1-0
1-1
5'
2-1
3-2
77'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og velkommen til Ullevål Stadion, og livedekning av oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk!
    Dagens hjemmelag har i kveld muligheten til å få en luke på seks poeng ned til Tromsø, og dermed ta et langt skritt mot andreplassen i Tippeligaen. Opp til Rosenborg er det nesten umulige 12 poeng. Fasiten til VIF så langt er 13-4-5.
    Stabæk har hatt en turbulent sesong med skader og fokus på mye annet enn det sportslige. Bærum-laget er å finne på 11.plass på dagens tabell. (Fortsatt Tippeliga-kamper som pågår. Fasiten så langt er svake 8-6-8.
    Vålerenga starter i kveld med lillebror Abdellaoue på topp, flankert av Zajic og Shelton. Bak angriperen ligger den slepne teknikeren Berre som skal være hovmester. Strandberg savnes i dag for hjemmelaget. Sørlendingen er ute med karantene, og Nordvik går inn i midtforsvaret, og Brix skal figurere på venstrebacken. I tillegg er Lars Iver Strand og Birger Madsen utilgjengelig på grunn av skader.
    For Stabæk er Nannskog, Andersson, Gromstad og Aase ute med skader.
    Vålerenga står med fem strake hjemmeseiere og pene 24-5 i målforskjell. Det har for vane og bli målrikt når disse to lagene møtes, og for den nøytrale tilskuer får vi håpe at historien gjentar seg!
    Man må heller ikke glemme at Stabæk spiller 'litt' på hjemmebane i kveld. På grunn av Eurovision Song Contest måtte Stabæk forlate 'Fort Telenor Arena' og spille på Ullevål i tre kamper. Det gikk bra for bæringene, som altså ikke har helt bortebane-følelse i kveld. Stabæk har faktisk ikke tapt på Ullevål i år!
    Espen Berntsen er kveldens hoveddommer på Ullevål i kveld. Med seg på linjene har han Odd Jarle Berntsen og Kim André Johnsen.
    Det er meget god stemning på Ullevål, snaue 10 minutter før kampstart. Det er ikke alt for mange Stabæk-supportere her, så hvem som vinner tribunekrigen er et rimelig dumt spørsmål.
    Kampen har startet
    Stabæk sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Stabæk
    Mål: Morten Berre
    Målgivende: Mustafa Abdellaoue
    Mos får ballen på 30 meter og vender nydelig opp. Deretter spiller han gjennom Berre som avslutter, og ballen går i en bue over Knudsen. Sisteskansen får en hånd på ballen, men kula sniker seg akkurat under tverliggeren.
    3'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål etter mål! Langt innkast fra venstre. Helle mottar ballen ved første stolpe. Han spiller ut til Farnerud som kjapt setter kula mellom beina på Hirschfeld og i mål! For en åpning på kampen!
    5'
    Heller kommer til avslutning. Rett på keeper.
    7'
    For et fyrverkeri av en fotballkamp vi har fått servert her på Ullevål. Og det har bare gått syv minutter!
    7'
    Vålerenga følger ikke med i timen nå. Stabæk presser høyt og tvinger fram mange feil hos hjemmelaget.
    8'
    Hæstad finner Zajic på høyresiden. Sistnevnte prøver innlegg, men treffer ikke skikkelig. Det blir derimot et godt skuddforsøk, men ballen går like over tverliggeren. Knudsen hadde nok kontroll der.
    10'
    Kampen har roet seg litt nå, etter den heftige åpningen. Spillet svinger fram og tilbake, men ingen klarer å skape de store sjansene.
    13'
    Hjemmelaget med en forferdelig feilpasning og Stabæk kan kontre. Hæstad gjør et ærlig returløp og stopper Pall Gunnarsson.
    14'
    Kjempemulighet for Vålerenga! Zajic får ballen på høyresiden og legger hardt og lavt inn i feltet. Der er Muri som har forvillet seg inn i 16-meteren. Stopperkjempen treffer godt på direkten, men Knudsen er godt plassert og stopper skuddet. Nære på!
    15'
    Dos Santos kaster langt. Eiriksson header til hjørnespark.
