1-1
Flo48'
2-1

Velkommen til live-oppdatering fra oppgjøret mellom Viking og Sogndal.
    Bortelaget fra saftkokerbygda har ifølge avisen Firda ikke slått Viking på 16 kamper.
    Viking-trener Kjell Jonevret hadde et luksusproblem før dagens laguttak: ingen av hjemmelagets spillere er på skadelisten.
    Jonevret ser for seg et kampbilde hvor det blir mye spill mot etablert forsvar. - Vi må unngå dødballer imot og overganger, sier Jonevret til RA.
    Viking har i praksis lite å spille for de siste fem kampene - veien opp til medalje er lang. De blåhvite har 37 poeng, mens serieleder Rosenborg har 52 poeng. Strømsgodset på 3. plass har 48 poeng. Dermed virker altså veien opp til edelt metall svært vanskelig.
    Sogndal har tatt 7 poeng på sine tre siste kamper, og etter Sandnes-Ulfs tap mot Rosenborg har bortelaget fått ytterligere motivasjon til å skaffe seg luke ned til nedrykksplass i dag.
    Speaker Kjartan Salvesen forsøker å snakke med Viking-maskoten. Sistnevnte forholder seg taus - men vinker til kamera.
    Glissent på Viking stadion foreløpig, til tross for sol og fint høstvær i Stavanger.
    Bortelaget har for lengst gått inn i garderoben etter oppvarming. Viking-spillerne er imidlertid fortsatt ute på matta. Thioune og Gyan står blant annet og slår pasninger til hverandre.
    Ein blåe dag runger over stadion. Kjartan Salvesen synger, men sliter litt med å dra med seg fansen - det er som nevnt svært glissent på tribunene i dag.
    Viking-maskoten danser noe som minner om en riverdance på sidelinjen.
    Spillerne entrer gressmatta nå.
    Veton Berisha mottar en gavesjekk på 10.000 kroner, som han gir videre til dagens bøssebæreraksjon.
    Viking tar avspark.
    1'
    Danielsen kommer til en avslutning fra skrå vinkel - enkelt for Udjus.
    2'
    Ikke like glissent på tribunene nå som det var like før kampstart.
    4'
    Klareres etter litt klabb og babb.
    5'
    Klareres.
    7'
    Et langt Sogndal-kast ender til slutt opp i klypene til Jarstein.
    9'
    Lite action i starten.
    10'
    Jarstein plukker enkelt.
    11'
    Klareres til nytt hjørnespark.
    12'
    Også denne klareres. Viking beholder ballen.
    13'
    Danielsen skyter over fra langt hold.
    14'
    Idyllisk vær i Stavanger. Tilskuerne kan kose seg med sol, blå himmel og halvmåne - samtidig. Så langt har ikke spillet på stadion klart å glede publikum nevneverdig.
    16'
    Ørnskov skyter fra 17-18 meter. Rett på Udjus, som har god kontroll.
    17'
    Danielsen skyter like utenfor fra spiss vinkel.
    20'
    De Lanlay skyter utenfor under press fra en Sogndal-forsvarer. Viking har et overtak nå.
    22'
    Gyan header like over på et godt innlegg fra Danielsen.
    24'
    Thioune varmer hjemmepublikumet med noen fine dragninger. Sogndal-spillerne løper mye etter nå.
    24'
    Hjørnespark til Viking
    26'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Sogndal
    Mål: Johan Lædre Bjørdal
    Corneren slås på bakerste. Der står Lædre Bjørdal, som nikker ballen i nettet fra kort hold. 1-0.
    26'
    Thioune skyter langt over fra 20 meters hold.
    30'
    Sogndal ligger fortsatt lavt. Virker lite interessert i å presse hjemmelaget, som triller ball.
    32'
    Svært lite som skjer nå.
    36'
    Erik Nevland varmer opp med lue og hansker på sidelinjen.
    37'
    Sigurdsson får til slutt ballen, skyter like utenfor.
    40'
    Vikinghordene forsøker å skape liv på tribunen.
    43'
    Thioune skyter via en Sogndal-spiller og får hjørnespark. Corneren havner hos Lædre Bjørdal, som header utenfor fra død vinkel.
