2-3
2-4
65'

Hei og velkommen til Sør Arena og dagens kamp mellom IK Start og Stabæk!
    Det er overskyet i Kristiansand i dag, men på ingen måte dårlig spillerforhold. Temperaturen er på ca. 12-13 grader og opphold.
    Start har slitt i serien den siste tiden, men har gått greit videre i cupen tross ikke alt for overbevisende spill. De slo Notodden på onsdag, men rapportene fra Notodden sa at hjemmelaget var det beste laget. Stabæk tapte for Hønefoss som rykket ned fra fjorårets tippeliga, og jakter derfor revansje i dagens kamp.
    Som vi ser på Starts lag stiller de opp i en 4-4-1-1 formasjon, og må av den grunn plassere Mads Stokkelien på benken. Fredrik Strømstad kommer inn for han og tar plass på høyrekanten.
    Stabæk stiller uendret i dagens kamp fra laget som tapte 1-0 for Sogndal hjemme forrige serierunde. Ellers har Stabæk en del navn på skadelisten. Disse er Johan Andersson, Gilles Ondo, Jon Knudsen, Tor-Marius Gromstad og Erik Benjaminsen.
    Både Start og Stabæk har scoret mye i årets liga. Hjemmelaget står med 15 scorede mål, det samme som Stabæk. Gjestene ligger på en tredjeplass før dagens kamp med femten poeng, men har minus tre i målforskjell. Start ligger på en tiendeplass med ti poeng og pluss fire i målforskjell.
    Det er ca tjue minutter til kampstart og spillerne er ute på banen og varmer opp. Stabæk trenger tre poeng for å henge med i toppen, mens Start trenger tre poeng for å unngå å havne nede i bunnstriden.
    Spillerne har gått inn i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene før kampstart om ca fem minutter.
    Spillerne gjør seg klare til å sparke kampen i gang.
    Kampen er i gang!
    1'
    Larsen bokser ut fra streken. Nær sjanse der.
    1'
    Start best i gang her på Sør Arena.
    2'
    Heades ut på første stolpe.
    3'
    Start fortsetter å presse høyt.
    3'
    Hedenstad slår en dårlig pasning i midten på banen og Owello bryter. Stabæk jobber bra tilbake og vinner tilbake ballen.
    4'
    Hammer header over.
    5'
    Vikstøl med et håpløst innlegg som går rett i klypene til Larsen.
    6'
    Årst jakter en ball i bakrom med Skjønsberg gjør en god jobb.
    6'
    Frispark til Start på høyresiden av banen, fem meter fra 16-meteren.
    6'
    Hansen slår inn, men igjen rett i klypene til Larsen.
    7'
    Roligere tempo i kampen nå etter at Start gikk ut å presset høyt. Stabæk begynner å jobbe seg inn i kampen.
    8'
    Nære på fra Stabæk! Gunnarsson legger igjen til Hedenstad som kliner til, men går rett i hodet på Mathisen og ut.
    9'
    Hauger gjør en god jobb på midtbanen og holder ballen i Stabæk-laget. Gjestene det beste laget i øyeblikket nå uten å skape det helt store.
    11'
    Start holder ballen i laget i den bakerste rekken nå.
    12'
    Gunnarsson presser Priske såpass at han blir tvunget å spille hjem til Høie.
    13'
    Priske spilles offside på høyresiden. Nære på å komme igjennom der.
    14'
    Hoff presser Skjønsberg over ende og sistnevnte får fortjent frispark.
    14'
    Gunnarsson får klarert. Ballen går til utspark etter at Strømstad fomler den over linjen.
    15'
    Tas kort til Strømstad som legger tilbake til Hanssen som prøver å legge inn, men ballen går til kast.
    16'
    Vikstøl kliner til fra hjørnet på 16-meteren! Like over målet til Larsen.
    17'
    Start tatt mer over igjen nå.
    18'
    Owello slår en god ball mot Børufsen på venstresiden, men Børufsen feilberegner ballbanen litt og ballen går til kast.
    19'
    Børufsen slår et innlegg som ser ut til å gå i armen til Hedenstad, men dommeren blåser ikke. Børufsen ikke fornøyd.
    20'
    Stor sjanse til Start! Hoff legger inn fra venstre til bakerste stolpe hvor Årst venter og header hardt på mål! Larsen er med og gjør en god redning!
    22'
    Børufsen legger inn men innlegget er dårlig og går rett til keeper.
    23'
    Gunnarsson kliner til og Høie gjør en god redning!
    24'
    Klarert.
    24'
    Start på en fin kontring! Hoff kommer alene på venstresiden og prøver å spille gjennom Børufsen, men sistnevnte får en dårlig touch og Stabæk tar over.
