Slutt

2-3

10'
1-0
1-1
1-2
1-3
2-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Jeg sier det litt for ofte, men i dag er det faktisk en nydelig dag for fotball! 16. mai-været har tjuvstartet i Asker, og gradestokken har bikket 15 grader på Føyka Stadion i dag. Reporter er Mattis Holt, og undertegnede er på plass på taket til klubbhuset med nydelig utsikt over kunstgressmatta.
    Cup-askeladden Asker har allerede stått for en liten bombe i år, da de forrige runde slo ut Mjøndalen på straffesparkkonkurranse. I 1. runde slo de Fu/Vo 3-2 på bortebane. Nå spørs det om de kan fortsette suksessen mot et eliteserielag som hviler flere sentrale spillere.
    For Odd starter dagens kamp uten både Oliver Occean, Fredrik Nordkvelle og Rafik Zekhnini. Sistnevnte er faktisk ikke i troppen i det hele tatt. Odds vei mot 3. runde i cupen har vært grei. De banket Tønsberg 6-0 i forrige runde, og i 1. runde var det Tollnes som fikk kjørt seg med 0-5 i sekken.
    På Tippeliga-tabellen er Odd godt plassert som nummer to. Asker ligger på 3. plass i sin 2. divisjon-avdeling. Det betyr at det er 32 plasser som skiller dagens to motstandere. Men som vi alle vet: Cup er cup.
    Oddsen for at Asker skal slå Odd i dag er 416 ganger mindre enn Leicester-gull før sesongen. Du får rundt 12 ganger pengene.
    Spillerne er for øyeblikket ute på det solfylte kunstgresset og gjør ymse oppvarmingsøvelser.
    Det nærmer seg kampstart på Føyka. Tribunen fylles sakte men sikkert opp og kunstgresset vannes en siste gang før avspark.
    I dette øyeblikk kommer lagene gående ut på stadion! Odd spiller i hvite drakter og svarte shortser. Asker også i svart og hvitt, men de har mørke drakter og lyse shortser.
    Kampen har startet
    Asker setter i gang, og de kjører rett i angrep. Ender med at de pådrar seg et frispark.
    1'
    Frispark til Odd på 30 meter.
    1'
    Ruud svinger inn, og det er et Asker-hode som sender den videre til corner.
    2'
    Stanges ut på første stolpe.
    2'
    Asker får et frispark på 25-30 meter.
    4'
    Frisparket feies over av Atli Heimisson.
    5'
    Våge Nilsen skal sende gjennom Bentley, men kommunikasjonen er fraværene og ballen triller inn til keeper.
    5'
    Ruud med innlegg fra høyre. Godfoten er ikke helt stilt inn ennå, og ballen går over alt og alle.
    6'
    Asker kommer. Celina får ballen på 20 meter, men klarer ikke komme seg forbi Odd-veggen som står foran han.
    7'
    Gult kort til Asker
    Atli Heimisson
    Dommer Moen er tidlig oppe med kortet etter en takling på midten. Lista er lagt.
    8'
    Bentley legger inn fra venstre. Går via en Asker-forsvarer, men den finner veien til bakre stolpe hvor Halvorsen dukker opp. Han klarer ikke reagere raskt nok, og ballen triller bare ut til utspark.,
    10'
    Mål for Asker!
    Asker 1 - 0 Odd
    Målgivende: Atli Heimisson
    Snakk om krigescoring! Det er Atli Heimisson som gir alt i en duell med keeper, og han klarer å tråkle ballen videre mot linja. En Odd-forsvarer flyr inn for å stoppe ballen, men Harstad dukker opp først og sikrer 1-0 for hjemmelaget!
    10'
    Odd-innlegg fra høyre. Bentley er på ballen, men avslutningen går i en Asker-spiller, før den igjen treffer Bentley og ut til utspark.
    14'
    Eriksen forsøker å sende gjennom en medspiller fra egen banehalvdel, men legger for mye kraft i pasningen. Går inn til keeper.
    16'
    Våge Nilsen med ball ute til venstre. Tanken er nok innlegg, men det ender opp med et nokså farlig skudd fra Odd-backen. Heldigvis for hjemmelaget klarer Vedeler omstille seg, og han tar "skuddet".
    17'
    Odd holder trykket oppe på et angrep. Innlegg etter innlegg ryddes unna, men bare halvhjertet. Til slutt kommer det en skikkelig klarering.
    19'
    Odd prøver atter en gang å bygge opp noe, men kommer seg ikke inn i 16-meteren. Ballen triller ut til utspark for Vedeler.
    21'
    Enorm sjanse for Asker! Heimisson med ballen på midten. Sender gjennom Håskjold til høyre, og han kommer alene med keeper. Rossbach kommer ut og gjør en vidunderlig redning!
    22'
    Ny corner.
