Velkommen til femte serierunde av Eliteserien her fra Alfheim Stadion i Tromsø.
    Tromsø spiller i dag sin tredje hjemmekamp for sesongen, og for tredje gang er det et av de nyopprykkede lagene som står på motsatt halvdel. De to første, Hønefoss og Kongsvinger, har blitt sendt hjem herfra med tap, men Haugesund er så langt det laget blant nykommerne som har gjort det sterkest. Rogalendingene har kun ett tap på sine fire første, og står med 5 poeng før dagens kamp.
    Statistikken taler ikke til bortelagets fordel i dag. Tromsø og Haugesund har møtt hverandre i seriesammenheng 8 ganger tidligere, og FKH jakter fremdeles sin første seier mot TIL. 6 Tromsø-seire og 2 uavgjorte er status til nå mellom lagene, og i de fire oppgjørene som har vært spilt på Tromsøs hjemmebane har Haugesund til gode å ta så mye som et eneste poeng.
    Haugesund tok sin første Tippeligaseier siden 1998 i forrige runde da de slo Hønefoss hele 5-1. Det er to endringer i dagens startoppstilling fra den kampen. Tor Arne Andreassen og John Pelu er ute av elleveren i dag til fordel for Allan Olesen og Nikola Djurdjic.
    Tromsø overrasket mange sist da de tok en noe heldig seier borte mot Stabæk. Det er kun en endring i dag fra laget som startet i den kampen. Unge Thomas Drage er tilbake på benken, og Vegard Braathen får i stedet sin første kamp fra start for sesongen.
    Per Ivar Staberg blåser i fløyta, hjemmelaget tar avspark, og vi er i gang på Alfheim.
    1'
    Tromsø slår inn fra venstre. I feltet ligger Remi Johansen og header ballen ned til Rushfeldt. Han får avsluttet fra kloss hold, men keeper har kommet ut, og avslutningen treffer rett på ham.
    3'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Remi Johansen
    Glimrende angrepsspill fra Tromsø. Yndestad kommer rundt på venstre og slår presist inn til Johansen som får en enkel jobb med å styre ballen i mål. Skjerve burde nok fått slått unna før det innlegget rakk fram, men bommet på ballen.
    3'
    FKH slår langt opp mot Sørum, men mottaket stemmer ikke for spissen, og ballen triller inn til Ramovic.
    7'
    Utoverskrudd corner fra Jensen. Kara Mbodji går høyest og får headet, men avslutningen går over gjestenes mål.
    11'
    Yttergård Jensen lobber ballen inn i bakrom der Rushfeldt jager, men det vinkes for en offside.
    13'
    Djurdjic kommer seg til avslutning for bortelaget, men skuddet går himmelhøyt over mål.
    14'
    Rolig på Alfheim nå. Begge lag har slått en del langt uten den nødvendige presisjonen.
    17'
    Tromsø har sjansen til å komme på en overgangsmulighet. Rushfeldt prøver å vinkle ballen ut på kant til Braathen, men pasningen blir alt for hard og angrepet stopper opp med innkast til Haugesund som resultat.
    20'
    Tromsø ruller opp et angrep som ender med et innleggsforsøk fra Yndestad, men han sender ballen rett ut over dødlinja.
    21'
    Yndestad slår en lang crosser og igjen header Remi Johansen i retning Rushfeldt, men denne gangen når ikke headingen fram til mottaker og Haugesund får klarert.
    24'
    Litt svake klareringer i TIL-forsvaret gjør at Pozniak kommer til skudd fra 15 meter, men skuddet blokkeres av Fredrik Björk.
    26'
    Pozniak får skutt like utenfor 16-meteren, men igjen kommer Björk seg imellom og blokkerer.
    28'
    Fantastisk framspill fra Våge Nilsen til Djurdjic som har løpt seg helt fri bak forsvarsrekka. Djurdjic får tatt ned ballen, og alene med keeper serverer han en helt ufattelig svak avslutning som bare så vidt greier å trille helt inn til Ramovic. Den burde Djurdjic fått mer ut av.
    31'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Helge Haugen
    Ut: Tommy Knarvik
    Knarvik må gi seg, og Tromsø tvinges til å foreta et tidlig bytte.
    31'
    Koppinen går høyest og får headet, men like over tverrliggeren. Brukbar mulighet for Tromsø.
    33'
    Yttergård Jensen slår inn mot Rushfeldt som tar ballen elegant ned, vender og skyter, men han er vinket av for offside, og FKH tar over ballen.
    35'
    Pozniak sender en stikker gjennom mot Djurdjic, men FKH-spissen har gått for tidlig og vinkes av for offside.
    36'
    Braaten kommer rundt på venstre for TIL og legger inn. I feltet møter Remi Johansen og avslutter på direkten, men han treffer dårlig med avslutningen og ballen går høyt over.
