1-0
1-1
1-2

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av cupoppgjøret mellom Vindbjart og Strømsgodset på Moseidmoen i Vennesla.
    Vindbjart tok seg videre fra 2. runde i cupen med en sterk 2-0-seier mot Jerv fra Grimstad i nabofylket Aust-Agder her på Moseidmoen. Blåtrøyene har også sterke cupresultater fra i fjor å vise til, da Start først ble slått hele 4-0 i 2. runde. De ga også Odd hard kamp i runden etter, men måtte til slutt gi tapt mot laget fra Skien som med en sluttspurt sikret en 4-2-seier.
    Strømsgodset smalt på sin side til med hele 8-1 mot Kongsberg i første runde av årets cup, men slet litt mer mot Eidsvold Turn i den neste runden. En scoring av Francisco Junior etter 77 minutter holdt imidlertid for drammenserne, som tok seg videre med 1-0 mot laget fra 3. divisjon.
    Strømsgodset gjør noen endringer i laget som spilte 2-2 mot Start forrige helg, men beholder den samme forsvarsfireren som slapp inn mål to ganger på Sør Arena. Lukasz Jarosinski får imidlertid plass mellom stengene, Francisco Junior dyttes opp på venstrevingen for å gjøre plass til Petter Vaagan Moen som indreløper, mens både Marcus Pedersen og Tokmac Nguen byttes ut til fordel for Tommy Høiland og Flamur Kastrati. Det betyr at begge målscorerne fra Start-kampen - nevnte Nguen, samt Øyvind Storflor - er henvist til benken.
    Det er kun én forandring i Vindbjart fra laget som slo Jerv i forrige runde. Tidligere Start-spiller Jon Hodnemyr er ikke i dagens kamptropp, og unggutten erstattes av Kristoffer Syvertsen.
    I Drammens Tidende skrives det at Strømsgodset må se opp for Vindbjarts spiss Øyvind Gausdal i dag. 30-åringen kan skilte med hele 169 scoringer i løpet av sine 198 kamper for laget fra Vennesla utenfor Kristiansand, og scoret to ganger da Start gikk ut med et brak i fjor. Spydspissen prikket også inn det første målet mot Jerv i forrige runde.
    Det ser ut til at det blir en flott atmosfære rundt dagens kamp. Ikke bare er det blå himmel og sol over Vennesla, men i skrivende stund kommer det en supporterbuss til Moseidmoen som vil bidra til å fortsette å fylle opp tribunen og ellers området rundt Vindbjarts bane.
    Vindbjart-trener Steinar Skeie er så sikker på sitt eget lag at han har disket opp en liste på hele 11 punkter som går gjennom hvorfor laget fra 2. divisjon kan slå til med en skrell og danke ut Strømsgodset fra Tippeligaen i kveld. Vil Skeies spådommer slå til, eller vil drammenserne bli for sterke?
    Dagens hoveddommer er mannen som ble kåret til "Årets mest fremgangsrike dommer" i Hordaland fotballkrets tilbake i 2006, Jan Morten Tennøy.
    Lagene er på vei inn på banen. Det er få minutter igjen til avspark.
    Vi er i gang!
    1'
    Kastrati løper Kvaalen overende midt på banen, og Vindbjart får et tidlig frispark.
    1'
    Strømsgodset spiller ballen inn i Vindbjarts 16-meter, men Francisco Juniors skudd fra midten av feltet blokkeres ut til corner.
    2'
    Kort variant. Ender til slutt i et Godset-kast nede ved dødlinja.
    2'
    Syvertsen blir ikke kompis med ballen ved midten av banen, og roter den ut over sidelinja.
    5'
    Jansen slår et frispark inn fra venstre, men ballen klareres ut ved første stolpe. Havner så i beina til Skeie, men midtbanespillerens skudd fra distanse flyr over og til side for mål.
    6'
    Heades ut ved første stolpe.
    6'
    Rødt kort til Vindbjart FK
    Benjamin Boujar
    Vindbjarts keeper må i dusjen! Vaagan Moen krangler seg gjennom inn mot mål, og har bare Boujar foran seg. Vertenes sisteskanse står utenfor egen 16-meter, og om dette er noe han er klar over når han kaster seg ned vites ikke. Men han redder ballen med hendene utenfor eget felt, og må med det ut allerede etter syv minutter.
