1-0
2-0

Velkommen til liveoppdatering fra eliteseriekampen mellom Aalesund og Viking!
    Før kveldens kamp er Aalesund nummer åtte i eliteserien, med 13 poeng på åtte kamper. Viking har seks poeng og ligger helt i bunnen. Hele fem lag har åtte poeng, så med seier i dag kan Åge Hareides menn fort klatre to-tre plasser.
    AaFK må klare seg uten nøkkelspillerne Demar Phillips og Jason Morrison, som begge er opptatt med Gold Cup for Jamaica. I tillegg er Amund Skiri, Sander Post, Pablo Herrera og Fredrik Carlsen ute med skader, i tillegg til langtidsskadde Ole Christian Rørvik.
    Viking mangler Patrik Ingelsten, som er ute resten av sesongen etter en kneoperasjon. Også Tommy Knarvik og Thomasz Sokolowski er uaktuelle til dagens oppgjør. King Gyan og Bengt Sæternes har vært usikre, men sitter på benken.
    Tidligere denne uka gikk AaFK videre i cupen med et nødskrik. Daniel Arnefjord utlignet til 1-1 mot Hødd fem minutter på overtid, før Michael Barrantes avgjorde kampen i siste minutt av andre ekstraomgang. Viking vant 2-0 over Sandnes Ulf, etter scoringer av Erik Nevland (straffe) og Vidar Nisja. Ingen av de to eliteserielagene imponerte mot naboene fra henholdsvis 1. og 2. divisjon, forhåpentligvis blir kvaliteten en del hakk bedre på Color Line Stadion de neste timene!
    Publikum reiser seg for AaFK-hymnen. Det ser ikke ut til å være fullt på tribunene i dag, foreløpig ser det ut til å være rundt ni tusen tilskuere. 14 siddiser har tatt turen til Ålesund for å støtte Viking.
    Lagene marsjerer ut på matta, anført av kapteinene Peter Orry Larsen og Erik Nevland. Om få minutter braker det løs!
    AaFK går rett i angrep. Bertelsen meier ned Myklebust, frispark.
    2'
    Barrantes slår frisparket inn i feltet, en Viking-spiller header ut til hjørnespark.
    2'
    Dårlig corner, ballen går rett i nettveggen. Utspill fra keeper.
    2'
    Barrantes får tilbake ballen og legger igjen til Ulvestad, som skyter utenfor fra 13-14 meter.
    5'
    Nevland lobber inn til Nisja, som får ta ned ballen i Aalesund-feltet. Ulvestad er våkent med og takler ballen via Nisja og ut.
    6'
    Bertelsen prøver å slå langt mot Nevland, men ballen går ut over sidelinja. Upresist fra Viking-backen.
    7'
    Nevland feller Arnefjord, frispark til AaFK på egen halvdel.
    7'
    Strålende langpasning fra Jalasto til Fuhre, som demper ballen med seg og slår inn i feltet. Innlegget går over alle mann, dermed ender det hele med innkast til Viking.
    8'
    Det smeller i treverket! Myklebust lurer Bertelsen og slår inn i feltet langs bakken. Orry Larsen smeller til fra åtte-ni meters hold, knallhardt i tverrligger og over!
    10'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Viking
    Mål: Magnus Olsen
    Målgivende: Jonathan Parr
    Jonathan Parr er med i angrep for første gang i dag. Venstrebacken slår inn bak Viking-stopperne, der kommer Sylling Olsen flyvende og stanger inn 1-0!
    11'
    Flott heading fra Magnus Sylling Olsen, men hva gjorde Viking-forsvaret der? Sylling Olsen var eneste AaFK-spilleren i boksa, med tre motstandere rundt seg.
    12'
    Berisha med dårlig pasning som går ut over sidelinja. Viking har fått til fint lite det første kvarteret.
    15'
    Lædre Bjørdal får gå opp helt alene og header i tverrligger! Plutselig er Viking bare noen få millimeter fra utligning.
