41' (Str.)
3-0
3-1

Velkommen til livedekning av eliteseriekampen mellom Aalesund og Viking!
    Etter fire serierunder topper AaFK eliteserien, med ti poeng og 9-3 i målforskjell. Viking ligger på en foreløpig 11. plass, så langt har det blitt fire poeng og 5-4 i målprotokollen.
    Hjemmelaget må i dag klare seg uten Demar Phillips, som allerede på sesongens fire første kamper har fått tre gule kort. I tillegg er Khari Stephenson ute med skade.
    På skadelisten til Viking finner vi blant annet midtbanespillerne Birkir Bjarnason, Martin Fillo og Tomasz Sokolowski. Stopperduoen Indridi Sigurdsson og Børre Steenslid er ute med karantene, dermed skal Stefan Gislason og Håkon Skogseid demme opp i midtforsvaret.
    Den tidligere AaFK-spilleren Joakim Austnes har bare 15 minutter med eliteseriefotball hittil i år, men er i dag i startoppstillingen til Viking og håper garantert å gjøre det godt på gamle jaktmarker.
    Viking har på ti forsøk fortsatt ikke tapt mot Aalesund i eliteserien. Kan den første AaFK-seieren komme i dag, eller kan Åge Hareides menn klare å påføre oransjetrøyene sesongens første tap? I løpet av de neste timene vet vi svaret…
    Et bortimot fullsatt CLS synger med på AaFK-hymnen. I dag ser det bare ut til å være ledige plasser i bortesvingen, hvor vel 20-25 Viking-supportere har tatt plass.
    Joakim Austnes blir møtt med rungende applaus fra sine gamle venner i Ålesund.
    Carlsen og Aarøy sparker igang kampen for AaFK.
    1'
    Viking river til seg ballen og får innkast nesten helt nede ved hjørneflagget. Arneng rydder opp før Herrera får frispark på egen halvdel.
    2'
    Skiri lobber ballen gjennom til Aarøy, som header tilbake til Arneng. AaFK-kapteinen tester venstre skuddfot og treffer brukbart, vel en meter til side for mål.
    3'
    Langt Viking-oppspill i retning Ingelsten. Jalasto kommer mellom og bryster ballen kontrollert inn til Lindegaard.
    4'
    Kampens første hjørnespark. AaFK-forsvaret rydder opp og Viking får innkast på motsatt side.
    5'
    Austnes med dagens første Viking-mulighet. Får dra seg inn i banen og avslutter fra 16-meterstreken. Kunne blitt farlig, men skuddet går to-tre meter til side for mål.
    7'
    Herrera lurer seg rundt Bertelsen og skjærer inn mot mål. Har Aarøy med seg i feltet, men velger å skyte selv fra spiss vinkel. Jarstein slår ballen unna, der burde Herrera nok brukt Aarøy!
    8'
    Jalasto løper ned Austnes, frispark til Viking på egen halvdel.
    10'
    Aarøy vinner i duell med begge Viking-stopperne, ballen ender til slutt hos Arneng, som fyrer av fra 14-15 meter. Hardt skudd som går rett på Jarstein, men Viking-keeperen mister ballen og klarer bare så vidt å ta den igjen før Herrera når fram på returen.
    12'
    Landu Landu prøver å nå Austnes med en crossball, men er for upresis og treffer Jalasto. Høyrebacken header kontrollert tilbake til keeper.
    14'
    AaFK-corner fra venstre etter at et innlegg fra Parr ble blokkert. Innoverskrudd variant som ender i klypene til Jarstein.
    14'
    Berisha med innlegg mot Nisja, som får ballen bak seg rundt 15 meter fra mål. Nisja klarer likevel å få hodet på ballen, men den spretter ufarlig inn til Lindegaard.
    16'
    Nisja avslutter fra 20 meter etter et fint Viking-angrep, men Arnefjord blokkerer skuddet. Like etter er AaFK på farten i andre enden ved Parr og Aarøy, men Viking-forsvaret får så vidt ballen unna i siste liten.
    20'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 Viking
    Herrera fosser fram på høyrekanten og slår inn mot bakerste stolpe. Der rager Tor Hogne Aarøy og header inn sesongens femte mål på fem kamper!
    20'
    Viking-spillerne protesterer, siden det kunne se ut som Arneng løp ned Bertelsen i forkant av situasjonen som førte til 1-0. Dommer Sandmoen godkjente likevel duellen og AaFK er dermed fortsatt på toppen av tabellen.
    22'
    Andreas Ulland Andersen drar seg fri på høyrekanten og skyter fra langt hold. Treffer dårlig og ballen ender opp på øverste tribunerad.
    23'
    AaFK-corner fra høyre.
    23'
    Aalesund 2 - 0 Viking
    Perfekt slått corner fra Herrera. Ballen treffer Aarøy i feltet, nå har AaFK-spissen seks mål! Men ballen var innom Jarstein, kanskje burde Viking-keeperen tatt headingen?
    24'
    AaFK presser høyt og vinner de fleste duellene. Viking har vært upresise og kanskje litt pysete hittil i kampen.
    30'
    Herrera viser seg fram og trikser opp ballen på høyrekanten. Deretter slår han et knallhardt og presist innlegg inn i feltet, Jarstein bokser unna før Sylling Olsen avslutter på Viking-keeperen.
    30'
    Jarstein har is i magen og dribler av Aarøy etter et dårlig tilbakespill. Viking-keeperen har hatt mye å gjøre hittil i kampen, gang på gang har han fått ballen i beina etter at forsvaret ikke har klart å spille seg ut.
    32'
    Hjemmelaget presser på og får nok et hjørnespark. Nok en gang presist fra Herrera, men denne gangen går headingen fra Aarøy utenfor.
    32'
    Upresis ball fra Skogseid som går ut over sidelinja. Viking sliter med å få til spillet sitt.
    34'
    Skiri med nydelig crossball til Parr på Aalesunds venstrekant. Innlegget er brukbart, men Viking-forsvaret får ballen unna.
    35'
    Tollås tar Cruyff-vending som bakerste mann med Ingelsten som offer. Herlig frekt, veldig populært blant AaFK-fansen!
    36'
    Straffespark! Aarøy blir dratt ned i feltet, dommer Sandmoen er sikker i sin sak og dømmer straffe til AaFK.
    40'
    Aalesund scorer på straffe!
    Aalesund 3 - 0 Viking
    Kampens store spiller så langt er sikker og banker ballen i vinkelen! 3-0 til AaFK, etter to målgivende og ett mål fra Pablo Herrera.
    41'
    Frispark til Viking, Andersen slår inn i AaFK-feltet. Der er Aarøy på plass og rydder opp - med foten!
    43'
    Arneng og Parr kjører finteshow nede ved hjørneflagget. Stakkars Landu Landu blir rundlurt opptil flere ganger av AaFK-duoen, før angrepet avsluttes med et innlegg mot en offsideplassert Aarøy.
    44'
    Bertelsen prøver på ett eller annet, men ballen går langt unna alt av Viking-spillere og inn til Lindegaard.
    45'+1
    45'+1
    Mildt sagt eventyrlig stemning på Color Line Stadion nå. Publikum har fått servert festfotball de første 45 minuttene, kan Viking klare å heve seg etter pause eller kan det bli enda verre for Åge Hareide og hans menn?
    45'
    Viking tar avspark og mister ballen etter tre sekunder.
    46'
    Nok et farlig Viking-tilbakespill som skaper problemer for Rune Jarstein. Får så vidt beinet unna ballen før Magnus Sylling Olsen når fram.
    47'
    Parr mister ballen og Nisja får slått ballen inn i feltet. Der er AaFK-keeper Anders Lindegaard med på notene og plukker enkelt ned innlegget.
    48'
    Landu Landu kommer rundt på høyrekanten og slår inn foran mål. Arnefjord header ballen unna, men Viking er mer på hugget nå enn før pause!
    50'
    Treffer hodet til Skogseid, men stopperen kommer ikke skikkelig over ballen og headingen går høyt over mål.
    50'
    Mål for Viking!
    Aalesund 3 - 1 Viking
    Mål: Patrik Ingelsten
    Målgivende: Andreas Ulland Andersen
    Flott Viking-redusering! Andersen slår nydelig inn bak AaFK-stopperne, Ingelsten drar seg løs og header inn 3-1.
    51'
    Frispark til Viking, tydeligvis dytting i feltet.
    52'
    Ødegaard drar bort Tollås og skyter fra 25 meter. Får brukbart treff, men Lindegaard ser ut til å ha god kontroll og ballen går et par meter til side for mål.
    54'
    Herrera vinner nok en løpsduell mot Bertelsen, men denne gang er innlegget for dårlig. Utspill fra Jarstein.
    55'
    Arneng spiller gjennom Herrera på høyrekanten. Innlegget treffer Aarøy, som header mot mål. God redning fra Jarstein, som så vidt får slått til corner!
    56'
    Klabb og babb i feltet, ballen ender i stolpen og til slutt en Viking-fot, før den blir beinet unna.
    56'
    Dagens tilskuertall: 10.398
    57'
    Carlsen prøver på en frekk stikker til Olsen, men Skogseid er våkent med og får skjermet ballen inn til keeper.
    58'
    Viking langt mer med på notene nå enn i første omgang, men AaFK har svart med å produsere et par store sjanser etter Viking-målet. Det blir garantert flere scoringer i Ålesund i kveld!
