0-1
Fet52'
Supporterfordeling på VG
2 555
4 714

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    God søndag og hjertelig velkommen til Marienlyst stadion i Drammen hvor vertene Godset tar imot serieleder Bodø/Glimt.
    Vi har kommet til runde 21 av årets sesong, det betyr at det er ni kamper igjen før det settes strek. Bodø/Glimt leder serien med åtte poeng, mens Godset kjemper for å unngå nedrykkskamp som nummer ti på tabellen før denne runden.
    Med Godset på Marienlyst er det ikke godt å si hva man får. De har tre seire, tre uavgjort og tre tap på egen hjemmebane i år. Bodø/Glimt er jevnt over bunnsolide uansett hvor de er, og er naturligvis store favoritter her i ettermiddag.
    Godset kommer fra en stjernesmell i Stavanger sist. Ble sendt hjem som slakt med fem i sekken. Bodø/Glimt er nok også svært lystne på å revansjere tapet for Røde Stjerne i midtuken, som betyr at det blir Europa League i høst, ikke Champions League.
    Formutviklingen ellers viser at Godset har én seier på de siste ti kampene, og den kom mot et lag som sliter enda mer om dagen, nemlig Lillestrøm. Bodø/Glimt har på sine siste ti kamper kun ett tap, mot Røde Stjerne som nevnt i midtuken.
    Statistisk mellom disse to er det ganske jevnt, men det er verdt å merke seg at Godset har ikke scoret på de siste to mot Bodø Glimt. I det omvendte oppgjøret i mai vant Bodø/Glimt 1-0 når Håkon Evjen scoret etter 74 minutter.
    Ingen av lagene har utfordringer med karantener før dette oppgjøret. Isnes melder om et skadefritt Godset, samtidig vet vi at Ernest Boahenes kontrakt ikke blir forlenget og er nå ferdig i Drammen. Bodø/Glimt låner ut Oscar Kapskarmo til Kongsvinger for resten av sesongen.
    Det blir en spennende spissduell i kveld mellom de respektive lags toppscorere. Melkersen har seks kasser for Godset, mens Høgh har åtte for Bodø/Glimt.
    Vi venter Godset i sin sedvanlige 3-4-2-1-formasjon, mens Bodø/Glimt neppe kommer i noe annet enn 4-3-3.
    Dagens hoveddommer er Christian Moen, og med seg langs sidelinjene har han Monica Brun Løkkeberg og Jon-Michael Knutsen som assistentdommere. Mellom trenerbenkene finner vi Johan William Grundt som dagens fjerdedommer.
    Strømsgodset gjør to endringer fra forrige serierunde mot Viking. Möller kommer inn for Mehnert, mens Danso erstattes av Therkelsen på midtbanen. De mørkeblå skal om en snau time ut å jakte en tryggere luke til nedrykksstreken.
    Hos Bodø/Glimt er det tre endringer å se i startelleveren som banket Sarpsborg 08 forrige serierunde. På topp kommer Høgh inn, mens Zinckernagel tar plass på høyrekanten. Nielsen kommer inn i forsvarsrekka og erstatter Bjørtuft. De gulkledde kjemper i andre ende av tabellen enn sin motstander, og de nærmer seg seriegullet sakte, men sikkert for tiden.
    Lagenes elleve utvalgte entrer i dette øyeblikk kunstgressmatta i Drammen!
    Kampen har startet
    1'
    Stengel sparker i gang dagens duell mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt!
    1'
    Vilsvik smeller ballen tidlig inn foran mål fra høyre side. Mot første stolpe, men der står Haikin og stanser med klypene.
    1'
    Lang ball opp mot Möller, og hjemmelagets nummer syv har startet et godt løp. Målvakt Haikin er derimot tidlig ute og avverger en stor mulighet.
    3'
    Haikin sine reaksjoner hindrer Høgh i sette ballen i eget nett! Vilsvik ser ut til å gjøre seg klar for et langt kast inn i feltet, men det ender med en kort variant mot Stengel. Vilsvik får raskt kula tilbake i beina, og deretter kan han svinger ballen inn foran mål med høyrefoten. Innlegget er godt slått, og Høgh prøver å avverge med en ukontrollert fot opp i lufta. Han får en berøring, men sender kula fra kort hold mot eget nett. Haikin slenger seg raskt til sin høyre og holder kula. Strømsgodset med en frisk åpning!
