1-1
1-2
Iversen90'+4 (Str.)

Vi kan med dette ønske dere velkommen til live-dekning fra Viking stadion. Kveldens kamp er mellom Viking og Rosenborg. Det er snakk om mange trøndere som har tatt turen til Stavanger, i dette som etter hvert har blitt et hatoppgjør mellom to store giganter i norsk fotball.
    Det skal bli spennende å følge keeperduellen mellom Rune Almenning Jarstein og Daniel Örlund. Jarstein gikk fra Rosenborg til Viking foran årets sesong. Overgangen var svært omtalt, ettersom flere Rosenborg-fans ville beholde den norske landslagskeeperen. Det kan også nevnes at Hamrén startet sin Rosenborgtid mot Viking. Den gangen var det flere kontroverser. I dag avslutter han som Rosenborgtrener mot Viking. Ringen er dermed avsluttet.
    Viking er den siste tids formlag. De leder tabellen de seks siste kampene. Derimot har Hamrén bare tapt EN kamp i sin tid som Rosenborgtrener.
    Været i Stavanger er flott. Sol, litt skyer, men mye vind og rundt 10 grader. Gressmatten begynner å se bedre og bedre ut, og de verste flekkene er forsvunnet.
    Det er nå et hyggelig møte med Egil Østenstad, Vikingtrener Åge Hareide og Erik Hoftun nede ved benken.
    Da er spillerne på vei inn på banen til et noe fullt Viking stadion. Fremdeles en god del tomme seter.
    Rosenborg starten med ballen, hvor Iversen prøver skudd fra avspark. Håpløst forsøk.
    1'
    En fantastisk stemning fra begge lags supportere i åpningen.
    1'
    Det er et tent hjemmelag i startminuttene.
    2'
    Danielsen legger Dorsin i bakken, og Rosenborg vinner et frispark på midtbanen. Forsøket fra Demidov går helt inn til Jarstein.
    3'
    Hareide hissig på Jarstein fordi han ikke ser mulighetene til å sette spillet i gang tidligere.
    4'
    Sokolowski med en fantastisk ball mot Ingelsten, som kommer til en god innleggsmulighet, men forsøket blir blokert og ut til kast for Viking.
    5'
    Iversen og Prica misforstår hverandre og roter bort en god kontringsmulighet.
    7'
    Demidov tar Danielsen bakfra på cirka 22 meter, og Viking vinner frispark. Farlig posisjon.
    8'
    Sokolowski prøver et skudd, men rett på Örlund som bokser ballen bort.
    8'
    Det har vært en uryddig start på kampen fra begge lag.
    9'
    Demidov dytter Ingelsten, og hele Rosenborg klager. Viking vinner uansett frispark spiss vinkel 25 meter fra mål. Amper stemning.
    10'
    Flere halvsjanser, hvor Ødegaard slår inn mot bakerste. Flere Vikingspillere forsøker å få til en god avslutning, men ingen klarer det. Örlund er ute på bærtur.
    11'
    Iversen legger inn til Henriksen som står helt alene på bakerste stolpe 10 meter fra mål, men avslutningen blir for dårlig. Stor sjanse for bortelaget!
    12'
    Gult kort til Rosenborg
    Vadim Demidov
    Nisja blir taklet bakfra og det er Demidovs tredje forseelse.
    13'
    Frisparket fra Sokolowski blir for svakt, rett i muren.
    14'
    Skogseid sender et innlegg mot Sigurdsson, men Örlund når akkurat tidsnok frem og bokser ballen unna.
    15'
    Tenningsnivået er veldig høyt.
    16'
    Annan prøver et skudd fra lang distanse, men forsøket blir blokert.
    16'
    Annan prøver seg igjen, og denne gangen går forsøket et par meter over målet til Jarstein.
    17'
    Winsnes med et skudd fra 20 meter, men det blir for løst, og rett på Jarstein.
