29'
1-3
1-4
50'

God ettermiddag og velkommen til livedekning av kampen mellom Åsane og Haugesund i cupens tredje runde fra Myrdal gress!
    Hjemmelaget Åsane har fått en fin start i 1. divisjon og ligger på sjetteplass på tabellen med sine åtte poeng etter fem runder. Bergenserne fikk en enkel start på årets cup-sesong da de slo naboklubben Tertnes med 5-0 i første runde. I forrige runde, som ble spilt for én uke siden, fikk de det imidlertid langt tøffere. 2. divisjonsklubben Lysekloster tok nemlig ledelsen 3-0 med 20 minutter igjen å spille. Åsane reiste seg og utlignet til 3-3 like før slutt, før de oransje og sorte til slutt vant 6-3 etter ekstraomganger.
    Gjestene fra Haugesund har også fått en god start på sesongen. Mark Dempseys mannskap innehar i øyeblikket syvendeplassen i vår øverste divisjon. Haugesund slo ut Stord med 8-1 i første runde av cupen, før også de fikk trøbbel i andre runde. 3. divisjonslaget Varegg ledet nemlig lenge mot Haugesund for seks dager siden, men Tippeliga-laget kom tilbake og vant 4-2. Dermed blir det ny tur til Bergen for et møte med det som på papiret skal være langt tøffere motstand enn det de møtte sist uke.
    Haugesund-laget er allerede klart. Mot Varegg i forrige runde stilte Haugesund med et vesentlig svekket lag, men i kveld er det i langt større grad "de store gutta" som skal i ilden. Syv av de 11 spillerne som startet i bortetapet for Viking i helgen stiller fra start for gjestene i dag.
    Ola Hobber Nilsen skal dømme dette oppgjøret. Kamplederen har dømt fem Tippeliga-kamper i år og han var dommer da Haugesund spilte uavgjort mot Lillestrøm i midten av april. Hobber Nilsen har med seg Ivar Askeland og Kjetil Fallstrøm Andersen langs linjene, mens Bjarte Sandal er fjerdedommer. Sistnevnte styrte også lystavlen da Haugesund slo ut Varegg i forrige runde.
    Lagoppstillingene er klare. Åsane-spiss Geir André Herrem, som har vært usikker til dette oppgjøret som følge av en lårhøne, er klar til dyst og er med fra start. Hjemmelaget stiller med toppet mannskap til kveldens kamp. Haugesund gjør som nevnt fire endringer fra helgens Tippeliga-kamp, men også gjestene stiller et sterkt lag i dag.
    Gressteppet på Myrdal gress har vært mye disuktert innledningsvis i sesongen, og selv om vi er kommet til mai er det fortsatt langt ifra et plettfritt underlag som venter spillerne i kveld. Begge lag er på vei ut til oppvarming i øyeblikket.
    Lagene er på vei ut på banen i dette øyeblikk. Haugesund har med seg rundt 30 supportere i bortefeltet, men ellers er det nokså glissent på Myrdal gress i kveld.
    Vertene tar avspark på Myrdal gress!
    1'
    Karikari kommer til kampens første avslutning. Haugesund-spissen forsøker seg på halvspretten fra nærmere 30 meter, men skuddet smeller langt over målet til Østgaard.
    2'
    Igjen smeller det fra Haugesund, denne gangen fra Hajradinovic. Midtbanespillerens avslutning med venstrefoten sklir imidlertid av foten og går langt utenfor.
    3'
    Det er bortelaget som har kommet best i gang i Bergen. Gjestene har tatt tak i ballen og styrer oppgjøret de første minuttene.
    4'
    Godt Åsane-spill! Leikvoll Moberg slår opp på Herrem. Spissen legger igjen til Stephensen og Åsane-spissen slår direkte i bakrom mot Soltvedt. Kantspilleren kommer alene med keeper, men avvinkes for offside. Der gikk det fort fremover med hjemmelaget!
    5'
    Hajradinovic kommer seg forbi Pallesen Knudsen ute til venstre og får slått inn foran mål. Innlegget er godt slått, men Østgaard kaster seg frem og får avverget.
