En stor glede for meg å få ønske varmt velkommen til ettermiddagens liveoppdatering og fotballens festkveld fra Tippeligaens runde nummer 10, og oppgjøret mellom Strømsgodset og Sogndal!
    Når avsparket går klokka 1800 i ettermiddag, er det altså Sogndal som besøker Marienlyst stadion. Sist dette laget gjestet Drammen var en treningskamp 8.mars, der Godset vant 1-0. Godset har vunnet mot Sogndal på hjemmebane fem kamper, mens to har endt uavgjort.
    Vi er midt inne i en travel fotballuke, der begge lag vant sin kamp på søndag i den fjerde av åtte kamper som spilles i mai. Sogndal sikret tre poeng mot Odd hjemme på Fosshaugane etter scoringer av Mane og Skaasheim, og Godset fortsetter sin sterke hjemmestatistikk etter 2-0 over Brann samme kveld. Diomande scoret i den kampen, i tillegg til Branns uheldige selvmål i første omgang.
    Etter ni spilte runder troner Godset på topp, tre poeng foran Aalesund. Sogndal innehar niendeplassen med 12 poeng, åtte bak serielederen.
    Sogndal har ikke statistikken på sin side når de møter serielederen i kveld. Sogndal har aldri vunnet på Marienlyst, og målforskjellen i Drammen er 14-6. Det kan vel også nevnes at Godset tapte sist hjemmekamp i juni 2011, og hele 28 kamper er spilt uten tap på eget gress. Er det gjestene fra Sogndal som skal knuse statistikken og bryte seiersrekken til hjemmelaget nå tro?
    Bortsett fra Thomas Sørum som fortsatt sitter på skadebenken og Jørgen Horn som er ute med gule kort, stiller trener Ronny Deila med full tropp i kveld.
    Dommer i kveld er Trond Ivar Døvle fra Svarstad IL. Med seg på linjene har han Kim André Johnsen fra Enebakk IF og Kai Lafjell frå Abildsø IL. Fjerdedommer er Espen Hovland.
    Ronny Deila gjør tre endringer i dag fra startelleveren mot Brann sist søndag. Storbæk erstatter Horn med karantene. Nana starter til fordel for Brenne, og Kovacs for Dio.
    For gjestene debuterer syttenåringen Bjørn Inge Utvik idag, Rune Bolseth er igjen i Sogndal med sykdom og Per Egil Flo må gi fra seg kapteinsbåndet til Karadas på grunn av skade.
    15 grader og grått mai-vær i Drammen i ettermiddag. 16.mai betyr vanligvis stinn brakke og topp stemning på Marienlyst stadion - og med nye folk stadig pumpende inn her også nå, ligger det an til en svært lovende og optimal ramme rundt Drammens stolthet og vakre, gamle gress.
    Og mens legenden David Beckham idag har lagt fotballskoene på hyllen for godt, er det 22 lovende og noen unge fotballspillere som her på Marienlyst nå er godt i gang med oppvarmingen. Dette er bare norsk toppfotball sier du? Kanskje det finnes gjemt en ny stjerne som kan ta Europa med storm her, svarer vi.
    Ikke mange tilreisende fra Sogndal, men noen trofaste og tapre supportere har inntatt plassen for bortelaget på Marienlyst stadion for å se sine menn utfordre Godset på Fort Drammen.
    Speaker presentere lagene, gutta er på vei ut og vi er klar for avspark om fem knappe minutter. Det trykker godt her allerede, stemningen dirrer og vi glder oss til 2x45 med forhåpentligvis underholdende og god fotball.
    Kampen er i gang!
    1'
    Godset overtar og går rett i angrep.
    1'
    Sogndal bryter. Debutant Utvik slår langt opp i boksen. Godset klarerer unna.
    2'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sogndal
    Mål: Bismark Adjei-Boateng
    Målgivende: Muhamed Keita
    Kampen er bare såvidt i gang før Godset går i ledelsen! Keita slår inn lavt fra venstre, til Nana som bredsider kula inn som et stempel fra kloss hold. For en start på fotballens nasjonaldag!
    3'
    Hvordan skal Jonas Olsson og hans menn slå tilbake mot dette?
    6'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Malick Mane
    Godset klarerer og setter i gang en kontring.
    7'
    Gult kort til Sogndal
    Patronen feller Johansen på kontringen og får kampens første gule.
    8'
    Keita spiller gjennom til Kovacs på 16 som mister.
    9'
    Keita skrår inn fra venstre og lurer Sogndal-forsvaret trill rundt. Legger inn foran mål der Kovacs treffer dårlig. Utspill fra Dahlin.
    10'
    Sogndal har innkast høyt oppe.
    10'
    Sagna skyter fra 17 meter, men får et dunk i ryggen og avslutningen renner ut i sanden.
    11'
    Hjemmelaget triller ball.
    11'
    Sagna river ned Abdi ute på midtstreken. Godset får frispark, Sagna får tilsnakk.
    13'
    Frispark for gjestene. Holsæter skyter det over i Godsets hender.
