0-2
1 840
1 266

Ble dekket av Geir Juva

Hei og velkommen til dagens eliteseriekamp mellom Tromsø og Sarpsborg 08 på Alfheim. Lagoppstillingene er inne, vi tar hjemmelaget først.
    Tromsø (3-5-2): Karlstrøm - Amundsen, A. Jenssen, Antonsen - Totland, Berntsen, R. Y. Jenssen, Kitolano, Nilsen - Mikkelsen, Moses. Benken: Trige, Arnarson, Winther, Vesterlund, Øyvann, Rothmann, Robertsen, Norheim.
    Sarpsborg 08 (3-4-3): Kristiansen - Ødegaard, Utvik, Dyrestam - Bojang, Næss, Pálsson, Thomassen - Halvorsen, Koné, Lindseth. Benken: Nilsen, Wichne, Karamoko, Michel, Mendy, Derviskadic, Soltvedt, Ofkir, Skålevik.
    Tromsø stiller uendret etter 1-1 mot Strømsgodset i Drammen torsdag. Sarpsborg 08 gjør tre endringer etter 0-1-tapet hjemme for Kristiansund. Eirik Wichne og Steffen Lie Skålevik er benket, mens Anton Salétros er hjemme i Sarpsborg, visstnok med en liten skade. Inn kommer Sulayman Bojang, Ole Jørgen Halvorsen og Emil Pálsson.
    Tromsø og Sarpsborg 08 har møtt hverandre syv ganger på Alfheim i seriespill. Lagene står med tre seirer hver, og ett oppgjør er endt uavgjort. Tromsø vant det seneste Alfheim-møtet, med 2-0 sommeren 2019. Magnus Andersen og Onni Valakari scoret målene.
    Sarpsborg 08 har ikke vunnet på 13 seriekamper (0-7-6). Den siste trepoengeren kom 3. oktober i fjor, hjemme mot Stabæk (4-0).
    Lagene er ute på banen, Tromsø-spillerne iført drakter fra lokale breddeklubber. En støtteerklæring der altså. Marius Hansen Grøtta er dagens kampleder.
    Det er regn i luften på Alfheim, og åtte grader.
    Sarpsborg med avsparket.
    1'
    Tromsø får første frispark etter 16 sekunder.
    1'
    Tromsø gjør et fremstøt, men pasningen i bakrom er for lang.
    2'
    Så kommer Sarpsborg hurtig på venstre, kommer nesten rundt, men Karlstrøm rykker ut fra streken og blokkerer. Godt keeperspill.
    3'
    Anders Jenssen har vondt etter en duell, men ikke verre enn at han kan fortsette.
    3'
    Sarpsborg igjen på venstre, får innkast.
    4'
    Tromsø renser unna.
    4'
    Litt uryddig spill innledningsvis på Alfheim.
    5'
    Langt opp fra Ødegaard. For langt, helt inn til Karlstrøm.
    6'
    Nilsen utfordrer på venstre. Bojang bryter fremstøtet.
    7'
    Tromsø får frispark på 25 meter etter en takling av Pálsson. Kan vi få noe her da?
    8'
    Berntsen skyter, via muren. Bojang forhindrer at det blir corner imot.
    8'
    Berntsen prøver en stikkball mot Moses, men forsøket avskjæres.
    9'
    Sarpsborg kontrer, men Tromsø-stopperne er våkne, avverger faren.
    9'
    Tromsø omstiller seg raskt, vinner en corner.
    9'
    Berntsen løfter inn. Finner Moses på første stolpe. Men nikken stoppes nærmest på streken!
    10'
    Gult kort til Tromsø
    Ruben Yttergård Jenssen
    River ned Lindseth på en overgang.
    11'
    Så er det farlig på motsatt side! Bojang kommer rundt på høyre, pasningen innover går gjennom femmeteren, men Sarpsborg står bra etter...
    12'
    Sarpsborg får straffe! Kent-Are Antonsen river ned Koné i feltet!
