1-0
74'
2-0

Hei og hjertelig velkommen til norsk fotballs festdag numero uno, 16. mai. Vi befinner oss på Ullevaal stadion, og når klokka slår 18.00 står Vålerenga og Tromsø på hver sin banehalvdel her ute.
    Hjemmelaget har hatt en blytung start på sesongen. Når vi er én kamp unna å ha gjennomført en tredjedel av sesongen, ligger hovedstadslaget på en skuffende 14. plass. På årets ni første kamper har Vålerenga kun klart å raske med seg tre poeng tre ganger, mens de øvrige seks kampene har endt med tap.
    Gjestene fra Tromsø har på sin side hatt en åpning helt på det jevne. De står med statistikken 3-4-2 etter ni spilte kamper, og ligger med det på 7. plass med sine 13 poeng.
    Gutan kommer til Ullevaal med en solid opptur i reisebagasjen. Hjemme på Alfheim sist åpnet de virkelig fornøyelsesparken og ga seg ikke før det sto 5-0 mot Sarpsborg 08.
    Vålerengas skip er imidlertid ikke lastet med like hyggelig bagasje som Gutans. De kommer fra en bortekamp der Haugesund ble for sterke i sluttminuttene og vant 1-0.
    Det er nettopp sluttminuttene som har vært Vålerengas akilleshæl den siste måneden. I hver og en av de fem siste kampene har Vålerenga sluppet inn mål det siste kvarteret, i tre av disse har det vært direkte årsak til at Vålerenga har måttet gå av banen uten poeng.
    Tilsvarende oppgjør i fjorårssesongen endte 1-0 til hjemmelaget etter at Morten Berres bakhode avgjorde kampen i det 71. spilleminutt.
    'Never change a winning team' har nok streifet tankene til Agnar Christensen den siste uka. Utfra lagoppstillingene ser vi i hvert fall at de samme elleve som slo Sarpsborg 08 5-0 får fornyet tillit på Ullevaal i kveld.
    Vålerenga har vært tvunget til å gjøre sine endringer grunnet mannefall på trening siden kampen mot Haugesund. Både Fellah, Zajic, Ogude, Solli og Thomassen er ute av troppen grunnet skade. I lagoppstillingen ser vi at Børven figurerer på topp, mens Hæstad spiller i tospann med Grindheim på midtbanen.
    Mathias Blårud er for første gang i sin karriere i en tippeligatropp for hjemmelaget. 1995-modellen bekler foreløpig en plass på benken.
    Sommertemperaturen har virkelig meldt sin ankomst til hovedstaden. Sola titter gjennom innimellom, men hovedstadspublikumet ser ut til å la vente på seg. Så får vi se om kvarteret frem til kampstart kan fylle tribunene her på Ullevaal.
    Da er lagene på vei ut på banen. Toget med de 22 spillerne ledes av Edvartsen i front, så får vi se om hans innsats i kveld gir han mulighet til å gå først i toget også i morgen.
    Da er vi i gang på Ullevaal.
    1'
    Muri begynner dårlig. Crosseren hans har null adresse, og Tromsø får innkast.
    1'
    Vålerenga vinner et innkast, og flytter opp midtstopperne sine.
    2'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Den er Børven først på, men stussen hans går over mål.
    2'
    Vålerenga stresser Tromsøs bakre firer, men Nordbye blir uregelmessig felt av Berre. Frispark.
    4'
    Berre løper seg fri i bakrom, og skaffer hjemmelaget dagens andre corner.
    5'
    Grindheim er høyest på den, men nok en gang over Sahlman i Tromsø-buret.
    5'
    Lecjaks avanserer fremover, men blir til stoppet av Tromsø-forsvaret.
    7'
    Der kommer kampens første sjanse! Kind Bendiksen spilles fri i mellomrommet, og ser at det er ledig i krysset. Derfor sikter han, men denne gangen går skuddet hans en meter til side for mål. Godt forsøk!
    7'
    Så er det Vålerenga som er frampå! Calvo vender fint bort Ruben Kristiansen, før han sender av gårde et skudd mot Sahlman. Det blir litt for svakt, og Tromsø-målvakten har kontroll.
    9'
    Kjetil Rekdal har kledd seg i dress og 17. mai-sløyfe for anledningen. Glimrende gjort av Vålerenga-treneren.
    10'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Tromsø
    Mål: Morten Berre
    Hvem andre? Calvo forserer fint på høyresiden og slår inn mot Fredheim Holm. Han prøver å finne Hæstad, men Sahlman slår innlegget ut i feltet. Der dukker selvfølgelig Morten Berre opp og sender hjemmefansen til himmels! Den mannen kommer til å score mål til han er 100!