    16'
    Godset-sjanse som ender i skudd fra Vilsvik. Blokkeres.
    16'
    Johansen skrår ballen langt opp mot Storflor som legger igjen til Vilsvik. Siste leddet er ikke på plass og ballen ruller ut sidelinja.
    17'
    Hjemmelaget har fortsatt ballen, som de stort sett har hatt innledningsvis.
    19'
    Sogndal har frispark på midten av egen halvdel. Heller ikke det bruker gjestene lang tid på før ballen er overtatt av motsatt lag.
    19'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Slår høyt mot bakre. Sogndal gjør to katastrofale klareringer, og Godset får nytt hjørnespark.
    20'
    Blir utspill fra Dahlin.
    21'
    Godset ruller opp et pent angrep, men Vilsvik bommer fullestendig på innlegget fra høyre.
    24'
    Kovas styrke straffer seg, og Sogndal får frispark i svært farlig posisjon. Ballen legges ned på 16,5 meter, og Mane stiller inn og lader skuddet.
    25'
    Frisparket går himmelhøyt over.
    26'
    Hamoud har imponert sålangt idag. Venstrebacken jobber til seg et innlegg helt nede ved dødlinja, men etter avleveringen følger ikke de blå opp.
    28'
    Sogndal har innkast helt nede ved hjørneflagget. Nana klarerer ballen unna på et nesten spektakulært vis.
    30'
    Sagna avslutter. Langt fra farlig.
    31'
    Teniste i tempo ute på kanten. Pasningen derfra er det lite klasse over, og Godset tar over.
    33'
    Vertene briljerer i pasningsspillet når Keita og Hamoud leker seg på venstrekanten. Inne foran mål er det Sogndal som har kontroll, og tar over et pent Godset-angrep.
    35'
    Sagna med en stygg takling av Keita som blir liggende nede med skade, og trenger hjelp fra sidelinjen.
    35'
    Sogndal med mulighet, men Valsvik taper mot Kwarasey.
    36'
    Godset går rett i angrep. Johansen trer en vidunderlig pasning gjennom hele banen og opp til Keita som ikke lykkes med avslutningen. En pasning av de sjeldne der, fra finnmarkingen. Keita hadde med seg Storflor på avslutningen, og burde scoret der når han først valgte å skyte selv.
    38'
    Sidy Sagna
    Sagna gjør sin andre stygge takling på rappen, denne gangen gikk det utover Hamoud. Gult kort denne gang, og han ligger dårlig an om han fortsetter sånn, midtbanespilleren.
    40'
    Storflor legger pent inn fra høyre mot Kovacs som header like utenfor fra kloss hold. Det ligger en ny scoring i lufta for hjemmelaget nå..
    41'
    Storflor fletter gjennom en perfekt pasning til Vilsvik, men Sogndal klarerer innlegget derfra.
    42'
    Hamoud er kongen i forsvar akkurat nå.
    44'
    Stefan Johansen
    Dommer Døvle blåser frispark i gjestenes favør foran mål.
    45'
    Ett minutt er lagt til omgangen.
    45'+1
    Godset har frispark på egen halvdel.
    45'+1
    45'+1
    Da blåses gutta inn til pause, og første omgang av kveldens 16.mai-kamp har vært preget av hjemmelagets scoring tidlig i omgangen. Det har ikke vært flust av gode muligheter, men Godset har hatt ballen mest, og til tider gitt publikum svært underholdende spill utpå her. Men hjemmelaget leder ikke mer enn 1-0, og Sogndal har på ingen måte gitt opp dette.
    45'
    Godset setter i gang denne andre omgangen.
    46'
    Keita vinner tilbake ballen på sin venstrekant, og skaffer hjemmelaget omgangens første hjørnespark.
    47'
    Kort slått corner. Vilsvik avslutter og Dahlin må bokse unna.
    47'
    Madsen takles på 28 meter. Frispark til Godset.
    47'
    Stefan Johansen skyter frisparket og ballen stryker tverrligger!
    48'
    Sogndal har innkast på midten. Utvik kaster rett på Johansens pannebrask.
    49'
    Keita legger inn fra venstre mot en Kovacs som kommer i alt for stor fart og avslutter som en kråke.
    50'
    Karadas dyttes i ryggen av Madsen, og gjestene har frispark på 22 meter. Mane og Valsvik står klare.
    50'
    Det blir Mane som skyter frisparket. Hardt og brutalt, rett i klypene på Larsen Kwarasey.
    51'
    Johansen er nesten gjennom, men mangler litt på farten der og løpt opp av Sogndal.
    52'
    Teniste kaster langt inn fra venstre, men Godset-forsvaret har kontroll helt der bakerst.
    53'
    Storflor og Vilsvik med gode kombinasjoner. Keita går i bakken foran mål, og publikum vil ha straffe. Dommer vil ikke. Ender i hjørnespark.
    54'
    54'
    Strømsgodset 2 - 0 Sogndal
    Mål: Stefan Johansen
    Målgivende: Mounir Hamoud
    For et mål! Johansen skjærer inn fra høyre, lader sin velkjente kanon og smeller til fra 20 meter!