    12'
    Rødt kort til Tromsø
    Anders Jenssen
    Men det er Anders Jenssen og ikke Kent-Are Antonsen som får rødt kort! Kan han ha sagt noe til dommeren?
    12'
    Sarpsborg 08 scorer på straffe!
    Tromsø 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ibrahima Koné
    Koné sender keeper feil vei og gjestene leder!
    12'
    Ball i bakrom av Yttergård Jenssen, men Nilsen er for sen etter kula.
    17'
    Alfheim er lettere sjokket etter baklengsmålet og det røde kortet.
    18'
    Her kommer Sarpsborg igjen, men Lindseth har forivret seg. Offside.
    19'
    mer Sarpsborg. Thomassen er fri på venstre, men innlegget blokkeres.
    19'
    Nytt innlegg, Koné nikker, finner nesten en lagkamerat.
    20'
    Lindseth vinner en corner på venstre.
    20'
    Innoverskrudd fra Næss, rett i klypene på Karlstrøm.
    21'
    Yttergård Jenssen løfter inn i bakrom, men pasningen er for hard.
    21'
    Ny pasning mot Moses som vinner et innkast.
    22'
    Så får Tromsø frispark ute mot høyre. Det tas kort. Tromsø begynner bakfra.
    23'
    Sarpsborg jobber hardt. Tromsø sliter med å få til noe konstruktivt spill.
    23'
    Mikkelsen er sent inne i en duell med Halvorsen. Altfor sen. Men han slipper kort. Er meget heldig der.
    24'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Tromsø 0 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Jonathan Lindseth
    Hardt innlegg fra Halvorsen. Det blir blokkert, men ballen ruller fint til Lindseth som banker inn 2-0, i så godt som tomt mål. Skal S08 endelig stoppe den elendige rekken med resultater?
    24'
    Moses tråkler seg fri på venstre, slipper ballen til Nilsen, men venstrekanten er ikke med på notene.
    27'
    Målscorer Koné er nede på huk. Må ha tilsyn.
    27'
    Spillet fortsetter.
    28'
    Tromsø presses høyt. Sarpsborg spiller med selvtillit.
    29'
    Koné er innpå igjen.
    29'
    Karlstrøm slurver med et utspill. Sarpsborg prøver en ball i bakrom, men uten adresse.
    30'
    Halvorsen spiller gjennom Bojang på høyre. Bojang vinner en corner.
    31'
    Innoverskrudd fra Thomassen. Karlstrøm bokser vekk.
    31'
    Nytt innlegg, fra venstre. Men Tromsø-forsvaret har kontroll.
    32'
    Brukbare TIL-kombinasjoner, men Berntsens ball inn bak sarpeforsvaret er litt for lang.
    33'
    Brukbart skuddforsøk av Moses fra 17 meter, men noen meter utenfor.
    34'
    Tromsø får frispark på 18-19 meter. Pálsson er hardt inne i en TIL-spiller.
    35'
    Berntsen skrur frisparket liiike utenfor stolpen!!
    36'
    Amundsen slurver, Sarpsborg kommer fort, men Tromsø rekker tilbake.
    37'
    Skummelt innlegg fra Bojang, Tromsø må gi vekk en corner.
    38'
    Næss løfter inn på bakre stolpe. Koné er på ballen, fikser nesten et tredje S08-mål! Ubesluttsomt keeper- og forsvarsspill!
    39'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Bjørn Inge Utvik
    Går meget hardt inn i Kitolano på midten.
    41'
    Langt Tromsø-angrep. Mange pasninger, men lite fremdrift.
    42'
    Tromsø prøver igjen, men Sarpsborg demmer opp.
    43'
    Nilsen legger inn fra venstre, men finner bare Bojang.
    44'
    Brukbar diagonalpasning fra venstre mot høyre av Tromsø, men rutinerte Thomassen griper inn og avskjærer.