    6'
    Det meste av spillet foregår inne på Åsanes halvdel innledningsvis i kampen. Gjestene styrer kampen for øyeblikket.
    7'
    Herrem mottar ballen i mellomrommet og setter på turboen. Åsane-spissen forsøker å løpe rett gjennom Haugesund-forsvaret, men stoppes til slutt av Skjerve.
    8'
    Hagos vinner ballen fra Skjerve høyt i banen og felles deretter av Haugesund-stopperen. Frispark til vertene i fin innleggsposisjon.
    9'
    Nære på for Åsane! Soltvedt slår en god dødball. I boksen får Ueland tatt ned ballen, og backen kommer også til avslutningen. Åsane-spillerens avslutning er imidlertid svak og spretter inn i til Sandvik i Haugesund-buret.
    10'
    Hjemmelaget er mer med i oppgjøret nå etter at Haugesund hadde initiativet innledningsvis. Åsane har flyttet laget høyere i banen.
    11'
    Haugesund får en god overgangsmulighet etter et langt Åsane-innkast. Karikari kommer seg forbi Wollen Steen ute til venstre, men det påfølgende innlegget fra Haugesund-spissen er svakt og går bak mål.
    12'
    Soltvedt kommer til avslutning fra god posisjon. Ballen spretter fint for Åsane-kanten, men skuddet fra 20 meter går til side for mål.
    13'
    Ballen spretter mye på det humpete underlaget på Myrdal gress. Vanskelig for de to lagene å holde tempoet i pasningsspillet oppe.
    14'
    Haugesund en del langt opp mot de to spissene nå. Denne gangen er det Troost-Ekong som slår langt mot Agdestein, men pasningen blir for hard og triller over dødlinjen.
    15'
    Hagos mister ballen på egen halvdel og Hajradinovic kan sette fart fremover. Haugesund-spilleren går så i bakken like utenfor boksen i duell med Hagos, men Hobber Nilsen vinker ham opp igjen.
    16'
    Haugesund får frispark nede ved hjørneflagget. Haraldseid skal slå inn fra høyre.
    17'
    Frisparket fra Haraldseid stanges unna i første omgang. I returrommet står imidlertid Tronstad klar, men midtbanespilleren skyter langt utenfor.
    18'
    Hagos har tid og rom ute til venstre og kantspilleren setter fart fremover. Deretter utfordrer han Haugesund-forsvaret før han legger igjen til Stephensen. Åsane-spissen har imidlertid mange Haugesund-spillere rundt seg og får ikke avsluttet.
    19'
    Herrem legger igjen til Soltvedt og venstrekanten avslutter fra 20 meter. Skuddet smeller imidlertid rett i lagkamerat Nygard og blir klarert.
    20'
    Mål for Åsane!
    Åsane 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Geir André Herrem
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Geir André Herrem stanger Åsane i ledelsen! Åsane vinner et innkast høyt i banen og Peiponen kaster raskt til Soltvedt. Kantspilleren slår et strålende innlegg fra høyre og i boksen kaster Herrem seg frem. Åsane-spissen kommer først på ballen og stanger ballen kontant inn i hjørnet fra kort hold. Strålende Åsane-scoring!
    20'
    Gjestene holder ballen i laget i kjølvannet av baklengsmålet.
    22'
    Stor mulighet for Haugesund! Stølås slår inn fra venstre. På bakerste stolpe er Haraldseid fri, og vingbacken legger igjen til Hajradinovic. Midtbanespilleren er helt fri, men fra ti meter dunker han ballen over mål. Den skal sitte!
    23'
    Dramatikk på Myrdal gress! Karikari flikker i gjennom mot Agdestein og spissen kommer seg forbi Åsane-forsvaret før han legges i bakken i boksen av Pallesen Knudsen. Åsane-forsvareren er bakerste mann og sendes dermed i dusjen av dommer Ola Hobber Nilsen!
    24'
    Rødt kort til Åsane
    Fredrik Pallesen Knudsen
    Pallesen Knudsen får direkte rødt kort for å felle Agdestein som bakerste mann.
    24'
    FK Haugesund scorer på straffe!