    4'
    Bjørkan får slått inn fra venstre side, men Bråtveit holder ballen.
    6'
    Hjemmelaget har åpnet på solid vis, men det Bodø/Glimt gjør det de kan for å ta over mer av banespillet. Det gjenstår å se hvor lenge de mørkeblå henger med i dette oppgjøret.
    8'
    Innlegg inn i vertenes 16-meter mot Høgh, men igjen er målvakt Bråtveit på plass.
    8'
    Melkersen bommer alene mot Haikin! Vilsvik slår ballen vakkert opp mot Melkersen fra egen halvdel. Nielsen henger ikke med på løpet hans, og spissen får plutselig muligheten helt alene mot Haikin. Målvakten er et godt stykke ute av buret, så Melkersen prøver å lobbe over Haikin. Den buen blir ikke høy nok, og gjestenes sisteskanse holder kula i klypene. To store muligheter til Strømsgodset i åpningen av denne kampen!
    8'
    Bodø/Glimt med ballen i beina nå. De jobber seg sakte, men sikkert framover i banen.
    11'
    Fet svinger inn fra høyrekanten, men det blir enkelt for Bråtveit. Han holder ballen ved første stolpe.
    12'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Fredrik Bjørkan
    Kort frispark på egen halvdel.
    12'
    Dagens helgule triller kule inne på vertenes halvdel for øyeblikket. De tar mer og mer over denne kampen nå.
    14'
    Zinckernagel kommer seg ikke forbi på høyre side, men vinner en corner.
    15'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Philip Zinckernagel
    Valsvik stanger unna midt i feltet.
    15'
    Svak kommunikasjon ser ut til å være grunnen til en god mulighet for bortelaget! Zinckernagel svinger kula inn fra høyrekanten, og Valsvik har god kontroll på ballbanen. Han velger likevel å ikke avverge innlegget, og ballen suser videre inn mot målvakt Bråtveit. Han har ikke full kontroll og klarer ikke å holde kula i fast grep. Det der kunne fort endt i en stor tabbe fra Bråtveit hvis ballen hadde fortsatt forbi han mot bakre stolpe. Høgh kommer jagende bak målvakten der!
    16'
    Strømsgodset kommer til et godt innlegg, men inne i boksen vinner bortelaget et frispark.
    18'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Nikita Haikin
    Haikin slår den langt opp fra egen boks.
    18'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Frisparket tas raskt.
    19'
    Zinckernagel har vært frisk ute på høyre side, og nok en gang blir det en lovende mulighet. Vanskelig å si om det er et innlegg eller avslutning fra høyrekanten, men faktum er at Bråtveit ikke har kontroll. Ballen suser mot lengste hjørnet, men ender til side for mål.
    21'
    Vilsvik svinger kula inn mot bakre stolpe fra høyrekanten. Melkersen svinger seg i lufta og forsøker på et brassespark, men treffer ikke kula med foten. Han ender i kunstgresset, mens Bodø/Glimt vinner ballen tilbake i laget.
    23'
    Zinckernagel får ballen i beina ute på høyre side med masse rom. Han velger å prøve seg på en avslutning selv, men den går i blokka.
    25'
    Strømsgodset avanserer oppover langs høyrekanten. Stengel finner Therkelsen, og fra dødlinja får han slått ballen lavt inn foran mål. Bakerst i feltet kommer Tómasson løpende og fyrer til, men et godt stykke over tverrliggeren i denne omgang.
    26'
    Taaje sin tur til å teste pasningsfoten. Han svinger høyt inn fra høyrekanten, men i klypene på Haikin.
    27'
    Taaje prøver å vri spillet med en lang og høy pasning over til venstre side. Der er Tómasson på løp mot dødlinja, men det blir for upresist.
    28'
    Hjemmelaget fortsetter å yppe seg, og denne gangen er det Therkelsen som får ballen i beina utenfor gjestenes 16-meter. Han prøver lykken fra distanse med et lavt skudd mot nærmeste stolperot. Det ender ikke med det helt store, fordi der er Haikin nede og redder.
    29'
    Strømsgodset er på alle mulige måter med i dette oppgjøret. Bodø/Glimt sliter med å skape store målsjanser, mens vertene ser mer effektive ut på siste tredjedel.
    30'
    Ulland Andersen fyrer av et langskudd, men ballen får ikke suse mot mål mange meter før den går i blokka.
