3-0
4-0
5-0

God ettermiddag, og velkommen til Tippeligasending fra Alfheim.
    Dagens oppgjør er mellom hjemmelaget Tromsø og Sarpsborg 08. Gjestene fra Østfold har levert meget sterkt så langt i sitt comeback på vårt øverste nivå. Før dagens kamp ligger serpingene på femteplass, fire plasser og tre poeng foran vertskapet, og de blå-hvite er faktisk ubeseiret på bortebane så langt denne sesongen.
    Tromsø har nok på sin side skuffet litt i sesonginnledningen. Laget har vært nummer 3, 2 og 4 de tre siste sesongene med et poengsnitt på over 1,6 per kamp hvert av årene, og da er nok ikke niendeplass og 10 poeng på 8 kamper det fansen hadde håpet på.
    Tromsø og Sarpsborg er de to lagene som oftest har spilt uavgjort denne sesongen. Lagene har kun tre tap til sammen, mens både TIL og Sarpsborg står med hele fire uavgjortkamper etter at åtte runder er unnagjort.
    Ikke mye til historikk å snakke om mellom disse to lagene, naturlig nok kanskje da Sarpsborg 08 bare har eksistert i fem års tid. To serieoppgjør har de rukket å bokføre seg imellom i løpet av de årene, og Tromsø har vunnet ett mens det andre endte uavgjort.
    Tromsø tapte 2-1 mot Rosenborg i sin siste seriekamp, og trener Agnar Christensen gjør to forandringer i startoppstillingen fra den kampen. Ciss måtte av med skade på Lerkendal og erstattes av Magnus Andersen i dag. I tillegg er Josh Pritchard satt på benken til fordel for Remi Johansen.
    Sarpsborg 08 vant 3-2 hjemme mot Sandnes Ulf sist. I den kampen måtte laget greie seg uten islandske Asgeir Asgeirsson som sonet karantene. Han er tilbake fra start i dag og henviser Mohamed Elyounoussi til en plass på benken. Ellers beholder trener Brian Deane det samme laget som sist.
    Dårlig nytt for TIL-fansen før kampstart. Det meldes nå at kaptein Miika Koppinen har skadet seg under oppvarmingen og ikke kan spille kampen. I hans sted spiller Adnan Causevic fra start.
    Der er kampen i gang. Sarpsborg, for anledningen kledd i grønt og svart, starter med ballen.
    1'
    Yttergård Jenssen spiller frem Magnus Andersen på høyresiden, og Andersen kommer til innlegg, men han slår ballen bak dødlinja til en femmeter for bortelaget.
    3'
    Remi Johansen får ballen fra Yttergård Jenssen 18 meter fra mål og smeller til. Det blir et skrudd skudd med bra kraft som smeller i krysstanga til side for Duwayne Kerr og spretter ut på banen igjen. Stor Tromsømulighet der!
    7'
    Magnus Sylling Olsen går innover i banen før han skyter fra omtrent samme posisjon som Remi Johansen klemte til fra i andre enden for et par minutter siden. Skuddet fra Olsen var imidlertid av et ganske annet kaliber og forsvinner himmelhøyt over TIL-målet.
    9'
    Ondrasek header ned til Kind Bendiksen som smeller til med en volleyavslutning fra 16 meter, men skuddet blokkeres.
    10'
    Lang ball fra Bendiksen opp mot Ondrasek i feltet. Han er i god posisjon til å kunne stange TIL i ledelsen, men blir slått i lufta av Kjetil Berge som header inn til egen keeper.
    12'
    Remi Johansen prøver et skudd fra nesten 25 meter, men får ikke skikkelig treff denne gangen. Skuddet går ufarlig til side for mål.
    13'
    Zdenek Ondrasek fikk mål annulert
    Kind Bendiksen bryter på midtbanen og tar med seg ballen opp til 16-meteren før han drar til med et hardt skudd. Kerr redder, men gir en retur som Ondrasek setter kontant i nettet, men jubelen stilner fort når det flagges for offside på tsjekkeren.
    13'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Christian Brink
    Brink er for sent inne i en takling på Ondrasek og legger TIL-spissen kontant i bakken. Greit gult kort til Sarpsborg-kapteinen.