    7'
    Spillerbytte - Vindbjart FK
    Inn: Aleksander Lie
    Ut: Kristoffer Syvertsen
    Kantspiller Syvertsen ofres for at andrekeeper Alexander Lie skal få ta plass mellom stengene til Vindbjart.
    9'
    Går via et par Strømsgodset-hoder, men ender opp til side for mål.
    10'
    Strømsgodset holder på å få sette fart nedover høyrekanten, men ballen krysser sidelinjen før Kastrati rkeker frem.
    11'
    Stor sjanse for Vindbjart! En ball havner hos Vindfjell ved kanten av Godsets 16-meter. Kantspilleren smeller til på volley, og det er så hardt at Jarosinski ikke får gjort annet enn å slå den opp i lufta. Fanger den imidlertid før Gausdal rekker frem.
    12'
    Vilsvik prøver et skudd fra distanse, men ballen sklir av høyrebackens fot og går nesten ut til cornerflagget.
    13'
    Mål for Vindbjart FK!
    Vindbjart FK 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Oyvind Gausdal
    Målgivende: Nikolai Harris
    Én mann mindre, men Vindbjart bryr seg ikke! Harris slår en lang ball inn mot Godsets 16-meter. Jarosinski er ute og plukker blåbær, og før polakken rekker frem er Gausdal fremme og krangler ballen forbi målvakten før han dytter den inn i det tomme buret.
    14'
    Adjei-Boateng sleiver en tilsynelatende enkel pasning frem mot Junior ut til innkast. Det oppsummerer Godsets pasningsspill de siste minuttene ganske godt.
    17'
    Vilsvik slår inn fra høyre, men Lie bokser ballen unna ved bakerste stolpe.
    18'
    Junior prøver å sette fart nedover venstrekanten, men Follerås er fremme og klarerer til innkast.
    19'
    Godset holder på ballen utenfor Vindbjarts 16-meter, men sliter til nå med å finne en vei gjennom vertenes forsvar.
    21'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mohammed Abu
    Feller Gausdal midt på egen halvdel.
    22'
    Junior klemmer til fra distanse, men sender skuddet mange meter over målet til unge Lie.
    23'
    Stor sjanse for Godset! Junior svinger ballen inn fra venstre. Ved bakerste stolpe stanger Vilsvik til, men høyrebackens hodestøt går i nettveggen.
    25'
    Vilsvik prøver å vippe gjennom til Adjei-Boateng, men pasningen slås for hardt og ballen triller over dødlinja før midtbanespilleren rekker frem.
    26'
    God sjanse for Godset igjen! Et Parr-innlegg inn mot bakerste stolpe heades bakover til Vaagan Moen. Sistnevnte dundrer til, men Follerås kaster seg ned og blokkerer det knallharde skuddet. Har tydelig vondt i ettertid, midtstopperen.
    27'
    Vindbjart-forsvareren er på beina igjen, og ser ut til å kunne fortsette.
    27'
    Vaagan Moen prøver et innlegg fra venstre, men det klareres ut. Ballen havner så hos Abu, som prøver et skudd, men det går ufarlig til side for mål.
    29'
    Nytt Vaagan Moen-innlegg fra venstre. Denne gangen får Adjei-Boateng hodet på ballen, men headingen går over mål.
    30'
    Nære på igjen for Godset. Et innlegg fra høyre havner hos Adjei-Boateng. Først sleiver han et skudd rett i en spiller foran, før det neste skuddet sendes ufarlig til side for mål. Lagkamerat Junior ser oppgitt ut.
    33'
    Gult kort til Vindbjart FK
    Oyvind Gausdal
    River ned Abu ved midten av banen.
    33'
    Vilsvik lemper frisparket inn mot bakerste stolpe, hvor Lie får slått ballen ut til corner.
    34'
    Kommer et skudd fra utenfor 16-meteren, men det blokkeres.