    44'
    45'+1
    Pause i Stavanger. Et svært tafatt Sogndal-lag har gjort lite ut av seg, og Viking har fått styre matchen. Et cornermål fra Lædre Bjørdal sendte de blåhvite i ledelsen, og hjemmelaget ser foreløpig ut til å kontrollere det som skjer på Viking stadion greit.
    Spillerne entrer banen igjen nå. Forhåpentligvis kan de to lagene by på en mer spennende 2. omgang her i Stavanger.
    45'
    Mål for Sogndal!
    Viking 1 - 1 Sogndal
    Mål: Ulrik Flo
    Målgivende: Per Egil Flo
    En scoring nærmest ut av intet. Lædre Bjørdal feilberegner en høy ball, og lar den sprette inn i 16-meteren. Flo stormer fram og banker den i nettaket. Svakt forsvarsspill, god avslutning.
    48'
    Sogndal har våknet litt etter scoringen. Virker piggere nå.
    53'
    Bertelsen får frispark midt på Sogndals banehalvdel. Kommer i munnhuggeri med Mane samtidig, men dommeren løser det.
    59'
    Frisparket slås farlig inn, men Udjus får bokset ballen i sikkerhet.
    59'
    Ser ut til at Olsen og Nevland skal innpå for hjemmelaget.
    60'
    Karadas går faktisk opp som spiss for Sogndal nå - en rolle han bekledde ofte i sine yngre år.
    62'
    Trond Olsen og Erik Nevland står begge med hoftefeste på sidelinjen mens de venter på å komme inn. Erik Nevland sperrer sågar for TV-kameraene der han står.
    64'
    Matchen preges av mange personlige feil i begge lag nå.
    65'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Trond Olsen
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    65'
    Inn: Erik Nevland
    Ut: Veton Berisha
    65'
    Per Egil Flo kommer seg fri på 20 meter, men skyter lavt rett på Jarstein.
    68'
    Sogndal ligger igjen veldig lavt - Viking får lite ut av ballbesittelsen sin foreløpig.
    69'
    Resultatløs.
    69'
    Nisja skal inn straks, virker det som.
    71'
    Gyan skyter over fra 17 meter. Hjemmepublikumet våkner litt.
    72'
    Karadas header over etter innlegg fra Ulrik Flo.
    73'
    Jarstein bokser ballen i sikkerhet.
    75'
    Fortsatt få sjanser å snakke om på Viking stadion.
    76'
    Danielsen får frispark på 25-30 meter, skrått hold.
    77'
    Gult kort til Sogndal
    Per Egil Flo
    77'
    Frisparket klareres.
    78'
    Foreløpig ingen sluttspurt å spore fra noen av lagene. Daff stemning både på banen og blant publikum nå.
    80'
    Viking 2 - 1 Sogndal
    Mål: Vidar Nisja
    Målgivende: Trond Olsen
    Trond Olsen får ballen på venstresiden, og slår en 45-graders pasning tilbake til Nisja på 16 meter. Han plasserer den lavt og pent i motsatt kryss.
    82'
    Viking får frispark på venstrekanten.
    84'
    ..Udjus plukker det enkelt.
    84'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Tonny Brochmann
    Ut: Ørjan Hopen
    85'
    Dagens tilskuerantall: 10 159. Noe bedre enn det det kunne se ut til før matchstart.
    87'
    Sogndal har flyttet laget høyere på jakt etter utligning nå.
    87'
    Inn: Eirik Bakke
    Ut: Ruben Holsaeter
    87'
    Viking holder på ballen og prøver å hale i land seieren.
    89'
    Det legges til 3 minutter. Viking ser ut til å dra i land dette nå.
    90'+1
    Nevland spilles fri i 16-meteren til Sogndal, men velger å snu og gå mot cornerflagget. Publikum sukker.
    90'+1
    Klokka tikker og går. Hjemmelaget bruker tid på alle dødballer nå.
    90'+2
    90'+2
    90'+4
    Viking har slått Sogndal 2-1. Bortelaget hadde knapt en sjanse, men så likevel ut til å kare seg til uavgjort i kveld. Innbytter Vidar Nisja ville det imidlertid annerledes, og curlet pent inn vinnermålet 8 minutter før full tid. Dermed har Sogndal ikke slått Viking på 17 kamper, og må fortsette den tøffe kampen mot nedrykk.