0-1

Ble dekket av VG Sporten

Hjertelig velkommen til Viking - Rosenborg. Vertene er i gang med oppvarmingen i Stavanger. Gjestene fortsatt ikke på plass.
    0'
    Etter en vakker påskedag i oljehovedstaden med sol fra skyfri himmel, sludder det nå over gressmatten på Viking stadion.
    0'
    Rosenborg kommer til Vestlandet som soleklare favoritter. Viking har tapt alle sine kamper så langt i årets Eliteserie og bare scoret ett mål. Trønderne står med tre seire og åtte nettkjenninger.
    0'
    Lagene rusler i garderoben etter oppvarming. Jubel på Viking stadion når navnet til Nicklas Bendtner leses opp. Ingen tvil om at det er godt å være dansk superstjerne i Norge om dagen. Putter 29-åringen i dag?
    0'
    Der er lagene på banen. Himmelen er igjen tilnærmet skyfri. Et par varmegrader i lufta. Kan bli en fin kveld for fotball i Stavanger.
    0'
    Viking setter i gang kampen
    0'
    Viking får frispark midt på RBKs halvdel. Danielsen lemper ballen inn, men Hansen er fint ute og plukker.
    3'
    Hedenstad vinner ballen for RBK. Fosser fremover, finner Gersbach på høyre side, men får ikke noe ut av innlegget
    4'
    Viking roper på frispark når Hedenstad vinner en duell med Adegbenro. Ingenting mener dommeren
    5'
    Fine kombinasjoner av Viking fremover, men Bytyqi er litt for sent ute til å nå innlegget fra Appiah.
    6'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Pål André Helland
    Målgivende: Mike Jensen
    Strøken pasning fra Jensen i bakrom til Helland. Alene med keeper gjør RBK-favoritten ingen feil og setter inn 1-0.
    9'
    Ernemann er for tøff og pådrar seg frispark midt på egen halvdel. Her skal det lempes inn fra RBK
    11'
    Håpløs pasning fra Danielsen som gir fra seg ballen i farlig posisjon. Viking-kapteinen gjør det derimot godt igjen med å krige til seg kula igjen. RBK som styrer her nå
    13'
    Helland forsøker å slå inn fra sin høyreside, men Haugen blokkerer. RBK beholder ballen
    14'
    En RBK-spiller ligger nede. Uklart hva som skjedde der, men dommeren tar en prat med Adegbenro i etterkant. RBK-spilleren på bena igjen
    15'
    Bytyqi skyter i RBK-forsvaret og ut. COrner til vertene
    17'
    Fint slått på hodet til Haugen som kommer i fart, men forsvareren header utenfor.
    18'
    Dommeren har mistet det gule kortet sitt. Steffen Ernemann er imidlertid redningen og leverer kortet tilbake. Latter på Viking stadion
    18'
    Ernemann frempå igjen. Denne gang med ball. Sender avgårde en ball som stusser rett før Hansen, men RBK-keeperen er med på notene.
    19'
    Bendtner forsøker å hæle videre til Gersbach, men danskens forsøk er upresist ender med Viking-kast
    21'
    Midtsjø er for tøff med Ryerson. Frispark som tas kjapt og Viking triller ball på trøndernes halvdel. Finner etter hvert Haugen som kommer seg inn i boksen, men avverges.
    22'
    Ledger slår en lang ball fra sin høyre back-posisjon, men upresist og inn til keeper. Det liker resten av Viking-laget dårlig som mener det burde blitt spilt via midtbaneleddet.
    24'
    Viking er absolutt med på notene her. Står høyt og presser gjestene, men sliter med å komme til de store sjansene.
    25'
    Danielsen slår fram til Appiah som fosser langs kanten, men Viking-angriperen løper ballen over sidelinjen
    27'
    Jectovic slår inn ballen, men Viking får avverget. Ikke veldig farlige gjestene nå
    28'
    Jectović jobber seg inn i Viking-feltet, men Viking stopper ham.
    30'
    RBK får frispark midt på Vikings halvdel. Helland skal slå inn
    30'
    Det slås inn, Viking avverger før Hedenstad er for tøff og pådrar seg frispark. Det skal Austbø lempe opp
    31'
    Ballen legges ned til Adegbenro som fyrer av på direkten, men treffer ikke helt og ballen triller ufarlig over dødlinja
    31'
    Konradsen og Appiah smeller inn i hverandre i en hodeduell, og førstnevnte blir liggende med smerter i hodet og må få hjelp. RBK-spilleren mener Appiah er oppe med albuen, men dommerne har ikke sett noe
    33'
    Viking angriper og finner etter hvert Adegbenro som skyter på halvspretten. Fin bue med god retning, men dessverre litt for høyt.
    34'
    Danielsen drar ned Bendtner. Frispark midt på Vikings banehalvdel.
    36'
    Fint gjort av Appiah som vinner ballen langs kanten. Fosser fram, finner Adegbenro som får skutt fra 18 meter. Ufarlig
    38'
    En spiller fra hvert lag har kollidert. Begge får hjelp
    39'
    Det er Reginiussen for gjestene. Adegbenro for Viking. Begge er på beina igjen og smiler og er gode venner på vei ut til sidelinja.
    40'
    Fint brutt Ledger som snapper ballen foran Bendtner. Stor jubel
    41'
    Dansken får det ikke helt til. Forsøker å dra med seg ballen, men den sklir under foten.
    42'
    Helland til Bendtner som igjen finner Jevtović. Ender med corner til gjestene.
