1-0

Velkommen til Alfheim der hjemmelaget Tromsø i dag skal møte nyopprykkede Kongsvinger.
    Tromsø serieåpnet med seier mot Hønefoss, et annet av de nyopprykkede lagene, men kom ned på jorden fort med 0-2 mot Lillestrøm sist. Kongsvinger har hatt det tøft i serieåpningen, og står med to tap mot Strømsgodset og Odd så langt.
    TIL og KIL har ikke møttes i seriesammenheng siden 1999. Den gangen hadde Tromsø et meget godt tak på gjestene her på Alfheim. På 14 kamper lagene imellom på denne banen står TIL med hele 10 seire mens Kongsvinger kun har vunnet her to ganger.
    Tromsø har en del nye fjes tilgjengelige i dag. Senegaleserne Kara Mbodji og Saliou Ciss har fått arbeidstillatelsene i orden mens svenske George Mourad har blitt spilleklar etter en skade. Alle tre starter på benken i dagens kamp.
    Tromsø gjør to endringer i startoppstillingen fra tapet på Åråsen. Tom Høgli er flyttet ned fra midtbanen til sin mer vante posisjon som høyreback. Jade North er dermed ute av startelleveren, og inn kommer i stedet Helge Haugen. I tillegg er Remi Johansen erstattet av Mads Reginiussen på høyrekanten.
    To endringer i startoppstillingen fra forrige runde er det også hos bortelaget. Ute er Olav Tuelo Johannesen og Ørjan Berg Hansen. Inn for disse kommer Adem Güven og Kim Holmen.
    Hjemmelaget tar avsparket, og kampen på Alfheim er i gang.
    1'
    Ahamed snapper ballen på midtbanen og sender den videre til Knarvik. Han får lagt tilbake til Ahamed like utenfor 16-meteren, og han forsøker et skudd, men treffer flere meter over mål.
    4'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Ruben Yttergård Jenssen
    Innoverskrudd corner som Myhre skal holde. Han glipper imidlertid ballen bak seg, men heldigvis for Myhre og Kil ramler den ned oppå nettaket.
    5'
    Ny corner fra Jensen, men denne gangen slår han den for langt, og det blir ingenting ut av det.
    6'
    Rushfeldt fyrer av fra 18 meter. Skuddet stryker like utenfor stolpen, men Myhre så ut til å ha kontroll.
    10'
    Stor sjanse for Tromsø! Yndestad mottar et langt oppspill fra Björk ute på venstresiden. Han får kontroll på ballen og slår et flott innlegg som finner en umarkert Mads Reginiussen foran mål, men headingen fra kantspilleren smeller i treverket bak en sjanseløs Thomas Myhre. Stort nærmere scoring kommer man ikke.
    11'
    Yndestad kommer til innlegg fra venstre igjen, men denne gangen er Riseth på plass og vinner duellen i feltet.
    14'
    Tromsø i angrep igjen, men det hele stopper opp etter et fryktelig svakt pasningsforsøk fra Tom Høgli.
    15'
    Kongsvinger får tildelt et hjørnespark
    Corneren fra Sturød er ikke presis nok, og TIL får ryddet opp.
    17'
    Langt oppspill bak forsvaret til KIL som jages av Ahamed, men Riseth får klarert i tide.
    20'
    Høgli prøver seg på høyresiden, men han greier ikke å komme rundt tidligere Tromsøspiller Yngvar Håkonsen ved den anledningen.
    23'
    Ahamed kommer fremover med ballen i stor fart, men Risholt legger ham i bakken og stopper overgangsmuligheten for hjemmelaget. TIL får et frispark, men får ingenting ut av det.
    26'
    Torp fører ballen oppover for KIL og prøver en stikker mot Holmen, men Miika Koppinen får kastet seg imellom og avverger faren for hjemmelaget.
    28'
    Tromsø får frispark langt oppe på høyre kant. Yttergård Jensen slår godt inn og Björk kommer først på ballen i feltet, men stopperen greier ikke å styre avslutningen som stopper i en KIL-spiller. Farlig mulighet for TIL!
    29'
    Sturød kommer seg til dødlinja og får lagt inn mot Niang. Han får headet mot mål, men avslutningen mangler både kraft og presisjon, og Ramovic redder enkelt.
    31'
    Rushfeldt kommer til en avslutning innenfor 16-meteren. Skuddet blokkeres, men Tromsø beholder ballen inntil dommeren ser at assistentdommer har flagget for en offside i trekket før avslutningen.
    33'
    Et litt sleivete utspark fra Ramovic kunne gitt KIL en mulighet tre mot tre, men innbytter Gerson bruker for mye armer i duellen med Yndestad om ballen, og dermed tar hjemmelaget over igjen.
    36'
    Yndestad og Ahamed kombinerer fint oppover venstresiden, men til slutt stopper angrepet opp med et håpløst innleggsforsøk fra Helge Haugen.
