59'
1-0
1-1
Mane89'

Velkommen til Alfheim der Tromsø i dag møter Sandefjord i Tippeligaens trettende runde.
    Tromsø har skuffet mange så langt i år, og ligger bare på en ellevteplass med sine 14 poeng. Sandefjord overrasket derimot positivt i sesongstarten, men har kommet kraftig ned på jorda i de siste kampene med bare ett poeng på lagets fire siste oppgjør. Det holder likevel til en åttendeplass og 16 poeng.
    Tromsø mangler flere viktige brikker til dagens oppgjør. Hverken høyreback Høgli, venstrekanten Joel Lindpere eller den solide midtstopperen Tore Reginiussen er med i troppen i dag, og i tillegg starter venstreback Yndestad og spissveteranen Sigurd Rushfeldt på benken.
    Sandefjord må greie seg uten sin midtbanespiller Marciano i dag etter at han pådro seg sesongens tredje gule kort mot Aalesund sist, og Rune Hansen starter kampen i stedet. Ellers gjør bortelaget en endring fra laget som startet sist, og det er spissen Malick Mane som i dag benkes til fordel for Samuel Isaksen.
    Disse lagene har møtt hverandre bare fire ganger tidligere i eliteserien. Det har endt med en TIL-seier, en uavgjort kamp og to seire til Sandefjord.
    Dersom noe skal varme publikummet her i Tromsø i dag må det i så fall bli spillet. Det er grått og kjølig og svært lite sommerlig på Alfheim i dag.
    Tromsø sparker i gang kampen på Alfheim.
    1'
    Sandefjord med et frispark fra venstre. Det slås langt bak i feltet, og der får Nystuen en fot på ballen. Han sender den innover igjen til Birger Madsen som demper på brystet og prøver å skyte på direkten, men skuddet går rett til værs.
    3'
    Kjempeskudd fra Kevin Larsen! Det hele starter med et frispark fra høyresiden. Sequeira slår det opp til Munoz som stusser videre mot Yttergård Jensen. Han får ikke kontroll på ballen, men klareringen går ut til Larsen som lader kanonen fra sin posisjon i mellomrommet, og Bugge Pettersen må ut i full strekk for å slå ballen til corner.
    4'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Tommy Knarvik
    Tromsø stusser videre på Knarviks corner. Adriano forsøker seg på en brasse bak i feltet, men uten å treffe ballen.
    4'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Enorm mulighet for Sandefjord! Jensen slår en god corner som Nystuen går høyest på i feltet. Han header tilbake mot venstre hjørne av målet, men en TIL-spiller får kastet seg ned og redder på streken.
    7'
    Martin Jensen tar frispark fra 35 meter. Han er ikke snauere enn at han skyter. Skuddet er knallhardt, men det går litt for høyt.
    9'
    Knarvik prøver å lobbe ballen over forsvaret til Yttergård Jensen, men han slår den for hardt, og keeper får kontroll.
    11'
    Tromsø prøver seg fra venstresiden ved Larsen, men oppspillet hans blir alt for hardt til at noen av lagkameratene har mulighet til å nå det før ballen flakser ut over dødlinja.
    13'
    Utoverskrudd corner fra Knarvik som heades unna av Birger Madsen.
    14'
    Tromsø får frispark på rundt 25 meter. Yttergård Jensen slår inn, men innlegget går litt for høyt til at Sequeira får hodet på det.
    15'
    Strålende innlegg fra Knarvik! Det treffer rett på foten til Adriano som er bare en meter eller to fra mål, men på mystisk vis greier han å sende ballen over. Det var en voldsomt stor mulighet for hjemmelaget.
    17'
    Tromsø spiller gjennom til Moldskred, og som vanlig jager spissen inn i bakrom, men assistentdommeren mener han gikk litt for tidlig denne gangen. Det vinkes for offside.
    18'
    Knudsen prøver å tre gjennom til Strand, men Sandefjord får et bein på ballen til en corner i stedet.
    20'
    Knarviks corner heades kontant ut av forsvaret.
    20'
    Kevin Larsen drar til med et skudd fra 25 meter, men det blokkeres av en Sandefjordforsvarer.
