Gjesdal (sm)20'
1-0
2-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til livedekningen av toppoppgjøret mellom Strømsgodset og Brann fra Marienlyst stadion. Det er duket for en real fotballfest her i Drammen, når serieleder Godset tar imot serietoer Brann til dyst i den niende runden av Tippeligaen!
    Kveldens gjester har hatt en god start på sesongen og innehar andreplassen med sine 15 poeng. Så langt viser fasiten 5-0-3, men det er interessant å merke seg at alle poengene har kommet i Bergen. Kontrastene kunne ikke vært større for Skarsfjords menn, som etter åtte runder er Tippeligaens beste hjemmelag, samtidig som de er ligaens dårligste bortelag!
    Strømsgodset på sin side har så langt 5-2-1 å vise til. Etter en god serieåpning hjemme mot Sandnes Ulf, gikk laget på sitt eneste tap så langt i sesongen i påfølgende runde mot Buskerud-rival Hønefoss. Etter feilskjæret i Hønefoss har Deilas menn plukket poeng jevnt og trutt, noe som gjør at drammenserne leder tabellen med sine 17 poeng, to poeng foran kveldens motstander.
    Brann har enn så lenge til gode å knekke bortebanekoden, og forrige helg var nok et eksempel på at bergenserne sliter borte fra eget gress. 1-3 mot Sogndal ble sluttresultatet, etter at den tidligere Brann-spilleren Azar Karadas hadde herjet fra seg mot gamleklubben. Det skulle derimot ikke ta langt tid før laget skulle få revansjert seg, og det var noe Start fikk erfare tidligere i uken. Gallionsfiguren Huseklepp var i det lekne hjørnet og var sterkt delaktig i 2-0-seieren som kom etter scoringer av Askar og Sokolowski.
    Deilas menn leverte på sin side en bra prestasjon forrige helg og slo Viking 3-1 på eget gress. I midtuka var det derimot ikke like god glid, men drammenserne kom seg fra Skien med 1-1 i bagasjen og nok et poeng i sekken etter Diomandès scoring i det 71. spilleminutt. Et resultat treneren så seg fornøyd med, samtidig som han benyttet anledningen til uttrykke glede over hvordan laget vokser fra kamp til kamp.
    Alt ligger til rette for en morsom fotballkamp mellom to angrepsvillige lag utpå her i kveld. Det skal bli spennende å se noen av ligaens beste offensive spillere i aksjon. Med aktører som Huseklepp, Askar, Vilsvik og Keita i kjempeform, pluss en Diomandè som har funnet scoringsformen, så ligger alt til rette for at dette skal bli en virkelig godbit for oss som er glad i fotball!
    I fjor møttes lagene tre ganger, og Strømsgodset gikk seirende ut av begge seriekampene mot Brann etter 2-1 i Bergen og 2-0 i Drammen. Det siste oppgjøret var i cupens kvartfinale, en kamp bergenserne vant 4-3 på eget gress.
    Gjestene gjør noen forandringer på startoppstillingen siden forrige gang. Skarsfjord legger om til en 4-2-3-1-formasjon med Erik Huseklepp som ensom spiss. Fredrik Nordkvelle går ut, og inn kommer Kristoffer Larsen. Haugen kommer inn for Pusic, mens Demir må vike plass til fordel for El Fakiri.
    Tidligere Strømsgodset-spiller, Fredrik Nordkvelle, er ikke med til Drammen i dag. Midtbanemannen står oppført oppført med 17 scoringer fordelt på 126 obligatoriske kamper for de blå, men blir å glimte med sitt fravær til dette oppgjøret.
    Deila gjør èn forandring på laget som spilte 1-1 mot Odd på torsdag. Ungareren, Kovacs, henvises til benken og inn kommer Brenne som stod over oppgjøret mot gamleklubben grunnet en trøblete ankel.
    Begge lag er i god gang med oppvarmingen ute på kunstgresset. Det er overskyet vær, og drøye ti grader i Drammen. Dermed er rammene for dette toppoppgjøret satt, og vi er i gang om snaue 25 minutter!
