3-0
Høgli90'+2 (Str.)
4-0

Velkommen til toppkamp fra Alfheim når Tromsø i dag tar imot Brann.
    Hjemmelaget toppet tabellen før runden ble sparket igang i går og trenger en seier i dag for å holde tritt med Strømsgodset i toppen. Brann har på sin side gjort ekspertenes dystre forhåndstips til skamme denne sesongen og lå før starten på den niende serierunden på femteplass, bare tre poeng bak serieleder Tromsø.
    Historisk sett har Tromsø hatt et bra tak på Brann her på Alfheim. 10 hjemmeseire, 7 uavgjorte og 6 Brannseire er fasiten for de 23 seriemøtene lagene har hatt her i Tromsø. I Bergen har Brann hatt et lignende grep om kampene disse lagene imellom med statistikken 12-6-5. Imidlertid har dette bildet snudd litt de senere årene. Faktisk har alle oppgjørene lagene imellom de siste to sesongene endt med borteseier, senest med 3-0 til Brann her på Alfheim i fjor.
    Begge lagene har 5-0 som sin største seier på de 46 oppgjørene dem imellom. Brann vant med denne marginen på Brann Staddion i 1987, mens Tromsø vant med samme sifre her på Alfheim i 1999.
    Branns siste seriekamp endte med tap 0-1 borte mot Strømsgodset. Bergenserne stiller stort sett samme lag i dag som i den kampen. Unntaket er at Rodolph Austin har reist for å delta i Gold Cup for Jamaica, og han erstattes i startoppstillingen av Chukwuma 'Bentley' Akabueze.
    Én endring i startoppstillingen også for Tromsø i forhold til siste seriekamp der man slo Viking 3-1 hjemme. Miika Koppinen sliter med en lyskeskade og er derfor satt på benken i dag til fordel for Tore Reginiussen. Det betyr at TIL i dag starter med det samme mannskapet som slo Bodø/Glimt ut av cupen i midtuka.
    Celebert besøk på Alfheim i dag. Patrick Vieira, kjent fra en lang karriere i toppklubber både i England og Italia, er på besøk for å følge opp Kara Mbodj og Saliou Ciss. De to senegaleserne kom begge til Tromsø fra fotballakademiet Diambars som Vieira var med på å etablere i 2003.
    Da er vi i gang på Alfheim. Det er hjemmelaget som starter med ballen.
    1'
    Yndestad kommer på en overlapp på venstre, men stoppes av en sen takling fra Sævarsson. Tromsø får frispark ute på venstresiden. Det frisparket får de ingenting ut av.
    3'
    Kalvenes slår langt opp for Brann, men oppspillet er blottet for presisjon og ramler ned 15 meter fra nærmeste medspiller, og Sahlman får enkelt kontroll for hjemmelaget.
    5'
    God Tromsømulighet! Situasjonen starter med en håpløs pasning fra Mjelde rett i beina på Rushfeldt. Han spiller fram Drage på venstre. Drage avanserer med ballen og legger inn foran mål. Der er Remi Johansen på plass og avslutter, men skuddet fra god posisjon blir blokkert.
    6'
    Gult kort til Brann
    Ojo får gult etter å ha meiet overende Yndestad med en alt for sein takling.
    7'
    'Mos' Abdellaoue prøver å ta ned et innlegg fra venstre inne i boksen, men førsteberøringen blir i hardeste laget, og ballen forsvinner over dødlinja.
    10'
    Remi Johansen kommer til et innlegg fra høyre, men ingen angriper foran i boksen og Branns keeper kan plukke innlegget uforstyrret.
    11'
    El Fakiri slår langt i retning Bentley, men pasningen blir for hard.
    12'
    Tromsø kommer til avslutning fra 25 meter ved Kara. Han skyter med stor kraft, men ballen går et par desimeter over tverrliggeren.
    13'
    Bentley fyrer av et skudd fra 16 meter, men Tore Reginiussen får kastet seg foran og blokkerer.
    15'
    Ojo gjør en viktig inngripen når han header unna rett foran pannebrasken til Reginiussen som kommer i stor fart inn mot mål.
    17'
    Bentley med frispark fra Branns høyreside. Han skrur ballen inn i feltet, men Sahlman plukker innlegget.
    19'
    En grufull pasning fra Kara gjør at Brann kan komme på en overgang. Den ender i at Guastavino chipper ballen til Ojo som forsøker å heade på mål, men Björk kommer seg i veien for avslutningen.
    21'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Fredrik Haugen
    Ut: Erik Mjelde
    21'
    Holmvik legger inn fra venstre. Reginiussen treffer bare sånn passselig med headingen, men får hjelp fra stopperkollega Björk til å klarere.