    31'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Herman Stengel
    Kort variant mot Vilsvik, og han svinger ballen inn i feltet. Ballen spretter ut av boksen igjen, men Ulland Andersen plukker opp. Han fyrer til nok en gang, men igjen står Haikin på rett sted og redder.
    31'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Herman Stengel
    Ny innleggsmulighet. Godt innlegg mot bakre stolpe, og ballen ender raskt foran mål. Det blir flere hodedueller og antydninger til panikk for de helgule. Likevel får Bodø/Glimt klarert unna før avslutningen kommer.
    32'
    Akkurat nå er det serielederen som ikke henger helt med!
    34'
    Det svinger ordentlig fram og tilbake nå! Plutselig er det de gulkledde som kommer seg framover i banen, og nok en gang prøver Zinckernagel seg. Avslutningen er med god kraft, men for dårlig plassert. Bråtveit redder kontrollert.
    35'
    Misforståelse mellom Zinckernagel og Fet idet sistnevnte prøver seg på en pasning mot dødlinja. Forsøket er solid, men det eneste problemet er at medspilleren hans ikke har startet løpet. Kula triller dermed rolig ut over dødlinja.
    38'
    Nytt innlegg inn mot gjestenes 16-meter, men der strekker Haikin seg til værs og holder kula i trygt grep.
    38'
    Bodø/Glimt setter i gang med sitt strålende kombinasjonsspill inn i motstanderens boks. Det går unna når de først starter, men hjemmelaget får akkurat avverget unna i siste liten.
    40'
    Therkelsen danser seg oppover i banen, og han slipper fint til Melkersen. Spissen kommer seg ikke fri inne i 16-meteren, og Strømsgodset må spille bakover i banen.
    41'
    Strømsgodset blir avblåst for offside
    Lars-Christopher Vilsvik
    Vilsvik starter løpet sitt for tidlig og avvinkes for offside.
    41'
    Therkelsen slår lavt inn fra høyre side, men Gundersen står i veien og blokkerer til hjørnespark.
    43'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Logi Tomasson
    Det stanges unna på bakre stolpe, men ute i returrom er det til slutt Vilsvik som får prøver seg. Han fyrer til med høyreslegge, og det er nære at den ballen skrur mot venstre kryss. Det gjør den derimot ikke, og bortelaget vinner en femmeter.
    43'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Nikita Haikin
    Haikin har brukt godt med tid flere ganger allerede, og denne gangen får han et gult kort idet Bodø/Glimt skal sette i gang fra fem meter.
    44'
    Godt innlegg inn i vertenes 16-meter fra høyre side. Saltnes må rygge litt, men får forsøkt seg med pannebrasken. Det ender et par meter til side for mål.
    45'+1
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Herman Stengel
    I tverrliggeren fra Möller! Stengel tar frisparket flere meter inne på Bodø/Glimts halvdel, og det er godt slått fra høyre side. Ballen suser gjennom lufta mot bakre del av feltet, og der stiger Möller til værs og treffer kula med pannebrasken. Ballen får en bue over Haikin og dubber ned mot mål, men tverrliggeren står i veien for Strømsgodsets nummer syv. Hjemmelaget har virkelig vært nære i denne første halvdelen!
    45'+1
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Logi Tomasson
    Ballen sendes unna, og et nytt forsøk fra Tómasson ender ut over dødlinja.
    45'+1
    Pause
    45'+2
    En svært underholdende førsteomgang er over, tross ingen scoringer til noen av lagene! Strømsgodset har virkelig vist at dette ikke er en walk-over for gjestene fra Bodø, og vertene kan på alle mulig måter stikke av med tre poeng i denne kampen. Høgh var tidlig i omgangen veldig nære å sette kula i eget nett, men en strålende reaksjon fra Haikin hindret en drømmeåpning for hjemmelaget. Melkersen fikk også muligheten alene mot Haikin, men nok en gang gjorde målvakten alt riktig. Mot slutten av omgangen var det ikke noe Haikin kunne gjøre da headingen fra Möller suste over han fra kort hold. Tverrliggeren hindret derimot scoring denne gangen. Bodø/Glimt har absolutt vært med de også, men de helgule har slitt noe med å komme til farlige avslutninger. Saltnes har derimot vært nære med pannebrasken, mens Zinckernagel har skapt flere farligheter ute på høyrekanten. Oppgjøret lever enda i beste velgående når lagene straks er tilbake for andreomgang!
