1-0
2-0
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God dag, og velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Odd fra Marienlyst stadion.
    Vertene har fått en sterk start på sesongen og noterer seg for tre seire og én uavgjort så langt. Åpnet med 4-2 over Start, 1-1 borte mot Viking, 2-0 mot Aalesund, før Deila tok med seg tre poeng hjem fra saftbygda med 1-3 mot Sogndal forrige helg.
    Odd er ikke mye dårligere enn dagens gjester så langt, med sine 2-1-1 på de fire første. Åpnet med 1-1 mot Sandnes Ulf, etterfulgt av 2-1 mot Molde, 2-0-tap borte mot Rosenborg, før det det nok én seier med 2-1 over Stabæk på Skagerak Arena foregående runde.
    Liten tvil om at det er to gode lag som møtes ute på kunstgresset i Drammen i dag til oppgjøret som tjuvstarter 5. runde med avspark 15.30.
    Strømsgodsets seriestart har faktisk vært den beste starten på årets sesong hos samtlige lag, noe som gjenspeiles med tabelltopp og luke på ett poeng ned til Molde på plassen bak. Dagens gjester ligger på 6. plass med sine sju poeng, kun tre poeng bak dagens motstander.
    Siden forrige Tippeliga-runde har det vært spilt 1. runde av NM, hvor hverken Strømsgodset eller Odd hadde store vanskeligheter med å ta seg videre. Strømsgodset vant hele 2-10 mot Drammen FK, mens Odd vartet opp med 0-4-seier borte mot Kjapp som sikret avansementet til 2. runde.
    Da lagene møttes her i fjor, var det Strømsgodset som trakk det lengste strået og til slutt vant 3-1 etter en underholdende fotballkamp som bød på det meste. Abdi sendte vertne i ledelsen i første, før alltid målfarlige Frode Johnsen headet inn sitt niende for sesongen og utlignet til 1-1 i det 62. Der stod det lenge og vippet, helt til dommeren skulle komme i fokus da han sendte Lars-Kristian Eriksen i dusjen med sitt andre gule i det 76. Derifra og ut ble blåtrøyene for sterke, og Adjei-Boateng og Diomandé kunne til slutt putte på med hver sin nettkjenning og sikre seieren.
    Det er alltid underholdende og høy puls når Strømsgodset og Odd møtes. Vi får satse på at dagens batalje lever opp til forventningene når Fagermo tar med seg mannskapet og reiser til Drammen for å møte et Strømsgodset som ikke har tapt hjemme i serien på snart tre år.
    Mens vi venter er det bare å nyte det gode været, og jeg minner nok en gang om kampstart 15.30 for deg som har tenkt deg på stadion.
    Da har Deila og og Fagermo gjort sine valg og lagoppstillingene er ute. Det er ingen endringer å spore i laget til Fagermo som holder seg til oppskriften som ga 2-1 over Stabæk forrige helg. Deila gjør tre endringer, ut med Høibråthen, Wikheim og Sørum. Inn kommer Sætra, Hamoud og Keita.
    Per Ivar Staberg har fått tildelt fløyta og er dagens hoveddommer. Han flankeres av Stormoen og Velo som står på hver sin side med hvert sitt flagg, mens Ola Nilsen trer inn i rollen som 4. dommer.
    Lagene har gjort unna siste fase av oppvarmingen og er nå på vei inn i garderobene for å gjøre de siste forberedelsene før kampstart. Rammene kunne ikke vært bedre, med et Marienlyst som bader i sol og som om få minutter skal være arenaen for oppgjøret mellom to gode fotballag.
    Staberg gir lagene grønt lys til å entre scenen, og lagene tråkker ut på Marienlyst hvor samtlige fans er på beina for å ta mot sine helter!
    Kampen har startet
    Frode Johnsen sparker oss i gang!
    1'
    Herolind Shala tvinger frem en redning med en gang! Shala klemmer til fra 18 da muligheten byr seg, og tvinger frem en patent redning av Larsen Kwarasey som må gi til corner!
    1'
    Bokses unna i første runde.
    1'
    Klareres på første av Johnsen.
    2'
    Bra tempo og høy puls her i åpningsminuttene.
    3'
    Tidlig legg fra Eriksen som Sætra får klarert til innkast. Kastes langt inn i boksen, men Larsen Kwarasey plukker opp.
    4'
    Hamoud med et legg fra venstre som finne Ovenstad på 16 meter. Midtbanemannen er derimot litt seint ute og får ikke nok på ballen, sleiver bare kula videre!
    6'
    Etter en bra start av Odd, er det vertene som nå har tatt mer og mer over.
    7'
    Vilsvik visper inn et innlegg som ikke finner annet enn hanskene til Hansen i Odd-buret.
    7'
    Storflor ser etter Fossum i bakrom med en bra ball, Eriksen har imidlertid full kontroll og får banket unna.
    8'
    Kovács og Semb Berge går ned i boksen og det ropes fra begge lags fans om straffe og frispark. Staberg lar seg aldri påvirke hverken den ene eller andre veien, vinker spillet elegant videre.
    10'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Odd
    Mål: Peter Kovacs
    Ungareren med en ekte 'tap in' fra under én meter! Legget fra Storflor tar innom skøytene på Hagen, før kula faller til Kovács på bakerste som får en enkel jobb med å sende drammenserne til himmels!
    10'
    Hjemmelaget fortsetter å male på.
    12'
    Odd med ball i bakre firer. Triller og triller i vente på av hjemmelaget skal sprekke opp.
    14'
    Samuelsen er nesten ved å finne den idet han ser etter Storbæk i bakrom! Pasningen brytes på 16 av Sætra og vertene overtar.
    15'
    Semb Berge viser sin styrke i lufta på legget fra Vilsvik. Blir satt under et massivt press nå, gjestene!
    17'
    Kovács er på full fart inn i bakrom, og Fossum trer ham gjennom perfekt! Spissen har derimot stein i skoen og førstetouchet sender ballen over kortlinja og til femmmeter!
    18'
    Odd med ballen på egen halvdel, sliter litt når dem nærmer seg vertenes halvdel.
    18'
    Vilsvik vinner et frispark nede ved Odds cornerflagg etter en dytt i ryggen av Rashani.
    20'
    Storflor skal svinge inn.
    20'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 Odd
    Mål: Lars Sætra
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Vingen prikker legget inn på pannebrasken til midtstopper Sætra som kan styre inn kula fra fire meter!
    20'
    Hagen med en lang ball som gir vertenes forsvar få problemer. Stanger ballen rett tilbake til Odd som kan forsøke seg igjen.
    22'
    Rashani finner Shala på løp i boks, men sistnevnte får ikke kontroll på pasningen og det hele kulminerer i femmeter til Larsen Kwarasey.
    23'
    Keita løper 45 meter, før han ser etter Fossum som nok en gang er på løp i boks. Denne gang er det Hagen som snapper opp med en viktig inngripen.
    24'
    Samuelsen finner Johnsen med et legg fra høyre. Det blir hverken fugl eller fisk, og spissen må til slutt sette kneet til på innlegget som kommer i en vanskelig høyde. Avslutningen truer aldri nettmaskene til Larsen Kwarasey, går langt utenfor.
    25'
    Hagen med et bra oppspill ut mot venstre som Grøgaard ikke får tatt ned. Bra fot på stopperen.
    26'
    Gjestene med et kast dypt inne på Strømsgodsets halvdel. Grøgaard med et legg som Sætra får klarert unna, men gjestene biter seg fast nå.
    27'
    Klarer aldri å omsette presset til noen virkelige sjanser og dermed er det vertene som igjen kan overta.
    28'
    Abu får kula på 20 meter og hele stadion roper 'skyt!'. Istedet trer ham til en offside-plassert Vilsvik som avvinkes korrekt.
    30'
    Storbæk kommer seg til linja og får slått inn. Ser etter Johnsen på bakre som ville hatt en enkel jobb med å sette inn reduseringen, for der er spissen helt alene, men legget går over linja og havner på nettaket!
    31'
    Samuelsen med et feit sjanse som han bommer på! Abu mister på midten og Odd kjører kontra. Shala med et kjempelegg mot Samuelsen som har hull i racketen på seks meter idet han bare skal bredside inn reduseringen!
    33'
    Klareres unna etter to dueller, vertene kontrer!
    34'
    Der går så fort fra hjemmelaget! Ender til slutt hos Storflor som banker hardt inn langs parketten, men på enden av det er ingen andre enn Semb Berge som får kastet seg ned og klarert unna på bakerste!
    35'
    Keita trekker seg inn fra venstre, før han finner avtrekkeren og fyrer av et skudd fra 20 meter som stryker tverrliggeren til Hansen!