    24'
    Langt Brannoppspill som Bentley header i bakrom der Ojo jager, men headingen triller helt inn til Sahlman som kan plukke opp ballen.
    25'
    Brann har kommet mer med i kampen nå etter at Tromsø styrte alt det første kvarteret.
    27'
    Et farlig tilbakespill i Tromsøforsvaret holder på å gi Ojo en gratismulighet, men Reginiussen matcher spissen på fart og får klarert.
    28'
    Brann med frispark drøye 30 meter fra mål. Guastavino sender det på mål, men fra det holdet har Sahlman ingen problemer og holder ballen greit.
    30'
    Tromsø angriper på venstre og legger inn, men det blåses frispark mot Mos i duell med keeper.
    31'
    Enorm sjanse for hjemmelaget! Yttergård Jenssen viser hovmesterblikk når han trer ballen gjennom forsvaret og frispiller Abdellaoue. Han forfølges og er litt presset. Dermed går skuddet alene med keeper over fra Mos. Der burde han nok ha scoret.
    32'
    Brann slår langt opp til Holmvik på venstre. Pasningen er presis, men det hjelper lite når vingen har beveget seg inn i offsideposisjon.
    35'
    Guastavino spiller til Ojo og får ballen tilbake igjen på et lekkert veggspill. Dermed er han igjennom og kan avslutte, men skuddet går like over.
    37'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Brann
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Mustafa Abdellaoue
    Ventetiden er over og rekorden er et faktum for Sigurd Rushfeldt! Kara spiller fram Mos litt til høyre for målet. Han spiller ut igjen i feltet, og der kommer Rushfeldt i lange klyv og banker ballen via keeper og inn.
    37'
    Gult kort til Tromsø
    Ruben Yttergård Jenssen
    Yttergård Jenssen hekter opp Guastavino idet Brann har muligheten til å sette igang en overgang.
    40'
    Ballen heades ut igjen til ny corner.
    42'
    Fredrik Björk kommer bak i feltet og får avsluttet. Ballen spretter litt fram og tilbake i feltet før Brann får klarert. Der var det flere TIL-spillere som var meget nær å få pirket ballen inn.
    43'
    Holmvik fyrer av fra 20 meter, men skuddet går ufarlig over mål og Sahlman har full kontroll.
    45'
    Det skal spilles minst ett minutt tilleggstid.
    45'+1
    Mos tar med seg ballen på tvers i banen og kommer til slutt til et skudd som endrer retning i en Brannspiller, men Leciejewski er med på notene og kommer seg ned ved stolpen og redder..
    45'+2
    45'+2
    Pause på Alfheim etter en omgang som har vært fartsfylt og spennende hele veien.
    Tromsø åpnet best, og det første kvarteret så det nesten ut som om Brann ikke hadde fått med seg at kampen var startet, men så kom gjestene mer med. Etter en bra Brannperiode begynte spillet å bølge mer fram og tilbake, før Tromsø igjen koblet grep mot slutten av omgangen. Etter Rushfeldts 1-0-mål har det igjen vært nærmest enveiskjørt, og alt i alt har nok Tromsø vært det beste laget denne omgangen.
    45'
    Brann tar avspark. Andre omgang har startet på Alfheim.
    46'
    Dramatisk åpning på andre omgang! Brann går rett i angrep og Sævarsson kommer alene med Sahlman. Svensken hiver seg ned og redder, men kolliderer med Brannspilleren, og begge spillerne blir liggende nede en stund før spillet kan fortsette.
    46'
    TIL med en kjempesjanse! Ballen slås opp til Rushfeldt som sender den videre inn i bakrom på første berøring. Med den manøveren sender han Mos gjennom alene med keeper, men avslutningen fra Abdellaoue går utenfor mål.
    48'
    Fredrik Haugen kliner til fra rundt 30 meter, men skuddet treffer ikke mellom stengene.
    51'
    Yttergård Jenssen slår tidlig inn fra venstre. Kara går i været på 15 meter og header kraftfullt på mål, men keeper redder rimelig greit.
    53'
    Leciejewski kommer ut og holder corneren.
    55'
    Bentley slår inn, men Guastavino går såpass hardt i kroppen på Sahlman foran mål at det dømmes frispark for Tromsø i den situasjonen.
    56'
    Er det mulig å bomme der? Rushfeldt stusser ballen inn i bakrom mot Mos. Keeper kommer ut og vinner i første omgang, men ballen er fri. Mos oppfatter det og skal bare styre ballen i det tomme målet, men skyter over.
