Velkommen til oppgjøret mellom Viking og Hønefoss dagen før dagen. Mitt navn er Ivar Vasstveit og jeg skal lose dere gjennom denne kampen som forhåpentligvis blir et festfyrverkeri anledningen verdig.
    Sola skinner ned på Vikings hjemmebane i Jåttå, en liten kjøretur utenfor Stavanger sentrum. På gresset veives spillerne inn av både rød- og blåbuss utrustet med flagg i hjemmelagets farger.
    Mendy og Riski sparker i gang kampen for bortelaget Hønefoss.
    1'
    Di Vita Jensen dribler seg fri nede på sin venstre kant, men Skogseid klarerer til slutt ballen ut til kast.
    1'
    Ingelsten får et slag i ansiktet fra Örn Sigurdsson i en duell og blir liggende. Det så ikke tilsiktet ut fra islendingen, mens svensken kjapt er på beina igjen.
    3'
    Godt desibelnivå fra hjemmelagets fans i åpningen av kampen. I bakgrunnen korer russen så godt de kan.
    3'
    Viking spiller ballen i forsvar og flytter gradvis spillet framover på banen.
    4'
    Olsen slår et farlig innlegg inn i feltet som Ingelsten møter. Ballen sklir av hodet på spissen og avslutningen går like utenfor fra fem meter.
    5'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Makhtar Thioune
    Innlegget slås inn i boksen. Lædre Bjørdal er først på den, men han treffer ikke ballen skikkelig og ballen klareres langt unna.
    6'
    Viking har åpnet kampet klart friskest.
    7'
    Trond Olsen har startet kampen bra på sin venstre kant. Nordlendingen kan bli et tøff nøtt å knekke for Ulvestad på Hønefoss` venstreback.
    9'
    Olsen tar i mot en hurtig pasning fra Bertelsen langs venstrekanten, men før vingen vet ordet av det er han oppe i en voldsom luftetur. Frispark til hjemmelaget.
    10'
    Hønefoss sliter med å få fatt i ballen. Foreløpig har det handlet mest om å klarere nedfallsfrukt fra mislykkede Viking-overganger.
    11'
    Thioune plukker ballen på midten, men lykkes ikke med å lure av Vendelbo. Lettere oppgitt slenger han ut foten og forærer bortelaget et frispark.
    13'
    Hønefoss får tildelt et hjørnespark
    Riku Riski
    Ballen klareres av Viking-forsvaret.
    13'
    God mulighet for bortelaget. Riski lurer av en Viking-forsvarer og går på skudd fra skrått hold like utenfor 16-meteren. Avslutningen går over.
    15'
    Thioune slår et frispark inn i motstanderlagets felt. Ingelsten kommer til avslutning, men nok en gang er headingen av det svake slaget.
    16'
    Bertelsen kommer til innlegg på venstresiden. Innlegget treffer for tredje gang i kampen Ingelstens hode, men nok en gang er avslutningen elendig.
    18'
    18'
    Lædre Bjørdal møter innlegget, men headingen fører ingensteds hen.
    18'
    Riski fører ballen alene oppover Vikings banehalvdel. Spiller ballen til bedre plasserte Vendelbo som prøver seg på en lobb. Jarstein kan enkelt plukke ballen. God mulighet for Hønefoss.
    20'
    Dadi Bödvarsson spiller ballen til Danielsen som står ledig like utenfor Hønefoss sin 16-meter. Danielsen fyrer av, men skuddet går himmelhøyt over.
    21'
    21'
    Dagens første tunnel er et faktum! Vendelbo spiller ballen mellom beina på Skogseid, men det blir ingen farligheter ut av krumspringet.
    22'
    Vikinghordene holder koken! Upåklagelig stemning på Viking stadion for øyeblikket til tross for to smultringer i målprotokollen.
    25'
    Gult kort til Hønefoss
    Helge Haugen
    25'
    Frispark til Viking fra hjørnet av 16-meteren.
    26'
    Gult kort til Viking
    Merkelig situasjon! Thioune slår frisparket før dommeren har blåst, og får gult kort.
    26'
    Frisparket tas på ny. Denne gang ender ikke Thiounes skudd med enda et gult kort, men i stedet like utenfor Clarks høyre hjørne.