    23'
    Zanetti slår inn fra gjestenes høyreside. Innlegget når Rune Hansen som får styrt headingen på mål, men Ramovic redder den sikkert.
    24'
    Helt grei corner fra Knarvik, men Madsen er konge i lufta og header unna.
    24'
    Nok en gang heades Tromsøs corner ut av faresonen.
    25'
    Kevin Larsen kommer på en overlapping på venstre. Han kommer seg til et innlegg, men det plukkes enkelt ned av Espen Bugge Pettersen.
    26'
    Trippelmulighet for bortelaget. Først er det Rascic som slår keeper i luftduell. Ballen lander så hos Salcinovic, men hans skudd blokkeres. Til slutt er det Samuel Isaksen som avslutter, men skuddet hans går utenfor mål.
    28'
    Bortelaget med frispark! Jensen slår inn mot Birger Madsen som får headet ned til Rascic, men spissen greier ikke å få avsluttet.
    31'
    Adriano med et skudd fra distanse. Retningen er bra på skuddet, men Pettersen kommer seg bort tidsnok og redder.
    32'
    Moldskred viser fram hurtigheten sin i løpsduell med Martin Jensen, men det har gått så fort med spissen at ingen av lagkameratene har holdt følge, og dermed blir innlegget ufarlig.
    35'
    Knarvik slår mot Koppinen, men Birger Madsen vinner nok en gang i lufta og header ballen unna.
    35'
    Tromsø får frispark midt på gjestenes halvdel etter at Sohna har holdt igjen Adriano.
    37'
    Moldskred skyter direkte på frisparket, men skuddet stryker like utenfor stolpen.
    38'
    Kjempemulighet for TIL! Moldskred gjør alt selv når han vinner ballen høyt i banen og fosser frem alene med keeper, men Bugge Pettersen får slengt ut en fot og stopper avslutningen fra Moldskred.
    39'
    Like stor sjanse, men denne gangen til Sandefjord! Det er Rascic som trer ballen gjennom forsvaret til Isaksen som har timet løpet sitt perfekt. I likhet med Moldskred kommer han helt alene med målvakten, men Ramovic vil ikke være noe dårligere enn kollegaen i motsatt ende av banen, og også han kommer flott ut og redder avslutningen.
    41'
    Tromsø header unna på Jensens corner.
    41'
    Flere Tromsø-spillere står nærmest i kø for å heade på Knarviks corner, men de går mest i veien for hverandre, og headingen daler til slutt ufarlig ned i klypene til Bugge Pettersen.
    44'
    45'
    Pause i Tromsø! Det har vært en fartsfylt og innholdsrik førsteomgang. Tromsø har nok hatt et lite overtak i banespill, men begge lag har hatt flere feite sjanser. Sånn sett er nok uavgjort et greit bilde på denne førsteomgangen, men det hadde like fort kunnet stå 2-2, og det er på grensen til et under at ingen av lagene har skåret ennå med de sjansene de har hatt her.
    45'
    Salcinovic tar avsparket for Sandefjord, og dermed er andre omgang på Alfheim i gang.
    46'
    Rune Hansen skyter fra 17 meter, men Helge Haugen blokkerer skuddet.
    47'
    Adriano med en klarerende heading på Jensens hjørnespark.
    47'
    Moldskred får ballen inne i feltet, vender opp og skyter, men vinkelen er spiss og skuddet går godt til side for mål.
    49'
    Rascic forsøker å dra seg forbi Sequeira, men drar i stedet stopperen overende og pådrar seg et frispark.
    51'
    Moldskred forsøker å slå inn fra høyre, men Rune Hansen får blokkert innlegget slik at Tromsø må nøye seg med et innkast.
    54'
    Knarvik slår corneren bak dødlinja, og Sandefjord får utspill fra femmeter.
    55'
    Vanvittig sjanse for Sandefjord! Mjelde spiller fri Isaksen og spissen runder keeper og har bare å pirke ballen i det tomme buret. Da kommer Kevin Larsen i hundre og får kastet seg inn og reddet på streken.
    56'
    Jensens corner går ufarlig over alt og alle.
    57'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Sandefjord
    Frispark fra høyresiden ved Knudsen. Han slår det mot Munoz langt bak i feltet. Han forsøker å heade tilbake i feltet, men får ballen tilbake igjen. Denne gangen velger han å skyte fra spiss vinkel, og inne foran mål får Koppinen en liten styring på ballen til scoring.