    Blåtrøyene står nå med smått utrolige 27 seriekamper på rad uten tap i egen stue. Sist gang laget tapte på hjemmebane i serien var mot Molde, og da må vi tilbake til 16. juli 2011!
    Det skal bli spennende å se hvordan denne kampen kommer til å fortone seg. Forlenger Godset sin rekke til 28 kamper på rad uten tap? Eller tar Brann sin første borteseier for sesongen og overtar tabelltopp?
    Lagene entrer banen til stående ovasjoner! Kampstart er bare noen minutter unna!
    Kampen har startet
    Der er vi i gang!
    1'
    Hjemmelaget med ballen her innledningsvis.
    1'
    Kjempemulighet til gjestene! Brann kommer på en herlig kontring etter at Keita mister ballen på midten. Kula ender til slutt hos Haugen på bakerste som banker ballen til side for mål fra snaue åtte meter!
    2'
    Så er det Keita som er frampå i andre enden. Kommer til en avslutning fra skrått hold, men Leciejewski ligger i lengste hjørnet og venter på skuddet.
    3'
    Hjemmelaget med ballen. Er flinke til å holde på ballen de blå. Holder ballen i mange trekk, bare venter på at Brann skal åpne seg opp.
    5'
    Keita slår inn fra venstrekanten, men forsøket går over alt og alle. Femmeter til Brann.
    6'
    Huseklepp er på farta. Drar seg nydelig fri på venstre, før han nesten finner Haugen på bakerste stolpe! Det er ikke langt unna å være en feit mulighet.
    7'
    Brann står høyt i banen og gir hjemmelaget trøbbel. Vinner et innkast høyt i banen.
    8'
    Femmeter til Larsen Kwarasey. Hjemmelaget roer det hele ned og holder ballen i laget.
    10'
    Hjemmelaget har hatt det meste av ballen her innledningsvis, men det er gjestene som har vært nærmest scoring. Haugen ved begge anledninger.
    12'
    Herlige kombinasjoner mellom Storflor og Vilsvik på høyresiden. Det blir med kombinasjonene så langt, idet linjedommer vinker for at ballen har vært over kortlinja.
    14'
    Hjemmelaget ruller nydelig opp rundt Branns 16-meter. Ballen ender ut til høyre hos Storflor som finner Abdi på bakerste, men headingen skremmer ingen.
    15'
    Klareres i første runde, før ballen pumpes inn igjen. Dio avvinkes for offside.
    16'
    El Fakiri fyrer fra 22 meter, men Larsen Kwarasey har full kontroll.
    18'
    Keita med et hardt innlegg som tvinger fram en bra redning av Leciejewski. Hamoud er først på returen, men også denne gang er sisteskansen patent!
    20'
    Brann scorer selvmål!
    Strømsgodset 1 - 0 Brann
    Mål: Henrik Gjesdal
    Selvmål! Vilsvik med et hardt innlegg fra høyre som Gjesdal styrer i eget nett fra kloss hold!
    20'
    Brenne brenner en god mulighet! Herlig forarbeid av Keita som legger de berømte 45 gradene ut i feltet. Brenne kommer på et nydelig løp i boksen, men skuddet fra fem meter holder ikke samme nivå! Det er en god sjanse!
    22'
    Brann vinner et frispark inne på Godsets halvdel. Hjemmelaget får klarert i neste trekk.
    23'
    Dio viser styrke av en annen verden når han setter fart inn i Branns boks. Spissen kommer til en avslutning fra hjørnet av 16-meteren, men Leciejewski har god kontroll på.
    26'
    Nå er det hett rundt ørene til Leciejewski! Denne gang er det Keita som tvinger fram en kvalifisert redning!
    27'
    Huseklepp trer gjennom til Larsen som kommer til en avslutning fra 16 meter! Skuddet går imidlertid en liten meter over treverket til Larsen Kwarasey.
    28'
    Huseklepp er på farta, men enn så lenge har Madsen full kontroll.
    30'
    Brann med ballen i noen trekk nå, før Huseklepp avvinkes for offside.