    55'
    Hjemmelaget fortsetter trykket sitt utpå her.
    58'
    Feil innkast fra Sogndal.
    59'
    En ny klassepasning tvers over fra Johansen.
    59'
    Storflor legger inn fra høyre. Kovacs og Keita står i kø foran mål, men ballen glir forbi begge to.
    60'
    Er det noe det kan lukte nevnte Beckham av i dag, så er det pasningene og avslutningene til Strømsgodsets midtbanesjef Stefan Johansen.
    62'
    Ballen ender hos Keita som spiller en frekk gjennomspillspasning mellom beina på Sogndal-forsvaret, men Storbæk når ikke ballen.
    62'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Kristoffer Stephensen
    Ut: Sidy Sagna
    64'
    Moteløven Kovacs med høyt spark. Frispark til Sogndal.
    65'
    Storflor slår høyt mot lengste stolpe. Ballen ruller til utspill fra keeper Dahlin.
    65'
    Abdi og Karadas i duell. Frispark i sistnevntes favør.
    66'
    Ruben Holsaeter
    Godset klarerer unna.
    67'
    Næss Lund kommer til en sjelden avslutning for bortelaget. Han får ballen på 14 meter og avslutter noe klossete over mål.
    69'
    Skudd fra Karadas. Rett på Kwarasey, som ikke har hatt alt for mye å gjøre i aftens oppgjør.
    70'
    6786 tilskuere på Marienlyst stadion.
    71'
    Mål for Sogndal!
    Strømsgodset 2 - 1 Sogndal
    Mål: Malick Mane
    Målgivende: Azar Karadas
    Mane drar seg fri på venstrekanten og klinker ballen i krysset! Sogndal har redusert, og det er ny spenning i kampen!
    71'
    Strømsgodset 3 - 1 Sogndal
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Den spenningen varer jammen ikke lenge! Vakkert veggspill mellom Storflor og Hamoud på venstrekanten. Førstnevnte slår pent inn til Nana Boateng som sklir ballen i mål og scorer sitt andre for dagen!
    72'
    Sogndal har frispark på midten av Godsets halvdel.
    76'
    Mane skyter via Godset og til hjørnespark.
    76'
    Storflor klarerer unna.
    76'
    Godset på kontring. Johansen til Hamoud som kommer alene mot keeper. Enorm mulighet, men skyter utenfor!
    78'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Adama Diomande
    Ut: Peter Kovacs
    Spissbytte hos Godset. Dimonande scorte i sist kamp, kan ha få ballen i nota igjen?
    78'
    Inn: Eirik Skaasheim
    Ut: Espen Næss Lund
    Også innbytter Skaasheim scorte i sist kamp for Sogndal.
    79'
    Nok en tversover fra Johansen. Denne gangen med mindre hell, og gjestene tar over.
    81'
    Sogndal har frispark i midtsirkelen. Johansen takler Mane.
    82'
    Hjemmelaget bygger opp nytt angrep. Storflor legger inn fra høyre og gjestene spiller unna til innkast.
    83'
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Øyvind Storflor
    Unge Wikheim får spille de siste knappe ti.
    83'
    Wikheim kommer rett fra benken og fosser fremover. Blir løpt igjen av Sogndal-forsvaret, og får aldri lagt inn foran mål.
    85'
    God stemning på «Gamle gress» nå.
    85'
    Spillet bølger litt frem og tilbake.
    89'
    Mane ligger nede med skade.
    89'
    Nana er kåret til banens beste her på Marienlyst i dag.
    89'
    Stopp i spillet. Mane ligger fortsatt nede, men kommer seg rimelig raskt på beina når dommer kommer bort.
    89'
    Johansen smeller til fra 20. Skuddet blokkeres.
    90'+1
    «Godset på topp» runger ut fra Godset-unionen.
    90'+1
    Inn: Magnus Stamnestrø
    Ut: Malick Mane
    90'+1
    Sogndal har ballen nå.
    90'+2
    Wikheim blir overivrig og prøver å drible en mann for mye. Mister på midten.
    90'+3
    Karadas går enkelt i bakken. Madsen er uenig med dommeren som gir Sogndal frispark på 25 meter.
    90'+5
    Stamnestrø skyter frisparket en meter over mål.
    90'+6
    90'+6
    Der var det over, og Strømsgodset vinner 3-1 over Sogndal på fotballens egen nasjonaldag. Det var vel aldri tvil om hvor poengene skulle havne ikveld, og etter Godset scoring etter tre minutters spill var det hjemmelaget som eide dette. Spenningen kom når Sogndal reduserte til 2-1, men den varte ikke lenge. Godset gikk rett i angrep og banket den velkjente spikeren i kista med Nanas 3-1-scoring. Heller ikke Sogndal klarte å ødelegge for Strømsgodsets hjemmestatistikk, og Deilas menn beholder fortsatt tabelledelsen.
    Da gjenstår det bare å få ønske dere en skikkelig god 17.mai! Nyt feiringen, og ha en god kveld videre.