0-1
19'
0-2
51'
0-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hjertelig velkommen til Sandvika Stadion, eller Kadettangen som arenaen het helt til Bærum bestemte seg for navneendringen for noen år siden. Her ble det spilt olympiske ishockeykamper i 1952, og nå bygges Kadettangen ut. 40 000 lastebillass med stein skal utvide halvøya slik at klareringene fra Babs Akinyemi ikke lenger skal falle ned i Oslofjorden, men i en nydelig strand- og aktivitetspark.
    Bærum tar imot storebror Stabæk til lokaloppgjør i tredje runde i cupen! De gule mot De Blaa er definitivt det nærmeste man kommer Old Firm i Bærum kommune! Hatet, om man kan snakke om det i fotballsammenheng, i disse oppgjørene henger også sammen med at fram til Ingebrigt Steen-Jensens visjonære idéer og hårete mål på 90-tallet var Bærum kommunens ledende fotballag. På Stabæks vei til Ona fyr ble de gule plastendene fra Sandvika liggende igjen som badegjester innenfor sikkerhetsbøyene på Kadettangen.
    Hjemmelaget tilbringer tilværelsen i 2. divisjon etter nedrykket fra OBOS-ligaen i 2015. Her har det så langt blitt fire poeng på fire kamper for Luke Torjussens menn. I forrige kamp ble det 1-1 mot Arendal.
    Stabæk ligger på 15. og nest siste plass i Tippeligaen etter fire poeng på åtte kamper (1-1-6). I forrige kamp tapte Billy McKinlays menn 1-2 mot Odd. I cupen har Bekkestuas beste menn nådd tredje runde etter seire mot Korsvoll (4-1) og Sparta Sarpsborg (7-1).
    Bærum har beseiret Vestfossen med 4-2 og Ullensaker/Kisa med 2-0. I 2004 slo Bærum Vålerenga i tredje runde i cupen med 3-2. En kan heller ikke skrive en pregame-omtale uten å hylle mannen som helt sikkert jublet høyest da. Ståle Lundemo har vært materialforvalter og Mr. Bærum i 15 år. Nå har han gått over i "åtte-til-fire-jobb", men Bærum-legenden blir helt sikkert å se på Kadettangen i kveld!
    Stabæk levde i mange år en anonym tilværelse i bredden i norsk fotball. Men siden 90-tallet har De Blaa rullet oppover i divisjonene like raskt som pannekaka i Asbjørnsen og Moe-eventyret. Ser man på tabellen per dags dato, kan det imidlertid se ut som om grisen har fått ferten av det søte bakverket. Cup-gull fra 1998 og seriemesterskapet 2008 står i premieskapet på Nadderud. Vi nevner også det forsmedelige tapet for FC København i mesterliga-kvalifiseringen 2009, og den påfølgende festen mot Valencia med Juan Mata, Éver Banega og David Silva i playoffen til Europa Leagues gruppespill. Kanskje de to største fotballkampene i "multibruksarenaen" Telenor Arena, det!
    Vi er tilbake med lagoppstillinger og stemningsrapport når vaffeljernene og kaffetrakterne er i gang. Dersom du ikke kjenner din besøkelsestid i solskinnet på "Kadda", så følg med på liveteksten!
    Bærum har Kristoffer Tollås tilbake fra forrige cuprundes seier over Obosliga-laget Ull/Kisa. Han erstatter 17-åringen Didrik Fredriksen. Moses Mawa er ikke i Bærums tropp i dag. Den tidligere Lyns-spilleren erstattes av Emanuel Kot Chol Tafesse.
    Stabæk har byttet ut Sayouba, Birger Meling, Race og Kassi med Singh Sandhu, Jeppe Moe, Daniel Granli og Kamal Issah fra laget mot Odd på søndag.
    Lagene er i full oppvarming ute på banen, foran et nydelig bakteppe av sjø og holmer. Strålende solskinn og en avkjølende bris, kan det rapporteres om. Sandvika Stadion fylles sakte, men sikkert opp.
