0-2

0-1
0-2
20'

Velkommen til livedekning av Tippeligakampen mellom IK Start og Viking FK på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Selv om avstanden mellom Sørlandets hovedstad og Stavanger er 23 mil regnes denne kampen som et lokalderby.
    Den første kampen Start spilte på Sør Arena da den ble innviet i 2007 var mot nettopp Viking. Den kampen endte 1-1, og Start rykket ned samme sesongen. Siden den gang har resultatene variert, og Start har vært i nedrykksheisen enda en gang (2011).
    Etter opprykket i 2012 etablerte Start seg på nytt i Tippeligaen og endte på 9. plass i fjorårets serie, mot Vikings 5. plass, 18 poeng foran Start.
    Fjorårets batalje mellom lagene på Sør Arena endte med 2-1 seier til bortelaget. Kampen stod lenge og vippet på 1-1, etter scoringer av Espen Hoff og Trond Olsen. Start hadde blant annet to skudd i stolpen og kunne avgjort kampen. Likevel var det Rogalendingen som stakk av med seieren etter at Trond Olsen klemte til på nytt fra kortlinjen. Ballen gikk via en ulykksalig Babacar Sarr og i mål. Kampen i Stavanger vant Viking 3-0.
    Viking har historisk sett et overtak på sørlendingene med 17 seiere mot 11 til Start i alle turneringer. I februar i år ble det spilt treningskamp mellom lagene på Sør Arena og da vant Start 1-0 etter scoring av Robert Sandnes.
    Begge lag kom velberget gjennom cupkampene på torsdag. Start vant 4-0 borte mot kameratlaget Høllen fra Søgne etter to scoringer hver av Alexander Lind og Zlatko Tripic (straffer).
    Viking vant 3-0 borte mot Brodd på Midjord kunstgress på Storhaug etter scoringer av Chikere, Berisha og de Laney. Alle målene kom før pause.
    Dette er 5. runde i Tippeligaen 2014. Viking er ubeseiret så langt og ligger før runden på 3. plass med 8 poeng etter 2 seier og 2 uavgjort. Start ligger på 5. plass med 7 poeng, etter 2 seier, 1 uavgjort og 1 tap.
    Viking åpnet med 2-2 borte mot Rosenborg og 0-0 hjemme mot Godset. Så fulgte seier 1-0 borte mot Lillestrøm og seier 2-0 hjemme mot Haugesund.
    Start åpnet med 2-4 tap mot Godset, seier 3-1 etter snuoperasjon mot Haugesund, uavgjort 1-1 borte mot Sarpsborg og seier 2-1 borte mot Ålesund i forrige runde.
    Sola varmer nærmest sommerlig i Kristiansand i dag. 16 grader i skyggen, og halve banen ligger i steika i det lagene er på vei ut for å varme opp til dagens batalje.
    Hjemmelaget gjør en forandring på laget fra forrige runde i Tippeligaen. Ernest Asante har tatt plassen for Gudmundur Kristjansson som sitter på benken.
    Bortelaget har gjort to endringer fra forrige tippeligakamp. Makhtar Thioune har tatt plassen for Vidar Nisja og Kristoffer Haugen har tatt plassen på venstre back i stedet for Bertelsen.
    Det er ventet 8000 tilskuere til Sparebanken Sør Arena i dag for å overvære kampen om Sør-Vestlandet. Foreløpig er det de tilreisende supporterne som lager mest liv.
    To skadde spillere, byguttene Jesper Mathisen og Espen Børufsen hedres for 150 spilte kamper for IK Start. De 22 som skal starte kampen har nå gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene.
    Start-hymnen synges på Sparebanken Sør Arena. Vikings supportere gjør det de kan for å overdøve allsangen.
    Spillerene på vei ut på banen anført av dagens dommer Anders Johansen fra Brevik.
    Rolf Daniel Vikstøl og Solomon Owello hedres også før kampen med krus for 150 spilte kamper.
    Start må spille første omgang med sola rett i fleisen med Vikinghorden i ryggen.
    Hoff tar avspark for Start. Ballen slås langt til utspark fra Østbø i sjokkrosa drakt.
