Hei, og velkommen til denne live-dekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Sandefjord.
    Sola skinner over Oslo uten en sky i sikte. Kan Sandefjord kjøle ned brennheite VIF? Lagoppstillingene er nå inne.
    Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Skaret, Tollås Nation, Adekugbe - Oldrup Jensen, Bjørdal, Christensen - Dønnum, Kjartansson, Layouni
    Sandefjord (4-3-3): Storevik - Wembangomo, Moen Foss, Vales, Haakenstad - Brenden, Singh, Ordagic - Jonsson, Ruud Tveter, Normann Hansen.
    Vålerenga har fremdeles ikke vunnet hjemme denne sesongen. Mot Rosenborg ble det uavgjort, mens det ble tap mot Kristiansund. På bortebane har formen vært langt bedre med to seirer og én uavgjort. Kan de også få det til på hjemmebane i dag?
    - Det er hjemme vi må opp, sa VIF-trener Fagermo etter seieren mot Molde. Han har nok nevnt det for sin tropp i dag også.
    Det er første gang for året at tilskuere slippes inn på Intility Arena. I dag har 50 VIF-supportere fått lov å komme inn.
    Der kommer lagene inn på matta! Det er straks klart for avspark.
    Begge lagene gjennomfører en markering til støtte for breddefotballen, som ikke har fått åpne opp. Alle spillerne stiller med en drakt fra sitt lokale lag.
    Det samme gjør også dommerne.
    Vålerenga sparker oppgjøret igang.
    1'
    Løftes langt mot Kjartansson, men Sandefjord rydder unna.
    1'
    Oldrup slår en tversover som brytes. Sandjord kan kontre, men er unøyaktige på kanten. Haakenstad må gi bort et kast.
    3'
    Jonsson slår inn til Normann Hansen som ikke klarer å få kontroll på ballen. Klaesson fanger.
    4'
    Ruud Tveter snapper nesten en farlig pasning fra Adekugbe, men VIF slipper unna.
    5'
    Haakenstad fører inn til kanten av boksen og fyrer av. En god meter over.
    6'
    Brenden forsøker å drible inn i boksen, men vinner kun et kast.
    7'
    Normann Hansen slår inn, men forsøket går over hele feltet og ut til utspill.
    7'
    Dønnum sender en akrobatisk pasning mot Layouni, men forsøket er alt for langt.
    8'
    Christensen slår inn, men Kjartansson er akkurat ikke høy nok. På andre siden snapper Dønnum opp ballen og slår inn mot islendingen på nytt. Han får ikke skikkelig kontakt med ballen, som sklir av hodet og ut over linja.
    10'
    Christensen sender en fin stikker til Dønnum. Fra spiss vinkel avslutter han rett på keeper.
    10'
    Et lite Vålerenga-press har etablert seg nå.
    11'
    Jonsson løfter inn, men det går over alle. Haakenstad snapper på motsatt kant, og Skaret klarer til corner.
    12'
    Corneren er godt slått, men Haakenstad blir litt for kort. Når ikke opp, og header rett opp i lufta.
    13'
    Tollås Nation dribler i egen boks, men slipper akkurat unna. Skaret får klinket ballen unna.
    14'
    Brenden får en høy ball i bakrom, men klarer ikke ta den ned.
    14'
    Fagermo har jaget spillerne sine oppover på banen de siste minuttene. Han er ikke fornøyd med at Vålerenga har lagt seg relativt lavt uten ball.
    15'
    Normann Hansen forsøker å kopiere målet mot Rosenborg tidligere i uka. Denne gangen går skuddet rett på Klaesson, som må gi retur, men får ryddet unna.
    16'
    Et langt utspill skaper kaos i Sandefjord-boksen. Til slutt må de gi vekk en billig corner.
    16'
    Borchgrevink slår inn, og ballen lander rett i beina til Skaret. Han skyter i blokka, og ut til ny corner.
    17'
    Vålerenga pakker inn Storevik på cornerne. Oldrup får litt tilsnakk av dommeren.
    18'
    Den andre corneren fanger Storevik enkelt.
    18'
    Bjørdal feller Brenden fem meter utenfor boksen. Frispark til Sandefjord.
    18'
    Normann Hansen skyter, men det ender opp en meter utenfor.