    2. omgang
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Brede Moe
    Ut: Villads Nielsen
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Michal Tomic
    Ut: Fredrik Sjøvold
    45'+1
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Jens Petter Hauge
    Ut: August Mikkelsen
    45'+1
    Bodø/Glimt setter i gang siste halvdel etter å ha gjort tre bytter i pausen!
    45'+1
    Tomic tester skuddfoten etter kun ett minutt på banen. Han fyrer av et langskudd fra høyre side, men den lave avslutningen ender til side for stanga.
    47'
    Therkelsen får med seg ballen høyt i banen, og han prøver å finne Möller inne i boksen. Pasningen når ikke helt fram til spissen i skuddposisjon.
    48'
    Bodø/Glimt styrer mye ut fra hvilen nå, og de triller for øyeblikket kule inn på vertenes halvdel.
    50'
    Høgh snapper opp ballen helt nede ved dødlinja. Bråtveit kommer ut for å stanse han, men spissen rekker å avslutte. Kula sniker seg forbi Bråtveit, og med utoverskru prøver han å sette ballen i nettmaskene. Det blir alt for spiss vinkel, og avslutningen får ikke sneket seg inn mellom stengene.
    51'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Gustav Valsvik
    Valsvik slår frisparket langt opp mot høyre side.
    52'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Strømsgodset 0 - 1 Bodø/Glimt
    Mål: Sondre Brunstad Fet
    Målgivende: Fredrik Bjørkan
    Fet setter ballen i mål fra seks meter! Bjørkan får ballen ute på venstre side, og det er flere gulkledde inne i 16-meteren. Venstrebacken drar seg vakkert oppover mot dødlinja og klarer å passere Vilsvik som står foran han. Nede ved dødlinja kommer pasningen inn foran mål, men Stengel kommer seg mellom. Han får derimot bare en uheldig berøring som sender kula i perfekt ballbane mot Fet. Midtbanespilleren står helt umarkert, og fra seks meter har ikke Bråtveit en sjanse til å reagere i tide. Blåkledde spillere kaster seg inn foran buret, men ingen klarer å hindre Bodø/Glimt fra å ta ledelsen. Fortjent scoring etter en solid åpning på denne andreomgangen!
    52'
    Dahl går i bakken og trenger behandling. Etter et kort stans i spillet er han på beina igjen, men midtstopperen halter av banen. Spillet er i gang igjen, og Dahl forsøker seg litt til!
    56'
    Bortelaget fortsetter å trille mye ball i laget, og Strømsgodset sliter foreløpig i andre halvdel. De gulkledde forsøker seg langs høyre side, men ballen triller til slutt ut over dødlinja. Femmeter for vertene.
    59'
    Stengel svinger ballen inn i boksen, og Strømsgodset vinner en corner.
    60'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Midt i feltet får Moe stanget unna. Ballen sendes på nytt inn foran mål, men der er Haikin nede og holder pasningen i fast grep.
    60'
    Ulland Andersen har satt seg ned, og spillet blåses av en kort periode. Det ser ut til at skolissene hadde gått opp, så det tar ikke lang tid før gultrøyene får sette i gang på ny.
    62'
    Høgh får en strålende pasning opp mot seg, og han har satt i gang et godt løp. Meget solid forsvarsspill hindrer derimot en stor målsjanse.
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marko Farji
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    65'
    Strømsgodset har ikke kommet seg til store muligheter etter hvilen, men de begynner å holde ballen mer i laget nå. De henger fremdeles med i dette oppgjøret!
    67'
    Vertene prøver seg på et langt kast inn i boksen. Det blir en lovende mulighet idet Taaje får sjansen med pannebrasken. Avslutningen blir derimot for svak, og Haikin trenger ikke å anstrenge seg mye for å redde headingen.
    68'
    Farji viser god fysikk når han holder Berg unna på Bodø/Glimts halvdel. Innbytteren får til slutt avsluttet fra langt hold, men det harde skuddet langs bakken suser forbi stolpen.
    69'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Kort frispark, like utenfor egen 16-meter.
    69'
    Vilsvik svinger ballen inn mot bakre stolpe. Først er det Möller som stiger til værs, men han når ikke ballen med hodet. Bak han står Tómasson og klinker til med en avslutning langs bakken. Det blir for upresist, og ballen går ut til kast.