    1'
    Innkast til Viking på høyre siden. Thorsteinsson kaster langt med salto. Etter mye klabb og babb går ballen til nytt kast.
    2'
    Ny salto, men ballen kastes til utspark.
    2'
    Andersen slår en lang ball mot Asante. Ballen er for lang og går til nytt utspark.
    3'
    Tripic slår mot Hoff, men ballen går til den tidligere Start-keeperen Østbø.
    4'
    Ballen har vært mye i lufta de første minuttene.
    4'
    Asante spiller vegg med Andersen og løper oppover siden. Får ballen igjen, men blir tvunget ut over sidenlinjen. Innkast til Viking.
    5'
    Mål for Viking!
    Start 0 - 1 Viking
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Jón Dadi Bödvarsson
    Fatal feilpasning på Starts midtbane. de Lanlay kommer alene med keeper og slår den enkelt til side for Opdal.
    5'
    Thioune får ballen på 16-meteren, men evner ikke å finne Bødvarsson.
    7'
    Tripic nede og hjelper Startforsvaret som er presset LANGT tilbake på egen halvdel.
    7'
    Hjemmelaget virker rystet etter Vikings åpning.
    7'
    Asante finner Glenn Andersen som slår inn. Ballen går langt over alle, men Tripic rekker så vidt å legge ned ballen før den går ut. Dommeren mener ballen var over linjen.
    9'
    Owello driver fint oppover og mener han blir tatt. Får ikke frispark.
    9'
    Start har fått summet seg noe og er nå tettere i duellene enn i åpningen.
    10'
    Ny feilpasning på Start midtbane. Asante legger ballen i beina til Thorsteinsson. Ballen kommer opp til linjen, men Glenn Andersen er der og slår til hjørne.
    11'
    Opdal bokser ballen ut.
    11'
    Tripic får ballen på egen halvdel og forsøker å spille gjennom Asante som er villig på løp, som alltid. Ballen når derimot ikke frem og går via en Vikingspiller til innkast for Start.
    12'
    Tripic slår ballen inn til Hoff som setter hodet til. Østbø er der og fanger ballen. Stor sjanse!
    12'
    Ballen slås inn og i hånda til en Vikingspiller. Mjelde er rasende og mener det var straffe.
    13'
    Innkast til Start høyt oppe. Vikstøl legger til Owello som slår inn. Ender i ingenting.
    14'
    Start eneste islendingen i dagens 11-er, Vilhjamsson, har fått seg en smell og halter.
    14'
    Mjelde har allerede satt to spillere i oppvarming.
    14'
    Viking bryter et Start-angrep og går rett i angrep, men Opdal er der og fanger lett.
    15'
    Ballen får besøkt store deler av banen i dagens kamp. Det spilles over store flater, med få trekk i hvert lag før ballen brytes.
    16'
    Owello får danse seg oppover et stykke, men blir brutt av Sigurdsson.
    16'
    Tripic legges i bakken av Thioune. Dommeren vinker for fordel, men Start får ikke utnyttet muligheten.
    16'
    Berger slår langt, men ballen går til innkast. Start virker upresise så langt.
    17'
    Trpic får ballen av Vikstøl og forserer Jørgensen. Klemmer til fra 25 meter. Østbø slår ballen i stolpen og ut på banen igjen. Stor sjanse!
    18'
    Owello spiller ut på kanten til Andersen som tar med seg Berger. Ballen slås mot Hoff som er i offside.
    19'
    Frispark til Viking. Ingason legges i bakken. Ballen slås hjem igjen og Viking begynner på nytt.
    20'
    de Lanlay kombinerer med Danielsen som legger inn. Berger header ut til Tripic som klarer delvis.
    20'
    Start 0 - 2 Viking
    Islendingen får ballen på 18 meter og klemmer til. Ballen ligger rett i lufta og går forbi Opdahl og i rota.
    20'
    Espen Hoff brasser, men ballen stryker stolpen.
    22'
    Asante legger inn til Hoff som tvinges til å slå ballen ut til Glenn Andersen. Sistnevnte forsøker å legge inn, men evner ikke å legge inn i dag. Ballen går langt og ut i intet.
    23'
    Paniagua slår ut til Asante som forsøker å spille seg gjennom Ballen brytes og Start må begynne på nytt via innkast.
    23'
    Start forsøker etter beste evne å flytte laget høyere i banene. Hoff forsøker å hæle ballen over til Vilhjamsson, men ballen går til keeper.
    24'
    Thioune lomper et skudd av gårde fra hjørnet av 16-meteren. Ballen går til side for mål. Start har nå tre mann i oppvarming.
    24'
    Viking virker å ha full kontroll på denne kampen. Start sliter med presisjonsnivået og er bare delvis interessert i å gå i duellene.
    25'
    Owello vinner ballen og slår til Tripic som løper og brenner til fra 15 meter. Ballen går en meter til side for mål.
    26'
    Owello slår til Vihjalmsson som forsøker å finne Hoff. Ingason er der og klarerer.
    27'
    Kristoffer Haugen får ballen på venstre kant og forsøker å slå inn, men ballen går til utspark.
    27'
    Paiagua legger Thorsteinsson i bakken på midtbanen. Korrekt frispark. Sigurdsson slår, via et Vikinghode og til utspark.
    29'
    Frispark til Start på Vikings halvdel. Tripi blir tatt og skal selv slå inn.
    30'
    Innlegget er langt under pari og går til utspark. Variable prestasjoner fra Lyngdølen som fikk tilbud om spille for Viking, men i stedet valgte Molde før han endte i Start.
    30'
    Berge slår langt nok en gang. Treffer hodet til Tripic som header mot 16-meteren, men der er Østbø og fanger enkelt.
    31'
    Acosta dytter de Lanlay innenfor 16-meteren. de Lanlay ramler litt for lett. Korrekt å ikke blåse.
    32'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Alexander Lind
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    Islendingen tar seg til kneet på vei ut.
    32'
    Første berøring fra Lind er med brystkassen, men ballen spretter av og til kast for Viking. Lind virker dog som et friskt pust og er aggresiv.
    33'
    Hoff dribler seg bort i angrep og Viking presser seg fremover. Acosta er på plass og bryter. Start forsøker å nullstille og begynner på nytt bakfra.
    34'
    Danielsen legger Tripic i bakken like ved hjørneflagget. Zlatko tar seg til baksiden av låret, men er på beina for å legge inn.
    35'
    Innoversvingt frispark som slås inn i feltet. Ingason har det største hodet og får headet ut.
    35'
    Lind jobber hardt og presser frem et innkast høyt i banen. Tripic halter rundt på banen.
    36'
    Glenn Andesen kaster hjem. Berger slår langt til Tripic som sår til Vikstøl, videre til Owello som løper mot kortlinjen. Ballen er såvidt over linjen.
    37'
    Thioune slår nesten igjennom Bödvarsson, men Opdahl er der og får fanget ballen. Acosta gjør en solid skjermingsjobb.
    38'
    Robert Sandnes er i oppvarming. Kan virke som Tripic må ut.
    38'
    Berger slår langt NOK en gang. Denne gangen mot Asante som ikke får gjort noe klokt med ballen. Viking vinner ballen og går i angrep, men Start bryter og bygger opp på nytt.
    39'
    Hoff spilles gjennom av Asante. Han slår inn ballen, men Østbø får en enkel jobb med å plukke ned frukten.
    39'
    Danielsen, de Lanlay og Jørgensen kombinerer. Ballen ender hos Thioune, men angrepet lykkes ikke.
    40'
    Tripic og Hoff spiller vegg og løper det de kan for å trenge gjennom Vikingforsvaret. Tripic får til noe man kan kalle en avslutning, men det går til innkast.
    41'
    Berge slår inn, ballen klareres til Paniagua som klemmer til fra 20 meter. Østbø får ballen, men signaliserer til dommeren at han er skadet.
    42'
    Alle spilerne ut for å drikke, mens Østbø får behandling.
    42'
    Det signaliseres bytte for Viking-keperen, som tar seg til fremsiden av høyre lår på vei ut mot benken.
    42'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Iven Austbø
    Ut: Arild Østbø
    43'
    Iven Austbø (190 cm, 29 år) har tidligere stått for Randaberg, Stabæk og Sandefjord.
    44'
    Tripic legger inn. Haugen vinner duellen mot Lind og header til hjørne.
    45'
    Acosta er med i duellen, men ballen klareres.
    45'
    Bödvarsson spilles nesten gjennom, men blir løpt opp av Owello.
    45'+1
    Det er lagt til 3 minutter i første omgang.
    45'+2
    Danielsen blir lagt i bakken av Acosta på hjørnet av 16-meteren. Slipper gult kort.
    45'+2
    Start med to mann i mur i det Haugen skal slå inn.
    45'+3
    Ballen slås hardt mot bakerste stolpe. Opdahl bokser ballen ut, mens Vikings keeper gjør det han kan for å bli varm i kroppen.
    45'+3
    45'+4
    Viking leder fortjent 2-0 til pause. Start var lite aggresive i presset, men har skapt flere store sjanser enn bortelaget. Mjelde intervjues på høytaleranlegget og prøver å oppvilge publikum.
    Sola har senket seg bak vestre kortside. Viking unngår sola i øynene i andre omgang. Starts spillere har kommet seg ut på matta til andre omgang. Viking har tydeligvis ikke hastverk med å sette i gang igjen.
    Christian Landu Landu står klar på sidelinjen.
    Inn: Christian Landu Landu
    Ut: Joackim Jørgensen
    45'
    45'
    Viking har avspark i andre omgang. Thioune spiller gjennom Bödvarsson som klemmer til fra 23 meter. Ballen går like til side for mål.
    46'
    de Lanlay jobber godt og henter opp en spurtende Tripic.
    47'
    Hoff skyter fra 25 meter. Retningen er god, men kraften mangler. Austbø redder.
    48'
    Thioune spiller gjennom Bödvarsson. Han glir gjennom, men Acosta sklitakler ballen til hjørne.
    50'
    Opdahl fanger innlegget.
    50'
    Thorsteinsson får advarsel etter å protesert heftig til linjedommer. Mente seg feil avblåst for frispark.
    51'
    Asante spurter oppover sidelinje, men nektes å legge inn av Haugen.
    52'
    Kort innlegg til Hoff som forsøker å løpe gjennom forsvaret. Avslutnigngen er elendig.
    52'
    Landu Landu feller Tripic på 20 meter.
    53'
    Tripic skal ta frisparket selv.
    53'
    Tripic skrur ballen rundt Vikings fire mann i muren, men ballen går rett i fanget på Austbø.
    54'
    Etter mye klabb og babb ender ballen hos Landu Landu på 18 meter. Han fyrer til, men ballen går over.
    55'
    Tripic kjemper seg gjennom og blir lagt i bakken av Sigurdsson på 25 meter.
    56'
    Gult kort til Viking
    57'
    Tripic skyter, men skuddet er for svakt og går i tillegg til side for mål.
    57'
    Lind holdes av Haugen. Drakten står som et seil og det blir frispark.
    58'
    Tripic legger inn og Sarr er der med hodet. Ballen stryker stolpen.
    59'
    Thorsteinsson kaster inn med salto, men Start bryrer og går rett i angrep. Asante løper som om han jages. Klemmer til fra 16 meter, men ballen går til side for Austbø til utspark.
    60'
    Lind dribler seg nesten igjennom, men i stedet for å treffe ballen klipper han ned Landu Landu.
    61'
    Gudmundur Kristjansson gjør seg klar på linjen.
    61'
    Acosta legger Thioune i bakken og får en solid advarsel av dommer Johansen.
    62'
    Thioune tar frisparket og slår langt... veldig langt. Ballen går til utspark.
    62'
    Kan virke som Asante blir ofret til fordel for en ny islending.
    62'
    Owello legger Thorsteinsson i bakken på Vikings halvdel.
    63'
    Landu Landu dribler seg bort. Ballen ender hos Asante som forsøker å legge inn. Austbø er parat og tar ballen i klypa.
    64'
    Danielsen tar hælene på Tripic. Frispark til Start på egen havldel.
    65'
    Sarr spiller ballen umotivert til innkast for Viking.
    65'
    Viking virker å ha full kontroll på denne kampen. Start prøver å bygge opp noen enkle angrep, men det blir for spedt. Gjestene virker å være tilfreds med utviklingene og har lagt seg dypt i banen.
