mange feilpasninger og flere håpløse klareringer.
    31'
    Viking klarer nesten å krige seg i gjennom med Nevland og Bjarnason, men Aalesund får en lang tå på ballen.
    33'
    Det blir slått pasninger på ren måfå nå.
    34'
    Mål for Aalesund!
    Viking 0 - 1 Aalesund
    For en tabbe! Unggutten Arild Østbø får et småskummelt tilbakespill. Han finter ut Aarøy en gang, men det tekniske skorter på forsøk nummer to. Han gir regelrett ballen til Aarøy på åpent bur og talentet blir liggende nede å ergre seg over en giganttabbe!
    36'
    For en gigantsjanse når Sigurdsson legger inn til Bjarnason som på 3 meter setter ballen skyhøyt over mål. Det er dog vinket offside på islendingen.
    39'
    Østbø får støtteerklæringer av Viking-hordene etter giganttabben.
    40'
    Aarøy rager høyest.
    42'
    Barrantes får frispark på midtstreken. Nevland er synderen.
    44'
    Frisparket lempes inn i feltet, men heades unna.
    44'
    Innkast til Aalesund. Ballen spretter flere ganger inne i feltet til Viking, men ingen oransjekledde kommer på ballen.
    45'
    Viking med tendens til sjanse. Ruller opp, men Sigurdssons innlegg mot Nisja er for dårlig. AaFK får kontroll.
    45'+1
    45'+1
    Roy Helge Olsen blåser av til pause. Det er på ingen måte noen stor fotballkamp vi har vært vitne til de første 45 minuttene. AaFKs mål kom etter en Youtube-tabbe av unge Østbø. Viking har ikke skapt en eneste stor sjanse de første 45.
    45'
    Viking med avspark i den andre omgangen.
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Jonatan Tollås Nation
    Ut: Amund Skiri
    46'
    Nevland tester skuddfoten fra 20 meter. Treffer hardt, men utenfor.
    47'
    Frispark til AaFK inne på Vikings halvdel.
    49'
    Frisparket fra Barrantes blir headet unna.
    49'
    Tidlig innlegg mot Aarøy. Horn header til innkast.
    49'
    Barrantes blir taklet hardt i skuddøyeblikket av Berisha. Begge spillerne blir liggende å vri seg i smerte.
    50'
    Barrantes kommer seg tilbake på beina. Berisha var tidlig oppe, og kampen er i gang igjen.
    52'
    Det er meldt om 12 011 solgte billetter til kampen. Derimot er det bare halvfullt på tribunene.
    53'
    Parr legger inn, men ballen sklir av foten og havner bak målet til Østbø.
    55'
    Nevland prøver småspill mot Fillo, men for upresist.
    55'
    Viking 0 - 2 Aalesund
    Mål: Michael Barrantes
    Skogseid header ballen rett i beina på Barrantes som stormer inn i 16-meteren og sender ballen vakkert i krysset, utagbart bak Østbø.
    56'
    Skogseid kommer til innleggsmulighet inni 16-meteren, men det blir for upresist og ballen havner i hendene på Nevland og Olsen dømmer frispark.
    59'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tomasz Sokolowski
    Ut: Valon Berisha
    59'
    Sokolowski med en feilpasning i sin første involvering, men vinner ballen fint tilbake.
    61'
    Det er ikke noe form for spillemønster å se i Viking akkurat nå, og bortelaget ser foreløpig ut til å ha full kontroll på kampen.
    61'
    61'
    Herrera prøver å finne Parr på løp inn i boksen, men det blir for upresist.
    62'
    Ødegaard med en dårlig førstetouch og prøver deretter å vinne ballen tilbake, men feller Orry Larsen.
    62'
    Fillo roter bort ballen 20 meter fra eget mål og Barrantes får nok en mulighet, men denne gangen ender forsøket et par meter til side for mål.
    63'
    Bjarnason vinner nok et frispark etter å ha blitt revet ned. Foreløpig ser islendingen ut til å være en som kan redde Viking.
    65'
    Frisparket blir derimot dårlig utnyttet.
    65'
    Sokolowski smeller til fra 25 meter med ei kanonkule! Lindegaard står bare å ser at ballen smeller i tverrliggeren og ut. Et herlig forsøk av 'Soko'.
    67'
    Østbø får støtte av hjemmepublikumet i hver eneste involvering nå.
    68'
    Aalesund ser foreløpig ut til å ha grei kontroll på kampen, men bør ikke legge seg alt for lavt på banen etter som Viking har satt inn et høyt press og jager ballen mer.
    69'
    Rekdal og Sigurdsson deler noen vennlige gloser på sidelinjen.
    69'
    Sigurdsson prøver å legge inn emd høyrefoten - noe som blir misslykket.
    70'
    Skogeid kommer inn i feltet og skal smelle til, men det blir en 'lompe' av et skudd. Horribelt forsøk av høyrebacken.
    71'
    Bjarnason tråkler seg i gjennom 16-meteren og ballen ender til slutt opp hos Nevland som får skyte helt alene fra 8 meter, men en kanonredning av Lindegaard hvor armen hans henger igjen og redder!
    72'
    Orry Larsen blir liggende nede forbi dødlinjen etter en sen takling av Ødegaard. Vikinghordene skriker uten grunn.
    73'
    Inn: Trond Fredriksen
    Ut: Michael Barrantes
    73'
    Danielsen med en ettersleng på Aarøy som blir liggende nede. Danielsen mener han overspiller.
    74'
    Steenslid med en pasning uten mål og mening.
    75'
    Fillo kommer seg inn på 10 meter og smeller til, men skuddet blir blokkert.
    76'
    kort variant uten at Viking får avsluttet.
    78'
    Bjarnason prøver et skudd, men sklir i øyeblikket og ballen går høyt over målet til Lindegaard.
    80'
    Viking 0 - 3 Aalesund
    Herrera legger inn mot bakerste stolpe, og hvem andre enn høye Aarøy er der og header ballen i en vakker bue over Østbø. Hans andre mål for dagen!
    84'
    Trond Fredriksen
    Skiri er alt for sent ute på Danielsen. Olsen løper først mot Jalasto for å gi det.
    88'
    Nevland skyter fra 18 meter. Enkelt for Lindegaard.
    90'
    Frispark til AaFK.
    90'+1
    Frisparket fra Fuhre slås rett i en Viking-spiller.
    90'+1
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Innlegg mot Nevland, han flikker videre mot Ødegaard, men ballen går ut over dødlinja.
    90'+1
    Orry Larsen forserer i angrep. Avslutningen bærer preg av at han vil drøye tid.
    90'+3
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 3 Aalesund
    Mål: Erik Nevland
    Nevland pynter på resultatet. Bjarnason smeller til fra 16 meter. Lindegaard redder fint, men Nevland setter enkelt inn returen.
    90'+3
    Slås over alt og alle.
    90'+4
    Viking med en aldri så liten sluttspurt nå, men selvsagt alt for sent.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over. AaFK tar tre sterke bortepoeng på Viking Stadion.
    Det ble aldri noen festforestilling i Stavanger. Aalesund tok ledelsen på en giganttabbe av urutinerte Arild Østbø og hadde egentlig grei kontroll på kampen derfra og ut. To mål til i andre omgang sørget for at Viking måtte forlate banen med blikket dypt nede i bakken. Sterkt av Aalesund, ditto svakt av Viking.