    16'
    Mix header unna.
    16'
    Muri er sulten på scoring i kveld. Han avslutter nok en gang, denne gangen fra distanse. Skuddet går høyt over.
    18'
    God mulighet for Stabæk! Hedenstad slår en glitrende pasning opp mot Gunnarsson som bryster ballen til Helle som er på vei gjennom. En litt dårlig touch ødelegger, og han prøver å chippe ballen over Hirschfeld, men keeperen redder godt.
    18'
    Vålerenga og Stabæk er faktisk ganske jevne hva gjelder tribunekrigen. 'Kom igjen, Enga' og 'kom igjen, Stabæk' runger over stadion. Desibelnivået er urovekkende jevnt, med tanke på hvor mannsterke Vålerenga-supporterne stiller i kveld.
    21'
    Shelton har masse plass på venstresiden og skjærer inn. Unggutten Hammer gjør en god jobb og klarerer til corner.
    22'
    For en mulighet for hjemmelaget! Corneren er god og Muri er alene på bakerste stolpe. Headingen er hard, men Knudsen varter opp med en klasseredning! Glimrende av landslagkeeperen vår.
    22'
    Over hele feltet og Stabæk overtar.
    23'
    Kjempesjanse for Stabæk! Tømmernes gjør en god jobb og vinner ballen fra Nordvik. Deretter hælsparker han ballen til Gunnarsson. Stabæk-maestroen tar seg godt tid, men kliner ballen høyt over mål fra meget god posisjon!
    25'
    Er det mulig, Berre?! Muri briljerer for hjemmelaget og finner Berre som drar av Hedenstad før han avslutter helt alene med Knudsen. Han skyter utenfor fra syv meter!
    26'
    Hedenstad får seg en trøkk i ansiktet, og må ut for behandling.
    28'
    Vålerenga styrer det meste av banespillet nå.
    29'
    Gult kort til Vålerenga
    Bojan Zajic
    Gunnarsson vinner ballen fra Zajic og Vålerenga roper på frispark. Islendingen drar deretter av Zajic før han klarerer. Da kommer Zajic med en susende takling på Gunnarsson. Ikke noe å si på det kortet.
    29'
    Hedenstad har ennå ikke kommet seg på banen. Det er mulig unggutten er i garderoben for å sy.
    31'
    Fin sjanse for Vålerenga. Berre slår inn mot Zajic i boks. Sistnevnte skyter, men skuddet blir blokkert. Deretter er det Mos som prøver seg, men Stabæk-forsvaret er våkent og får klarert.
    32'
    Hedenstad er tilbake, og det merkes. Unggutten tar kommando og finner Gunnarsson på 20 meter. Islendingen skyter, men skuddet triller rolig inn i klypene på Hirschfeld.
    33'
    Singh prøver seg fra distanse. Knudsen holder sikkert.
    33'
    Nesten for Helle og Stabæk! Bortelaget klarerer og Helle er alene gjennom. Dos Santos kommer seg på plass, og Helle prøver å dra av høyrebacken. Han mislykkes og bortelaget får hjørnespark.
    35'
    Ender med utspill fra keeper. Ufarlig.
    36'
    Glimrende redning av Hirschfeld! Eiriksson legger hardt inn mot Farnerud som setter foten på ballen. Deretter får Helle flikket ballen videre fra tre meter, men Vålerenga-keeperen redder glimrende!
    36'
    Nordvik header unna.
    37'
    Vålerenga får frispark på egen halvdel og setter i gang tidlig. Berntsen er ikke enig og stopper spillet. Det kunne blitt en stor mulighet for hjemmelaget!
    38'
    'Etter matchen skal du dø!' roper Enga-fansen til Berntsen. Ufint.
    38'
    Singh skyter nok en gang fra distanse. Han treffer godt, men Knudsen holder.
    38'
    Gunnarsson får en fin pasning og er på vei gjennom. En dårlig touch av islendingen gjør at Nordvik kommer seg på rett side og takler nydelig. Godt stopperspill!
