58'
1-0
74'
2-0

Det nærmer seg kamp på Alfheim. Dagens motstandere er Tromsø og Haugesund, henholdsvis nummer 4 og 7 på tabellen før dagens kamper.
    TIL og FKH har møtt hverandre 13 ganger i seriesammenheng, og Haugesund jakter fremdeles på sin første seier i disse oppgjørene. Tromsø står med 8 seire, mens 5 kamper har endt uavgjort. På Alfheim ser statistikken om mulig enda verre ut for bortelagets del. Her har de på 6 forsøk fått med seg 0 poeng. Sist laget gjestet Alfheim var i fjor, og da vant Tromsø 2-0.
    På papiret virker dette som en håpløs oppgave for gjestene. De møter et lag som er ubeseiret på hjemmebane i alle turneringer denne sesongen, de møter et lag de aldri har slått før, de møter et TIL som er i kjempeform med 6 seire på sine 7 siste kamper, og de må overvinne alt dette uten landslagsspiss Alexander Søderlund som soner karantene for 3 gule kort. Trøsten for bortelaget får være at kampen ikke spilles på papir, men ute på kunstgressmatta, og der har underligere ting skjedd gjennom tidene enn en Haugesundseier i dagens kamp.
    Tromsø vant 1-0 borte mot Stabæk i sin siste seriekamp, og Per-Mathias Høgmo gjør kun en endring i dag fra laget som startet i den kampen. Magnus Andersen er satt på benken til fordel for Thomas Drage.
    Seier med sifrene 1-0 ble det sist også for Haugesund som beseiret Fredrikstad på hjemmebane. FKH gjør tre endringer fra start til dagens kamp. Bangura sonet karantene sist og kommer inn igjen i laget i stedet for Martin Bjørnbak. I tillegg er Henrik Kjelsrud benket, mens Søderlund altså soner karantene i dag, og inn i laget kommer i stedet Eirik Mæland og Pontus Engblom.
    Haugesund har langt fra imponert på bortebane den senere tiden. Rogalendingene står med 5 strake bortetap og sist laget vant en seriekamp på fremmed gress viste kalenderen fremdeles mai måned.
    Da er kampen startet på Alfheim. Haugesund tar avsparket.
    1'
    Haugesund angriper på høyresiden, men Ruben Kristiansen gjør en god defensiv jobb og rydder opp for hjemmelaget.
    4'
    Bangura spiller langt opp mot Engblom, men framspillet blir i hardeste laget og går helt inn til Lekström i Tromsømålet.
    5'
    Ballen heades tilbake til Lekström, men headingen blir litt svak. Lekström kaster seg frem for å nå den, og det ser ut til at han feier overende Engblom. Det ser ut som en klar straffe, men dommeren lar spillet fortsette.
    7'
    Kind Bendiksen fosser nedover høyresiden og slår inn. Drage får headet på mål, men treffer rett på keeper.
    9'
    Yttergård Jenssen spiller fri Drage på venstre med en lekker pasning, men det blir blåst offside mot Drage.
    10'
    Lekström kommer ut for å bryte et langt oppspill mot Engblom, men i stedet for å feie ballen opp i banen tar han den selv med seg og er svært nær ved å miste den igjen til Engblom før han berges av Fredrik Björk som kontant måker ballen unna.
    13'
    Prijovic legger inn fra høyre. Ved først stolpe kaster Ondrasek seg fram og får avsluttet, men via en forsvarer og utenfor.
    14'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Ruben Yttergård Jenssen
    Ondrasek får avsluttet og ballen er på vei i mål, men Bangura redder på streken for bortelaget.
    14'
    Ciss slår langt opp til Ondrasek som spiller videre til Prijovic på første berøring, men sveitseren er ikke helt med der og starter ikke som han burde inn i rommet. Dermed får Haugesund kontroll.
    18'
    Kind Bendiksen slår inn fra høyre og finner Yttergård Jenssen i feltet. Han får ikke helt styring på avslutningen og ballen går videre bakover i feltet til en umarkert Prijovic som dessverre for TIL ikke får fatt i ballen før han må hente den feilvendt, og det hele renner ut i sanden.