    59'
    Adriano klinker til fra 16 meter, men skuddet blokkeres.
    62'
    Strand prøver en stikker mot Adriano, men spissen venter stillestående på en ball på fot, og dermed blir det ikke noe ut av det angrepet.
    63'
    God corner fra Knarvik som finner Koppinen langt bak i feltet. Han kommer i stor fart og leverer en knallhard heading, men avslutningen går like over mål.
    64'
    Flott skrudd innlegg fra Knudsen på høyresiden hos hjemmelaget, men Strand greier ikke å strekke ut en fot og styre den inn fra kloss hold. I stedet havner ballen hos Adriano som avslutter fra nærmest død vinkel, og naturlig nok går skuddet da utenfor.
    67'
    Knarvik spiller corneren 45 grader ut langs bakken. Der ligger Moldskred klar og fyrer løs, men ballen treffer et Sandefjordbein og går over til ny corner.
    69'
    Corneren heades rett ut til nytt hjørnespark.
    70'
    Etter litt frem og tilbake i feltet ender det med en avslutning fra Strand som han ikke greier å styre på mål.
    70'
    Tromsø prøver å sette fart fremover med mye folk, men den overgangen stopper opp idet Haugen slår en upresis pasning mot Yttergård Jensen.
    73'
    Isaksen får ballen i farlig posisjon inne i feltet. Han greier ikke å komme seg løs og få skutt, men får i stedet levert til Mane ute til venstre. Han serverer en slags mellomting mellom skudd og innlegg, men Tromsø får en fot på det og får klarert.
    74'
    Mjelde felles av Knudsen midt på Tromsøs halvdel og Sandefjord får frispark. Camazzola tar det. Han prøver et skudd som stryker like utenfor, men det så ut som Ramovic hadde grei kontroll på det.
    75'
    Adriano mottar en ball fra Yttergård Jensen og flukter den direkte videre der han antar at Moldskred har gått på løp, men for en gangs skyld har spissen ikke startet inn i bakrommet, og ballen kommer dermed aldri frem til mottakeren.
    78'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Hans Åge Yndestad
    Ut: Ruben Yttergård Jenssen
    78'
    Sandefjord med et tidlig innlegg fra venstre som Ramovic kommer ut og holder.
    79'
    Sandefjord slår langt opp mot Mane, men han har startet for tidlig og det vinkes av for offside.
    81'
    TIL med frispark på 30 meter! Adriano prøver et skudd, men det stopper i en forsvarer.
    82'
    84'
    Stor Sandefjord-sjanse! Isaksen frispilles nok en gang, men Ramovic kommer igjen ut og redder i en en-mot-en-situasjon.
    85'
    Tromsø kommer med fem mot fire i angrep, men det hele stopper opp når Moldskred holder litt for lenge på ballen.
    88'
    Mål for Sandefjord!
    Tromsø 1 - 1 Sandefjord
    Mål: Malick Mane
    Målgivende: Admir Rascic
    Sandefjord utligner etter et innlegg fra høyre. Rascic stusser ved første stolpe, og lenger bak i feltet ligger Mane og kan enkelt styre ballen inn med hodet.
    89'
    Det signaliseres 3 minutters tilleggstid på Alfheim.
    90'+1
    Strand banker til på en volley, men skuddet slår via en Sandefjord-spiller til corner.
    90'+2
    Tromsø får ingenting ut av hjørnesparket.
    90'+2
    TIL spiller langt opp mot Moldskred, men han blåses av for armbruk i løpsduellen.
    90'+3
    90'+3
    Slutt her på Alfheim, og det endte med poengdeling etter en sen utligning fra bortelaget.
    Etter en forholdsvis jevn førsteomgang tok Tromsø over etter pause, og frem til det gjensto 10 minutter fremsto de som det klart beste laget. Så startet Sandefjord en liten sluttspurt samtidig som hjemmelaget kanskje ble litt for opptatt av å forsvare sin ledelse, og da gikk det som det ofte gjør. Sandefjord fikk løftet laget og ble til slutt belønnet med scoring og ett poeng.