0-1
0-2
0-3
0-4

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Sunndal - Molde i Norgesmesterskapets andre runde.
    Tidligere i dag snakket jeg med Sunndal-trener og tidligere Molde-spiller, Torgeir Ruud Ramsli. Han mente selv at det kom til å bli tøft å møte Norges beste lag. Taktisk trodde han at det ikke kom til å bli noe 'hokus-pokus' fra Sunndals side, og at de heller skulle prøve å ligge lavt og tette igjen.
    Videre fortalte nordmøringen at de håpte på publikumsfest med rundt 1500 tilskuere til kampen. Med frafall og tett kampprogram, var Ruud Ramsli klar på at det ble en krevende test. Han minnet om at de tidligere i år tapte 5-0 mot andrelaget til romsdalingene. Noe han mente ga en pekepinn på styrkeforholdet mellom de to lagene.
    Vi venter fortsatt på oppstillingen fra Sunndal. Molde stiller med noen spennende unggutter fra start. Jakob Nyland Ørsahl er lillebroren til kjendisbloggeren Julia Ørsahl Nyland, og er født i 2001. Han ble brukt som back i oppkjøringen for Molde, men får nå sin ilddåp i en offisiell kamp på venstreving. Unggutten Emil Breivik starter også på midtbanen for bortelaget.
    Sunndal stiller i en 4-5-1, dersom man skal tro forhåndsinformasjonen. Det kan stemme bra om man tar Sunndal-trenerens ord i betraktning, om at de skal gjøre det vanskelig for Molde og tette rom.
    Da entrer lagene banen i solskinnet på Sande Stadion. Både blåkledde og rødkledde er å finne på tribunene i det som utgjør en fin ramme i industribygda.
    0'
    Moström får avsluttet etter ett knapt minutt. Keeper får en handske på ballen og får slått til hjørnespark.
    1'
    En kort variant til Hussain. Midtbanespilleren får slått inn, men det ender i en svak avslutning utenfor.
    2'
    Moström forsøker å få slått inn foran mål. Blokkeres, og da blir det corner nr.2 for dagen.
    4'
    Hjørnespark til Molde
    4'
    Mål for Molde!
    Sunndal 0 - 1 Molde
    Mål: Christoffer Remmer
    Hjørnesparket ender på bakre stolpe. Der står Moldes danske back og banker ballen i nota! 0-1 til Romsdalingene på Sande Stadion.
    5'
    En nesten-farlighet fra Sunndal og Eivind Lervik. Det ender likevel i at ingen får avsluttet fra skrått hold.
    8'
    Et karatespark gir Molde-corner.
    9'
    Treffer Leke James som bøyer seg med hodet i hoftehøyde. Ballen spretter ufarlig utenfor mål.
    9'
    Molde eier ball og er alltid to-tre trekk unna å spille seg gjennom. Sunndals forsvar sliter med å holde bortelagets offensive spillere feilvendt. Likevel gjør de det enkelt og trygt defensivt, så langt det lar seg gjøre.
    12'
    Sander Resell Grimelid ligger nede med skade. Stopp i spillet.
    15'
    Christoffer Telo tar med seg ballen inn i banen og forsøker seg. Avslutningen går nesten helt ned til det kommunale bassenget.
    17'
    Sunndal 0 - 2 Molde
    Mål: Leke James
    Målgivende: Vegard Forren
    En ball fra Vegard Forren går fra egen halvdel og når Leke James i bakrom. Spissen har vært et uromoment det første kvarteret og har ingen problemer med å sette ballen i mål bak Erik Dyrseth Iversen.
    17'
    Det Sunndal prøver seg på av offensivt spill har ikke vært med hell enn så lenge. Romsdalingene fortsetter å dominere og skape små farligheter.
    23'
    Torgeir Ruud Ramsli dirigerer Sunndal fra sidelinjen og sørger for at de skyver over når molde vrir spillet. Selv om målene de har sluppet inn har vært av den enkle sorten, er de dyktige til å demme opp for småspillet foran forsvarsrekka.
    26'
    Alex Craninx blir presset når han får en ball av Telo. Sisteskansen må slå ballen til innkast på egen halvdel.