    19'
    Haukås stanser et innlegg fra Kind Bendiksen med armen, men utrolig nok velger kamplederen å la spillet fortsette.
    20'
    Kind Bendiksen går i bakken inne i feltet. Igjen kan det se ut som en straffe, og igjen unnlater dommeren å blåse.
    21'
    Gult kort til Tromsø
    Kara får gult kort for protester etter en serie underlige dommeravgjørelser.
    21'
    Thomas Drage
    Kristiansen får bokset unna langt bak i feltet.
    22'
    Kara vinner en hodeduell på midtbanen og sender igjennom Ondrasek, men alene med keeper setter han ballen rett på Kristiansen.
    24'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Ciss header unna for TIL.
    24'
    Ondrasek slår inn fra høyre mot spisskollega Prijovic, men han er pakket inn av to mann og kommer ikke til avslutning.
    26'
    Bangura tar et hurtig frispark langt inne på egen halvdel og sender ballen helt opp til Storbæk som er alene med keeper, men Lekström kommer våkent ut og greier å hindre avslutning fra Storbæk.
    27'
    Ciss blir med fremover og kommer til et innlegg fra venstre. Ballen heades ut til Kara på 18 meter, men han får en dårlig berøring og mister kontroll over ballen før han får skutt.
    30'
    Norbye kommer seg rundt på høyre og legger inn. Innlegget finner Ondrasek, men etter først å ha endret retning på en forsvarer, og det gjør at tsjekkeren ikke får kontroll på ballen.
    33'
    Enorm sjanse for hjemmelaget! Kind Bendiksen legger inn og finner Drage. Han legger igjen til Yttergård Jenssen som avslutter mot lengste hjørne. Lenger frem i feltet kaster Ondrasek seg fram i et forsøk på å styre ballen, men han rekker den akkurat ikke, og skuddet fra Jenssen sniker seg like utenfor stolpen. Assistentdommeren har imidlertid vinket for offside i forkant av sjansen.
    35'
    Gult kort til Haugesund
    Håvard Storbæk
    Storbæk kaster seg fullstendig hodeløst inn i en takling på Yttergård Jenssen. Han er omtrent en halvtime for sent inne og viser knotter, så det gule kortet han får i belønning er ikke mer enn fortjent.
    37'
    En Haugesundspiller går opp ved første stolpe og header i egen nettvegg.
    40'
    Prijovic flikker ballen i hånda på en forsvarer, men dommeren lar fløyta ligge.
    40'
    Tromsø pumper ballen inn igjen i feltet og kommer til store sjanser, først ved Prijovic og så ved Björk som avslutter fra et par meters hold, men på utrolig vis får Kristiansen slengt ut en arm og redder.
    42'
    Haugesund får en gratismulighet etter en håpløs pasning fra Kara på midtbanen. Overgangen ender med en god mulighet for Anyora på hodet, men Lekström er med og får slått avslutningen fra kloss hold utenfor mål.
    44'
    Prijovic header ut ved første stolpe.
    44'
    Kind Bendiksen fyrer av fra 16 meter, men skuddet går utenfor.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Alfheim. Det har vært en fartsfylt omgang med mange og gode sjanser for begge lag, og det er ganske merkelig at det fortsatt er målløst i denne kampen. Hjemmelaget har hatt ballen mest, men Haugesund er flinke til å få med mye folk når de først kommer og virker giftige på overganger.
    45'
    Tromsø tar avspark. Andre omgang har startet.
    46'
    Haugesund går rett i angrep og får en god sjanse. Det er Engblom som først avslutter rett på Lekström, men som så får returen rett på seg. Han header i en fin bue og ballen er på vei til å ramle ned i målet, men Lekström har kommet seg opp i tide og greier akkurat å slå ballen over tverrliggeren.
    46'
    Svakt slått corner som ender i en femmeter for TIL.
    47'
    Remi Johansen slår inn fra høyre. Det er et farlig innlegg, men Per Morten Kristiansen får kastet seg ut og greier å stoppe ballen.
    51'
    Ciss kommer fremover og slår inn fra venstre, men innlegget er dårlig og ikke i nærheten av noen medspillere på sin ferd gjennom feltet.