    Her kommer lagene inn på banen. Det er Torkjell Jonsson Trædal fra Gjelleråsen IF som leder an i innmarsjen.
    Voldsomt trykk fra hovedtribunen. Ingen tvil om at lillebror og storebror skal ut å måle krefter!
    Kampen har startet
    Stabæk, i helhvitt, med avsparket.
    1'
    Massimo i Bærum-truse leder heiaropene foran hovedtribunen her.
    2'
    Frispark til Bærum ved midtstreken. Rolig åpning på kampen. På banen, vel å merke.
    3'
    Emanuel Kot Tafesse setter fart mot 16-metersstreken, men velger pasning foran skudd. Stabæk-fansen bak Gurpreet Singh Sandhus mål puster lettet ut og synger ett nytt vers av "sammen skal vi kjempe og sammen skal vi slåss, syng for Stabæk."
    5'
    Ingen divisjonsforskjell å spore så langt. Bærum har hatt mest ball og vært det førende laget, dog uten å skape målsjanser.
    7'
    Her kommer første mulighet! Jan Aubert får ballen ute til venstre. Fra spiss vinkel prøver han lykken, men Gurpreet Singh Sandhu viser at det er en grunn til all oppmerksomheten fra India og redder.
    8'
    Der brenner Tollås alle sjansers mor! Emmanuel Amarh nikker ned til kapteinen, som får år og dag på seg på 5-meteren til Stabæk. Kanskje får Tollås tid til å tenke for mye, for avslutningen sender han 10 centimetre utenfor stolpen til Singh Sandhu!
    9'
    Granli spiller opp på Ohi Omoijuanfo, som vinner et frispark i fin innleggsposisjon for Stabæk.
    11'
    Jeppe Moe legger inn. Rasmus Isegran header unna.
    12'
    Kort til Asante. Så får Moe ballen tilbake og skyter høyt over.
    13'
    Asante utfordrer på høyresiden og har minst ett gir på Rasmus Isegran. Innlegget blir imidlertid for svakt, og Grzegorz Flasza plukker enkelt.
    16'
    Mounir El Masrouri slår ett frispark langt opp, men rutinerte Morten Skjønsberg vinner i lufta.
    18'
    Så er det veldig nære på for Agon Mehmeti. Spissen kaster seg fram på et innlegg, men ballen går over målet til Flasza!
    19'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 1 Stabæk
    Så sitter den for Stabæk! Asante legger fint igjen til Mehmeti, og fra 16 meters hold er spissen pangsikker. Plasserer ballen lurt i lengste hjørne langs kunstgresset.
    19'
    Ali Iqbal med et godt innlegg, men Granli får klarert.
    21'
    Granli legger inn med sin presise høyrefot, men ballen går over Moussa Njie på bakre stolpe. Njie som kom til Stabæk fra nettopp Bærum i vinter!
    22'
    Asante skyter fra 18 meter. Utenfor.
    23'
    Så setter Asante på turboen igjen. 40-meteren går unna på ca 4,5 sekunder i medvinden ned mot Sandvika sentrum, og kun en våken Flasza redder Bærum der. Keeperen kaster seg ut i feltet og stanser innlegget.
    25'
    Grossman trer mot Ohi, men en våken Ola Scheele Moe får sklidd ballen ut til innkast. Stabæk kjører kampen for øyeblikket.
    27'
    Aubert legger inn, men det blir keepermat for Gurpreet Singh Sandhu.
    29'
    Emanuel Kot Tafesse prøver skuddfoten fra 25 meter, men rett på keeper.
    29'
    Kamal Issah finner Asante i bakrom. Han slår knallhardt inn. Bærum klarerer til corner.
    33'
    Morten Giæver header unna. Så leverer Nicolai Næss en herlig skuddfinte, før han forsøker en tupp fra 20 meter. Den ender rett i pæra på Rasmus Isegran, som ligger nede for øyeblikket.