    39'
    Gigantsjanse for Stabæk! Hauger finner Gunnarsson i mellomrommet. Islendingen serverer en nydelig stikker til Mix som avslutter rett i en Vålerenga-spiller. Deretter får Helle muligheten, og prøver å dra av en Vålerenga-stopper før han skal avslutte. Han får det ikke helt til, og Hirschfeld snapper opp.
    40'
    Stabæk har våknet mer til nå, og Vålerenga får ikke trille ball i like stor grad som tidligere i oppgjøret.
    43'
    Mix spiller gjennom til Helle på venstresiden i 16-meteren. Offside.
    44'
    Stabæk roter det litt til for seg selv. Gunnarsson og Mix spiller småpasninger utenfor Engas 16-meter og det blir fryktelig trangt. Hjemmelaget får klarert.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Det er pause på Ullevål etter en meget underholdende omgang. Kampen startet forrykende med to kjapper scoringer av henholdsvis Berre og Farnerud. Deretter var det en god Vålerenga-periode før det jevnet seg mer ut. Det har vært gode sjanser til begge lag, og det kunne fort vært flere scoringer her i kveld. Dette er åpent - vi gleder oss til 2. omgang!
    2. omgang
    45'
    Vålerenga triller i gang 2. omgang.
    46'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Amin Nouri
    Ut: Kristian Brix
    46'
    Dos Santos prøver seg fra distanse uten å lykkes noe særlig. Backen sklir i tilløpet og Knudsen plukker enkelt opp.
    47'
    Hedenstad får ballen på høyresiden og slår knallhardt inn foran kassa. Ingen Stabæk-spillere har funnet veien dit, og Vålerenga tar over.
    48'
    Nouri vinner ballen og Vålerenga kan kontre. Han slår videre mot Shelton, men pasningen blir for upresis. Svakt av Nouri der.
    49'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 2 - 1 Stabæk
    Mål: Bojan Zajic
    Målgivende: Morten Berre
    Mos får ballen i mellomrommet og hælsparker nydelig til Berre. Sistnevnte tar med seg ballen og går forbi Hedenstad før han slår 45 grader ut til Zajic som er helt alene. Han avslutter hardt, men Knudsen feilberegner fryktelig. Vålerenga i ledelsen!
    50'
    Flott Stabæk-spill. Mix finner Helle i mellomrommet. Spissen prøver seg fra distanse. Skuddet er hardt, men går noen meter utenfor.
    53'
    Nouri kombinerer med Berre. Førstnevnte legger inn, men ballen daler ned i klypene på Knudsen.
    54'
    Svært nære for Mix og Stabæk! Eiriksson finner Mix på venstresiden i 16-meteren. Mix prøver å curle ballen i lengste hjørne. Ballen sniker seg like utenfor!
    54'
    Shelton header unna. Gunnarsson legger inn på nytt, men denne gangen blir det også headet unna fra Vålerenga-forsvaret.
    55'
    Langt innkast fra Nouri blir stusset av Muri. Knudsen bokser unna.
    57'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 3 - 1 Stabæk
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Morten Berre
    Først setter Shelton ballen i tverliggeren. Vålerenga plukker opp returen og sender den tilbake i feltet. Mos prøver avslutning, men bommer på ballen. Han får en sjanse til og klinker den i kassa fra seks meter. Mye klabb og babb der, men mål er mål!
    57'
    Farnerud legger godt inn fra venstre. Helle er på vei mot ballen, men Hirschfeld kommer ut og plukker. Godt keeperspill.
    60'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Jørgen Skjelvik
    Ut: Vegar Hedenstad
    60'
    Skjelvik viser seg frem med en gang. Han vinner ballen og har autostrada på høyresiden. Unggutten velger å skjære inn. Ikke smart valg fra Skjelvik.
    61'
    Mos plukker opp og tar med seg Hammer på løpetur. Han prøver å finne Berre i feltet, men Stabæk-forsvaret bryter. Nesten.
    62'
    Lite som skjer på Ullevål nå. Stabæk er nødt for å angripe nå. Det kan åpne for løpeturer på både Mos og Shelton på kontring.
    64'
    Eiriksson legger inn mot Gunnarsson som avslutter på direkten fra 10 meter. Skuddet går rett i et Vålerenga-bein. Hjemmelaget klarerer.