    Åsane 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Filip Kiss
    Kiss er sikker fra krittmerket! Haugesund-spilleren sender ballen til høyre for Østgaard. Åsane-keeperen blir stående, og dermed er det balanse i regnskapet på Myrdal gress!
    25'
    Leikvoll Moberg har gått ned som midtstopper i fraværet av Pallesen Knudsen. Stephensen tar hans plass i midtbaneleddet og dermed spiller vertene 4-4-1 nå.
    27'
    Det skal bli fryktelig tungt for Åsane på den tunge gressmatta med én mann mindre i over en time. Gjestene styrer kampen i øyeblikket.
    28'
    Hagos og Kiss havner i en konfrontasjon og må roes ned av dommer Hobber Nilsen før spillet kan fortsette.
    29'
    Mål for FK Haugesund!
    Åsane 1 - 2 FK Haugesund
    Målgivende: Filip Kiss
    Karikari er iskald alene med Østgaard og sender bortelaget i føringen! Det åpner seg opp bak hos Åsane med én mann mindre på banen. Kiss stjeler ballen fra Soltvedt på midten før han på halvspretten slår en strålende stikker i bakrom mot Karikari. Haugesund-spissen løper fra Åsane-forsvaret før han kontrollert triller ballen i hjørnet. Gjestene har snudd det i Bergen!
    29'
    Herrem kommer seg ned til dødlinjen og forsøker å slå inn, men ballen går så vidt over dødlinjen før spissen får slått inn. Utspill fra Sandvik.
    31'
    Enorm Haugesund-mulighet! Ballen blir liggende en halvmeter fra streken, men ingen Haugesund-spillere klarer å presse ballen over mållinjen. Åsane får klarert med nød og neppe!
    32'
    Stølås klemmer til på et frispark fra 30 meter. Ballen spretter inn i klypene på Østgaard.
    33'
    Haugesund virker å ha full kontroll på dette med en mann mer på banen. Det meste handler om gjestene fra Rogaland i øyeblikket.
    34'
    Vertene må finne på noe lurt om de skal komme tilbake her. Det er Haugesund-spillerne som har overtaket og som vinner duellene ute på banen nå.
    36'
    Ueland får klarert ved bakerste stolpe.
    37'
    Åsane bruker tid på faste situasjoner når de har muligheten. Soltvedt slår så et frispark i bakrom mot Herrem, men ballen triller inn til Sandvik.
    38'
    Hjemmelaget får klarert.
    39'
    Mark Dempsey er aktiv nede på sidelinjen og gir instruksjoner til spillerne sine. Haugesund-treneren ser at laget hans har god kontroll på kampen i øyeblikket.
    40'
    Ueland dunker ballen i bakrom mot Hagos. Ballen er imidlertid litt for lang og går hele veien inn til Sandvik.
    41'
    Wollen Steen har tempo i beina og løper opp Karikari idet Haugesund-spissen er på vei i gjennom. Godt forsvarsspill av Åsane-stopperen.
    42'
    Åsane 1 - 3 FK Haugesund
    Mål: Torbjørn Agdestein
    Agdestein banker ballen i krysset fra skrått hold! Haugesund-spissen mottar ballen ute til venstre og drar seg innover i banen. Peiponen kommer imidlertid inn i situasjonen og Åsane-backen ser ut til å ha kontroll. Agdestein vinner imidlertid ballen tilbake fra finnen og er nådeløs idet han hamrer ballen i lengste kryss fra ti meter. Strålende satt av Agdestein, men utilgivelig forsvarsspill av Peiponen!
    42'
    Haugesund-supporterne som har tatt turen til Bergen er tilfredse nå. Haugesund er på full fart mot fjerde runde i cupen!
    44'
    Anthony stanger unna ved første stolpe.
    45'
    45'+1
    Haugesund går til pause med en komfortabel ledelse. Det var imidlertid Åsane som tok ledelsen etter 20 minutter ved formspiller Herrem. Ikke mange minuttene etterpå pådro imidlertid Åsane-stopper Pallesen Knudsen seg et rødt kort og straffe imot. Kiss ekspederte straffesparket i nota, før Karikari og Agdestein også noterte seg på scoringslisten. Haugesund har full kontroll på kampen med én mann mer på banen og det er vanskelig å se noen vei tilbake for Åsane i dette oppgjøret.