    70'
    Strømsgodset fortsetter å kjøre på framover! Farji kombinerer seg fri ute på høyrekanten. Han får kula i beina nede ved dødlinja og svinger inn et godt slått innlegg. Midtstopper Valsvik har tatt turen opp i boksen, og han får hodet på den høye pasningen. Avslutningen går rett på Haikin, og kapteinen klarer ikke å sette den i nettmaskene. Hjemmelaget kan lukte utligningen!
    71'
    Fet får ballen like utenfor 16-meteren, og han prøver å plassere ballen i krysset. Det blir ikke et godt treff, og Fet skyter et godt stykke over tverrliggeren.
    73'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Mot midten av feltet, men igjen er det Moe som er først på den og header unna.
    74'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Johnson Mehnert
    Ut: Nikolaj Moller
    75'
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Patrick Berg
    Berg tar frisparket kort på egen banehalvdel.
    76'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Isak Määttä
    Ut: Philip Zinckernagel
    77'
    Lang ball opp mot Farji på høyre side, men han får raskt to gulkledde på seg. Det er Bjørkan og Gundersen som hindrer innbytteren.
    79'
    Farji svinger ballen inn fra høyre side. Tómasson får kula mot seg, men istedenfor å avslutte, prøver han å sparke inn ballen inn foran mål på direkten. Ingen mørkeblå får tak i det innlegget.
    80'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Frisparket tas raskt på egen halvdel.
    80'
    Lang ball inn i gjestenes 16-meter, og det er to mørkeblå i farlig området. Haikin er derimot fremdeles sjef i egen boks og holder ballen.
    81'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Sondre Auklend
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    82'
    Vilsvik med et langt kast inn i boksen, men denne gangen får bortelaget stanget unna.
    83'
    Tómasson får slått inn fra venstre side, og det er meget godt slått. Melkersen er på første stolpe, men han avslutter til side for mål.
    84'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Logi Tomasson
    Valsvik header centimeter over tverrliggeren! Innlegget er godt slått fra Tómasson mot bakre stolpe. Haikin rekker ikke å gå opp i duellen mot Valsvik, så kapteinen får forsøkt seg med hodet. Han er nære mål, og det er vanskelig å få den under tverrliggeren fra den posisjonen. Det gjør han heller ikke, og kula svever like over mål.
    84'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bent Sørmo
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    85'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Mot midten av feltet, og der er igjen Valsvik på plass. Han header opp til værs, men mot mål. Haikin har kontroll på andreballen.
    86'
    Bodø/Glimt er nære etter et flott angrep! Strålende ball opp til Määtä som har satt på turboen opp langs høyrekanten. Han har masse rom, og flere gulkledde er med oppover i banen. Foran mål står Auklend, og pasningen mot han sitter perfekt. Innbytteren fyrer av et skudd inne i 16-meteren, men Bråtveit er raskt nede og avverger. Han må gi retur, og farlighetene er ikke over. De mørkeblå får derimot hindret et nytt skudd. Strømsgodset kan fortsatt sikre poenget i denne kampen!
    88'
    Strømsgodset jager scoring nå, og de sender flere spillere oppover i banen!
    90'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jonas Therkelsen
    Therkelsen får gult kort etter å ha holdt igjen Määtä på vei framover. Det er hans fjerde gule kort denne sesongen, noe som betyr at midtbanespilleren må stå over neste serierunde.
    90'+1
    Bodø/Glimt får tildelt et frispark
    Michal Tomic
    Kort frispark på vertenes halvdel.
    90'+1
    Strømsgodset prøver å sende lange baller framover i banen, men akkurat nå klarer Bodø/Glimt å stange tilbake.
    90'+2
    Berg legger til rette for Bjørkan som fyrer av, men den går i blokka. Da kan Strømsgodset kontre!
    90'+3
    Debutanten legger Melkersen i bakken på overtid, og det er et soleklart straffespark! Therkelsen drar seg forbi Hauge, og sender en fin pasning inn i 16-meteren mot Melkersen. Han løper forbi Tomic, men går i bakken etter en berøring fra 25-åringen. Dommeren peker på straffemerket!
    90'+4
    Dobbelredning fra Haikin! Stengel står klar for å redde det som kunne blitt et livsviktig poeng for Strømsgodset. Han prøver seg på et lavt skudd mot høyre, men der er målvakt Haikin på plass og redder. Sørmo er først på returen, og han får avsluttet på mål. Haikin leverer en strålende reaksjonsredning og hindrer nettkjenning nok en gang. En utrolig måte å redde tre poeng på fra banens beste!
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+6
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her