    39'
    Tromsø slår et frispark inn i feltet og Rushfeldt får headet like utenfor.
    39'
    FKH spiller langt opp langs høyresiden, men for langt, og ballen triller over dødlinja til et utspill fra TILs femmeter.
    43'
    Haugesund kommer på en overgang. Våge Nilsen kommer til et skudd fra litt skrått hold, men han treffer litt for rett på keeper, og Ramovic får enkelt bokset unna.
    45'
    Jensen slår gjennom til Rushfeldt. Denne gangen er han på rett side, men han bruker for lang tid på å få kontroll over ballen og blir løpt opp.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Alfheim på stillingen 1-0 til hjemmelaget.
    Tromsø har nok vært et lite hakk bedre enn gjestene så langt, men Haugesund er så absolutt med på notene. Hadde Djurdjic fått til et brukbart skudd på sin kjempesjanse kunne gjestene fort vært a jour her.
    45'
    Haugesund tar avsparket i andre omgang.
    46'
    Thomas Sørum kommer til skudd fra 18 meter, men avslutningen triller slapt inn til Ramovic som har full kontroll.
    48'
    Djurdjic sender en lur stikker gjennom til Pozniak, men Ramovic er våkent ute og snapper ballen foran beina på angriperen.
    50'
    Haugesund sender en lang ball langs kanten til Djurdjic. Han utfordrer og drar seg forbi Yndestad, men stoppes like etter av Björk.
    53'
    Braaten header videre i bakrom til Rushfeldt, men veteranen vinkes av for offside.
    55'
    Braaten forsøker å runde Olesen på TILs venstreside, men Olesen vinner den duellen.
    57'
    Inn: Mo Ahamed
    Ut: Remi Johansen
    57'
    Innoverskrudd corner fra Mæland. Ramovic bokser den ut i feltet, og der står Skjerve og kan avslutte. Skuddforsøket stryker utenfor stolpen.
    58'
    Kara Mbodji tar seg elegant rundt på høyrekanten, men følger opp med et betydelig mindre elegant innleggsforsøk. Innlegget går bak dødlinja til utspill fra gjestenes femmeter.
    65'
    Tromsø vinner ballen høyt i banen. Rushfeldt stikker igjennom mot Yttergård Jensen som kommer på løp , men igjen er pasningen for upresis.
    66'
    Innoverskrudd corner som Per Morten Kristiansen holder i fast grep.
    68'
    Yttergård Jensen legger inn fra venstre, og en hardt presset Rushfeldt greier å heade, men får ikke styrt ballen på mål.
    69'
    Igjen slås det inn mot Rushfeldt, men denne gangen snapper keeper innlegget.
    70'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Juska Savolainen
    Ut: Trygve Nygaard
    70'
    Gult kort til Tromsø
    Hans Åge Yndestad
    Yndestad hindrer en overgang ved å legge Martin Christensen i bakken. Gult kort til Tromsø-backen.
    71'
    TIL får frispark like utenfor 16-meteren. Rushfeldt skyter rett i muren. Han får igjen ballen, men igjen treffer han muren.
    75'
    Corneren heades unna ved første stolpe. Jensen får igjen ballen og prøver et nytt innlegg, men igjen header FKH unna.
    75'
    Savolainen header unna for Haugesund.
    77'
    Tromsø med et skuddforsøk fra midtbanen. Skuddet går like utenfor målet til FKH.
    78'
    Christensen legger inn fra høyre for FKH. Inne i boksen får Pozniak stå helt alene. Han tar ned ballen og skyter, men skuddet går rett på Ramovic.
    81'
    Tromsø 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Tom Høgli
    Ballen spilles langt opp fra midtbanen. Foran målet vinner Rushfeldt i lufta, og headingen går i en flott bue over Kristiansen i FKH-målet.
    82'
    Rushfeldt stusser i bakrom mot Ahamed, men han kommer akkurat for sent, og keeper rekker å plukke opp framspillet.
    87'
    Kristiansen bokser unna for bortelaget.
    89'
    Igjen får Kristiansen bokset unna.
    90'
    Kort cornervariant som det ikke blir noe ut av.
    90'
    Det legges til 2 minutter.
    90'+1
    90'+3
    Kampen er over på Alfheim, og hjemmelaget har vunnet sin tredje hjemmeseier på tre forsøk så langt i år.
    Kampen ble preget av den tidlige scoringen til Tromsø. Derfra ble Haugesund hele tiden jagende etter, og selv om de periodevis var greit med spillemessig var det egentlig bare ved kjempemuligheten til Djurdjic at Tromsøs ledelse var alvorlig truet.
    Utover i andre omgang kontrollerte TIL kampen stadig mer, og til slutt er det et greit utfall at hjemmelaget tar alle tre poengene her. I en kamp der ingen av lagene var blendende fremover vant Tromsø på bedre trykk og effektivitet enn motstanderen.