    28'
    Hønefoss-forsvaret tar seg en særdeles tidlig juleferie. Olsen snapper ballen nær dødlinjen og spiller inn til en godt plassert Ingelsten. Fra tre meter bredsider han ballen tre centimeter fra sitt eget bein og ballen klareres. Avslutningene har ikke holdt mål fra hjemmelagets spiss så langt.
    29'
    Riku Riski
    Godt slått corner som Orn Sigurdsson rager høyest på, men avslutningen blir avverget.
    30'
    En oppspilt utgave av Kjell Jonevret maner hjemmelaget til innsats fra sidelinjen.
    32'
    Vendelbo kommer til en farlig mulighet i Vikings 16-meter, men skuddet går til corner.
    34'
    Kevin Larsen
    34'
    Det andre forsøket på få sekunder plukkes enkelt av Jarstein.
    34'
    Ørnskov vinner ballen på midten. En lang ball spilles til Olsen som stusser ballen videre. Muligheten blir feid unna av Hønefoss-forsvaret.
    36'
    Veldig mye nesten for Viking i første omgang. Den avgjørende pasningen sitter foreløpig ikke helt.
    37'
    Thioune slår et frispark inn fra høyre. Ballen stussen unna av Solli. Innkast til hjemmelaget.
    38'
    Riku Riski
    Innlegget bokses unna av Jarstein.
    40'
    Spillerbytte - Hønefoss
    Inn: Arnór Adalsteinsson
    Ut: Remond Mwndy
    40'
    Hønefoss ligger lavt, spiller lange baller og gjør i det hele tatt kampen uggen for hjemmelaget.
    42'
    Jonevret fortsetter å mane spillerne til innsats. Med så mange tilskuere på tribunen er ikke noe annet enn seier godt nok for hjemmelagets trener.
    44'
    Skogseid tar en finte han neppe har lært på Copacabana. Prøver seg på en snurr med ballen, men han snurrer i stedet seg selv ut av spill.
    45'
    45'
    Kjempesjanse for Viking! Thioune kommer seg fri ned til dødlinjen og slår ballen tilbake til Ingelsten. Spissen møter ballen med bannebrasken og header like over.
    45'
    45'+3
    Etter fem bom kunne nok mange på tribunen tenkt seg at Ingelsten ble værende på banen for å terpe avslutninger. Så langt har svenskens muligheter gått i alle andre retninger enn riktig.
    I pausen har det vært Melodi Grand Prix-stemning på Viking stadion med rungende teknomusikk fra høytalerne. Så gjenstår det å se om tempoet i sangene overføres til gressmatta.
    45'
    Løpsduell mellom Sigurdsson og Riski, som Vikingspilleren vinner. Island - Finland 1-0.
    48'
    Vi har hatt store problemer med nettet på Viking stadion det siste kvarteret. Det er bare å beklage!
    61'
    Viking har presset Hønefoss voldsomt i begynnelsen av andre omgang. Nærmest var Ingelsten som avsluttet i nettet, men målet ble korrekt annulert for soleklar offside.
    62'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Vidar Nisja
    Ut: Makhtar Thioune
    Thioune klappes av banen, uten at han har utmerket seg spesielt i løpet av kampen.
    64'
    Fine kombinasjoner på høyrevingen mellom Ørnskov og Skogseid. Ballen ender til slutt hos innbytter Nisja, men på bare fem meter klarer han ikke å kontrollere ballen og Clark får avverget.
    65'
    Dadi Bodvarsson har kommet seg veldig etter hvilen. Før pause var islendingen tilnærmet usynlig.
    66'
    Viing stanger og stanger, men innlegg etter innlegg blir klarert av et Hønefoss-forsvar som har bosatt seg i egen 16-meter.
    67'
    Ensom svale gjør ingen sommer på topp for Hønefoss. Riski prøver, men får lite til mot Lædre Bjørdal og Sigurdsson som har vært gode i Viking-forsvaret.
    68'
    Godt slått innlegg, men Lædre Bjørdal header like over. Kjempemulighet!