    Gjestene tar avspark i andre akt.
    46'
    Åsane har gjennomført en formasjonsendring i pausen. Leikvoll Moberg trekker opp i midtbaneleddet slik har startet kampen. Dermed spiller Åsane med tre mann bak i en 3-4-2-formasjon.
    47'
    Det er 368 tilskuere på plass på Myrdal gress i kveld.
    48'
    Nesten for Åsane! Soltvedt svinger et frispark mot bakerste stolpe. Herrem dunker ballen på tvers av feltet, men ingen av Åsane-spillerne foran mål får kastet seg frem og satt ballen i nota.
    48'
    Nytt frispark til Åsane. Soltvedt svinger inn, men Troost-Ekong stanger unna for gjestene.
    49'
    Åsane 1 - 4 FK Haugesund
    Målgivende: Sondre Tronstad
    Karikari header ballen enkelt i nettmaskene etter glimrende Haugesund-spill! Haraldseid og Tronstad kombinerer strålende ute til høyre og sistnevnte kommer seg ned til dødlinja og slår inn foran mål. Der er Karikari helt fri og Haugesund-spissen får kveldens enkleste jobb med å stange inn gjestenes fjerde for kvelden fra tre meter!
    50'
    Dette kan bli en svært tung omgang for hjemmelaget. Tippeliga-laget har full kontroll og med én mann mindre på banen har Åsane lite å stille opp med.
    52'
    Haugesund fortsetter å styre spillet slik de ønsker. Åsane sliter med å holde på ballen de gangene de vinner kula.
    53'
    Soltvedt slår inn mot målscorer Herrem fra venstre. Spissen kommer imidlertid ikke opp i duellen med Haugesund-stopperne og dermed triller ballen inn til Sandvik i Haugesund-buret.
    54'
    Hjemmelaget er baktunge i øyeblikket. Haugesund holder ballen i laget.
    55'
    Agdestein spilles i gjennom i bakrom. Målscoreren avvinkes imidlertid for offside.
    56'
    Åsane har en offensiv tilnærming til kampen i sin 3-4-2-formasjon, men vertene sliter med å holde i ballen. Hjemmelaget blir løpende i mellom i øyeblikket.
    57'
    Soltvedt svinger et frispark inn fra høyre. Sandvik kommer ut og gir til hjørnespark.
    58'
    Troost-Ekong stanger unna.
    58'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Niklas Lerpold
    Ut: Kristoffer Stephensen
    59'
    Ueland går i bakken drøye 20 meter fra Haugesund-målet. Frispark til vertene i meget god skuddposisjon!
    60'
    Det blir Herrem som tar det påfølgende frisparket. Spissen skyter under muren, men ballen spretter inn i fanget på Sandvik i Haugesund-buret.
    61'
    "Keep the ball" skriker Mark Dempsey fra sidelinjen. Liten tvil om hva Haugesund-treneren ønsker fra spillerne sine med den komfortable ledelsen gjestene har.
    62'
    Lavt tempo i oppgjøret nå. Haugesund har kontroll på avansementet, mens Åsane har lite å stille opp med, med sine ti mann på banen.
    63'
    Ungguttene Kling og Hauge skal straks innpå for gjestene. Begge to var med fra start mot Varegg sist. Hammersland blir Åsanes siste innbytter.
    64'
    Haugesund holder på ballen med 25 minutter igjen å spille. Underholdningsverdien i kampen har falt betraktelig i andre omgang.
    65'
    Karikari forsøker å tré i gjennom spisskollega Agdestein. Pasningen blir imidlertid for lang og går hele veien inn til Østgaard.
    66'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Arent-Emil Hauge
    Ut: Sondre Tronstad
    67'
    Inn: Robert Kling
    Ut: Alexander Stølås
    68'
    Inn: Joakim Hammersland
    Ut: Geir André Herrem
    68'
    En halv omgang igjen å spille i Bergen. Haugesund har sluppet seg ned flere hakk etter 1-4-scoringen og lar Åsane være med på leken nå. Vertene skaper imidlertid ingenting offensivt.