    16'
    Nok en strålende crosser fra Jalasto til Fuhre. Skogseid takler etter hvert til seg ballen, men backene til Viking henger ikke helt med.
    19'
    Nevland får en dytt i ryggen, frispark til Viking ved midtstreken.
    20'
    En lang Viking-ball heades videre av Nisja. Nevland jager i bakrommet, men pakkes inn av to AaFK-forsvarere som enkelt skjermer ballen ut.
    21'
    Jääger slår en hard og presis markkryper til Sylling Olsen. AaFK-spissen får ikke kontroll over ballen, der kunne det fort blitt en stor sjanse.
    22'
    Bjarnason blir felt, frispark til Viking.
    23'
    Danielsen slår frisparket inn i feltet, der Grytebust kommer ut og får kontroll over ballen.
    24'
    Parr blir felt av de Lanlay, frispark til AaFK på høyde med hjørnet av sekstenmeteren.
    25'
    Jääger slår frisparket inn i feltet, hvor ballen treffer en klynge av spillere. Nisja banker den etter hvert unna.
    26'
    Parr jager en ball bak Skogseid, men Viking-backen er med på notene og får skjermet ut over dødlinja.
    26'
    Bertelsen slår inn fra venstre. Ballen treffer Nevland, som ikke rekker å reagere kjapt nok. Utspill fra keeper.
    27'
    Parr blir felt av Nevland, AaFK tar frisparket kjapt. Fuhre slår inn i feltet, der Myklebust får stå helt alene ved bakerste stolpe! AaFK-vingen avslutter på direkten, men skuddet er ikke hardt nok og Jarstein holder ballen enkelt.
    29'
    Viking-innlegg fra høyre, Jääger tar ingen sjanser og gir til corner.
    30'
    Grytebust ruver høyest i feltet og bokser ballen unna.
    30'
    Berisha angriper på Vikings høyrekant, men roter bort ballen.
    33'
    Frispark til Viking ti meter inne på Aalesund halvdel. Danielsen slår inn i feltet, hvor ballen spretter inn til Grytebust.
    34'
    Bertelsen slår langt mot Nevland, som går i bakken etter en luftduell mot Jalasto. Den tidligere utenlandsproffen har fått til lite så langt.
    35'
    En innoverskrudd corner fra Barrantes går i tverrligger, via Jarstein og ut til ny corner!
    36'
    Rett i klypene på Jarstein.
    37'
    Gult kort til Aalesund
    Arnefjord kommer alt for sent inn i en takling, dermed får han kampens første kort.
    38'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Kjell Rune Sellin
    Ut: Lars Fuhre
    Sellin kommer inn for Fuhre allerede etter 38 minutter. Overraskende bytte, Fuhre har klart seg greit.
    38'
    Sellin går opp som midtspiss, Sylling Olsen trekker ut på venstrekanten.
    39'
    Parr slår inn fra venstre, men litt for upresist. Utspill fra keeper.
    41'
    Trond Erik Bertelsen har store problemer mot AaFK-ungguttene Myklebust og Ulvestad. For to år siden ble Bertelsen rundlurt av Herrera i Ålesund, det er tydelig at han ikke trives spesielt godt her.
    42'
    Frispark til AaFK halvveis inne på Vikings halvdel. Barrantes slår høyt mot bakerste stolpe, men Jarstein kontrollerer ballen over tverrligger.
    43'
    Jalasto med en stygg feilpasning i eget felt. Heldigvis for AaFK roter Bjarnason bort ballen med en dårlig stikker myntet på Nevland.
    44'
    Magnus Olsen
    Sylling Olsen drar seg forbi Skogseid, men får ballen for langt foran seg. Lædre Bjørdal kommer først på ballen og blir klipt ned av Sylling Olsen, som får et noe strengt gult kort.