    22'
    Sender ballen inn foran kassa, og Rossbach bokser ut.
    22'
    Mål for Odd!
    Asker 1 - 1 Odd
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Målgivende: Bentley
    Odd kontrer Asker i senk! Hjemmelaget henger ikke med i svingene etter at Rossbach klarerer corneren. Skien-laget setter full fart, og innlegget fra høyre er perfekt for pannebrasken til Kjelsrud Johansen. Han får en enkel jobb med å plassere ballen i hjørnet.
    23'
    Nytt Bentley-innlegg for Odd. Igjen godt slått, men denne gangen klarer en Asker-spiller å stange den ut.
    26'
    Samuelsen virvler seg forbi et par Asker-spillere. Så sender han ballen litt for langt foran seg, og trår inn i taklingen for å vinne den tilbake. Frispark imot.
    28'
    Svakt utspill av Rossbach som gir Asker innkast høyt i banen.
    28'
    Centimetere unna for Odd! Nytt innlegg finner Kjelsrud Johansen foran buret. Vedeler kommer ut, men er ikke i nærheten av å kunne stoppe headingen. Buret er vidåpent, men Odd-spissen setter den like til høyre for målet!
    30'
    Asker får slått inn. Går over alle, men Celina får tak i den til venstre. Prøver å finte seg innover. Blir stoppet.
    32'
    Våge Nilsen med innlegg for Odd. Igjen er Kjelsrud Johansen høyest inne i feltet. Headingen bommer med ti meter denne gangen,.
    34'
    Halvorsen får en gratismulighet, og kjører mot mål fra høyre. I stedet for å avslutte eller sentre velger han å legge inn et par finter og en vending, og dermed kommer Asker seg i posisjon igjen.
    35'
    Odd-frispark ute til høyre.
    35'
    Vedeler ute og bokser! Asker kontrer.
    35'
    Asker kommer med tre mann. Heimisson med ballen, og han stikker den nydelig gjennom til Sistek. Han presses av en Odd-forsvarer, og får bare slengt en tå på ballen. Det regnes som skudd, men Rossbach har full kontroll.
    36'
    Ny kjempesjanse for Odd. Bortelaget spiller seg nydelig gjennom med én-touch-fotball, og det er Kjelsrud Johansen som avslutter fra 10 meter. En god gammeldags tupp, og ballen går like over tverrliggeren!
    40'
    Ryddes unna.
    40'
    Legges inn igjen. Halvorsen er fremme med panna, men klarer bare sende ballen videre mot motsatt sidelinje.
    41'
    Våge Nilsen avleverer nok et innlegg fra venstre. Bortelaget har skjønt hva Askers store svakhet er, for det er veldig sjeldent de er først på ballen inne i feltet. Denne gangen er innlegget for langt.
    43'
    Pause
    45'+1
    Det blir en "U" på pausekupongen. Asker sjokkåpnet med scoring etter 10 minutter, med noe som var en god gammeldags krigescoring. Odd kom tilbake med en Kjelsrud Johansen-heading - og dermed står det 1-1 til pause.
    Hjemmelaget har absolutt vært på nivå med eliteserielaget Odd, men de dabbet betraktelig av utover i omgangen. Odd kunne hatt både to og tre scoringer her på de første 45.
    Lagene er ute på kunstgresset igjen, klare for omgang nr. 2.
    2. omgang
    Innbytteren tidlig involvert. Skal spille vegg ute til høyre, men krongler litt med kula. Odd tar over. Innbytterpuls på sitt verste, det der.
    47'
    Heimisson jager en løpeball oppover venstrekanten. Eriksen trår til, og sender spissen helt lovlig i bakken. Bra forsvarsspill.
    48'
    Den stanges ut til nytt hjørnespark.
    49'
    Holder på å dale ned i lengste kryss, men Vedeler redder i siste liten.
    49'
    Odd svært nære! Ruud svinger inn ballen fra høyre, og Hagen header ballen rett til venstre for målet!
    52'
    Mål for Odd!
    Asker 1 - 2 Odd
    Mål: Henrik Kjelsrud Johansen
    Det har ligget i lufta lenge nå! Nok en gang er det et innlegg som blir farlig. Svinges inn fra høyre. Avslutningen fra Kjelsrud Johansen blir først reddet av Vedeler, men han får kula rett tilbake i beina. Da er det ingen nåde, og spissen dunker ballen i nettet!
    54'
    Asker-frispark dypt inne på Odds halvdel.
    57'
    Meget bra slått frispark fra Håskjold som faller ned på fem meter. Likevel er det ingen svartkledde som har kommet seg i posisjon, og Odd-keeper Rossbach slipper med skrekken.
    58'
    Odd kommer igjen. Ruud slår inn fra høyre, og igjen blir Asker overbemannet inne i boksen. Bentley framme med hodet, men header rett på keeper.