    25'
    Stabæk trykker på og er nære! Corner.
    26'
    Tas kort. Hedenstad legger inn men Start for klarert.
    26'
    Mathisen slår en håpløs lang ball i bakrom.
    27'
    Børufsen prøver å spille fri Vikstøl på venstresiden, men slår en dårlig pasning som igjen går til kast.
    28'
    Mye frem og tilbake nå. Ingen av lagene klarer ikke å etablere noe angrepsspill.
    29'
    Hedenstad legger inn forran mål hvor Gunnarsson er og header - over målet til Høie.
    30'
    Frispark til bortelaget fra ca 25-30 meter.
    30'
    Gunnarsson kliner til og ballen går i en fin retning mot mål, men dessverre for islendingen og Stabæk litt over mål.
    31'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Stabæk
    Petter Bruer Hanssen skyter fra 16 meter og treffer Jørgen Hammer og skifter helt retning og setter med det Larsen ut av spill. Hoff putter ballen i det åpne målet og enkelt 1-0!
    32'
    Nå er det moro på Sør Arena! Scoringen satt virkelig fart i begge lagene. Stabæk nære ved å få gode muligheter ved flere anledninger, men Start er også farlig på kontringer.
    36'
    Pontus Farnerud har tatt ansvar etter Start sin scoring og spiller i øyeblikket en meget god kamp.
    37'
    Hoff legger inn fra venstre, men ingen som klarer å møte ballen inni feltet.
    38'
    Mathisen gjør en god forsvarsjobb mot Gunnarsson til stor applaus fra hjemmepublikumet.
    38'
    Palmasson kommer alene med Høie og prøver å lobbe, men keeperen gjør seg stor og gjør en god redning og avverger scoring!
    39'
    Hedenstad får noe heldig frispark når Start er på vei igjennom på venstresiden.
    40'
    Vakkert spill fra hjemmelaget og Espen Hoff! Tar vakkert med seg ballen og får lagt inn fra høyre, men ingen Start-spillere klarer p få stokket benene og får dermed ikke skutt ballen i mål.
    42'
    Pepa header like utenfor! Start nære 2-0 nå!
    42'
    Årst spilles vakkert igjennom av Hoff, men Årst er offside. Vakkert igjen av Hoff der!
    44'
    Mye harde taklinger nå, men Staberg har lagt lista høyt og blåser ikke.
    45'
    Diskerud går over ende innenfor 16-meteren og roper på straffe, men igjen bare vinker Staberg videre.
    45'+1
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+1
    Da var det pause på Sør Arena i en kamp som har spilt seg kraftig opp etter Start 1-0 scoring. Bortelaget er helt klart med i kampen, og kun en dyktig Kenneth Høie har reddet Start fra baklengs. Det svaiet mye frem og tilbake de siste minuttene og det var tendes til å bli litt ampert. Lagene går dermed til pause med 1-0 til hjemmelaget, men det ligger helt klart flere scoringer i lufta her på Sør Arena!
    Da er lagene på vei ut på banen igjen.
    45'
    Mål for Stabæk!
    Start 1 - 1 Stabæk
    Målgivende: Vegar Hedenstad
    Hedenstad legger inn fra høyre og Palmason er helt umarkert og kan enkelt sette inn utligningen! Publikum har så vidt satt seg for andre omgang før Stabæk utligner!
    46'
    Hoff jakter et dårlig tilbakespill fra Hammer, men Larsen får akkurat klarert.
    49'
    Et grusomt tilbakespill fra Mathisen mot Høie som så vidt får klarert foran Diskerud!
    49'
    Hoff klipper ned Skjønsberg som blir rasende på sin tidligere medspiller. Hoff heldig som unngår gult kort der.
    50'
    Priske prøver å legge inn fra høyre, men ballen går rett i Olle.
    51'
    Strømstad legger inn som treffer hodet til Hoff, men ballen går over.
    52'
    Regnet har begynt å dale ned over Kristiansand.
    53'
    Frispark til Start på høyresiden etter at Priske går over ende. Kan bli farlig.
    54'
    For en gigantisk mulighet for Hanssen! Hoff legger inn til Hanssen på bakerste som har en enkel jobb på heade ballen i mål - helt alene, men setter utrolig nok ballen utenfor målet!
    55'
    Sjansen kom etter at Start fortsatte å presse etter frisparket de fikk i farlig posisjon.
    56'
    Start det beste laget etter utligningen.
    57'
    Diskerud er nære ved å få ballen med seg alene mot Høie, men pasningen igjennom blir litt for svak.