    29'
    Fotball er bra det også, men for noen omgivelser kampen spilles i. Omringet av flotte fjell fra alle sider, og skyer som ligger i lette ringer rundt toppene. Når været spiller på lag, er Sunndalsøra virkelig et flott sted.
    30'
    Leke James får avsluttet med hælen fra kloss hold. Kjemperedning av Iversen som får avverget.
    31'
    Sunndals sisteskanse holder kula.
    31'
    Nok en gang forsøker Leke James seg på et 'hælstunt'. Det fungerte bedre på forrige forsøk og keeper holder.
    34'
    Fredrik Sjølstad med et virkelig bra solo-raid. Plutselig er han alene mot keeper. En fantastisk jobb av Iversen i Sunndal-buret hindrer mål! Stor mulighet.
    35'
    Sunndal 0 - 3 Molde
    Mål: Jakob Nyland Ørsahl
    Målgivende: Emil Breivik
    Jakob Nyland Ørsahl putter i sin første offisielle Molde-kamp. Når han får ballen på 16-meterstreken av Emil Breivik, triller han ballen rundt Iversen på elegant vis. Det virket nesten som ballen trillet utenfor fra vår vinkel, men det var nok heller en godt plassert scoring.
    37'
    Sunndal 0 - 4 Molde
    Målgivende: Leke James
    Plutselig er Nyland Ørsahl der nok en gang! Leke James tar seg rundt forsvaret på Moldes venstreside. Så triller han ballen til nr.50 hos romsdalingene. 4-0!
    38'
    Nå gikk det fort i svingene for hjemmelaget noen minutter. Da de omsider begynte å etablere spill offensivt, åpnet det seg større rom hjemover. Det utnyttet Molde og skapte tre store muligheter, hvor to av de endte i mål.
    42'
    Erik Ruud Ramsli baner vei på Sunndals høyreside. Foran mål serverer han Petter Blekken Melkild på bannebrasken. Midtbanespilleren greier ikke å plassere headingen på mål. Likevel den største og eneste sjansen hjemmelaget har skapt. Gode tendenser dette!
    45'+1
    45'+1
    Da er det pause på Sande Stadion. 0-4 er fasit i det som har vært en oppskriftsmessig omgang av de blå/hvite mot Sunndal. Ungguttene har levert hos romsdalingene, og spesielt Jakob Nyland Ørsahl og Emil Breivik. Førstnevnte står med to scoringer, og sistnevnte har to assist. Sunndal har på ingen måte gjort seg bort, og er fornuftige i det de foretar seg. Torgeir Ruud Ramsli uttalte før kampen til NTB at han håpte de ville holde på ballen og prøve på spill. Dette har de gjort med tidvis hell og fremstår ikke ufarlige i overgangene. Når de har tatt overgangene, har det åpnet seg mye rom hjemover. Dette utnyttet Molde mot slutten og omsatte to av tre store muligheter. Dermed er det fire mål som skiller lagene ved pausepraten i solskinnet her på Sunndalsøra.
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Tobias Hestad
    Ut: Mattias Moström
    Molde har foretatt seg bytte i pausen. Tobias Hestad, sønn av Moldes største legende gjennom tidene, kommer inn for svenske Moström.
    46'
    Et skuddforsøk fra Sunndal på frispark. Ender en halvmeter over buret til Craninx.
    48'
    Mulighet for Molde. Sjølstad spiller en lav ball fra gjestenes høyreside gjennom hele feltet. Manglet bare en fot på den fra en spiller kledd i blått...
    50'
    Nå bølger det begge veier. Leke James får skutt, men Iversen er med på notene og får avverget. Så kommer Erik Ruud Ramsli seg fremover på Sunndals høyreside med noen lekre overstegsfinter. Innlegget er ikke like lekkert som overstegsfintene. Femmeter for Molde.
    52'
    Spillerbytte - Sunndal
    Inn: Elias Romfo-Henriksen
    Ut: Tor Erik Torske
    54'
    Inn: Tobias Bauge Kirkevåg
    Ut: Eivind Lervik
    54'
    Leke James tror han setter 0-5 når han setter en retur i nettet! Dommer vinker av for offside.
    57'
    For en redning! Tobias Hestad serverer Leke James på blankt mål. Iversen kaster seg og får slått til hjørnespark.
    58'
    Martin Bjørnebakk får headet på mål. Keeper holder ballen som går midt på seg.