    34'
    Vaagan Moen prøver et innlegg fra venstre, men sleiver det over og til side for mål.
    36'
    Nesten for Vindbjart! Et innlegg fra venstresiden daler ned hos Gausdal ved bakerste stole. Spissen får kranglet frem et skudd, men Jarosinski redder det greit.
    37'
    Kastrati spiller ballen innover mot Adjei-Boateng utenfor Vindbjarts 16-meter. Sistnevnte hopper over ballen for å gi sjansen videre til Høiland, men spissen henger ikke med i svingene og ballen går inn til keeper istedet.
    39'
    Nesten for Godset! En ball inn mot midten av feltet jages av både Kastrati og keeper Lie. Den spretter imidlertid via begge og havner deretter i det fri midt foran mål. Der prøver Høiland å komme til skudd, men Nilsen viser styrke og klarerer i duell med spissen.
    42'
    Vilsvik prøver et skudd fra distanse, men det går rett på Lie.
    43'
    Kastrati svinger inn fra venstre, men Lie fanger kula - til applaus fra hjemmepublikumet.
    45'
    Hvordan blir ikke det mål? Vilsvik slår inn fra høyre, og Kastrati får heade helt upresset ved bakerste stolpe, men angriperen sender ballen rett i fanget på unge Lie.
    45'+1
    God sjanse for Godset! Parr slår inn fra venstre. Midt i feltet får Adjei-Boateng hodet på ballen, men forsøket går like til side for nærmeste stolpe.
    45'+2
    Vindbjart får frispark midt foran eget mål etter en duell.
    45'+2
    Junior går i bakken noen meter utenfor Vindbjarts 16-meter, og Godset får frispark i god innleggsposisjon.
    45'+3
    Frisparket ender i en heading som går til side for mål, og det blir det siste som skjer i omgangen.
    45'+4
    45'+5
    Vindbjart befinner seg to divisjoner under Strømsgodset og har i tillegg én mann mindre i over 40 minutter av den første omgangen. Men det hindrer dem ikke fra å lede 1-0 mot drammenserne fra Tippeligaen. Gjestene hadde ballen soleklart mest etter målet imot, men hadde ikke altfor mange sjanser mot målet til unge Alexander Lie, som måtte ta på seg hanskene etter Benjamin Boujars utvisning. Godsets spillere får seg nok en real skyllebøtte fra trener Bjørn Petter Ingebretsen i hvilen. Vil det være vitamininnsprøytningen bortelaget trenger?
    Spillerne er på vei inn på banen igjen.
    Godset sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Klareres ut. Havner hos Abu, som sender avgårde et skudd som går flere meter til side for mål.
    46'
    Nytt skudd fra Abu. Har denne gangen retning mot mål, men går rett på Lie.
    48'
    Abu med nok et skudd, men dette blokkeres.
    49'
    Mål for Strømsgodset!
    Vindbjart FK 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Der sitter utligningen for Godset! Gjestene får frispark litt utenfor Vindbjarts 16-meter. Vilsvik sender avgårde et skudd, og selv om Lie får noen fingre på ballen er det ikke nok for å hindre at ballen går inn og stillingen endres til 1-1.
    52'
    Vindbjart får frispark ved midten av banen.
    54'
    Nesten! Havner hos Kastrati som klemmer til, men Gausdal står klar på streken og blokkerer skuddet.
    54'
    Kastrati slår inn fra høyre, men Høiland når ikke opp til ballen inne foran mål.
    56'
    Oi oi oi! Det blir nesten mål til Vindbjart! Vilsvik sleiver en pasning tilbake mot keeper. Jarosinski løper etter den, og prøver en klarering før den krysser dødlinja. Denne klareringen går imidlertid rett til Vindfjell, som har det åpne målet foran seg. Men idet han skal skyte blåser dommer i fløyta og viser corner til hjemmelaget - til alle i Vennesla sin store frustrasjon.
    58'
    Vindfjell får skyte denne gangen, men skuddet fra hjørnet av Godsets 16-meter sendes over mål.
    59'
    Parr slår inn fra venstre, men Lie fanger ballen i duell med Kastrati. Får også frispark for en dytt i ryggen fra angriperen.