    65'
    Stabæk har ballen mest nå.
    65'
    Tømmernes rusler av banen. Det gjør Espen Berntsen også. Det ser ut til at dommeren kan ha pådratt seg en strekk.
    67'
    Berntsen er tilbake, og spillet kan fortsette igjen.
    67'
    Langt innkast fra Vålerenga. Berre kommer nesten på ballen, men Stabæk får klarert.
    69'
    Vålerenga med skikkelig flikk-flakk. Shelton legger hardt inn, men Stabæk får klarert. Lekkert spill av Vålerenga!
    71'
    Mos får mye plass på høyresiden. Han lurer av Hammer før han finner Zajic. Det blir litt for trangt, og Stabæk tar over. Den overgangen burde Vålerenga tatt bedre vare på.
    73'
    Diogo får ballen på høyresiden og utfordrer Nouri. Han kommer seg forbi og legger fint inn på bakerste stolpe. Der er ingen Stabæk-spillere, og det blir femmeter til Vålerenga.
    74'
    Vålerenga klarerer.
    76'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 3 - 2 Stabæk
    Costa får en nydelig crosser og tar ned utenfor 16-meteren. På halvspretten dunker han ballen i kassa fra 19 meter. Flott scoring! Nå er det liv i kampen igjen!
    77'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mohammed Fellah
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    79'
    Gunnarsson legger inn og Skjelvik kommer på ballen. Headingen sklir av, og går langt utenfor.
    79'
    Andre gule kort til Vålerenga
    Bojan Zajic
    Takler Diogo knallhardt og mottar sitt andre gule. Klønete av publikumsyndlingen.
    80'
    Nå blir det spenning de siste minuttene. Shelton har lagt seg alene på topp for hjemmelaget nå.
    82'
    Skjelvik legger godt inn fra venstre. Palmason kommer på ballen, men treffer ikke skikkelig. Femmeter for Hirschfeld.
    85'
    Vålerenga ligger lavt nå, men Stabæk for ikke opp balltempo. Da blir det enkelt for hjemmelaget.
    85'
    Palmason stiger til værs. Headingen er god, men det er redningen også.
    86'
    Lavt tempo på Ullevål nå. Det er Vålerenga mest fornøyd med, og tar seg god tid på dødballer.
    89'
    Skjønsberg mister på 20 meter og Singh tar over. Hammer er meget tøff med Singh, men Berntsen vinker spillet videre. Stabæk kjører kontra...
    90'
    ...Fellah gjør en god jobb og klarer til kast helt nede ved hjørneflagget.
    90'
    Gult kort til Vålerenga
    Amin Nouri
    Holder igjen Palmason som vinner ballen. Soleklart kort.
    90'
    Det er lagt til fire minutter på Ullevål.
    90'+1
    Vanvittig mulighet for Stabæk! Først er det Palmason som klinker til fra 16 meter. Hirschfeld må gi retur, og Gunnarsson prøver seg, men Vålerenga-keeperen er på rett plass. Godt keeperspill!
    90'+2
    Vålerenga får frispark og Fellah blåser ballen langt til side for mål.
    90'+3
    Gult kort til Stabæk
    Får kort fordi han løper ned Shelton som har spilt fra seg ballen. Berntsen oppfatter det seint og blåser frispark. Der hadde Vålerenga en stor mulighet! Berntsen burde brukt fordelsparagrafen der.
    90'+4
    ...Men Vålerenga har god tid. Et frispark er ikke verst, det heller.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Det er slutt på Ullevål etter en meget spennende kamp. I andre omgang gjorde Zajic og Mos hvert sitt mål før Diogo hamret inn reduseringen for gjestene. Deretter ble målscorer Zajic korrekt vist av banen, men det hadde ikke mye å si de siste 10 minuttene, da Stabæk ikke maktet å få opp balltempo. Vålerenga fikk dermed en grei jobb med å ri seieren i land. Takk for i aften!
    Det er også naturlig å minne om at det kun er syv poeng mellom RBK og VIF. I tillegg skal disse lagene møtes senere i høst. Det er dermed litt spenning igjen i toppen!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her