    45'
    Sylling Olsen skyter fra 25 meters hold. Jarstein holder ballen greit.
    45'+2
    45'+2
    Aalesund leder fullt fortjent 1-0 til pause. Viking har vært tafatte og har bare hatt én avslutning på mål i hele omgangen. AaFK triller ball og ser ut til å ha full kontroll, bortelaget blir for det meste løpende mellom og henger ikke med i svingene når hjemmelaget setter opp tempoet på kantene.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    Sæternes kommer inn på topp. Kan veteranen heve Viking?
    46'
    Sæternes får en sjanse nesten med en gang! Ballen blir spilt bak AaFK-forsvaret, men Jääger hiver seg foran Sæternes og takler ballen ut til corner.
    47'
    Dommeren har sett en dytt i feltet, frispark til AaFK.
    47'
    Jääger finter bort en Viking-spiller og sender av gårde en suser fra 30 meter. Jarstein slår til corner, veldig bra skudd fra AaFK-backen.
    48'
    Viking får headet ballen unna.
    48'
    Nisja slår inn i feltet, Jääger får hodet på ballen og stanger den unna.
    49'
    Nisja prøver å stikke gjennom Berisha. Arnefjord er med på notene og skjermer ballen ut.
    50'
    Barrantes skyter knallhardt fra 30 meter. Jarstein ser ut til å ha full kontroll, men mister ballen før han igjen får hånd om den.
    50'
    Frispark til AaFK ti meter inne på Vikings halvdel. Barrantes slår inn mot feltet, men treffer dårlig og Sigurdsson beiner ballen bort fra farlig sone.
    51'
    Nok et frispark til Aalesund ved midtstreken. Parr slår kort til Arnefjord, som slår opp mot Sellin. Sellin ser ut til å få en dytt i ryggen, men dommer Sandmoen blåser ikke.
    52'
    Nevland med stikker i bakrommet. Nisja jager ballen, men Grytebust er våkent ute og får kontroll.
    53'
    Frispark til Barrantes og AaFK helt nede ved hjørneflagget. Jääger slår inn i feltet, hvor ballen går over alt og alle. Utspill fra Jarstein.
    54'
    Skogseid med et godt innlegg fra høyre. Grytebust får en hånd på ballen, men får ikke bokset skikkelig unna. Bjarnason får ballen på hjørnet av sekstenmeteren, men blir blokkert av en AaFK-forsvarer og får ikke skutt på mål.
    56'
    Viking er mye mer med enn før pause. Hareide har lagt om til 4-4-2 med Nevland og Sæternes på topp.
    56'
    Barrantes holder igjen Danielsen, frispark til Viking på midtstreken.
    57'
    Bertelsen slår inn fra venstre, Grytebust ruver i feltet og plukker ned ballen.
    58'
    Aalesund 2 - 0 Viking
    Mål: Michael Barrantes
    Målgivende: Enar Jääger
    Et innlegg fra Jaäger går gjennom feltet og ender i føttene til Barrantes. Fra skrått hold banker han ballen i mål bak en sjanseløs Jarstein. En nydelig avslutning fra Aalesunds midtbaneelegant!
    58'
    Jarstein mister ballen, men er heldig og får den igjen. Sigurdsson løper ned Arnefjord, men dommer Sandmoen gir ikke straffe.
    60'
    Sellin skyter fra død vinkel, via en Viking-forsvarer og i nettveggen forbi en forfjamset Jarstein. Nå kjører AaFK på!
    62'
    Viking-forsvaret får etter hvert headet ballen unna.
    63'
    Sellin jobber godt og stresser Viking-forsvaret. Flere vanskelige tilbakespill på rad for Jarstein.
    64'
    Skogseid slår inn fra høyre. Nevland får en fot på ballen, men avslutningen går langt til side for mål.
    65'
    Myklebust feller Bertelsen, frispark til Viking helt nede ved cornerflagget.