    16'
    Kind Bendiksen skyter på et frispark fra et par og tjue meter, men skuddet er ikke av det treffsikre slaget.
    17'
    Wiig og Berthod kombinerer på venstresiden for gjestene. Sistnevnte får avsluttet litt halvhjertet fra skrått hold. Sahlman gir en tilsynelatende unødvendig retur som gir Valdimarsson en mulighet, men denne gangen går skuddet i nettveggen.
    20'
    Causevic slår langt opp til Moldskred som forsøker å styre ballen tilbake i feltet, men uten å finne medspillere.
    22'
    Tromsø med frispark rundt 25 meter fra gjestenes mål. Yttergård Jenssen slår den presist og utoverskrudd i beina til Remi Johansen, men Johansen har ryggen mot mål og får ikke kontroll på hvor han sender ballen. Halvt liggende kakker han den noen centimeter utenfor stolpen.
    24'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Magnus Andersen
    Brink slår en horribel tversoverpasning på midten. Magnus Andersen snapper ballen og setter fart rett mot en ensom Duwayne Kerr før han avslutter med å sette ballen iskaldt inn lavt i målet.
    27'
    Thorarinsson spilles fri i feltet og kommer til et skudd, men fra litt spiss vinkel sender han avslutningen et stykke over Tromsømålet.
    29'
    Magnus Sylling Olsen får seg en smell i en duell med Hans Norbye og blir liggende nede. Det er et lite stopp i spillet før kampen fortsetter med Olsen på sidelinja for behandling.
    32'
    32'
    Sylling Olsen kom seg kjapt igjen og kan fortsette kampen.
    33'
    Corneren slås mot første stolpe. Ondrasek vinner i lufta og greier så vidt å forlenge ballen forbi lengste stolpe. Nære på et selvmål der.
    35'
    Litt kaotisk inne i feltet, men til slutt får Kind Bendiksen klarert for TIL.
    36'
    Ondrasek spilles fri i feltet og får sjansen alene med Kerr, men fra god posisjon hamrer han skuddet på utsiden av stolpen.
    37'
    Asgeirsson forsøker et skudd fra 30 meters hold, men man kan trygt si at det blir med forsøket. Det lave skuddet triller langt utenfor målet og et lite stykke utenfor femmeterstreken også.
    39'
    Ondrasek header ned til Kind Bendiksen på 16 meter, og han fyrer av et skudd, men kommer litt under ballen, og skuddet går en etasje for høyt.
    44'
    Ondrasek kommer til dødlinja og legger utover i banen til Kind Bendiksen, men Kerr stopper skuddet fra midtbanespilleren.
    45'
    Det skal spilles minst ett minutt tilleggstid.
    45'+1
    Ruben Kristiansen spiller gjennom Ruben Yttergård Jenssen på venstresiden, men det vinkes for offside.
    45'+1
    45'+2
    Lagene kan ta seg en hvil på stillingen 1-0 til Tromsø. Hjemmelaget har da også vært best så langt, og Tromsø har styrt kampen i store perioder. Sarpsborg viser likevel i glimt at de kan være farlige de også.
    45'
    Vi er i gang igjen på Alfheim. Tromsø tar avspark.
    46'
    Ballen spilles ut av feltet og triller til Moldskred som drar til fra 25 meter, men skuddet blir blokkert.
    46'
    Tromsø 2 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Remi Johansen
    Målgivende: Magnus Andersen
    Remi Johansen tar med seg ballen fra egen halvdel og idet han nærmer seg 16-meteren spiller han fri Magnus Andersen til høyre for seg. Andersen finner ikke åpning for en avslutning, men får sendt ballen innover igjen til Johansen som smeller til med et knallhardt skudd som stryker på innsiden av stolpen.
    49'
    Kort corner ut til Yttergård Jenssen som slår inn. Fojut går til værs og får headet, men avslutningen stopper i en forsvarer.
    53'
    Stor mulighet for Tromsø! Norbye avanserer på høyre og slår over til Ondrasek langt bak i feltet. Han klinker til på første berøring, men skuddet slås utenfor av Kerr.
    54'
    Berge header unna for gjestene.
    54'
    Norbye overlapper og legger inn fra høyre. Ondrasek får hodet på ballen i feltet, men greier ikke å styre avslutningen på mål.