    57'
    Rushfeldt frispilles og banker ballen i lengste hjørne, men det er allerede blåst for offside.
    58'
    Mos trer ballen gjennom til Rushfeldt, men den er vinklet bort fra målet og Rushfeldt får først tak i den feilvendt like ved dødlinja.
    62'
    Tromsø presser Brann hardt nå.
    62'
    Björk med et langt oppspill inn i Brannfeltet, men ingen medspillere jager den ballen, og keeper kan plukke enkelt ned.
    64'
    Sævarsson kommer seg til dødlinja og slår inn fra høyre, men Sahlman plukker greit ned det innlegget.
    65'
    Nære på for Brann! Torp chipper ballen flott gjennom mot Korcsmar som har blitt med opp, men Sahlman kommer våkent ut og bryter.
    66'
    Tromsø frempå med en mulighet! Yndestad finner Rushfeldt med et innlegg, men avslutningen fra spiss vinkel går for mye på tvers og spretter utenfor stolpen.
    67'
    Drage kommer rundt Sævarsson og skyter fra spiss vinkel, men alt for høyt fra høyrekanten.
    68'
    Sigurd Rushfeldt forsøker å finne Abdellaoue med et innlegg fra høyre, men crosseren er et par meter for høy til at Mos kan nå den.
    70'
    Guastavino får mye rom på venstre, men innlegget hans går rett i klypene til Marcus Sahlman.
    71'
    Thomas Drage drar til fra 17 meter. Skuddet blir blokkert, men returen faller i beina til Drage igjen. Han fyrer av en gang til, men denne gangen flyr ballen like over tverrliggeren.
    72'
    Guastavino prøver et skudd fra hjørnet av Tromsøs 16-meter, men han treffer himmelhøyt over.
    73'
    Drage slår inn i feltet til Rushfeldt som får all tid i verden til å sikte inn headingen. Dessverre for Tromsø ramler innlegget litt for loddrett ned på hodet hans, og dermed blir det en for vanskelig opppgave å treffe mellom stengene, selv for en umarkert Rushfeldt.
    74'
    Tromsø 2 - 0 Brann
    Målgivende: Remi Johansen
    Nå er det bare én målkonge i Norge, og hans navn er Sigurd Rushfeldt! Kara triller et frispark opp langs høyrekanten til Remi Johansen som slår et innsvinget innlegg. Foran kassa lurer Rushfeldt som enkelt kan bredside ballen i mål fra kloss hold.
    75'
    Nå runger Sigurd Rushfeldts navn taktfast fra tribunene på Alfheim.
    78'
    Leciejewski går ut og holder hjørnesparket fra Drage.
    78'
    Flott Tromsøovergang! Yttergård Jenssen får ballen fra Rushfeldt og avanserer. Han har flere folk med seg, og velger å spille Drage til venstre for seg. Et fornuftig valg, men Drages førsteberøring blir for dårlig. Der skulle nok Drage ha skutt på første mulighet.
    81'
    Brann slår langt opp mot Ojo som avvinkes korrekt for offside.
    82'
    Tromsø 3 - 0 Brann
    Målgivende: Hans Åge Yndestad
    Det er virkelig Rushfeldts dag i dag. Drage spiller nydelig fram Yndestad på venstre og han slår et perfekt innlegg mot bakre stolpe der Rushfeldt kan stange inn sitt tredje for dagen.
    82'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    Stående applaus idet Rushfeldt forlater banen etter sitt hattrick.
    84'
    Nytt TIL-angrep som ender med et knallhardt skudd fra Tom Høgli som går en aning for høyt.
    85'
    Tromsø fortsetter å kjøre på, og Brann ser ut til å ha gått helt i oppløsning nå.
    87'
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Carl-Erik Torp
    88'
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Remi Johansen
    89'
    Inn: Mo Ahamed
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    89'
    Nystrøm kommer rundt på venstre og slår inn. Innlegget går i hånda til Lars Grorud.
    90'+1
    Tromsø scorer på straffe!
    Tromsø 4 - 0 Brann
    Mål: Tom Høgli
    Høgli setter straffen kontant nede ved stolperota til høyre for Leciejewski. Keeperen går rett vei, men når ikke ut.
    90'+2
    90'+4
    Det er slutt på Alfheim. Hjemmepublikummet reiser seg i applpaus etter en maktdemonstrasjon av Tromsø og Rushfeldt.
    Om TIL var det beste laget før pause tok de den helt ut i andre. De siste 45 minuttene regelrett feide de Brann av banen, og etter 2-0 kom var det i grunnen kun et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli.