3-0
5 612
4 100

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Viking og Rosenborg fra SR-Bank Arena.
    Viking XI (4-3-3): Iven Austbø – Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl – Fredrik Torsteinbø, Kristoffer Lie Løkberg, Ylldren Ibrahimaj – Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay
    Rosenborg XI (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Tore Reginiussen, Hólmar Örn Eylfsson, Pa Konate – Kristoffer Zachariassen, Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen – Carlo Holse, Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide
    Viking-benken: Michael Crowe, Arild Østbø, Axel Andrésson, Tommy Høiland, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Samuel Fridjonsson
    Rosenborg-benken: Julian Faye Lund, Vegard Eggen Hedenstad, Even Hovland, Waren Kamanzi, Gjermund Åsen, Edvard Tagseth, Rasmus Wiedesheim-Paul
    Bjarne Berntsen gjør grep etter 0-3-tapet for Odd i midtuken, og bytter fem mann. Austbø, Bjørshol, Vevatne, Torsteinbø og Bytyqi kommer inn, mens Østbø, Sebulonsen, Andrésson, Fridjonsson og Bell går ut. Bell er ute med karantene, de andre sitter på benken.
    Åge Hareide er tilbake i Stavanger som trener for første gang siden han ledet Viking mellom 2010 og 2012. Han gjør to endringer på laget fra 1-0-seieren over Start sist. Pål Andre Helland og Anders Konradsen er ute med skade, og inn for dem kommer Carlo Holse og Per Ciljan Skjelbred.
    Viking er inne i en dalende formkurve etter at laget ble satt i karantene grunnet Berishas positive coronatest. De tre kampene laget har spilt etter det har resultert i ett poeng.
    Rosenborg er Eliteseriens fremste formlag de siste fem kampene. 13 poeng har det blitt på de. Rekken uten tap teller elleve kamper.
    Viking har ikke slått Rosenborg i en tellende kamp siden 2005.
    Tidligere i sesongen vant Rosenborg 3-0 på Lerkendal. Oppgjøret i Stavanger forrige sesong endte 2-2.
    Fine forhold i Stavanger i kveld. Klar himmel, 6-7 grader i lufta og flomlysene på fullt. Gode muligheter for å spille fin fotball.
    Kai Erik Steen fra Østsiden Askøy FK dømmer kampen.
    Veton Berisha sparker i gang kampen.
    1'
    Viking går rett i angrep, men et dårlig touch fra Vikstøl ødelegger det angrepet.
    1'
    Viking vinner en corner.
    2'
    Viking tar corneren kort, og mister den med en gang. Ceide prøver å sette fart, men Løkberg vinner den tilbake med en strålende sklitakling.
    2'
    Islamovic prøver seg med et langskudd. Langt utenfor.
    4'
    Rosenborg triller mye ball nå. Viking venter med å sette inn presset før gjestene er noen meter over midtstreken.
    5'
    Holse slår inn i boksen, mot Islamovic. Han er for tøff i duellen med Bjørshol, og Viking-backen for frispark.
    6'
    Straffe til Viking. Vevatne sender en lang ball i bakrom mot Berisha, der Reginiussen stopper den med hånden. Dommer tenker seg om, men dømmer til slutt straffe.
    8'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Veton Berisha
    Berisha setter den sikkert midt i mål. Drømmestart for Viking.
    9'
    Reprisene viser at handsen til Reginiussen var flere meter utenfor feltet. Viking skulle aldri hatt straffe.
    12'
    Mye spille på midten etter scoringen. Ingen av lagene for til å sette sammen et godt angrep.
    13'
    Bjørshol legger i bakrom mot de Lanlay, men han har allerede løpt i offside.
    15'
    Rosenborg fortsetter å trille ball. Viking står kompakte i forsvar, og gjør det vanskelig for trønderne å spille seg gjennom.
    17'
    Eyjolfsson er ute med en albue i Berisha, og Viking-spissen får frispark midt på Rosenborgs halvdel.
    18'
    Viking flytter opp mange spillere, men Henriksen vinner duellen i feltet. Innlegg nummer to snapper Andre Hansen.
    19'
    Mål for Viking!
    Viking 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Kjempetabbe av Andre Hansen! Rosenborg-keeperen tar seg fryktelig god tid med ball i beina, og de Lanlay stormer mot sisteskansen. Han klinker ballen rett i de Lanlay, og ballen går i mål. 2-0 til Viking!
    20'
    De Lanlay scorer altså i sin første start mot Rosenborg siden han forlot klubben i vinter.
    22'
    Rosenborg sliter med å spille seg til muligheter.
    24'
    Rosenborg får to skuddmuligheter fra 16 meter. Begge ganger stoppes de av at en Viking-spiller kaster seg i blokka.
    24'
    Konate prøver å slå inn i boksen, men stoppes av en hands fra Bjørshol. Frispark nede ved hjørneflagget for gjestene.
    27'
    Frisparket slås over feltet fra Holse, før Skjelbred plukker opp på andre side. Han slår inn, via en Viking-spiller og i klypene til Austbø.
    28'
    Ballen spilles tilbake til Hansen, og spenningen stiger på tribunen. Denne ganger er Rosenborg-keeperen trygg og spiller ballen videre.
    28'
    Rosenborg angriper, men Viking bryter. Får store rom å kontre i, og de Lanlay sender den langt mot Bytyqi. Han drar seg på karakteristisk vis inn i banen, og prøver å curle den i det lengste hjørnet. Treffer ikke så bra som vi har sett tidligere, og ballen går noen meter over mål.
    30'
    Hjørnespark til Viking
    31'
    Corneren ender i returrom der Bytyqi får den. Han prøver å skru den i lengste igjen, men nok en gang går den over mål.