    10'
    Et langt frispark ender i Tromsø-corner.
    12'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Thomas Kind Bendiksen
    Å huttemegtu, hvilke Tromsø-sjanser!! Corneren skaper komplett kaos i Vålerenga-feltet, og til slutt er det Ondrasek som får både en og to muligheter. Den siste på nærmest blank goal, men avslutningen går i tverrligger og over!
    12'
    Calvo skaffer hjemmelaget nok en corner.
    14'
    Treffer Gonzalez på bakre som header på tvers, men der er Nordbye og får klarert.
    14'
    Da tok det litt fyr her, etter forsiktige åpningsminutter. Spesielt Calvo på Vålerengas høyrekant har våknet til liv.
    16'
    Morten Berre slår en tunnel før han gir til Børven. Med venstrebeinet forsøker vestlendingen seg på et skudd, men det ruller til side for mål.
    17'
    Vålerenga vinner kast høyt i banen, og da kommer nok en gang Muri og Gonzalez opp.
    17'
    Det gir resultater, men headingen til Gonzalez er for svak og for dårlig plassert. Utenfor mål fra Enga-stopperen.
    18'
    Lecjaks gjør en god defensiv jobb når han stopper Andersen fra å komme til innlegg. Ballen skjermes til utspill fra Kongshavn.
    19'
    Nok et kast høyt i banen for Vålerenga. Lecjaks har fryktelig driv i kastene sine, men blir ikke noe av denne gangen.
    20'
    Det har roet seg litt igjen på Ullevål. Spillet svinger litt frem og tilbake, men ingen av lagene ser fryktelig giftige ut når de kommer fremover.
    21'
    Frispark til Vålerenga i god innleggsposisjon. Lecjaks skal curle den inn.
    22'
    Dårlig slått av tsjekkeren, og Tromsø kan slå kontra. Unggutten Wawrzynkiewicz er imidlertid våken og får stoppet kontringen.
    23'
    Vålerenga ruller opp fint, og Morten Berre slår inn mot Hæstad på bakre. Nordbye blir imidletid for sterk i duellen og stusser videre til innkast.
    24'
    Vålerenga ligger dypt i 4-5-1 og forsvarer seg nå.
    25'
    Morten Berre vinner endelig ballen for Vålerenga og blir felt. Frispark til hjemmelaget, og det er deres tur til å trille ball.
    27'
    Glimrende crosser fra Grindheim mot Calvo, men vingen misser i nedtaket og gir bort ballen til Tromsø-forsvaret.
    28'
    Hæstad vinner ballen og forserer fremover. Kommer på 25 meter og bestemmer seg for å fyre. Sørlendingen er imidlertid fortsatt best uten ball, og blåser det over. Straffer seg selv med push-ups.
    30'
    Tromsø prøver seg fra sin høyreside. Andersen kommer til innlegg, men det passerer Ondrasek og bak han er det ikke flere Tromsø-spillere. Utspill fra Kongshavn.
    30'
    Bra sjanse for hjemmelaget! Holm header ned til Børven som prøver seg på halvvolley fra 20 meter. Treffer litt dårlig, og skuddet spretter utenfor.
    31'
    Andre Muri og Giancarlo Gonzalez har hatt god kontroll på Ondrasek når oppspillene kommer. De heades stort sett bort av midtstopperparet.
    33'
    Grindheim feller Moldskred, og Tromsø vinner frispark midt på Engas banehalvdel. Det ender i ingenting.
    33'
    Halvsjanse for Ondrasek. Mottar en fin stikker fra Yttergård Jenssen, men avslutningen går rett på Kongshavn.
    35'
    Nok et stolpeskudd fra Tromsø! Moldskred får lov til å vende opp på 18 meter. Det takker han pent for, og fyrer av mot Vålerenga-målet. Skuddet går i stolpen og ruller ut over dødlinje. Nære på!
    36'
    Hæstad flikker mot Calvo i bakrommet, men den blir litt for lang for costaricaneren.
    37'
    Så smeller det igjen fra Moldskred! Ondrasek legger igjen og på helvolley klinker Moldskred til. Ballen får en deilig bue, men sniker seg dessverre for bortelaget en meter til side for mål.
    39'
    Et flott Vålerenga-angrep ender med at Calvo er fri på høyrekanten. Han slår et hardt innlegg, men Børven får ikke avsluttet ordentlig. Ballen ender etterhvert i fanget til Sahlman.
    41'
    Fredheim Holm slår inn, men treffer bare Yttergård Jenssen. Han stusser til innkast.