    65'
    Danielsen slår frisparket inn i feltet, der Grytebust snapper ballen og setter kjapt i gang. AaFK kjører kontra med mange mann, men innlegget fra Parr heades tilbake til keeper av Sigurdsson.
    67'
    Nevland setter ballen i mål etter et innlegg fra Skogseid. Viking-kapteinen jubler i noen få sekunder, men assistentdommeren er oppe med flagget. Offside!
    69'
    Dagens tilskuertall: 9.736
    70'
    Barrantes spiller vegg med Jalasto, fører ballen et stykke før han skyter fra hjørnet av sekstenmeteren. Hardt skudd, men et godt stykke til side for mål.
    70'
    Myklebust bommer med en fiks finte, dermed stjeler Sigurdsson ballen. Uflaks der fra AaFK-vingen, som har vært veldig god i dag.
    72'
    Barrantes får god tid 20 meter fra mål og skyter hardt langs bakken. Treffer ikke skikkelig, ballen går noen meter til side for stolpen.
    73'
    Nisja utfordrer Parr, som går i kroppen på Viking-spilleren og skjermer ballen ut over dødlinja. Nisja vil ha frispark, men får ingenting.
    74'
    AaFK får stadig større rom å boltre seg i nå, Viking-laget er i full strekk og blir tidvis rundspilt.
    75'
    Bertelsen ligger nede etter en duell mot Myklebust, men kommer seg etter hvert på beina igjen.
    77'
    Sæternes header ned til Nevland i AaFK-feltet. Viking-kapteinen pakkes inn av AaFK-stopperne og får ikke avsluttet på mål.
    78'
    Jalasto holdes igjen, frispark til AaFK vel 40 meter fra mål.
    79'
    Barrantes slår frisparket inn i feltet, hvor ballen etter hvert heades ut til Peter Orry Larsen. Han skyter hardt og lavt fra 14-15 meter, bare en feberredning fra Jarstein hindrer 3-0!
    80'
    Jarstein er ute og bokser ballen ut av feltet.
    80'
    Kort variant fra Barrantes, som etter hvert mister ballen til Danielsen.
    80'
    Parr slår inn fra venstre. Verken Myklebust eller Bertelsen får hodet på ballen, dermed blir det utspill fra keeper.
    82'
    Bjarnason skyter fra 25 meters hold. Ballen går ti meter til side for mål.
    83'
    Sylling Olsen og Barrantes med hvert sitt skudd inne i Viking-boksen. Jarstein får etter hvert hendene på ballen, Viking-keeperen har hatt mye å gjøre i dag.
    84'
    Hardt og innoverskrudd fra Barrantes, Jarstein tør ikke annet enn å bokse ballen til en ny corner.
    85'
    Jalasto får ballen bake i feltet, men klarer ikke å få kontroll. Utspill fra keeper.
    86'
    Gult kort til Viking
    Sigurdsson river ned Barrantes og lager frispark.
    88'
    Michael Barrantes
    Barrantes er rasende på Sigurdsson og går i klinsj med Viking-stopperen. Dermed får også han kort.
    88'
    Barrantes slår frisparket inn i feltet, men ingen AaFK-spillere får tak i ballen.
    89'
    Frispark til Viking ute ved sidelinja. Kort variant mot Bertelsen, som holder igjen Jääger og lager frispark.
    90'+1
    André Danielsen
    Danielsen får gult kort for munnbruk.
    90'+1
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Magnus Olsen
    90'+3
    Inn: Solomon Okoronkwo
    Ut: Fredrik Ulvestad
    90'+3
    90'+4
    AaFK har slått Viking 2-0, dermed er Stavangers stolthet fortsatt aller sist i eliteserien. AaFK klatrer til fjerdeplass på tabellen etter en solid prestasjon på hjemmebane. Sunnmøringene var nærmere 3-0 enn gjestene var redusering, nå har Viking 5-15 i målforskjell på ni kamper!