    19'
    Så blåses spillet av uten at noen forstår hvorfor. Kjartansson får tilsnakk av dommeren, og frispark til Sandefjord.
    22'
    Normann Hansen drar seg inn og smeller til. Skuddet har god retning, men Klaesson bokser det vekk.
    22'
    Stor VIF-sjanse! Dønnum slår inn til Kjartansson, som vender opp og skyter. Skuddet går via en SIF-fot og like utenfor.
    23'
    Corneren svinges inn i klynga, og noen stanger den over. Sandefjord mener dommeren, og ny corner.
    24'
    Brenden går ned på den påfølgende corneren og får frispark.
    24'
    Så er det drikkepause på lagene.
    25'
    Så er vi igang igjen.
    28'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Sander Moen Foss
    Feller Bjørdal på hjørnet av sekstenmeteren.
    28'
    God frisparkmulighet for Vålerenga her.
    28'
    Borchgrevink skyter, men det går ti centimeter over. Corner, sier dommer.
    29'
    Så smeller Wenbangomo og Borchgrevink sammen i boksen. Førstnevnte blir liggende men en smell i hodet, og dommeren blåser av akkurat når Vålerenga får en stor sjanse i boksen.
    30'
    Wenbangomo får behandling, og kommer seg på beina.
    30'
    Dommer ombestemmer seg, og gir frispark til Sandefjord. Det liker ikke Vålerenga-spillerne.
    31'
    Kjartansson rives ned på midten og får frispark.
    32'
    Wenbangomo kommer ned til kant, men Skaret blokkerer innlegget. Corner til Sandefjord.
    32'
    Jonsson svinger den inn, men Tollås Nation rydder unna i boksen.
    33'
    Ordagic går ned og holder seg til hodet etter en duell med Dønnum. VIF feier på fremover, men igjen blåser dommer av.
    34'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Vidar Orn Kjartansson
    Ut med en skade. Ikke godt å si hva som skjedde med islendingen, men han halter av.
    34'
    Wenbangomo får frispark på midten. Billig mener Klanen.
    36'
    Sandefjord svinger inn i boksen. Ballen ramler ned hos Ruud Tveter, som avslutter fra 10 meter. Svakt forsøk rett på keeper.
    38'
    Vålerenga vinner en corner.
    39'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Jonatan Tollås Nation
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    Corneren svinges inn, og Storevik bokser unna. En Sandefjord-spiller blir liggende rett ved stanga, men spillet fortsetter. Når det sendes inn igjen stanger Tollås Nation ballen knallhardt i nettaket.
    39'
    Sandefjord får frispark på 30 meters hold.
    41'
    Svinges inn helt i fanget på Klaesson som holder enkelt.
    41'
    To personer har klatret opp på veggen bak storskjermen og følger kampen derfra. Slik er det altså å se fotball i "disse dager".
    42'
    Sandefjord spiller seg inn i boksen, og Ruud Tveter fyrer av. Stang ut!
    43'
    Så skjer det noe midt på banen. Christensen går ned ved siden av Brenden, mens ballen er langt borte. Får frispark.
    44'
    Fagermo dirigerer fra linja. "OPP UDAHL, OPP SIER JEG!", melder han til spissen som kom inn for Kjartansson.
    45'
    Tollås Nation stanger et innlegg ut over linja. Corner til Sandefjord.
    45'+1
    Klareres enkelt.
    45'+2
    God VIF-sjanse. Layouni drar til fra rett utenfor boksen. Storevik strekker seg ut og redder.
    45'+3
    Sandefjord starter med en lang ball opp. Ut til kast for Vålerenga.
    46'
    Ny lang ball opp mot Normann Hansen som går ut til kast.
    47'
    Adekugbe kommer fint fremover og finner Layouni, men vingen får ikke med seg ballen.
    48'
    Jonsson skyter fra 20 meter, men får ikke noe supert treff og det går høyt over.
    49'
    Bjørdal kommer seg fint inn i feltet og skyter, men det blokkeres!
    50'
    Dønnum setter fart mot mål og kommer seg fint inn i feltet, men han får ikke skutt. Ballen ender opp ute hos Layouni, som sleiver og skyter langt utenfor.