    58'
    Vebjørn Bergem Sørheim jager opp laget sitt! Ønsker at spillet skal gå hurtigere mellom de rødkledde lagkameratene. Han får umiddelbar respons, men Forren er våken og får klarert i eget forsvar.
    62'
    Erik Ruud Ramsli utfordrer Martin Bjørnebakk på kanten av 16-meteren. Men veien rundt den storvokste nordlendingen er lang. Førstnevnte bruker hendene litt aktivt på vei rundt Molde-stopperen, og det blir frispark til bortelaget.
    64'
    Gult kort til Sunndal
    Takler litt for hardt midt på egen halvdel.
    64'
    Et langt frispark fra Sunndalsøra finner veien inn i boksen til gjestene. Det ender med litt for aktiv håndbruk fra hjemmelaget, og det blir frispark til MFK.
    66'
    Inn: Markus Eiane
    Ut: Fredrik Sjølstad
    Etter anbefaling fra Alf Inge Haaland, hentet Molde stortalentet Eiane fra Bryne.
    67'
    Sunndal har hevet seg kraftig den første halvdelen av 2.omgangen. De gjør det vanskeligere for de blå å å lage sjanser. Samtidig er de kvassere i overgangene og beholder ballen høyere i banen og får bedre tid til å gjøre valg offensivt.
    71'
    Leke James, hva skal man si? Stopperne til Sunndal har pakket inn nigerianeren på eksellent vis. Foruten forarbeidet til 4-0, har det vært lite tur for spissen.
    74'
    Erik Ruud Ramsli får avsluttet fra skrått hold og Moldes sisteskanse må slå ballen unna til hjørnespark.
    76'
    Inn: John Jørgen Gridseth Hafstad
    Ut: Petter Blekken Melkild
    76'
    77'
    Eiane klarerer cornerern
    78'
    Kjempesjanse for Nyland Ørsahl. Skyter en meter over fra skrått hold på tom kasse.
    78'
    Tobias Hestad får headet like utenfor. Grei sjanse, det.
    82'
    Gult kort til Molde
    Stopper en kontring.
    84'
    Sunndal får frispark helt ved cornerflagget på deres venstreside. Den kan svinges inn!
    86'
    Inn: Oliver Petersen
    Ut: Alexandro Craninx
    Keeperbytte. 17-åringen Oliver Petersen kommer inn.
    86'
    'Kom ijænn, Sunnjdal... Ettj mål!', runger det fra tribunen. Håpet om en cupbombe er nok ute for selv de mest trofaste, men de ser ikke helsvart på å score ett mål i løpet av sluttminuttene.
    89'
    En volley fra kloss hold stryker krysstolpen fra Tobias Hestad. Synd for 18-åringen.
    90'+1
    Vi er på overtid og speaker leser opp loddene. Noen med grønt lodd og K49 får fruktkurv. Avansement i cupen er det nok kun Molde som får. Håpet om et trøstemål lever fortsatt.
    90'+2
    90'+3
    Det ender 0-4 til laget fra rosenes by. To spillere som virkelig har stått frem, er ungguttene Emil Breivik med to assist og Jakob Nyland Ørsahl med to nettkjenninger. Selv om 1.omgangen ikke ble noen høydare, fikk man se et Sunndal-lag som hevet seg kraftig og var farlig fremme ved noen anledninger. Kampen starter for øvrig i riktig spor for romsdalingene. Da Christoffer Remmer banket en corner i mål på bakerste stolpe, kunne de blåkledde allerede senke skuldrene. Leke James fikk en ball i bakrom av Vegard Forren etter kvarter spilt og doblet ledelsen. Så var det duket for to gyldne minutter for Jakob Nyland Ørsahl. Med to mål på to minutter i regi av Emil Breivik og Leke James, ble det plutselig en debut av det heldigere slaget for 17-åringen. Sunndal skal ha skryt for å ha på ingen måte gjort seg bort. De tok gode valg, var rolige med ball og pakket Leke James godt inn i 2.omgang. Vi tar med oss gode enkeltprestasjoner, to gode lag, vakkert vær og flotte omgivelser i cupens 2.runde. Molde avanserer og tar seg videre til neste runde i cupen. Arne Inge Solgard takker for følget og ønsker dere en fortsatt flott cupkveld.