    37'
    Vilsvik med en bra involvering på ballen i bakrom mot Rashani som tror han har klart å snike seg ubemerket inn bak ryggen på backen. Om så hadde vært tilfelle, ville han vært alene med sisteskansen på 12 meter, men backen har fått med seg løpet og får banket unna i siste sekund.
    38'
    Johnsen fyrer fra skrått hold, vinner en corner! Spilles gjennom på høyre, før han rapper til på første og tvinger frem en kvalifisert redning av mannen i Godset-buret som må slå til hjørnespark!
    39'
    Staberg er inne og dreper moroa, dømmer frispark i favør Larsen Kwarasey.
    39'
    Oldrup Jensen vinner et frispark, 15 meter inn på vertenes halvdel. Her skal det svinges inn.
    41'
    Bokses unna til nytt hjørnespark.
    42'
    Tre-fire dueller på bakerste, før omsider Hamoud får banket unna!
    42'
    Mål for Odd!
    Strømsgodset 2 - 1 Odd
    Mål: Jone Samuelsen
    Målgivende: Elbasan Rashani
    Setter hodet til og klemmer inn reduseringen! Rashani plukker ut rekkekameraten med et fantastisk innlegg. Samuelsen er umarkert på åtte meter, og med hodet sender han ballen bort i lengste hjørnet, forbi en Larsen Kwarasey som ikke kan gjøre noen verdens ting!
    43'
    Odd fortsetter å kjøre på. Grøgaard kommer til et legg, men denne gang havner den i klypene på Larsen Kwarasey.
    45'+1
    Skal vi ha minimum ett minutt med tillegg.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Der sier Staberg at det får være nok for denne omgang og sender kamphanene i garderobene på stillingen 2-1 til Strømsgodset. Etter en frisk start av Odd, tar vertene kjapt over og det er ikke spilt i mer enn 20 minutter før det står 2-0. Derfra og ut virker det som om hjemmelaget slipper opp litt og gjestene kommer mer inn i kampen. Fagermos menn får lønn for strevet i det 43. minutt da Samuelsen stanger inn 2-1 som også står seg til pause. Herlig underholdning fra Drammen så langt, vi tar gjerne mer av dette de siste 45.
    2. omgang
    45'
    Vertene setter i gang andre og siste akt.
    46'
    Hamoud sklir inn og stopper kontant Eriksen sitt raid oppover høyresiden.
    47'
    Odd fortsetter der de slapp, setter Strømsgodset under press. Kulminerer i et legg fra Eriksen som spretter helt inn til burvokter.
    48'
    Storflor er bare noen desimeter unna å notere seg for nok en assist idet legget mot Kovács på fire meter blir akkurat litt for høyt! Istedet faller den helt inn til Hansen som holder enkelt.
    49'
    Sætra header unna i boks, returen faller til Shala som klemmer til fra 18 meter, over!
    50'
    Rashani trekker seg fri på venstre, før han rapper til, men heller ikke denne gang går skuddet innenfor ramma!
    51'
    Pause i spillet, Sætra blir liggende etter en duell. Hardhausen er på beina igjen og klappes av banen, han kommer nok til å fortsette.
    53'
    Odd med frispark ved midtstreken. Etter flere trekk faller ballen til Shala som har vært skuddkåt i hele dag. Prøver igjen, denne gang skytes det utenfor fra 17 meter!
    54'
    Ovenstad kommer til legg fra linja, over hele feltet og til Odd-kast på motsatt.
    56'
    Nå er kampen vidåpen, for å bruke det begrepet. Det ligger en scoring i luften, vanskelig å si i hvilken retning, står og vipper.
    57'
    Fossum viser frem sine ferdigheter med en frekk dragning før han klemmer ballen over fra 18 meter! Flink til å komme rettvendt i mellomrommet, unggutten.
    58'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bentley
    Ut: Håvard Storbæk
    59'
    Gjestene med et frispark i venstre korridor. God posisjon.
    59'
    Svakt slått, ender med et kast til gjestene.
    60'
    Larsen Kwarasey er trygt ute i feltet og plukker.
    60'
    Hansen i Odd-buret er ikke noe dårligere. Viser fin spillforståelse da han er ute og snapper opp et oppspill mot Storflor på 14 meter. Bra spill av Keita som regisserer det hele.
    61'
    Vertene med ballen på Odds halvdel.
    62'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    Får applaus og en varm velkomst av Marienlyst-publikumet, den tidligere Godset-spilleren.
    62'
    Godset med store muligheter, men valgene sitter ikke. Denne gang er det Fossum som slipper for seint til Hamoud i boks. Truffet på den, ville backen vært alene med Hansen.
