1-0
45'
2-0
3-0

Velkommen til Alfheim Staddion og tredje runde av Tippeligaen 2012. På menyen i dag står oppgjøret Tromsø-Stabæk.
    Forventningene før sesongen har vært klart høyere til hjemmelaget enn til gjestene fra Stabæk. Tromsø tok sølv i fjor, og er av mange tippet å være med i medaljekampen også i år. Stabæk har vært gjennom store utskiftninger og økonomiske problemer, og mange eksperter har tippet bæringene i nedrykksstriden.
    Så langt har lagene levd rimelig greit opp til forhåndstipsene. Tromsø står med 4 poeng på de to første kampene og har til gode å slippe inn mål, mens Stabæk kun har ett poeng til nå og tapte hele 5-1 mot Fredrikstad sist.
    TIL og Stabæk har 30 møter bak seg i Eliteseriesammenheng, og med 13 seire, 6 uavgjorte og 11 tap er det Tromsø som har høstet marginalt flest poeng fra disse oppgjørene. Når kampene har gått her på Alfheim har imidlertid Stabæk hatt et lite tak på TIL. 5 hjemmeseire, 4 uavgjorte og 6 trepoengere med på flyet til Bærum er fasiten så langt i tilsvarende oppgjør. Det betyr at Stabæk er et av svært få lag som faktisk har en positiv statistikk å vise til på Alfheim.
    Stabæk gjør kun én forandring i startelleveren fra stortapet i Fredrikstad sist. Stian Sortevik starter dagens kamp i stedet for David Hanssen.
    Tromsø fikk med seg ett poeng etter en målløs kamp borte mot Aalesund sist, og 'Gutan' stiller med de samme 11 som startet den kampen også i dag.
    Stabæk tar avspark på Alfheim. Kampen er i gang.
    1'
    Ondrasek kommer til en tidlig avslutning for hjemmelaget, men vinkelen blir for spiss og Larsen får slått ballen unna.
    2'
    Stabæk slår langt opp mot Boli, men Björk får headet tilbake til egen keeper.
    5'
    God mulighet for TIL! Drage legger ballen ut i feltet til Bendiksen som smeller til på direkten, men skuddet går i en motspiller og utenfor mål.
    5'
    Stokkelien klarerer i eget felt.
    6'
    Ondrasek legges i bakken midt på gjestenes halvdel. Tromsø prøver å lure gjestene med et hurtig frispark, men pasningen blir alt for upresis.
    11'
    Kara header ut til ny corner.
    11'
    Stokkelien header ballen i Ondrasek og ut til enda en corner.
    12'
    Kara header unna ved første stolpe.
    12'
    Magnus Andersen får headet, men avslutningen blokkeres i feltet.
    14'
    Norbye crosser over til Yndestad, men venstrebacken vinkes av for en offside.
    16'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Stabæk
    Mål: Magnus Andersen
    Målgivende: Hans Åge Yndestad
    Yndestad kaster til Drage som tar ballen med seg til dødlinja og legger inn til Ondrasek. Hans forsøk stoppes, men ballen kommer tilbake til Yndestad på venstre. Han slår flott inn foran mål, og der kaster Andersen seg fram og header hjemmelaget i føringen.
    19'
    Ballen faller ned foran Kara som drar til med et direkteskudd, men det er 4-5 Stabækspillere mellom ham og målet, og skuddet blokkeres.
    22'
    Kjempesjanse for TIL! Andersen finner Ondrasek med et innlegg fra høyre. Tsjekkeren brenner til, men Larsen stopper skuddet. Ondrasek prøver så å tvinge returen i mål fra omtrent død vinkel, men ballen triller langs mållinja og gjennom feltet.
    26'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jørgen Hammer
    Ut: Vegar Hedenstad
    29'
    Corneren slås langt bak i feltet. Clark header tilbake, men Tromsø får klarert.
    31'
    Magnus Andersen kommer til innlegg fra høyre, men Cunningham header unna i feltet for bortelaget.
    34'
    Larsen kommer ut og får en hånd på ballen rett foran pannebrasken til Kara.
    35'
    Yttergård Jenssen chipper gjennom til Drage, men Stabæk får beinet ut til corner.
    38'
    Jan Kjell Larsen slår ballen ut av faresonen.
    38'
    Norbye slår inn fra høyre, men innlegget går ut over dødlinja.
    41'
    Larsen får fingertuppene på corneren og forlenger den ut til hjørnespark fra motsatt side.
    44'
    Kara brenner til ute i feltet, men Larsen redder.
    45'
    Tromsø 2 - 0 Stabæk
    Returen fra Karas første forsøk havner hos Ondrasek ute til venstre. Han går innover og skyter fra spiss vinkel. Larsen redder igjen, men returen lander rett på foten til Kara som bredsider ballen i nettet.