    45'
    Ett minutts tillegg, minimum.
    45'+1
    Antonsen legger inn fra venstre. Ballen når Kitolano på 16 meter. Han brenner til - like over. Godt forsøk!
    45'+1
    Da er det pause. Sarpsborg går i garderoben med 2-0-ledelse. Absolutt fortjent, men Tromsø lider jo under av å spille med ti mann. Dommeren viste ut Anders Jenssen, enda det var Kent-Are Antonsen som rev ned Ibrahima Koné. Situasjonen vil bli heftig diskutert.
    Tromsø-spiller Kent-Are Antonsen får spørsmål om straffesituasjonen og utvisningen. - Han (dommeren) viser jo ut feil mann. Det er jo jeg som skal ha kort, hvis det er noe, sier Antonsen til Discovery.
    Vi er i gang igjen.
    46'
    TIL-trener Gaute Helstrup vil ikke være kategorisk på spørsmål om feil spiller ble utvist. - Det virker sånn, sier han. Vi er sløve i noen situasjoner der. Det er opp til oss å snu dette nå, sier Helstrup.
    46'
    Kitolano vender opp på 30 meter, men stoppes kontant.
    47'
    Bojang tvinger vel frem en corner. Samtidig ligger Nilsen nede.
    47'
    Nilsen er oppe igjen.
    48'
    Innoverskrudd fra Thomassen. Nikkes vekk på første stolpe.
    49'
    Joachim Thomassen
    Tviholder i trøya til Totland.
    49'
    Tromsø har ballen, men det går ikke direkte fort.
    52'
    Men så kommer det et ok innlegg fra Totland. Moses får nesten tak i ballen.
    52'
    Tromsø sliter med å bryte ned Sarpsborgs kompakte forsvar.
    53'
    Sarpsborg skalker alle luker. Tvinger Tromsø til å spille på tvers eller i støtte.
    54'
    Berntsen ser etter Moses i boksen, men Utvik har luktet faren og har full kontroll.
    54'
    Mye Tromsø nå, men ikke der det er farlig, altså foran mål.
    55'
    Antonsen prøver innlegg, treffer feil.
    56'
    Mikkelsen går seg fast, Tromsø må begynne på nytt.
    56'
    Berntsen slår inn med venstre fot, men for lavt. Klareres enkelt.
    57'
    Tromsø prøver, men Sarpsborg har alle mann på de siste drøye 30 meterne, og da er det tungt å finne noen vei gjennom.
    58'
    Totland løfter inn, over alle i feltet.
    58'
    Så prøver Totland skudd fra høyre hjørne av feltet, halvmeteren over. Men skuddet sneiet en forsvarer, og da blir det corner.
    59'
    Corneren ender i et skudd, og en ny corner.
    59'
    Berntsen løfter inn. Utvik stanger vekk.
    60'
    Yttergård Jenssen vrir fint. Nilsen gir til Mikkelsen, som prøver en pasning mot straffemerket. Den avskjæres,
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Steffen Lie Skålevik
    Ut: Ibrahima Koné
    61'
    Inn: Mohamed Ofkir
    Ut: Emil Pálsson
    61'
    Ofkir tar venstrekanten, mens Lindseth trekkes ned på midten.
    61'
    Tromsø prøver å finne en åpning i midten. Der er det tett med blåkledde spillere.
    63'
    Sarpsborg kontrer. Ofkir vender hit og dit på 20 meter, før han mister ballen.
    63'
    Yttergård Jenssen klemmer til fra drøye 16 meter, treffer bare klyngen foran mål.
    65'
    Karlstrøm er stadig vekk langt ute fra eget mål. Men tar ingen risiko, ettersom Sarpsborg-laget befinner seg på egen halvdel.
    66'
    Tromsø har mye, veldig mye, ball. Men skaper minimalt. Sarpsborg trives godt med å forsvare 2-0-ledelsen.