    64'
    Vært meget god i dag Samuelsen, det har han vist ved flere anledninger, ikke minst ved scoringen.
    65'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Muhamed Keita
    Keita klappes av, inn kommer publikumspiller Wikheim!
    66'
    Hamoud med en superviktig involvering på bakerste i duell med Johnsen! Odd varter opp med nydelig angrepsfotball, før et innlegg slås på bakerste mot spissen. Det ser ut som om ham bare skal sette hodet til og banke inn 2-2, men det er før backen får kastet seg inn og avverget i grevens tid!
    68'
    Plukkes ned.
    68'
    Så er det Eriksen som er inne med en viktig inngripen. Stopper Wikheim på fem meter, herlig lest av backen som plukker fra innbytteren kula.
    70'
    Johnsen vinner et frispark på 30 meter, Odd fyller opp i boks.
    71'
    Rashani lemper inn, men linjedommer har vært oppe med flagget for offside.
    72'
    Rashani er først på legget fra Eriksen, men vingen får aldri styrt headingen fra 12 meter innenfor ramma til Larsen Kwarasey. Går noen gode meter til side for lengste stolpe.
    73'
    Bentley skyter, via Sætra og til corner!
    73'
    Sætra vinner på bakre, vertene kjører kontra!
    73'
    Overgangen koker litt bort, men Storflor kommer allikevel til en avslutning fra 18 som går godt over tverrliggeren til Hansen.
    75'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Patrick Olsen
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    Inn med leiesoldaten fra Inter.
    75'
    Wikheim felles av Samuelsen i høyre korridor og vingen tildeles et frispark. Samuelsen er ikke videre enig i den avgjørelsen.
    76'
    Johnsen header unna på første på legget fra Storflor.
    77'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Herolind Shala
    Vært frisk for gjestene i dag, Shala.
    77'
    Hansen med en lang ball mot Bentley som vektes for lett og Vilsvik kan snappe opp.
    79'
    Nok en gang stoppes spillet, denne gang er det Semb Berge som trenger behandling. Også han er oppe og går, må ut på siden før han kan vinkes inn igjen.
    79'
    Odd er inne i en god periode, setter vertene under press. Sliter litt med å omsetter presset til målsjanser.
    81'
    Odd vinner et kast nede ved vertenes cornerflagg.
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Lars-Christopher Vilsvik
    Dytter til Rashani, Staberg er klar.
    83'
    Wikheim mister til Bentley, som igjen finner Halvorsen i bakrom. Innbytteren slår inn på bakerste, hvor stopper Semb Berge har lurt seg opp i boks. Fra sju meter setter han hodet til, men han får aldri styrt ballen på mål. God sjanse til gjestene, det!
    84'
    Frispark til Odd på 25, koker litt her ute nå. Rashani skal svinge inn.
    85'
    Ender med et skudd fra Rashani som aldri setter Larsen Kwarasey på prøve. Triller enkelt inn til sisteskansen.
    86'
    Sætra vinner på bakerste.
    86'
    Tas kort til Storflor, før det slås inn over hele feltet.
    88'
    Wikheim slippes fri på høyre, men Grøgaard kommer inn i 100 og får satt foten på ballen før vingen får til en avslutning. Klareringen går mot eget mål, og det er nesten så kula lurer seg forbi en Hansen som er som en tiger nede langs gresset og plukker!
    90'+1
    Fire minutter skal legges til.
    90'+1
    Innkast til vertene ved Odds cornerflagg.
    90'+2
    Odd vinner, og det bankes langt. Ender hos Rashani som klemmer til fra 15, rett i det som ser ut til å være albuen til Storbæk! Vingen vil ha straffe, men Staberg er iskald, lar seg aldri påvirke. Ser dog ut som om vingen muligens har en sak der.
    90'+3
    Olsen skyter fra 20, rett på Hansen som plukker langs gulvet!
    90'+4
    Vertene holder ballen i laget, klokka jobber for Strømsgodset nå.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Der blåser Staberg for siste gang i dag, og Strømsgodset kan innkassere nok en seier på eget gress. 20 gode minutter i førsteomgang legger grunnlaget for poengene, for utover det var dette meget jevnt og Odd kunne fort plukket med seg ett poeng utover i kampen. En herlig forestilling med god underholdningsverdi for de 6427 som møtte er over, og vi gratulerer Deila og hans mannskap med tre poeng. Da takker jeg for følget, og ønsker deg en fin søndagskveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her