    33'
    Dommer dropper ballen, Bærum spiller den opp til Stabæk, og Isegran kommer inn igjen.
    36'
    Ola Scheele Moe ligger nede. Jeg så ikke hva som skjedde med den tidligere Lyn-spilleren. En teknisk eminent og elegant spiller, og en herlig type, som vi håper kan fortsette kampen.
    39'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Martin Thomassen
    Ut: Ola Scheele Moe
    Scheele Moe måtte dessverre gi seg med skade. Dermed kommer Martin Thomassen inn. 18-åringen kom fra Stabæk i april! Blekket på overgangspapirene har bare såvidt tørket opp, med andre ord.
    40'
    Martin Thomassen starter med en frekk vending, men Ali Iqbal avvinkes for offside i neste trekk.
    43'
    Grzegorz Flasza med en svak igangsetting, men polakken reparerer egen skade med å plukke påfølgende innlegg med sedvanlig polsk effektivitet foran Moussa Njie.
    44'
    Her blåser dommeren et billig frispark rett foran hovedtribunen, og responsen fra hjemmesupporterne lar ikke vente på seg. Det var innbytter Martin Thomassen som etter den grønnkleddes mening var noe tøff med Jeppe Moe.
    45'
    Njie legger inn. Flasza plukker foran Mehmeti.
    45'+1
    Luke Torjussen vil ha guttene sine fram. Det kroppsspråket er ikke vanskelig å forstå. Litt av noen forbilder på kroppsspråk for trenere i internasjonal fotball om dagen, og britiske Torjussen viser at han også er markant i kommunikasjonen.
    45'+2
    Markant i kommunikasjonen er også mannen i trusa, Massimo. Men nå synger både stemmen og opptredenen på siste vers, heiagjenglederen må nemlig dra i pausen!
    45'+3
    Tollås skyter fra distanse. Via blokka og lett ball for keeper Singh.
    45'+3
    Pause
    45'+4
    Stabæk leder 1-0 til pause. Det var Bærum som kom raskest ut av startgropa, men etter at Tollås misset på en kjempesjanse jevnet kampen seg ut. Agon Mehmeti presenterte seg med brask og bram etter 19 minutter. En effektivt avslutning, lavt i lengste hjørne. Dermed 1-0 til storebror. Stabæk var etter dette hakket vassere. Det er imidlertid en omgang igjen, så vi får se om Tollås og venner kan finne lighteren og lunta på cupbomben.
    2. omgang
    Bærum tar avsparket.
    46'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Birger Meling
    Ut: Nicolai Næss
    Ett bytte på Stabæk i pausen.
    46'
    Agon Mehmeti ligger nede etter en duell. Dommeren vinker medisinsk assistanse inn.
    47'
    Spillet er i gang igjen. Mehmeti knytter skolisser. Der kommer han inn på banen også.
    48'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 2 Stabæk
    Mehmeti spilles alene gjennom. Flasza får en hånd på avslutningen, men ballen triller likevel i mål. Dermed har de gule en tung oppgave foran seg.
    51'
    Mål for Stabæk!
    Bærum SK 0 - 3 Stabæk
    Mål: Birger Meling
    Målgivende: Moussa Njie
    2-0-målet kopieres bare to minutter senere! Njie trer gjennom Meling, og innbytteren er sikker alene med keeper. Fra samme kvadratmeter som Mehmeti scoret fra, setter han nok en spiker i Bærum-kista.
    53'
    Gult kort til Stabæk
    Birger Meling
    Feller Martin Thomassen.
    54'
    Mounir El Masrouri slår et godt frisparkinnlegg, men Stabæk får klarert.
    55'
    Stabæk kontrer, og Njie kommer gjennom, men denne gangen leverer Grzegorz Flasza en god redning.