    45'
    Gult kort til Stabæk
    Franck Boli
    45'+1
    45'+2
    Pause på Alfheim, og TIL leder svært fortjent 2-0. Stabæk kan på ingen måte være fornøyd med det de har prestert i denne førsteomgangen. Gjestene har fremdeles til gode å komme til så mye som en halvsjanse, og skal Stabæk ha mulighet til poeng her i dag må de heve seg mange hakk etter hvilen.
    45'
    Tromsø sparker igang spillet igjen.
    46'
    Drage sender et bra slått frispark inn i feltet og finner Kara, men senegaleseren har gått for tidlig og det dømmes offside.
    48'
    Sortevik får løsnet et skudd, men det blokkeres til corner av Koppinen.
    49'
    Clark får headet, men får ikke noe kraft i avslutningen og Lekström redder enkelt.
    49'
    Stabæk slår langt opp på Boli. Han forsøker å lure av seg Björk, men lurer i stedet bare ballen ut over dødlinja.
    53'
    Stabæk får en mulighet! Boli drar seg fri av Koppinen og fyrer av fra 15 meter, men Lekström gjør en god redning.
    55'
    Etter litt fram og tilbake foran mål havner ballen hos Gromstad som smeller til fra distanse, men ballen går like over og det dømmes nytt hjørnespark.
    56'
    Yttergård Jenssen får fatt i ballen i feltet og kan ta den med seg ut av farlig sone.
    56'
    Tromsø får et frispark ute på sin høyre kant. Yttergård Jenssen slår inn, men Jan Kjell Larsen kommer ut og har kontroll på innlegget.
    58'
    Sortevik plukker opp en feilpasning midt på banen og tar med seg Clark. Han forsøker skuddfoten fra 25 meter, og avslutningen stryker like utenfor stolpen.
    62'
    Ondrasek setter fart på venstresiden og går overende i en duell idet han er på vei inn i 16-meteren, men dommer Staberg signaliserer at spillet skal fortsette.
    64'
    Årst header utover. Ballen faller til Gromstad som skyter på direkten, men avslutningen går like utenfor.
    67'
    Ondrasek header på mål. Larsen redder og returen stanger Årst inn, men det annulleres for offside.
    69'
    Litt fram og tilbake i feltet, men Stabæk for ryddet opp til slutt.
    71'
    Boli legger ballen over på høyrefoten og skyter fra 17 meter, men skuddet treffer en motspiller og saktner farten slik at Lekström får en enkel jobb med å stoppe ballen.
    73'
    Tromsø 3 - 0 Stabæk
    Mål: Hans Norbye
    Målgivende: Thomas Kind Bendiksen
    Mål..., og for et mål! Norbye tar et innkast til Bendiksen og går umiddelbart på løp. Bendiksen spiller ballen inn bak forsvaret og Norbye kobler inn turboen. Han ta med seg ballen innover langs dødlinja, og fra nærmest død vinkel hamrer han ballen knallhardt opp i nettaket.
    76'
    Stabæk hadde kommet langt mer med i kampen etter pause, men nå virker det klart at alle tre poengene blir igjen hos hjemmelaget i dag.
    79'
    Corneren lander hos Gromstad som prøver å dra til med høyre, men han ender i stedet med å tråkke på ballen, og TIL får ryddet opp.
    80'
    Inn: Fredrik Brustad
    Ut: Stian Sortevik
    80'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Zdenek Ondrasek
    80'
    Norbye legger inn fra høyre og i feltet venter Årst. Han smeller til med venstrebeinet, men skuddet går utenfor.
    82'
    Yndestad ligger nede med en skade, og det er et lite stopp i spillet.
    83'
    Clarkk går til værs og header. Han får dårlig treff, men ender opp med å¨heade ned til seg selv. Han prøver så et skudd, men treffer utenfor lengste stolpe.
    84'
    Årst stikker gjennom til Drage på venstre. Han forsøker en avslutning fra skrått hold, men skyter himmelhøyt over.
    86'
    Det nærmer seg slutten. Tromsø holder ballen i laget og har full kontroll.
    90'
    Ciss forsøker et skudd fra skrå vinkel, men Jan Kjell Larsen har god kontroll på det forsøket.
    90'+1
    Det blir signalisert to minutters tilleggstid på Alfheim.
    90'+1
    Innbytter Brustad får muligheten til å pynte på resultatet når han får et innlegg fra venstre rett på foten, men skuddet går et stykke utenfor.
    90'+2
    90'+2
    Kampen er over. Tromsø tar tre poeng, og med mindre det scores på overtid på Lerkendal betyr det at laget inntar tabelltoppen.
    Stabæk gjorde et hederlig forsøk etter pause på å komme seg tilbake i kampen, men når det i stedet var Tromsø som banket ballen i mål nok en gang var løpet kjørt, og derfra og ut hadde hjemmelaget god kontroll.