    18'
    Lustig med et innlegg mot første stolpe, hvor selvsagt Iversen er klart, men spissen klarer å bomme på mål fra 5 meter!
    18'
    Ødegaard med et innlegg mot Nisja som bommer på ballen, men Ingelsten får også et forsøk, men heller ikke han treffer skikkelig!
    20'
    Ødegaard blir liggende nede.
    20'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Patrik Ingelsten
    Målgivende: Håkon Skogseid
    Skogseid med et perfekt innlegg mot Ingelsten, som header utsøkt i lengste hjørnet - utagbart for Örlund.
    22'
    Det ser ut som Ødegaard må gi seg, og på vei inn er Landu Landu.
    23'
    Det er en utrolig stemning blant hjemmefansen akkurat nå.
    24'
    Sigurdsson holder på å drite seg ut og gi RBK en stor mulighet, men midtstopperen rydder fint opp igjen.
    25'
    Det er også verdt å bemerke seg av Danielsen har beholdt kapteinsbindet, selv om Steenslid egentlig er kaptein.
    26'
    Hjørnespark til Rosenborg
    27'
    På bakerste mot Prica, som header inn i feltet, men Jarstein er nede å henter.
    28'
    Ampert mellom Lustig, Danielsen og Bjarnason. Danielsen får ikke et frispark han mener han skal ha, og spillerne går til verbalt angrep.
    29'
    Flotte kombinasjoner mellom Henriksen, Prica og Iversen, men Prica er i offside.
    30'
    Andre gule kort til Rosenborg
    Demidov takler Ingelsten, og får sitt andre gule kort for dagen allerede etter en halvtime til voldsom jubel fra hjemmefansen. Midtstopperen virker å være ganske klar på at det er nok et gult kort, og protesterer ikke voldsomt.
    30'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Alejandro Lago
    Ut: Fredrik Winsnes
    RBK må bytte inn en forsvarer for Winsnes.
    33'
    Sigurdsson går i ryggen på Prica, og Rosenborg vinner frispark i farlig posisjon omtrent 25 meter fra mål.
    36'
    Prica tar frisparket selv, men får ikke curlet den på mål. Jarstein ser ut til å ha god kontroll.
    36'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 1 - 1 Rosenborg
    Mål: Mikael Lustig
    Målgivende: Steffen Iversen
    Dorsin legger inn til Iversen som stusser til Lustig som kommer ruvende på høyresiden og setter ballen i mål fra 5 meter. Flott prestasjon av høyrebacken!
    39'
    Rosenborgfansen har også våknet til live nå etter utligningen.
    43'
    Danielsen ruver inn i feltet og kan legge rett inn til Landu Landu som står på 10 meter helt alene, men prøver heller et innlegg mot bakerste som blir mislykket.
    44'
    Nisja med lekre tekniske deltajer, og sender en løpeball til Bjarnason som sender ballen forbi Örlund, men utenfor målet. Målet hadde derimot aldri blitt godkjent grunnet offside.
    45'
    Det er lagt til 2 minutt.
    45'+1
    Dorsin sender ballen mot Prica, som stuper inn med hode, men et godt stykke utfor.
    45'+2
    45'+3
    Det har blitt en dramatisk 1. omgang hvor det har inneholdt mange sjanser, et rødt kort, flere kontroverser og to mål. Viking var egentlig best FØR Rosenborg ble redusert til 10 mann.
    45'
    Viking starter 2. omgang. I pausen har det startet å regne, og regnbuen har dukket opp. Den ender like ved Röslers hus.
    46'
    Bertelsen blir felt av Skjelbred og Viking vinner frispark på siden, omtrent 30 meter fra mål.
    47'
    Hjørnespark til Viking
    49'
    Gult kort til Viking
    Tomasz Sokolowski
    Sokolowski går i duell med Skjelbred, som blir liggende etter duellen.
    50'
    12 451 tilskuere på Viking stadion i kveld.