    42'
    Innkastet ender etterhvert hos Grindheim i returrommet, som header ballen inn i feltet igjen. Der er Sahlman og plukker enkelt.
    43'
    Yttergård Jenssen slår mot Ondrasek i bakrommet. Kobraen stusser videre, men stussen går over dødlinja.
    45'
    Det legge til minimum ett minutt i den førsteomgangen.
    45'+1
    45'+2
    Da er det pause på Ullevaal. Morten Berre har, som i fjor hjemme mot Tromsø, gjort kampens foreløpig eneste mål. Utover det er det Tromsø som har hatt de største sjansene. Både Moldskred og Ondrasek har skapt kontakt mellom lær og metall i denne førsteomgangen, men Gutan står fortsatt uten mål på Ullevål.
    Da setter man på vannanlegget i pausen her på Ullevaal, og håper at gresset blir grønt i løpet av de neste 15 minuttene. Det er vi tilbake og formidler om det har blitt når den tid er inne! Stay tuned!
    45'
    Edvartsen blåser i gang, og vi kan fortelle at gresset fortsatt er like brunt som da vi forlot dere.
    46'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Magnus Andersen
    Fredheim Holm stoppes uregelmessig av Nordbye og Vålerenga får frispark i god posisjon.
    46'
    47'
    Calvo prøver en frekkis på det nevnte frisparket, men det går over mål. Sahlman har også full kontroll.
    47'
    Muri åpner andreomgang som han begynte første, men en håpløs langball. Innkast til Tromsø.
    48'
    Lecjaks forserer fint og tvinger Yttergård Jenssen til å gi til innkast. Nok en gang skal det kastes langt, men det blir ikke farlig denne gangen heller.
    49'
    Yttergård Jenssen slår mot bakrommet, men der er ingen andre enn Vålerenga-keeper Kongshavn.
    50'
    Calvo fortsetter å kjøre mot Kristiansen på Tromsøs venstreback. Kommer til innlegg, men det går over alt og alle.
    50'
    Calvo prøver å dempe ballen med adamseplet. Det vet vi er vondt, og Edvartsen blåser av kampen et lite minutt.
    51'
    Bendiksen prikker en god ball mot Moldskred i bakrommet. Han blir imidlertid et lite sekund for sent, og må se at den triller over dødlinja. Nesten så Tromsø er gjennom der!
    53'
    Lecjaks meier ned Moldskred, og Tromsø får frispark ved midtbanen. Det tas kort, og spillet er i gang igjen.
    53'
    Mye feilpasninger de første ti minuttene av denne omgangen. Begge veier.
    54'
    Kristiansen slår inn, og treffer hånda til Grindheim. Edvartsen har veldig lyst til å gi straffe, men bestemmer seg til slutt for å gi corner. Det går ikke upåaktet hen i Tromsø-leiren, som protesterer vilt mot Hamar-dommeren.
    55'
    Slås midt i feltet, men heades utenfor av en Tromsø-spiller.
    55'
    Nystrøm skaffer Tromsø nok en corner.
    57'
    Ruben Yttergård Jenssen
    Berre header den ut.
    57'
    Mos står klar for å komme inn for hjemmelaget.
    59'
    Lecjaks slår et frispark mot Tromsø-feltet, men der rager Sahlman høyest. Enkel jobb å plukke den for Tromsø-målvakten.
    59'
    Tromsø tar alle dødballer kjapt nå og prøver å få opp tempoet i dette oppgjøret.
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Torgeir Børven
    Et rent spissbytte av mannen i dress der, altså.
    60'
    Fredheim Holm utfordrer på venstrekanten og tvinger fram en corner.
    62'
    Diego Calvo
    Gonzalez får den på bakre stolpe, og slår inn igjen mot feltet. Den treffer Mos, men han vinkes av for offside.
    62'
    Moldskred får nesten tåa på en ball i sekstenmeteren, men Vålerenga-forsvarer har kontroll.
    64'
    Vålerenga ligger veldig dypt og forsvarer seg, og Tromsø må virkelig grave etter å finne nøkkelen som låser opp dette Enga-laget.
    65'
    Calvo er nok en gang fri til høyre, men innlegget hans treffer Nordbye og går til corner.
    66'
    Yttergård Jensen klarerer.
    66'
    Inn: Mathias Blårud
    Ut: Morten Berre
    Mathias Blårud får sin Tippeliga-debut.
    67'
    Nesten for Vålerenga! Fredheim Holm bryter, og Enga kontrer videre ved Grindheim. Han finner til slutt Calvo som skyter fra spiss vinkel. Skuddet går et par meter til side for Tromsø-målet.