    59'
    Misforståelse mellom Lindegaard og Tollås halvveis på banehalvdelen til AaFK. Keeperen roter det nesten til, men hjemmelaget får til slutt spilt ballen ut av farlig sone.
    60'
    Bertelsen feller Perrera, frispark til AaFK vel 30 meter fra mål.
    61'
    Frisparket fra Parr treffer hodet til Magnus Sylling Olsen, som header ballen over hodet til Rune Jarstein og i mål. Vill jubel på stadion - helt til publikum ser flagget til assistentdommeren. Offside.
    61'
    Ødegaard får ballen utenfor hjørnet av sekstenmeteren, men treffer dårlig og langt over mål.
    63'
    Jarstein er våkent ute i feltet og plukker ned corneren fra Herrera.
    64'
    Parr slår inn fra venstre, men ballen ender i klypene til Jarstein.
    66'
    Viking står høyt med hele laget og presser AaFK nå. Åge Hareide sa tydeligvis klart fra i pausen om at innsatsen første 45 var for dårlig. I tillegg fikk gjestene naturlig nok en vitamininnsprøyting etter den tidlige reduseringen.
    67'
    Aarøy får nesten med seg ballen forbi Skogseid, men stoppes i siste liten. Hjemmelaget ser ut til å satse på kontringer nå.
    69'
    Skogseid er med i angrep og skyter fra 20 meters hold. Ballen går via en AaFK-spiller og ut til hjørnespark.
    69'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Ole Marius Aasen
    Ut: Valon Berisha
    70'
    Ballen går over feltet og dunkes unna av Parr.
    70'
    Bertelsen kommer rundt på venstrekanten og slår inn foran mål. Lindegaard kommer ut og snapper ballen foran en klynge med spillere.
    71'
    Herrera felles av Gíslason like utenfor hjørnet av sekstenmeteren. Frispark til AaFK i farlig posisjon!
    72'
    Parr slår inn med venstrefoten. Ballen går via Nisja - hjørnespark.
    73'
    Ballen heades unna.
    73'
    Jalasto slår inn i feltet og treffer foten til Herrera. Ballen skifter retning og går nesten forbi Jarstein, men Viking-keeperen får avverget.
    75'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Enar Jääger
    Ut: Ville Jalasto
    Backbytte på AaFK.
    75'
    Danielsen med skummel langpasning i retning Ingelsten, men treffer litt for hardt og ballen går ut over dødlinja.
    77'
    Herrera med nydelig innlegg til Sylling Olsen, som fyrer av og treffer et Viking-bein. Utrolig nok dømmer både dommeren og assistentdommeren utspill!
    78'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Andreas Ulland Andersen
    Høiland inn på høyrekanten til Viking.
    78'
    Jääger felles på høyrekanten, frispark til AaFK rundt 35 meter fra mål.
    79'
    Parr slår inn i feltet, der Nisja header unna.
    80'
    Parr med flott stikker til Carlsen, som prøver å slå gjennom til Aarøy. Dessverre upresis ball som er enkel å rydde unna for Viking-forsvaret.
    81'
    Gult kort til Viking
    Tommy Høiland
    Ettersleng mot Carlsen, dermed kampens første kort.
    81'
    Strålende gjennomspill fra Arneng til Herrera, som parkerer Bertelsen og slår inn langs bakken til Olsen. Han presses av Skogseid og treffer bare så vidt ballen, der kunne det fort blitt 4-1!
    83'
    Hjemmelaget har tatt tilbake initiativet nå, Viking sliter med å spille seg gjennom AaFKs forsvarsrekker.
    85'
    Mye kjemping og lite finspill nå, men AaFK ser ut til å god kontroll på kampen.
    87'
    Mathisen fosser fram på venstrekanten og prøver å slå ballen inn til Aarøy. Dessverre for Mathisen er forsøket for upresist.
    89'
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Fredrik Carlsen
    89'
    Lindegaard kræsjer med Høiland, frispark til AaFK-keeperen.
    90'+1
    Viking pumper ballen inn i feltet, men får ikke avsluttet skikkelig. Ballen spretter via foten til Nisja og ut.
    90'+2
    Stående applaus nå, AaFK er i ferd med å ta sin fjerde seier på fem forsøk hittil i år. Det setter naturlig nok publikum pris på!
    90'+3
    90'+4
    Viking hevet seg etter en forferdelig førsteomgang, men AaFK hadde likevel full kontroll og vant fortjent 3-1 etter en fantastisk oppvisning de første 45 minuttene. Aarøy og Herrera toneangivende i dag på et AaFK-lag som var flere hakk bedre enn Viking i det aller meste.
    Før kveldens kamp var for øvrig Viking det eneste laget Aalesund ennå ikke hadde slått i eliteserien. Nå er nok en barriere brutt for Kjetil Rekdals menn!