    60'
    Halvorsen får ballen til høyre i 16-meteren. Har med seg spillere inne foran mål, og Asker forventer innlegg... men Halvorsen går på skudd! Knallhardt, men Vedeler parerer godt.
    61'
    Og atter en gang får Odd avsluttet noen lunde fritt fra et innlegg. Berg denne gangen, som sender ballen like over venstre kryss med en liten innside-volley fra 10 meter.
    62'
    For noen syke sjanser for Asker! Først er det Celina med ball på ti meter. Han plasserer ballen helt nede ved stolperota, men Rossbach klarer på magisk vis å kaste seg ned. Returen er rett i beina på en Asker-spiller som skyter på direkten, men Rossbach spretter opp og redder igjen! Det er dog ikke nok, for ballen triller ut til en ny Asker-spiller til høyre. Han klinker også til på direkten... I stolpen!
    62'
    Spillerbytte - Asker
    Inn: Tomasz Sokolowski
    Ut: Armin Sistek
    En gammel eliteseriekjenning entrer banen i Asker.
    65'
    Asker kommer med mange mann. Raaholt slår inn rett i et Odd-hode.
    68'
    Så er det Odd som kontrer, og Kjelsrud får ballen til venstre. Stray Molde gjør en heltejobb for Asker, og sender ballen utover dødlinja. Dommer mener dog at det er utspark til keeper.
    68'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Fredrik Nordkvelle
    Ut: Oliver Berg
    69'
    Ballen høyt opp i været, før den daler ned 25 meter foran Asker-buret. Der er innbytter Fredrik Nordkvelle, og jeg håper han hadde varmet godt opp, for han brenner til på hel volley. Treffer bemerkelsesverdig godt, og ballen suser mot mål. Vedeler tar den!
    71'
    Heades ut til corner fra motsatt side.
    71'
    Vedeler prøver å bokse, men bommer på kula. Heldigvis for han, for ballen går nemlig ut til utspark.
    72'
    Espen Ruud får til en avslutning fra spiss vinkel. Treffer ikke mål.
    73'
    Asker får frispark inne på Odds halvdel. Innlegget fanges av Rossbach.
    75'
    Asker ruller opp med Celina og Sokolowski. Blir ikke noe.
    78'
    Mål for Odd!
    Asker 1 - 3 Odd
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen skjærer inn fra høyre på samme måte som i stad. Har med seg medspillere, men velger å banke til i stedet. Det var smart, for Vedeler henger ikke med i svingene! Ballen suser under venstrevingen til Asker-keeperen.
    78'
    Det kan nevnes at Andreas Vedeler har lav sol midt i fleisen nå, men det skulle uansett ikke hatt noe å si for det målet.
    80'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Thomas Grøgaard
    Ut: Jone Samuelsen
    80'
    Stusses videre til innkast.
    83'
    Det legges inn fra venstre. Halvorsen kaster seg frem på bakre, men rekker akkurat ikke frem til ballen.
    84'
    Gult kort til Asker
    Demba Traore
    Trår hardt i en takling på Nordkvelle ute til høyre.
    86'
    Virker som Asker har gitt opp håpet om cupbombe nå. Heimisson trikser seks ute på siden. Mister ballen.
    88'
    Kjelsrud Johansen får servert ballen på nydelig skuddhold, men feiler på førstetouchet. Asker får utfordret han, og da går Odd-spissen i bakken... og får frispark imot.
    90'
    Mål for Asker!
    Asker 2 - 3 Odd
    Mål: Even Bydal
    Hjemmelaget tenner håpet! Odd hadde allerede begynt å tenke på neste kamp, men Asker kjemper seg inn i kampen igjen! Bydal får ballen på 10 meter, og sender den forbi Rossbach!
    90'
    Fagremo er mildt sagt ufornøyd med laget sitt nå.
    90'+2
    Asker presser.
    90'+3
    Odd kontrer, og Halvorsen har all tid i verden alene med keeper. Setter den utenfor!
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Til tross for sjokkåpning og spenning på slutten, så blir det ingen cupbombe her på Føyka Stadion. Odd tar seg videre til 4. runde i cupen, og det var etter hvert vel fortjent. Asker startet godt, men lufta gikk kraftig ut av ballongen utover i kampen. Det tok seg dog litt opp med en sen scoring, men det var for lite tid igjen på klokka til at hjemmelaget kunne sette et skikkelig press i avslutningen.
    Odd vant denne kampen på duellspillet inne i feltet, der Asker rett og slett ble mange hakk for små. Likevel vil jeg berømme Asker for at de gikk hardt ut, og ville spille skikkelig fotball mot et antatt mye bedre lag.
    Dine øyne på Føyka Stadion var Mattis Holt, og jeg ønsker deg en fortreffelig onsdag videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her