    69'
    Kjemperaid av Trond Olsen som driver gjøn med Hønefoss-forsvaret på venstrekanten. Ballen spilles til Nisja som kommer til skudd fra 18 meter, men avslutningen går like utenfor. ”Ooooh”, hyler et kollektivt publikum.
    72'
    For en mulighet! Jarstein stormer ut for å bokse ballen, men bommer! En Hønefoss-angriper skyter, men avslutningen blir reddet på strek.
    72'
    Nå begynner hjemmelaget å få dårlig tid!
    74'
    For et raid! Trond Olsen terroriserer Ulvestad på venstrevingen før han skyter - i tverrligger!
    75'
    Trond Olsen
    Klabb og babb i 16-meteren ender i en kjempesjanse for Ørnskov, men Clark redder akrobatisk. Ny corner til hjemmelaget.
    75'
    Trond Olsen
    Bokses unna av Clark.
    75'
    Inn: Jóan Símun Edmundsson
    Ut: Patrik Ingelsten
    76'
    Riku Riski
    Jarstein sliter på cornere. En svak klarering ender i beina på Haugen som skyter på direkten, men skuddet blir blokkert.
    76'
    Viking snur spillet. Skogseid slår inn, men for det som må føles som tusende gang for Viking-spillerne klarerer Hønefoss-forsvaret.
    78'
    For første gang i andre omgang vinner Ulvestad en duell mot Olsen, men Viking vinner ballen tilbake.
    80'
    Edmundsson mottar en klarering og prøver seg på hel volley fra 17 meter. Det ligner et drømmemål helt til Clark kommer svevende som et romskip i lufta og får slått ballen unna.
    81'
    Nok en volleyavslutning fra omtrent 16 meter for Edumdsson. Skuddet går utenfor.
    82'
    Bertelsen fører ballen opp langs venstrekanten. I det han møter Ulvestad spiller han ballen foran seg, tar sats og kaster seg i bakken. Dommer Hansen vinker spillet videre.
    84'
    Trekantspill mellom Ørnskov, Edmundsson og Skogseid på Hønefoss sin banehalvde, men det fører ikke fram og Hønefoss kan kontre. Heller ikke det ender i tellende resultat.
    85'
    Trond Olsen spiller ballen elegant forbi Ulvestad - igjen - men blir stanset på det som ser ut som ulovlig vis av høyrebacken. Igjen vinker dommer spillet videre til både publikum og hjemmelagets misnøye.
    87'
    Bertelsen kommer til innlegg, men han glemmer å løfte ballen. Markkryperen måkes unna.
    88'
    88'
    Nytt innlegg fra Bertelsen. Denne gang løfter han ballen som til slutt ender hos Edmundsson. Ballen klareres nok en gang.
    89'
    Skogseid flyr som en hollender gjennom lufta. Soleklart frispark til hjemmelaget fra kanten av 16-meteren.
    89'
    89'
    Trond Olsen
    90'
    Overgangsmulighet for Hønefoss som kommer tre mot to. Bakfra kommer Lædre Bjørdal elgende innpå og slenger ut en sein takling på Larsen. Viktig av Viking-stopperen, men kveldens klareste frispark.
    90'+1
    Johan Lædre Bjørdal
    90'+1
    For et skudd! Fra 25 meter smeller Solli til. Ballen går i tverrligger og over! Jarstein er etter ballen, men hadde ikke hatt mulighet på den.
    90'+1
    Trond Olsen
    90'+2
    Olsen bommer i mottaket på vingen. Ballen går ut. Det samme begynner et misfornøyd publikum å gjøre.
    90'+2
    Inn: Erik Midtgarden
    Ut: Mats Andre Kaland
    90'+3
    Bertelsen slår et langt innegg inn i feltet. Ballen stusses unna av Solli.
    90'+4
    Edmundsson dribler seg fri på høyrekanten, men innlegget er svakt.
    90'+4
    90'+5
    Det endte målløst i Stavanger på fotballen nasjonale festdag.
    Bortelaget takker sine tilreisende fans. De er nøyaktig like mange i antallet som spillerne.
    Viking hadde en alle tiders mulighet til å sikre seg hjemmeseier i kveld. Til tross for et enormt overtak kampen gjennom resulterte aldri mulighetene i scoring.