    69'
    Hagos stjeler ballen fra Anthony og vinner et frispark i gunstig innleggsposisjon ute til høyre.
    70'
    Soltvedt slår det påfølgende frisparket rett i Haugesunds enmanns-mur - to ganger. Blytungt forsøk fra Åsane-kanten.
    71'
    Åsane blir løpende i mellom for øyeblikket. Begynner nok å bli trøtte ben og hoder blant hjemmelagets spillere mot slutten.
    72'
    Soltvedt spiller fri Hagos ute til venstre. Åsane-spilleren bruker imidlertid for lang tid me ballen og blir løpt opp av Haugesund-forsvaret.
    73'
    Kort variant. Åsane får til slutt kontroll.
    75'
    Mye spill på midten i øyeblikket. Haugesund er i praksis klare for neste runde og er inne i en transportetappe til fjerde runde nå.
    76'
    Eirik Baugstø blir kampens siste innbytter. Haugesund-spilleren står klar til å komme inn.
    76'
    Inn: Eirik Baugstø
    Ut: Filip Kiss
    77'
    Gjestene fortsetter å trille på midten. Åsane ligger dypt og håper å unngå flere baklengs de siste minuttene.
    78'
    Åsane slår langt opp mot innbytterne Lerpold og Hammersland når de vinner ballen på egen halvdel. I de situasjonene har imidlertid Haugesund-forsvaret anført av kaptein Troost-Ekong god kontroll.
    80'
    Lavt tempo i oppgjøret idet vi er inne i de siste ti minuttene av ordinær tid.
    81'
    Kling kommer seg ned til dødlinjen og slår 45 grader ut i feltet mot Hajradinovic. Midtbanespilleren får god klem i avslutningen fra 15 meter, men Østgaard redder greit.
    82'
    Søndagstempo på Myrdal gress idet begge lagene egentlig bare venter på sluttsignalet fra dommer Hobber Nilsen.
    84'
    Gult kort til Åsane
    Senai Hagos
    Hagos er for sent inne i en duell på midten og hindrer en Haugesund-overgang.
    85'
    Åsane-stopper Pallesen Knudsen, som ble utvist i første omgang, forteller at han føler seg som en syndebukk i kveldens kamp. "Det hadde ikke stått 1-4 her om jeg var ute på banen nå", forteller midtstopperen.
    87'
    Pallesen Knudsens "preseskonferanse" er for øvrig det mest interessante som skjer i øyeblikket. Ute på gressteppet skjer det fint lite. Åsane-stopperen forteller videre at det er serien som gjelder i år og at han ser frem til å møte Sandnes Ulf til helgen.
    89'
    Soltvedt slår et frispark inn i boksen, men Haugesund-forsvaret får stanget unna. Gjestene har full kontroll på dette.
    90'
    Mens vi venter på sluttsignalet kan vi ta med flere sitater fra Pallesen Knudsen. Midtstopperen innser at han var borti Agdestein ved straffesituasjonen og at det dermed er lite å si på det påfølgende straffesparket og røde kortet.
    90'+1
    90'+1
    Haugesund tar seg komfortabelt videre til fjerde runde i cupen. Det var imidlertid Åsane som startet best og vertene tok ledelsen ved Herrem etter 20 minutter. Kampen ble imidlertid i praksis avgjort fire minutter senere, da Pallesen Knudsen pådro seg straffespark imot og fikk rødt kort. Midtstopperen forteller selv at han føler seg som en syndebukk i kveld, men at han tok Agdestein på vei gjennom og at dommer Hobber Nilsen gjorde det rette ved å sende ham i dusjen. Kiss satte straffesparket i nota, før Karikari og Agdestein la på til 1-3 før pause. Karikari scoret kampens siste like etter pause, og deretter var det en transportetappe for Haugesund. Åsane var gode så lenge det var 11 mot 11, men med ti mann var vertene sjanseløse i kveld. Jonas Sortland Fougner takker for følget, ha en fortsatt fin kveld!