    39'
    Lars Krogh Gerson
    Tromsø misser med første klareringsforsøk og corneren kommer fram til Niang, men den kommer brått på ham og han får ikke kontroll over ballen, og dermed får TIL ryddet unna.
    41'
    Gult kort til Kongsvinger
    Mame Niang
    Niang går hardt inn i ryggen på Haugen i en hodeduell og får kampens første gule kort.
    42'
    Tromsø får frispark midt på KILs halvdel. Knarvik sender ballen inn i banen til Yttergård Jensen. Han slår frem i feltet, men der blir det frispark til KIL etter at Reginiussen har vært for røff i en duell.
    45'
    Det skal spilles ett minutts tilleggstid.
    45'+1
    Roger Risholt
    Risholts corner ramler ned oppå tverrliggeren, men Ramovic var på plass og hadde kontroll.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Alfheim på stillingen 0-0.
    Det er helt klart hjemmelaget som har vært nærmest scoring da Reginiussen headet i stolpen etter 11 minutter. Ellers har det vært langt mellom sjansene for begge lag på Alfheim, men det er hjemmelaget som har styrt spillet gjennom hele første omgang.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Thomas Drage
    Ut: Mads Reginiussen
    46'
    Kongsvinger sparker i gang andre omgang på Alfheim.
    46'
    TILs debutant Kara Mbodji markerer seg tidlig med en susende takling på Adem Güven.
    47'
    Ahamed sender ballen rett til en KIL-spiller på egen halvdel. Det gir Niang en sjanse til å avslutte, men Ramovic stopper skuddet fra 20 meter.
    50'
    51'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Kongsvinger
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Målgivende: Ruben Yttergård Jenssen
    Yttergård Jensen slår corneren innoverskrudd mot første stolpe. Der går Rushfeldt høyest og stanger ballen inn like ved stolpen.
    51'
    Langt innkast fra Holmen. Niang får headet mot mål, men headingen fra langt hold er enkel for Ramovic å stoppe.
    58'
    Knarvik med en nydelig stikkpasning gjennom til Thomas Drage. Unggutten er alene med Myhre, men vinkes av for en hårfin offside.
    59'
    Knarvik kommer til innlegg fra venstre. Rushfeldt står ved bakre stolpe og lader kanonen, men Yngvar Håkonsen får hodet på innlegget og sender ballen ut til innkast.
    60'
    Ramovic sender ballen frem mot Rushfeldt som vinner i lufta og header videre til Drage. Han forsøker å frispille Ahamed med en stikker, men KIL får stoppet pasningsforsøket.
    64'
    Lang corner fra Jensen. Drage får fatt i ballen og slår hardt inn igjen foran mål, men Frejd får klarert for Kongsvinger.
    65'
    Knarvik veggspiller med Ahamed og får skutt fra 18 meter, men skuddet blir for svakt og treffer rett på Myhre som enkelt holder ballen.
    67'
    Tromsø får frispark på drøye 25 meter. Ballen kakkes til siden og Knarvik skyter, men skuddet treffer muren.
    69'
    En håpløs pasning fra Bobbie Friberg da Cruz gir Tromsø en mulighet på en overgang. Det ender med et skuddforsøk fra Knarvik som stryker like utenfor stolpen.
    71'
    Ballen slås inn fra Kongsvingers høyre side, men Niangs heading fra 15 meter er av det ufarlige slaget.
    73'
    Tromsø får frispark på sin venstre side. Frisparket slås inn mot Rushfeldt, men han greier ikke å styre ballen på mål.
    75'
    Tromsø får en overgangsmulighet. Knarvik har tre mann med seg fremover, men bruker for lang tid på å bestemme seg, og det hele renner ut i sanden.
    78'
    Ahamed mottar ballen fra Drage like utenfor 16-meteren og spiller den videre mot Rushfeldt som jager i boksen. Imidlertid kommer Rushfeldt akkurat for sent fram til å ekspedere pasningen i mål fra kloss hold, og ballen triller forbi ham og ut over dødlinja.
    82'
    Gult kort til Tromsø
    Mbodji kommer for sent inn i en takling på Kai Risholt og får gult kort.
    85'
    Inn: Vegard Braaten
    Ut: Mo Ahamed
    87'
    Niang står ved første stolpe og header unna på Jensens corner.
    88'
    Tom Høgli
    Høgli takler Güven med knottene først og dommer Johnsen tar fram kortstokken.
    90'
    Det skal spilles 3 minutters tillegstid på Alfheim.
    90'+1
    Thomas Drage
    Drage holder en KIL-spiller og havner i dommerens bok.
    90'+1
    90'+4
    Kampen er over på Alfheim og Tromsø har tatt en fortjent seier med 1-0.
    Kongsvinger virket svært tamme gjennom hele kampen og kom ikke til en eneste kvalifisert målsjanse.
    Heller ikke Tromsø var fryktinngytende framover på banen, men hjemmelaget sto i hvert fall for de få sjansene som ble skapt her i dag. TIL styrte og banespillet i 90 minutter og så hele veien ut til å ha god kontroll på KIL.