    31'
    Vertene holder ballen i laget i flere trekk. Ender med en femmeter til Leciejewski etter en litt for hard stikker fra Abdi mot Keita.
    33'
    Haugen med en crosser over toppen mot Sævarsson på løp i boksen. Hamoud har full kontroll og kontrollerer ballen over kortlinja.
    34'
    Skarsfjord er ikke vider fornøyd med presset til Branns midtbane. Signaliserer at han vil ha rekkekameratene tetter i den defensive jobben.
    35'
    Sokolowski får et frispark. Det ser ut til å være av den billige sorten.
    36'
    Askar brenner til i tverrliggeren! Fra ca. 25 meter denger han til, via fingertuppene til Larsen Kwarasey, før ballen treffer treverket og til corner!
    37'
    Larsen Kwarasey med såpe på hanskene, men kommer unna med det.
    37'
    Hjemmelaget med ballen nå. Brann blir spilt lave. Det er bare marginer som gjør at ikke vertene kommer til nok en sjanse. El Fakiri blir redningen i siste liten med en klarering på egen femmeter!
    39'
    Askar på et bra løp i bakrommet, men oppspillet mot ham står ikke i stil. Innkast til vertene på egen halvdel.
    41'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Brann
    Mål: Adama Diomande
    Målgivende: Muhamed Keita
    Spissen fra Holmlia scorer i sin tredje kamp på rad! Hjemmelaget ruller nydelig opp på venstresiden, før Keita plukker ut Dio med et presist innlegg. Spissen er sikker som banken med pannebrasken fra fem meter! 2-0!
    41'
    Hjemmelaget fortsetter å kjøre på! Keita avvinkes for offside.
    43'
    Abdi vinner et frispark i venstre korridor. Gjesdal får klarert det påfølgende frisparket.
    44'
    Pause
    45'+1
    Der er det nok for denne omgang, og det er hjemmelaget som går i garderoben med en fullt fortjent ledelse. Brann var farlig frempå ved Haugen innledningsvis, men etter det går lenge mellom hver sjanse. Et selvmål av Gjesdal og en en kontant heading av Dio, gjør at det står 2-0 til vertene. Brann må trekke et eller annet opp av hatten i andre omgang, eller så er Godset på god vei mot nok en seier på Marienlyst.
    2. omgang
    45'
    Der sparker gjestene i gang kampens siste 45 minutter.
    46'
    Drillo er blant oss på Marienlyst i kveld. Er det en Vilsvik som lokker ham til Drammen?
    47'
    Brenne klemmer til fra skrått hold etter et fint gjennomspill fra Storflor. Avslutningen er hard, men går noen meter over treverket til Leciejewski.
    48'
    Brenne skyter ballen opp i hånda på Badji fra kloss hold inn i boksen. Noen dømmer straffe, andre lar det gå. Moen velger det siste.
    49'
    Brann med ballen her ute nå. Gjestene sliter med å finne åpningene i et kompakt og velorganisert Strømsgodset.
    50'
    Abdi viser fram herlige ferdigheter idet han setter fart fra midtbanen og helt inn i motstanderens boks. Glir som et såpestykke forbi tre Brann-spillere, før han avslutter like til side for Leciejewskis lengste stolpe!
    53'
    Huseklepp er på farta, men nok en gang har Madsen kontroll.
    54'
    Johansen med en kirurgisk pasning, den er det klasse over, idet han trer Hamoud fri i bakrommet. Backen vinner et innkast høyt i banen.
    55'
    Gjestene med ballen på egen halvdel.Spiller seg opp på vertenes halvdel, men som i hele kveld så står de og stanger på siste tredjedel.
    56'
    Huseklepp drar av Vilsvik på venstresiden, før Madsen skyver fint over og får klarert i neste trekk.
    59'
    Store sjanser for hjemmelaget! Først er det Keita som blir blokkert fra kloss hold, før Storflor lider samme skjebne på returen!
    61'
    Så er det Hamoud som prøver seg. Nok en gang får Brann blokkert!
    61'
    Korcsmár header unna.
    61'
    Brann sliter her ute nå. Legger igjen enorme rom på midtbanen som hjemmelaget veit å utnytte seg av.