    61'
    Kastrati fikk seg en smell i duellen med Vindbjart-keeperen. Får behandling av medisinsk personell inne på banen.
    63'
    Kastrati må bæres av banen på båre.
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Øyvind Storflor
    Ut: Flamur Kastrati
    Storflor erstatter den skadde spilleren.
    65'
    Inn: Tokmac Nguen
    Ut: Jonathan Parr
    66'
    Da er begge målscorerne fra Godsets 2-2-kamp mot Start forrige helg på banen - Storflor og Nguen. Gjentar de dette her?
    68'
    Skeie felles midt på Godsets halvdel, og Vindbjart får frispark.
    70'
    Frisparket tas kjapt, og Vindfjell får sendt et innlegg inn mot mål. Der får Myrvold hodet på ballen, men headingen går rett på keeper.
    70'
    Gausdal viser styrke når han vinner ballen fra Valsvik nede på høyrekanten, men Høibråten får deretter klarert.
    72'
    Jesper Jansen
    River ned Storflor nede ved dødlinja på egen venstreside. Frispark til Godset i god posisjon.
    75'
    Vindbjart FK 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Tommy Høiland
    Godset er i føringen! Frisparket slås inn mot midten av feltet. Etter litt flipperspill i midten av feltet kommer det en heading fra Høiland ved bakerste stolpe som sniker seg inn i nettet bak Lie.
    76'
    Inn: Thomas Zernichow
    Ut: Kjetil Myrvold
    78'
    Storflor slår inn fra høyre, men vertene klarerer.
    80'
    Abu prøver seg fra kanten av Vindbjarts 16-meter, men skuddet blokkeres.
    81'
    Nære på! Kommer en heading ved første stolpe, men denne går via tverrliggeren og over mål.
    84'
    Nguen prøver et skudd fra distanse, men det går rett på Lie.
    86'
    Storflor skjærer inn fra høyrekanten, men pasningen innover i feltet stoppes av en Vindbjart-forsvarer.
    87'
    Nære på for Vindbjart! Vindfjell dyttes gjennom nede på venstrekanten. Setter fart inn mot mål, men pasningen mot Gausdal ved bakerste stolpe, men denne slås hakket for hardt. Spissen får fatt på den til slutt, men innlegget tilbake innover treffer stolpen og går ut over dødlinja.
    88'
    Storflor prøver et skudd fra like utenfor Vindbjarts 16-meter, men det går litt til side for nærmeste kryss.
    89'
    Follerås kaster langt, men Jarosinski går ut og plukker ned ballen.
    90'
    Det legges til seks minutter.
    90'+1
    Gigantsjanse for Vindbjart! Først blokkeres skuddet til Gausdal, før forsøket til Follerås fra kloss hold går rett på keeper.
    90'+2
    Det meldes om at Kastrati pådro seg en hjernerystelse tidligere i omgangen. Blir i skrivende stund sendt til sykehus for en sjekk.
    90'+3
    Inn: Sondre Solholm Johansen
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    90'+4
    90'+7
    Dommer blåser i fløyta for siste gang, og Strømsgodset karrer seg videre med 2-1 mot et Vindbjart-lag med én mann mindre. Vennesla-laget klarte å gå til pause på en 1-0-ledelse, utvisningen til tross, men Godset hadde stort sett enveiskjøring fra målet imot og til de scoret 1-1 etter hvilen. Deretter tok derimot Vindbjart over litt igjen, og ved flere anledninger kunne de fort ha scoret både én og to ganger til. Men istedet var det Godset som skulle score igjen, og drammenserne unngår dermed cup-exit - som flere av divisjonskollegene deres ikke har klart.
    Lillestrøm, Molde, Sogndal, Start, Viking, Aalesund og Brann er i skrivende stund ute av cupen - det er ikke Strømsgodset. De reiser nok tilbake til Drammen med et smil om munnen, vitende at veien til Ullevaal nå kan ha blitt flere hakk enklere.
    Med det takker jeg for følget. Jeg ønsker dere alle en fin kveld, og en fortreffelig himmelfartsdag i morgen.