    57'
    57'
    Ondrasek beiner ballen ut av feltet.
    60'
    Moldskred slår inn fra venstre og finner Ondrasek. Han tar ballen ned på brystet og forsøker å flukte den videre blindt, men uten hell.
    62'
    Tromsø med en ny stor mulighet! Bendiksen spiller frem til Ondrasek som på elegant vis sender ballen videre ut til høyre der Magnus Andersen har løpt seg fri. Han fyrer av et skudd som Kerr får slått ut til en corner.
    63'
    Utoverskrudd corner fra Bendiksen.
    63'
    Tromsø 3 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Fojut går til værs i feltet og header. Det første forsøket reddes, men Ondrasek er på plass og pirker returen i mål.
    63'
    Nære på at Ondrasek frispiller Kind Bendiksen. Tromsø fortsetter å dominere kampen.
    68'
    Asgeirsson leverer et slag i ansiktet på Kind Bendiksen. Dommeren ser ikke situasjonen, men konfererer med fjerdedommer som har sett det hele og ender opp med et gult kort. Et litt underlig fargevalg dersom man først skal dømme for et slag i ansiktet.
    70'
    Hjemmepublikummet er lite fornøyd med fargen på Asgeirssons kort, og nå er det pipekonsert hver gang islendingen har ballen.
    73'
    Berge header unna i duell med Fojut. Ballen slås inn igjen til en helt umarkert Ondrasek som sender skuddet i en motspiller og ut til ny corner. Der burde det kanskje stått 4-0.
    75'
    Fojut møter ved nærmeste stolpe og header ballen videre i feltet til Yttergård Jenssen som skyter over.
    75'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Morten Moldskred
    77'
    Tromsø 4 - 0 Sarpsborg 08
    Rene bombardementet mot Sarpsborgs mål. Det begynner med et innlegg fra Andersen som finner Remi Johansen i feltet. Skuddet hans treffer i Kjetil Berge, men etter at også et par medspillere har sendt ballen i Berge i stedet for i mål får Johansen til slutt en ny mulighet, og denne gangen hamrer han ballen i nota.
    77'
    Norbye bruker farta si og tar igjen en tilsynelatende håpløs ball ved dødlinja. Innlegget får imidlertid ikke Tromsø noe ut av.
    83'
    Pritchard banker ballen ut til innkast.
    84'
    Yttergård Jenssen går av en mann og prøver å curle ballen inn ved stolpen, men den stryker like utenfor.
    87'
    Yttergård Jenssen spiller fram til Ondrasek som med en mann i ryggen tar ned ballen på brystet og fyrer den over mål.
    89'
    Sarpsborg spiller fri Wiig med et langt oppspill, men det vinkes korrekt av for offside på Wiig.
    90'
    Bendiksen prøver å vri ballen rundt keeper og i mål fra 16 meter, men Sukke slår skuddet utenfor.
    90'+1
    Ballen sendes ut til ny corner.
    90'+1
    Sukke bokser, men sender ballen rett i beina til Pritchard som kan skyte på åpent mål, men volleyen til waliseren går høyt over tverrliggeren.
    90'+1
    Det skal spilles fire minutter tilleggstid på Alfheim.
    90'+3
    Nystrøm drar seg innover og pirker ballen til Yttergård Jenssen som skyter fra kloss hold, men Sukke slår skuddet utenfor stengene.
    90'+4
    Tromsø får ingenting ut av den corneren.
    90'+4
    Tromsø 5 - 0 Sarpsborg 08
    Mål: Steffen Nystrøm
    Målgivende: Thomas Kind Bendiksen
    Kind Bendiksen tar igjen en ball helt nede ved dødlinja og slår mot bakre stolpe. Der er Nystrøm på plass og sender et lavt skudd inn bak Sukke.
    90'+5
    90'+5
    Der er det over på Alfheim, og Tromsø har tatt en klar og velfortjent seier med 5-0 over Sarpsborg. Hjemmelaget var det beste laget i første omgang, og i andre omgang så de ut som det eneste laget på banen. Det var full Tromsødominans gjennom hele andre omgang.
    Med den seieren går Tromsø opp på plassen foran Sarpsborg på tabellen på grunn av bedre målforskjell.