    62'
    Sugende takling av Badji i grevens tid! Vilsvik visper inn et kreminnlegg mot Dio i bakrommet. Spissen kommer alene med keeper, men en Badji i hundre fratar ham muligheten med en forrykende takling!
    64'
    Femmeter til Larsen Kwarasey.
    66'
    Brann er inne i en ond sirkel. Dårlig bevegelser etterfulgt av dårlige pasninger.
    69'
    Hjemmelaget forsøker å brodere seg gjennom Branns bakre firer, før Korcsmár får klarert.
    70'
    Hjemmelaget kjører kampen totalt. Gjestene har mer enn nok med å forsvare seg i øyeblikket.
    71'
    Keita skyter fra ca. 20 meter. Ballen sklir av foten, og det ender med en femmeter til Brann.
    72'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Fredrik Haugen
    Hadde sine sjanser i starten, ellers har han vært lite synlig.
    73'
    Finne går rett på sak! Løper seg nydelig fri i bakrommet, før han denger kula en liten meter over treverket til Larsen Kwarasey fra 16 meter.
    74'
    Skarsfjord tar grep her nå, men kommer de for seint?
    75'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Tomasz Sokolowski
    Ikke hatt en god dag, Sokolowski.
    75'
    Vilsvik slår et innlegg fra høyresiden som Leciejewski plukker enkelt i neste trekk.
    77'
    Huseklepp har hatt en mildt sagt utakknemlig jobb på topp for gjestene så langt. Han har håpløse arbeidsforhold her ute. Får oppspill som fyker i både øst og vest.
    79'
    Larsen avvinkes for offside.
    80'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Zsolt Korcsmár
    80'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Muhamed Keita
    Går av til stående ovasjoner her, vingen.
    81'
    Gult kort til Brann
    Amin Askar
    Mulig han får for munnbruk der, det er vanskelig å si. Moen vipper tilsynelatende det gule opp av ingenting.
    81'
    Huseklepp kommer seg til linja og får lagt inn i feltet, men det er ingen Brann-spillere i boksen. Hjemmelaget overtar kula.
    84'
    Larsen går ned i midtsirkelen etter en duell. Moen idømmer ham et frispark.
    85'
    6859 tilskuere på Marienlyst i kveld.
    86'
    Nå koker det her ute.
    87'
    Gult kort til Brann
    Er for seint inne på Boateng, den er grei.
    87'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jørgen Horn
    Skal inn og diskutere med Moen om fargen på kortet til Badji. Det setter Moen liten pris på og belønner midtstopperen med det gule.
    87'
    Nå lever du på nåde, Badji. Er voldsomt inne og takler på Abdi etter å ha spilt ballen for langt foran seg.
    89'
    Abdi er oppe igjen, men ser ut til å være ferdig for i kveld.
    90'
    Fire minutter skal legges til.
    90'+1
    Huseklepp slår langt inn i feltet. Der er Horn sjefen, og banker ballen unna.
    90'+1
    Abdi er tilbake igjen på banen etter behandling.
    90'+2
    Herlig benparade av Leciejewski! Vilsvik skyter fra fem meter, og Leciejewski svarer med en meget kvalifisert redning.
    90'+2
    Storflor får banket ballen unna etter at Horn vinner førsteduellen.
    90'+2
    Larsen med et langt oppspill mot Finne, men Horn har full kontroll.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Der er det hele over, og det ender med en meget komfortabel 2-0-seier til Strømsgodset. Brann virket friske i kampens første ti minutter, men etter det er det veldig lite sting over bergenserne. Hjemmelaget fortsetter å male på i andre omgang, og kun en god Leciejewski forhindrer at det blir flere i sekken for Skarsfjords menn. Resultatet holder drammenserne på toppen av tabellen, og nå er det hele fire poeng ned til nærmeste utfordrer, Viking. Rosenborg og Aalesund spiller i morgen, men inntil da kan Deila overnatte på tabelltopp med en god luke til lagene bak seg. Med det sier jeg sier takk for følget, og ønsker deg en fin søndagskveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her