    43'
    Utspill fra Iven Austbø. Trampeklapp fra publikum for å løfte hjemmelaget frem før pause.
    44'
    Det legges til to minutter
    45'
    Gult kort til Rosenborg
    Nicklas Bendtner
    Gult kort til dansken som med vilje går foran ballen like før Viking skal ta et frispark
    45'+1
    45'+1
    RBK får slått inn fra høyre. Austbø plukker, men glipper. Heldigvis er Viking-keeperen upresset og slipper med skrekken.
    45'+1
    46'
    Gjestene setter i gang de siste 45
    46'
    Helland er altfor sent ute og feller Adegbenro. Frispark mellom hjørneflagget og 16-meteren til RBK
    46'
    Her skal det slås inn foran mål
    47'
    Hardt inn, men ballen går til side for mål. Bendtner får seg en smell i hodet, men er på beina igjen
    47'
    Austbø er ute og snapper ballen. Glipper, men får akkurat fanget den igjen før den triller over 16-meterstreken. Glatte hansker i dag, Viking-keeperen.
    48'
    Danielsen tråkker på Jensen og RBK-spilleren faller og skriker av smerte. Danielsen skal si unnskyld, men blir slått i leggen. RBK-kapteinen er illsint, men får streng beskjed av dommeren om å roe seg. Frispark til RBK etter hendelsen.
    50'
    Ballen slås til Bendtner som får skutt, men like utenfor. God sjanse.
    52'
    Mike Jensen
    Dansken har fått advarselen, og i neste duell er han for tøff igjen. Gult kort
    53'
    Adegbenro skyter, treffer en RBK-spiller og ballen spretter mot keeper. Der kommer Appiah som vinner duellen mot Hansen, men ballen går like over.
    52'
    Helland slår inn, men Austbø fint ute og plukker
    54'
    Adegbenro forsøker å slå en krosser, men ballen blir for lang. RBK overtar.
    56'
    Viking med et overtak i kampen og løftes frem av et entusistisk publikum. Appiah og Adegbenro med hvert sitt forsøk nå, men begge blokkeres
    56'
    Mike Jensen får frispark, men er tydelig irritert. Viking-treneren slenger noen gloser til RBK-kapteinen som svarer med å skrike høyt mot Viking-benken. Til stor pipekonsert fra de fremmøtte.
    57'
    Fine RBK-kombinasjoner og kommer etter hvert til skudd. Sikkert i klypene til Austbø
    59'
    For en Viking-sjanse! Det heades fra kloss hold, men Hansen varter opp med en strålende reaksjonsredning
    60'
    Rosenborg får skutt fra inni 16-meteren. Ledger setter ut foten og er nær å lage selvmål. Corner
    63'
    Ufarlig corner som ender med utspark fra keeper
    63'
    Viking presser på for scoringen. Fint innlegg som finner Adegbenro, men spissen får ikke headet kraftig nok og Hansen redder
    65'
    Viking klart best her
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Milan Jevtovic
    66'
    RBK får ikke til spillet sitt her. Helland illsint som ikke blir tatt med når han får stå helt alene på sin høyreside
    67'
    Adegbenro kommer seg forbi, men ballen går over dødlinjen
    68'
    Kronberg forsøker å legge inn fra dødlinja, men ballen blokkeres. Rosenborg er presset nå.
    71'
    Kristoffer Haugen kommer seg ned til dødlinja, men innlegget er altfor dårlig og går over mål til utspark.
    73'
    Adegbenro holder seg til lysken. Dårlig nytt for Viking-spissen som er tilbake fra skade denne kampen.
    74'
    Adegbenro må ut.
    76'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Stian Michalsen
    Ut: Samuel Adegbenro
    20-åringen kommer inn for Viking.
    76'
    Tore Reginiussen
    Oppe med albuen i en duell med Appiah. Får se det gule kortet.
    78'
    RBK treffer ikke helt med pasningene nå. Mye upresist og planløst opp mot Bendtner, som ikke har de letteste arbeidsforholdene.
    81'
    Hele Stavanger tror at Appiah har scoret utligningen, men linjedommer har vært opp med flagget. Stian Rokås Michalsen skyter fra distanse og Hansen må gi retur. Der dukker Appiah opp og setter ballen i mål, men linjedommer gjør nok en korrekt avgjørelse i det han vinker.
    83'
    Ny bra mulighet for vertene! Igjen slås det hardt inn fra kanten, men ingen medspillere når frem på innlegget.
    84'
    Gult kort til Viking
    Kristoffer Haugen
    Løper over en Rosenborg-spiller for å hindre kontring i mot. Dommer Lundby er oppe med kortet.
    84'
    Andre Danielsen løfter en mellomting mellom et innlegg og skudd mot mål. Ballen lander på nettaket.
    87'
    FOR EN REDNING AV HANSEN! En enorm sjanse til Viking og Bringaker! Ballens slås inn fra kanten av Haugen. Bringaker setter hodet på ballen, men Hansen får slått kula i stanga før han kaster seg over returen.
    89'
    Ian Burchnall river seg i håret. Kan ikke tro at den ballen ikke gikk i mål.
    90'+1
    Inn: Johan Lædre Bjørdal
    Ut: Pål André Helland
    Bytte på overtid fra Ingebrigtsen. Stjeler et par sekunder på tampen.
    90'+2
    Mikalsen får ballen på 11 meter, men heller ikke han klarer å avslutte mot mål. Ballen triller utenfor målet til Hansen.