    66'
    Tripic får ballen inne i boksen og legger seg på brasse. Avslutningen er ikke halvgal, men ballen går i hendene på keeper.
    67'
    Tripic skyter på nytt, via hodet til Ingason til hjørnespark.
    67'
    Start med 8 mann i boksen, når Tripic slår inn. Ballen kommer frem til Vikstøl som header over mål.
    67'
    Viking kjemper seg oppover i banen og tvinger Start til å gi innkast. Thorsteinsson haster inn, ballen går ut igjen. På nytt slås ballen inn og Ingasson header ballen til Opdal.
    69'
    Start virker tafatte og det kan synes som brodden har gått ut av kampen.
    71'
    Sarr tar ballen ned på brystet og slår mot Hoff som ikke evner å holde ballen i spill. Innkast til Viking. Symptomatisk for utviklingen i kampen. Start er mye upresise i pasningsspillet.
    73'
    Acosta prøver å heade til egen keeper, men de Lanlay stjeler ballen og skyter like over mål.
    74'
    7570 tilskuere på Sparebanken Sør Arena i dag.
    74'
    Denne kampen trenger sårt en scoring. Slik den har utviklet seg nå har den liten underholdsningsverdi.
    75'
    Vikstøl legger inn og ballen kommer frem til Hoff som får avsluttet på direkten. Ballen går rett i brystkassen på Austbø. Stor sjanse for hjemmelaget!
    76'
    Tripic ruller opp på høyrekanten, men stenges inn ved hjørneflagget. Viking klarer og Start må begynne på nytt.
    77'
    Tripic kombinerer med Hoff, og blir tatt av Ingason på siden av 16-meteren.
    77'
    Sverrir Ingason
    77'
    Friparket slås mot første stolpe, men klareres.
    79'
    Tigerberget har stilnet og resignert, mens Starts spillere kjemper det de har for å ta initiativet i kampen.
    81'
    Berger slår langt mot Hoff som faller i feltet. Dommr biter ikke på og ballen går til keeper.
    82'
    Viking skal gjøre sitt site bytte. Berisha står klar.
    82'
    Bödvarsson slår de Lanley fint igjennom. Acosta takler rent og pent på 10 meter.
    83'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Makhtar Thioune
    83'
    Tripic spiller Lind fint igjennom, men den tidligere Donnspilleren får ikke avsluttet.
    85'
    Ballen ender etter noe finspill hos Kristjansson som avslutter. Ballen går en halv meter til side for venstre kryss.
    86'
    Hoff sklir i det han skal skyte fra 10 meter. Spilles fint gjennom av Glenn Andersen i kombinasjon med Gummi. Nok en brent sjanse for hjemmelaget.
    88'
    Kristjansson legger Thorsteinsson i bakken på høyre side av midtstreken, i det publikum har begynt å forlate stadion.
    89'
    Berisha tar med seg ballen til hjørneflagget. Drøyingen har begynt.
    90'
    Tripic gir bort et hjørnespark til Viking, i det han utkåres til Starts beste mann for dagen. de Lanlay har nok vært banens klare ener.
    90'+1
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+2
    Kristjansson header ballen til Glenn Anderser er igjennom. Han header ballen rett i klypa til Austbø.
    90'+2
    Tiden har løpt fra hjemmelaget, men de forsøker likevel å komme seg i angrep. Viking har likevel vært for sterke i dag.
    90'+4
    Gult kort til Start
    Feller Thorsteinsson som selv tar frisparket. Ender i ingen ting.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over og Viking vinner fortjent 2-0 i en kamp som utviklet seg til et stort gjesp. Start hadde sjanser som de med litt hell kunne omsatt i mål, men det ville seg ikke i dag for sørlendingene. Viking spiller en taktisk god kamp og scorer på to av få sjanser. Andre omgang bar preg av et Vikinglag som ønsket å forsvare ledelsen. Start maktet ikke å trenge gjennom å få den forløsende scoringen som kunne gitt nytt liv til kampen.
    Viking klater til tredjeplass med 11 poeng. Siddisene er fortsatt ubeseiret i årets sesong. Start ligger nå på 7 plass med 7 poeng etter å ha tapt sin første hjemmekamp.