    68'
    Kristiansen lader kanonen fra 25 meter. Skuddet går via et Vålerenga-bein og til corner.
    70'
    Klareres fra første stolpe.
    70'
    Moldskred er fri i bakrom, men vinkes av for offside.
    71'
    Vålerenga vinner innkast høyt i banen, og da vet vi hva som skjer. Det skal kastes langt.
    72'
    Så ropes det på hands i Tromsø-feltet! Der er avstanden veldig kort, og Edvartsen gjør nok riktig når han vinker spillet videre.
    73'
    Igjen er Calvo raskere enn Kristiansen, og produserer nok en corner for hjemmelaget.
    73'
    73'
    Vålerenga 2 - 0 Tromsø
    Og der er det sannelig 2-0! Corneren curles inn av den venstrebeinte tsjekkeren, og Muri er høyest i feltet. Han hopper opp, stusser ballen og lander i visshet om at han har gitt hjemmelaget ledelsen 2-0.
    74'
    Stor Tromsø-sjanse! Johansen får prikke et skudd fra 16 meter, men det er aldeles for dårlig utført av midtbanemannen. Kongshavn i Enga-buret ligger og venter på den.
    75'
    Nok en sjanse for bortelaget! Ondrasek er fri etter et innlegg, men bommer på ballen i det han skal avslutte. Vålerenga må passe seg nå!
    77'
    Da er vi inne i det siste kvarteret av kampen, og Vålerenga har altså sluppet inn mål på dette tidspunktet de siste fem kampene. Det blir spennende å se om de kan holde tett nå.
    80'
    Inn: Simon Larsen
    Ut: Marcel Wawrzynkiewicz
    80'
    En lang ball slås opp mot Prijovic, men den ruller ut til utspill fra Kongshavn.
    81'
    Blårud bryter fint, men får en dårlig touch. Det er akkurat nok til at Causevic får taklet til corner.
    82'
    Sahlman bokser den ut.
    82'
    Nå handler alt om ikke å slippe inn mål for Rekdals menn her ute.
    84'
    Blårud med et dprlig skuddforsøk, men Fojut klarerer allikevel å gi til corner.
    84'
    Den er innom en Tromsø-spiller på vei gjennom feltet og til corner fra andre siden.
    84'
    Diego Calvo
    Sahlman har en enkel jobb med å bokse den unna.
    85'
    Tromsø vinner frispark i god innleggsposisjon. Det slås inn, men rett i fanget til Kongshavn.
    86'
    Der skal du score, Mos! Et langt utspill ender hos den tidligere Tromsø-spissen som har løpt seg fri i bakrommet. Abdellaoue får kanskje litt for god tid til å tenke, og derfor går avslutningen i en Tromsø-forsvarer. Stor sjanse!
    86'
    Calvo feller Kristiansen, og det blir frispark til Tromsø.
    88'
    Yttergård Jenssen slår inn mot Tromsø-feltet. Prijovic header mot mål, men Kongshavn er lang og redder mesterlig!
    89'
    Morten Berre blir kåret til hjemmelagets beste av en lokal jury.
    89'
    Hæstad prøver skuddfoten igjen, denne gangen er det med venstrebeinet. Bedre forsøk enn i første, men skuddet går over denne gangen også.
    90'
    Klanen tar 17. mai på forskudd og kjører sitt sedvanlige analtog på tribunen her nå.
    90'+1
    Det legges til minimum tre minutter.
    90'+1
    Dette ebber nok ut med tre hjemmepoeng. Tromsø virker å ha kapitulert.
    90'+2
    Mos spilles nok en gang i bakrom, men Sahlman er ute og plukker foran nesa på Enga-spissen. Liten høy fot fra Mos der, men de er perlevenner etterpå
    90'+3
    90'+3
    Da er det gjort, og Vålerenga tar tre poeng på fotballens festdag. Alt i alt er det greit at det ender med hjemmeseier, men Tromsø kunne fort gjort kampforløpet annerledes ved å score på ett av sine to stolpeskudd i førsteomgangen. I tillegg kunne gjestene fort fått en straffe midtveis annenomgang, og hadde nok fortjent å i det minste få pynte på resultatet her i kveld.
    Slik gikk det ikke, og Vålerenga klatrer derfor noen plasser på tabellen opp til 11. plass med sine 12 poeng når en tredjedel av sesongen er ferdigspilt. Tromsø på sin side er ett poeng foran på 7. plass!
    Med det takker vi for oss fra Ullevaal, og håper du får en glimrende feiring av grunnloven i morgen. Velkommen igjen!