    52'
    Ballen slås inn fra Haugesunds høyreside og Geir Ludvig Fevang får gå helt upresset opp ved bakre stolpe for å heade. Utrolig nok setter han likevel avslutningen til side for mål fra meget god posisjon.
    53'
    Prijovic legger ballen innover i banen til Kind Bendiksen som får stå på 18 meter og sikte inn avslutningen, men han sender den likevel på utsiden av stolpen.
    55'
    Umaru Bangura
    Bangura får gult kort for en susende takling som feier overende Zdenek Ondrasek.
    57'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Haugesund
    Målgivende: Thomas Kind Bendiksen
    Ondrasek stusser ballen til Kind Bendiksen som setter fart nedover høyresiden. Han slår inn til Prijovic som bruker en berøring på å legge ballen til rette før han avslutter lavt nede ved stolperota.
    58'
    Scoringen var Prijovic' første mål i Eliteserien.
    60'
    Haukås prøver skuddfoten fra nesten 30 meter. Det var langt fra noe vellykket forsøk. Skuddet går langt utenfor mål.
    63'
    Ruben Kristiansen slår inn fra venstre og Kind Bendiksen avslutter på volley, men skuddet går på utsiden av stolpen.
    64'
    Drage kommer til dødlinja og legger inn, men Prijovic taper luftduellen med Storbæk i feltet.
    66'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Michael Haukås
    66'
    Remi Johansen chipper frem til Prijovic som tar ned ballen og fyrer av et hardt skudd. Han skyter fra skrått hold, men får likevel til en god avslutning som tvinger Kristiansen til å gjøre en reaksjonsredning.
    68'
    Remi Johansen slår et farlig innlegg fra høyre, men ballen kommer litt for langt inn både for Årst og Ondrasek i feltet.
    73'
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Eirik Mæland
    73'
    Tromsø 2 - 0 Haugesund
    Årst dobler ledelsen for Tromsø. Han får ballen fra Ondrasek før han på egen hånd krangler seg vei mellom to-tre forsvarere. Årsts første avslutning redder Per Morten Kristiansen, men når returen faller på hodet til spissveteranen ligger Kristiansen fortsatt på bakken og kan ingenting gjøre for å hindre headingen i å dale ned i mål.
    74'
    Drage prøver å spille fri Ruben Kristiansen som kommer på en overlapping, men pasningen går rett i Johannesson.
    77'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Thomas Drage
    77'
    Årst får headet i feltet, men avslutningen blir blokkert.
    78'
    Norbye trer igjennom til Ondrasek som kommer på et løp i feltet, men ballen endrer litt retning, og Ondrasek får ikke vendt seg i tide til å få kontroll.
    81'
    Yttergård Jenssen går nesten fra midtstreken og forbi to-tre mann før han inne i feltet hæler ballen til Kind Bendiksen i god posisjon. Han forsøker å curle ballen i lengste hjørne, men den stryker utenfor stolpen.
    82'
    Norbye kommer til dødlinja og legger 45 grader ut til Kind Bendiksen. Han skyter høyt i målet, men Kristiansen får slått ballen over.
    84'
    84'
    Remi Johansen
    Ballen går noen millimetre over luggen til Ciss og fortsetter gjennom feltet.
    84'
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Håvard Storbæk
    85'
    Thomas Kind Bendiksen
    Vegard Skjerve vinner i lufta og får headet unna.
    88'
    Det skal spilles minst tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Ruben Kristiansen slår inn fra venstre. Per Morten Kristiansen bokser ut, men ballen faller til Magnus Andersen som kliner til med et skudd som sneier utsiden av nettet.
    90'+3
    90'+4
    Fløyta går for full tid på Alfheim, og TIL har slått Haugesund 2-0. Før pause var kampen åpen med mange sjanser til begge lag, men i andre omgang levnet ikke hjemmelaget mye tvil om hvem som var best. Tromsø tok kontroll på kampen etter et par muligheter for bortelaget tidlig i omgangen, og til slutt var det helt fortjent at poengene ble igjen på Alfheim i dag.