    67'
    Ofkir kommer på en overgang, men stopper opp. Ingen vits i å risikere noe. Bedre å spille i støtte og holde ballen i laget.
    68'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Hindrer Tromsø i å ta et hurtig frispark.
    69'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Felix Winther
    Ut: Daniel Berntsen
    69'
    Inn: Joachim Rothmann
    Ut: Ebiye Moses
    69'
    Tromsø setter inn to dansker.
    70'
    Winther plasserer seg ute til høyre, mens Rothmann legger seg på topp.
    71'
    Tromsø mister. Ofkir driver fremover, slipper til Dyrestam som har løpt inn i boksen, men hans chip over Karlstrøm er ikke presis nok. Den ryddes unna av en forsvarer.
    74'
    Karlstrøm er igjen langt ute, nesten på midtstreken, men har brukbar kontroll.
    75'
    Farlig! Mikkelsen er umarkert på syv-åtte meter, men skuddet fra skrått hold går rett på en godt plassert Kristiansen.
    76'
    Sarpsborg med en brukbar overgang, men stikkeren mot Halvorsen er for hard.
    77'
    S08-trener Micke Stahre står med armene i kors på sidelinjen. Virker rimelig godt fornøyd med tingenes tilstand.
    78'
    Men så sprekker det litt opp hos Sarpsborg. Winther kommer på høyre, finner landsmann Rothmann foran mål, men avslutningen fra kloss hold går over!
    79'
    Inn: Benjamin Karamoko
    Ut: Bjørn Inge Utvik
    79'
    Gode TIL-kombinasjoner på høyre, men Totlands innlegg blokkeres.
    80'
    Ødegaard løper ned Mikkelsen på venstre. Frispark mot eks-TIL-spilleren.
    81'
    Frisparket går inn i klyngen foran mål. To Tromsø-spillere ødelegger for hverandre når det skal skytes. Typisk nok.
    82'
    Ødegaard rydder opp i eget felt. Tromsø slipper opp for tid nå.
    84'
    Sarpsborg får frispark høyt i banen. Frustrasjonen preger Tromsø-spillerne.
    85'
    Kampbildet er som det har vært i det meste av omgangen. Tromsø eier nesten ballen, men finner så godt som ingen åpninger i et lavtliggende og godt samlet Sarpsborg-forsvar.
    87'
    Men her kommer det i hvert fall en corner.
    87'
    Karlstrøm er med opp. Men dommer blåser frispark, muligens mot keeperen, idet corneren slås.
    88'
    11 Tromsø-avslutninger, men bare én på mål.
    88'
    Kitolano får vendt opp i mellomrommet. Finner Nilsen, men venstrekantens innlegg ryddes greit unna.
    90'
    Tromsø triller ball på midten, trer omsider opp i mellomrommet - til en Sarpsborg-spiller.
    90'+1
    Minimum fem minutters tillegg på Alfheim.
    90'+1
    Inn: Niklas Vesterlund
    Ut: Kent-Are Antonsen
    Antonsen, mannen som skulle vært utvist på straffesituasjonen, er omsider gått av banen.
    90'+1
    Tromsø med innlegg. Dyrestam og Karamoko rydder opp.
    90'+3
    Anders Kristiansen
    Får for uthaling av tid.
    90'+3
    Ett minutt igjen av tilleggstiden.
    90'+4
    Kitolano er i feltet, men Ødegaard avskjærer pasningen mot Tromsø-spilleren.
    90'+5
    Inn: Eirik Wichne
    Ut: Ole Jørgen Halvorsen
    90'+5
    Over-overtid nå, på grunn av de sene byttene.
    90'+6
    Der er det slutt. Sarpsborg 08 tar en fullt fortjent seier, den første i serien siden 3. oktober i fjor. Tromsø går på sitt andre strake hjemmetap, etter å ha spilt med ti mann i store deler av kampen. Samtaleemnet, spesielt i Tromsø, vil bli dommerens utvisning av feil spiller. Vi takker for følget. God kveld!