    55'
    Stabæk er fryktelig farlige på kontringer. Slik kom begge målene etter pause. Njie hadde en til alene mot keeper, og nå er det kun et upresist innlegg fra Asante til Giorgi Gorozia som skiller fra 4-0.
    58'
    Gult kort til Bærum SK
    Kamran Ali Iqbal
    Stanser en overgang.
    59'
    Det står stadig 0-0 på lystavla, selv om Stabæk leder 3-0. Bærum liker ikke å være lillebror!
    60'
    Frispark til Bærum på 33 meter. Mounir El Masrouri skal ta det. Han skyter tre meter over.
    60'
    Godt Bærum-spill ender med innlegg fra Emanuel Kot Tafesse, men Stabæk vinner avgjørende duell foran eget mål.
    63'
    Grossman forsøker stikkeren mot Ohi, men ballen går helt inn til keeper.
    65'
    Njie med et glimrende dribleraid på venstresiden. Så legger han hardt og flatt inn til Giorgi Gorozia, men Grzegorz Flasza redder på fenomentalt vis skuddet fra to meter!
    67'
    Frispark til Stabæk helt nede ved dødlinjen til Bærum. Vertene får klarert.
    68'
    Njie er stor nå. Vender på Zidane-vis og felles. Frispark.
    68'
    Martin Thomassen legger inn. På bakre stope har midtstopper Lars Ivar Slemdal lurt seg opp. Han får tre (!) muligheter, men alle tre reddes av Gurpreet Singh Sandhu! Første en god redning, de to siste fra nesten død vinkel.
    71'
    Ali Iqbal med et godt innlegg, men Granli får slått unna foran eget mål.
    74'
    Njie serverer Asante, med god hjelp fra en sløv Isegran. Alene med keeper blåser imidlertid Asante ballen høyt over!
    74'
    Gurpreet Singh Sandhu har fått vist seg fram i dag, han! Nok en gang er inderen framme med en god redning, denne gangen en hånd kjapt opp i været, som om spørsmålet skulle være hovedstaden i Norge i geografitimen. Og med enhåndsredningen holder Singh Sandhu stadig buret rent.
    76'
    Emanuel Kot Tafesse ligger nede etter en tøff duell. Intet frispark er dømt, kun innkast til Bærum.
    79'
    Der er spillet i gang igjen, men Bærum-spilleren ligger stadig og får behandling utenfor sidelinjen.
    80'
    Ny bakromsball mot Asante, men Grzegorz Flasza er kjapt ute og klarerer foran hurtigtoget.
    82'
    Spillerbytte - Bærum SK
    Inn: Dauda Bortu
    Ut: Emanuel Kot Tafesse
    Tafesse måtte gi seg med skade, og inn kommer Dauda Bortu.
    82'
    Asante løper rundt Lars Ivar Slemdal. For en fart han har, Asante! Alene med keeper er han imidlertid alt annet enn stødig, og Flasza vinner duellen!
    86'
    Tollås felles på 18 meter. Frispark til Bærum i meget interessant posisjon!
    87'
    Jonas Tekle skyter rett i muren!
    88'
    Godt slått, men såvidt over luggen til Rasmus Isegran og ut til femmeter.
    88'
    Det er lagt til minimum fire minutter.
    90'+1
    Noe publikumstall har vi ikke fått så langt. Jeg tipper 1500.
    90'+1
    Granli med en flott defensiv jobb mot Dauda Bortu. Stabæk-backen skjermer ballen ut til femmeter..
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    Mange cupbomber i kveld. Det ble det ikke her. Mehmeti ga gjestene ledelsen i første omgang. Samme mann puttet igjen rett etter pause, og Meling satte inn 3-0 før Bærum hadde rukket å lære noe som helst av 2-0-målet. Etter det ble det hele en transportetappe og en behagelig reise videre i cupen for Stabæk. Takk for at du fulgte livedekningen fra Sandvika Stadion. Nå er det bare å kaste seg inn i bilen for å få oppleve en cupbombe på Ekebergsletta!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her