    58'
    Start 1 - 2 Stabæk
    Mål: Alain Junior Ollé Ollé
    Målgivende: Henning Hauger
    For en fantastisk scoring av innbytteren! Får ballen på hjørnet av 16-meteren og kliner til! Ballen går knallhardt forbi Høie og i mål! Stabæk har snudd kampen!
    58'
    Stabæk har vært dødelig effektive på sine to sjanser i andre omgang!
    60'
    Nå har Start en vanskelig jobb foran seg men slett ikke umulig. Start har vært det beste laget etter pause, men har ikke klart å få ballen i mål.
    61'
    Start 1 - 3 Stabæk
    Målgivende: Alain Junior Ollé Ollé
    Olle Olle får slå inn fra venstre til en helt umarkert Palmason som enkelt setter ballen i mål!
    61'
    For et bytte det har vært av Jörgen Lennartsson.
    64'
    Start 2 - 3 Stabæk
    Børufsen kliner til og Larsen må gi retur! Den header Årst i mål og Start reduserer!
    64'
    Start 2 - 4 Stabæk
    Og der sitter den igjen! Gunnarsson får et perfekt innlegg fra Eiriksson som han bare flikker videre i en bue over Høie! For en kamp dette har blitt!
    65'
    Hoff med en dårlig pasning mot Asante og Stabæk bryter angrepet.
    68'
    Start mener Hedenstad handser innenfor 16-meteren og vil ha straffe men dommeren sier nei!
    69'
    Frispark til Start i farlig posisjon på hjørnet av 16-meteren. Larsen bokser ut.
    69'
    Hjemmepublikumet frustrert nå. Fra å være inne i kampen igjen på 2-3 går Stabæk rett i angrep og scorer igjen. Det har vært en grusom andre omgang så langt for Start og spesielt Start bakerste spillere.
    70'
    Start prøver å bygge opp et angrep bakfra, men Owello slår en dårlig pasning og Stabæk får tak i ballen. Ikke mye som stemmer for hjemmelaget nå.
    72'
    Hoff prøver å spille mot Asante på høyrekanten, men pasningen er dårlig og går til kast.
    73'
    6399 på plass på Sør Arena i kveld.
    74'
    Starts trener Knut Tørum prøver å mane sine spillere til å gi alt de siste femten minuttene.
    75'
    Owello prøver å spille gjennom Asante igjen på høyresiden, men igjen blir pasningen får lang og til utspark.
    76'
    Priske med en elendig crosser. Tendens til buing fra hjemmepublikumet.
    76'
    Gult kort til Stabæk
    Takler Asante og får gult kort.
    78'
    Jesper Mathisen prøver å skyte på frisparket fra 35 meter, men skuddet er ikke godt og går ti meter til siden for målet.
    79'
    Start prøver å ta et frispark kjapt på siden, men Olle Olle ligger nede og dommeren blåser.
    80'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Mads Stokkelien
    Ut: Espen Børufsen
    80'
    Frisparket skal bli tatt på nytt fra høyresiden.
    81'
    Hoff legger inn, men Hammer klarerer.
    81'
    Gunnarsson tar ballen pent med seg inn i feltet og skyter, men Høie har kontroll.
    82'
    Start må frem på banen nå og gambler litt i forsvar men er heldige.
    83'
    Frispark til Start igjen på høyresiden.
    83'
    Owello legger løst inn og Stabæk får ballen unna. Ballen ender til slutt hos Jan Kjell Larsen i målet.
    84'
    Gunnarsson gjør alt selv og skyter, men ballen går via Mathisen og Start tar over.
    85'
    Henning Hauger gjør en glimrende jobb i øyeblikket på Stabæks midtbane.
    86'
    Start virker resignerte og har ikke mye å gi.
    87'
    Vikstøl takler Skjelvik og får gult kort.
    88'
    Gult kort til Start
    Rolf Daniel Vikstøl
    88'
    Stabæk lar klokka jobbe for seg nå og har ballen nede i hjørnet på Start banehalvdel.
    89'
    Årst prøver å motta en ball på 16 meter, men faller på det våte gresset.
    90'+1
    To minutter lagt til.
    90'+1
    Frisparket til Stabæk innenfor egen 16-meter. Start ikke fornøyde med dommeren der.
    90'+2
    90'+4
    Da var kampen over og laget fra Bærum tar med seg alle tre poengene hjem. Etter en litt kjedelig første omgang tok kampen helt av i andre og det rant inn mål, i hovedsak inn bak Kenneth Høie. Stabæk tar en helt fortjent seier og Start må finne ut av forsvarspillet sitt hvis de skal klare å ta tre poeng snart igjen i Tippeligaen. Ønsker alle en fortsatt fin søndag kveld.