    52'
    For en pasning fra Dønnum! Den er det høy, høy klasse over. Spiller gjennom Layouni med en utesidepasning inn i bakrom, men Layouni får ikke helt ballen med seg. Kommer seg til skudd, men det blokkeres av Vales. Udahl prøver å flikke ballen foran mål, men han treffer ikke skikkelig.
    54'
    Layouni spilles fint fri på siden, men igjen treffer han ikke helt med neste involvering. Innlegget havner langt bak mål igjen.
    56'
    Det er Vålerenga som styrer det meste så langt i denne omgangen.
    57'
    Klabb og babb foran mål! Vålerenga nærmer seg en ny scoring, men Storevik får slått unna.
    59'
    Layouni spiller fint til Dønnum. Fra 14 meters hold velger han å dempe ballen, men han får en dårlig berøring og Sandefjord får ballen unna.
    60'
    Vålerenga 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Amor Layouni
    Målgivende: Henrik Udahl
    Vålerenga dobler ledelsen! Oldrup Jensen prøver å spille fri Layouni, men veggen sitter ikke helt. Wembangomo prøver å spille ballen tilbake til Storevik, men pasningen blir for løs og Udahl snapper opp ballen. Spissen blir felt av Storevik, men dommeren ser an fordelen og Layouni setter inn 2-0 fra spiss vinkel.
    61'
    Haakenstad header like utenfor etter et hjørnespark.
    64'
    Vålerenga får frispark drøyt 20 meter fra mål. Saksetakling fra Vales på Dønnum og det blir litt temperatur ute på banen.
    64'
    Marc Vales
    65'
    Christensen skyter, like utenfor.
    66'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Enric Vallès
    Ut: Erik Brenden
    67'
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Vidar Ari Jónsson
    67'
    Gult kort til Vålerenga
    Aron Dønnum
    67'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Vålerenga 2 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Sander Moen Foss
    Målgivende: Enric Vallès
    Redusering! Vallès løfter et frispark inn i feltet og der er Moen Foss og header inn reduseringen.
    67'
    Straffe til Vålerenga! Dønnum legger lavt inn mot Udahl. Vales holder han litt igjen og dommeren peker på straffemerket.
    69'
    Dønnum gjør seg klar.
    70'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 3 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Aron Dønnum
    Iskaldt! Storevik går tidlig og Dønnum triller ballen rolig ned i motsatt hjørne.
    70'
    Dønnum hysjer i feiringen etterpå, uvisst akkurat hvem det var myntet på!
    71'
    Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard får gult kort.
    72'
    Corner til Sandefjord.
    72'
    Dønnum bryster ballen ut til ny corner. Eller er det hånden? Enkelte rop fra Sandefjord-spillerne på straffe, men de må nøye seg med et hjørnespark.
    73'
    Frispark til Klaesson inne foran mål.
    73'
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Aron Dønnum
    Friske bein inn for Vålerenga.
    74'
    Bjørdal kommer seg fint ned til linja og legger inn. Akkurat litt for høyt for Layouni og Sandefjord får ballen unna.
    77'
    Tollås Nation er litt for ivrig i rygg på Ruud Tveter. Frispark til Sandefjord midt på banen.
    79'
    Haakenstad kommer seg fint rundt på kanten og legger inn, men han finner ingen lagkamerater foran mål.
    79'
    Bjørdal går unødvendig i ryggen på Haakenstad og Sandefjord får et frispark i god innleggsposisjon.
    80'
    Det blir nesten en kjempesjanse for Sandefjord, men flagget kommer opp for offside på Ordagic.
    80'
    Både Layouni og Bjørdal kommer i gode skuddmuligheter inne i boksen. Layouni velger å legge inn ballen, men ballen kommer ikke frem. Han legger ut til Bjørdal, som skyter utenfor.
    83'
    Normann Hansen prøver å drible seg forbi fire mann for å komme seg inn i feltet. Det blir stopp i den tredje.
    84'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Amor Layouni
    85'
    Adekugbe ligger nede. Tar seg til lysken.
    85'
    Adekugbe er oppe igjen. Sandefjord leter etter åpningene fremover.
    86'
    Fint innlegg fra Borchgrevink. Både Udahl og Jatta er nær ved å komme på ballen, men gjestene får klarert.