    32'
    Rosenborg kommer seg inn i feltet til hjemmelaget, men avleveringen fra Holse blir plukket opp av en Viking-spiller.
    33'
    Konate spiller inn til Islamovic, som får skutt. RBK-spissen treffer ikke ordentlig, og ballen flyr opp på tribunen.
    35'
    For en gangs skyld får Rosenborg rom å kontre i. Ceide prøver å ta ballen med seg, men de Lanlay er nede og gjør en god jobb.
    36'
    Ceide utfordrer en mot en mot Bjørshol i feltet. Unggutten får et langt touch, og Bjørshol skjermer den enkelt ut til femmeter.
    37'
    Berisha slår inn i boksen, men treffer bare hodet til Konate. Han header den rett i de Lanlay, som nesten kommer til avslutning. Heldigvis for gjestene er Hansen med på den, og fanger den rett foran Viking-angriperen.
    39'
    Gult kort til Rosenborg
    Dino Islamovic
    Dytter Ibrahimaj overende, og får det gule kortet. Frispark til Viking midt inn på RBKs halvdel.
    40'
    Frisparket slås inn, og ender til slutt opp i et hjørnespark til Viking.
    41'
    Viking 3 - 0 Rosenborg
    Mål: Viljar Vevatne
    VIKING SCORER IGJEN! Corneren ender til slutt opp på hodet til Vikstøl, som header i stolpen. Returen ender opp hos Vevetne, som enkelt setter ballen i det åpne målet. Rosenborg-spillerne roper på offside, men så ut som dommer gjorde rett i dette tilfellet.
    42'
    Hjørnespark til Rosenborg. Kan de få en redusering før pause her da?
    44'
    Viking får corneren enkelt unna.
    44'
    Viking får frispark på midten. Bruker god tid på å ta den.
    45'
    Ibrahimaj prøver å prikke gjennom Berisha, men Hansen er langt ute og avverger.
    45'
    Det legges ikke til noe før pause, og Viking tar med seg en 3-0-ledelse i garderoben.
    Rosenborg sparker i gang de siste 45.
    46'
    Viking går rett i angrep! De Lanlay river seg fri i boksen, og klinker til. Ballen suser noen få meter til side for målet til Andre Hansen.
    46'
    Hjørnespark til Rosenborg
    48'
    Austbø fanger ballen.
    48'
    Viking kontrer, og kommer fire mot to. Bytyqi fører inn i feltet, og går for egne muligheter. Skuddet går rett på Hansen. Der kunne/burde du spilt til en lagkamerat, Bytyqi.
    48'
    Viking er nærme igjen! Bytyqi kommer inn i feltet, og denne gangen spiller han til Ibrahimaj på 2-3 meter. Han får en tå på ballen, men Hansen redder.
    50'
    Nok en gang en god kontringsmulighet for Viking, men kombinasjonene sitter ikke denne gangen.
    50'
    Rosenborg står fryktelig høyt med laget nå.
    51'
    Rosenborg kommer til innlegg, men den fanger Austbø.
    52'
    Viking presser gjestene høyt i banen, men er litt for tøffe i behandlingen av Skjelbred. Frispark til Rosenborg ved egen sekstenmeter.
    54'
    I TVERRLIGGEREN! Berisha prøver å chippe ballen over Hansen, og får til det. Dessverre for Viking-spissen står tverrliggeren i veien. På returen får Torsteinbø ballen forbi Hansen, men Reginiussen klarerer på strek.
    56'
    Viking virker å være nærmere 4-0 enn Rosenborg er redusering for øyeblikket.
    57'
    Skjelbred ligger nede med skade, og Viking spiller ballen ut. Rosenborg-veteranen kommer seg opp etter hvert.
    57'
    Ceide prøver å komme seg inn i Viking-feltet, men blir stoppet av en blokk på tre-fire spillere.
    59'
    De Lanlay river seg nesten løs fra to mann på midten, før han får frispark.
    60'
    Viking vinner et innkast høyt i banen. Rosenborg vinner ballen tilbake.
    60'
    Rosenborg gjør klart kampens første bytte.
    61'
    TVERRLIGGEREN IGJEN! Berisha går på skudd fra hjørnet av sekstenmeteren, og smeller den i tverrliggeren.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    62'
    64'
    Under en halvtime igjen av kampen nå. Rosenborg bør begynne å skape muligheter hvis de vil få med seg noe fra denne kampen.
    65'
    Og der kommer muligheten! Islamovic kommer til en god heading, men stoppes av en glimrende redning av Austbø. Corner til gjestene.
    65'
    Hjørnesparket blir ikke farlig. Heades vekk fra Løkberg.
    65'
    Nok en innlegg inn i Viking-boksen. Vevatne vinner duellen.
    67'
    67'
    Rosenborg flytter opp alle unntatt en spiller i boksen, men klarer ikke å få noe ut av corneren. Nesten så Viking får kontret.
    68'
    Holse legger inn. Over alt og alle, og ut til femmeter.
    71'
    Pa Konate river seg løs på venstre, og legger lavt inn. Rett i en Viking-spiller og ut til corner.
    72'
    Torsteinbø header unna.
    72'
    Viking er så nærme 4-0! Først er det Ibrahimaj som kommer til skudd fra 20 meter. Skuddet er godt, og tvinger frem en retur fra Hansen. Den faller til Torsteinbø, som spiller 45 grader ut til Løkberg. Han skyter, men stoppes av en god redning av Hansen.
    73'
    Tommy Høiland og Sebastian Sebulonsen gjøres klar.
    75'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Sondre Bjørshol
    76'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Veton Berisha
    76'
    Viking kommer igjen. Bytyqi stormer inn i feltet, og går for egne sjanser nok en gang. Rett i fanget til Hansen.