    51'
    Bjarnason skyter et løst skudd, men Örlund gir retur. Ingelsten henger derimot ikke med å går ikke etter returen.
    52'
    Annan slår hånden oppi ansiktet til Danielsen opptil flere ganger uten at Helge Olsen gjør noe med det.
    54'
    Henriksen får en god mulighet når han får ballen på 10 meter, men talentet får en dårlig førstetouch og heller ikke kontroll på det andre forsøket.
    58'
    Nok en gang er Annan opp med albuer og armer. Annan får frisparket av Olsen, og Annan setter hånda oppi ansiktet på Bjarnason!
    58'
    Roy Helge Olsen gir ikke et eneste kort til noen av spillerne i håndgemenget. Nå er det ampert både på banen og på tribunen.
    59'
    Lustig er sen i en duell med Bjarnason. Midtbanespillern blir liggende og det så stygt ut. Olsen vinker spillet videre. Bjarnason kommer seg på beina igjen.
    60'
    Nok en gang er Annan i duell med Danielsen. Denne gangen får Annan gult kort for protestene når Viking vinner et frispark i duellen.
    62'
    Sjansene har uteblitt de siste minuttene, og det har utartet seg til å bli mer en krig enn en fotballkamp.
    67'
    Landu Landu med herlige detaljer og et flott innlegg mot Nisja som setter ballen en halv meter over fra 3 meter!
    68'
    Mot første stolpe, men Iversen er fint tilbake og får ballen bort.
    71'
    Frispark fra Sokolowski på lengste solpe. Steenslid header inn i feltet, men Lago kommer like foran Bjarnason.
    73'
    Skogseid med et innlegg mot Ingelsten, som stusser, men bommer på mål.
    74'
    Jarstein på bærtur, men ingen hvite og sorte får hode på ballen.
    75'
    Rosenborg roer ned tempoet.
    78'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Andreas Ulland Andersen
    Ut: Vidar Nisja
    79'
    Örlund er fint ute å bokser.
    80'
    Ulland Andersen prøver et skudd fra omtrent 20 meter. Et meter tilside for mål.
    81'
    Iversen prøver et skudd fra 30 meter, men langt over mål.
    81'
    Speaker Steinar Lyse offentliggjorde at AndreAS Danielsen ble dagens Vikingspiller.
    82'
    Henriksen prøver seg fra lang distanse, men forsøket går langt over.
    85'
    Dorsin legger inn på 5-meteren, men Sigurdsson rydder opp.
    88'
    Kampen har begynt å ebbe ut.
    88'
    Bertelsen prøver et skudd fra 25 meter. Knallhardt med god retning, men litt for høyt.
    90'
    Det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    Steenslid roter ballen bort på 30 meters hold fra eget mål. Olsen fosser frem, men avslutningen blir blokert av Steenslid igjen.
    90'+1
    Iversen holder ballen ved hjørneflagget for å vinne tid.
    90'+2
    Jarstein og Olsen i duell denne gangen. Jarstein dytter ned Olsen når spillet er på midtbanen, etter at Olsen er borte hos Steenslid med noen gloser. Olsen dømmer straffe!
    90'+4
    90'+4
    Straffe til Rosenborg
    90'+4
    Rosenborg scorer på straffe!
    Viking 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Steffen Iversen
    For en kamp! For et drama! Iversen sender Jarstein feil vei, og Rosenborg har snudd kampen med 10 mann!
    90'+4
    90'+5
    En enorm pipekonsert på Viking stadion, hvor hjemmepublikumet er i harnisk for flere kontroversielle situasjoner. Etter reglene er det straffe i situasjonen, men fremdeles er det noenlunde uforståelig at Olsen er borte mot Steenslid. Dommer Roy Helge Olsen vil få mye å forsvare seg for etter denne kampen. Rosenborg spilte ypperlig med 10 mann, og Viking slet og slet med å få hull på byllen.