19'
2-0
2-1

Velkommen til livedekning i Tippeligaoppgjøret mellom Aalesunds FK og FK Haugesund.
    AaFK fikk forrige serierunde en etterlengtet opptur med seier mot Kongsvinger, etter tre strake tap i de foregående kampene. Når det gjelder FKH spilte de sist kamp 3-3 hjemme mot LSK.
    FKH ligger på 6.plass før dagens oppjør, AaFK på 4.plass. Men det skiller bare et poeng mellom de to lagene, så at dagens kamp er svært så viktig for begge lag, er det ingen tvil i. En kan også føye til at FKH aldri har vunnet her i jugendbyen. På seks oppgjør har dette endt med fem tap og en uavgjort.
    Begge lag har en nøkkelspiller hver skadet. For AaFK er Johan Arneng ute med en leggskade, mens FKH har Thomas Sørum ute med bihulebetennelse.
    Der er vi i gang her på Color Line Stadion. AaFK med avsparket.
    1'
    AaFK får frispark på 30 meter, da Aarøy blir dyttet i ryggen.
    1'
    Arnefjord skyter rett i Andreassen, og Haugesund får avklarert.
    2'
    Der er AaFK som trykker FKH bakover i åpningsminuttene, men bortelaget er kompakte og gir tangotrøyene lite rom å spille i.
    3'
    Phillips blir spilt fri ute på venstrekanten. Han legger inn mot flere AaFK-spillere som kommer løpende inn i boksen. Innlegget er dessverre for AaFK litt for langt, og FKH får kontroll.
    5'
    Bortelaget sliter med å holde på ballen, og hjemmelaget har helt klart vært best de første seks minuttene.
    6'
    Parr slår et langt frispark opp mot Aarøy. Fyrtårnet vinner i luften, men ingen AaFK-spillere er der ballen faller ned, og FKH vinner igjen ballen.
    8'
    FKH kombinerer fint med kjappe pasninger og gode bevegelser, men ballen triller til slutt inn i klypene på AaFK-keeper Lindegaard.
    10'
    Phillips fyrer av fra 20 meter. Skuddet er svært løst, og triller sakte inn til Kristiansen, som har full kontroll.
    11'
    Parr slår nok en gang langt mot Aarøy. Denne gangen blir spissen revet i trøyen, og får frispark på 17 meter midt på mål.
    11'
    Etter litt frem og tilbake etter frisparket, får Phillips ballen på 18 meter og fyrer av. Ballen sniker seg like utenfor. Stor sjanse for AaFK der!
    13'
    Corneren slåes kort, og blir etter hvert blokkert av Phillips. Det heler ender til slutt i innkast til hjemmelaget.
    14'
    Fredriksen feller Andreassen på midtbanen. FKH får frispark.
    16'
    FKH tar frisparket kjapt, og kommer seg nesten gjennom AaFK-forsvaret, som med nød og neppe får satt inn en takling.
    17'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Trond Fredriksen
    Målgivende: Amund Skiri
    Fredriksen mottar ballen på 16 meter fra Skiri. Veteranen vender nydelig opp og får sendt av gårde et skudd som sniker seg inn helt nede ved motsatt stolperot. Dermed står det 1-0 til hjemmelaget.
    18'
    Aalesund 2 - 0 FK Haugesund
    Kjempemiss fra Kristiansen, som skal plukke ned et innlegg. Ballen ender hos Mathisen, som er årvåken. Den hurtige AaFK-spilleren får sentret tilbake til Aarøy, som kan sette ballen i åpent bur.
    19'
    Corneren slåes mot bakerste. Der er Skiri og header. Headingen går i en FKH-spiller og til ny corner.
    21'
    Corneren ender til slutt i at FKH vinner ballen og får frispark.
    21'
    Gult kort til Aalesund
    Trond Fredriksen
    Fredriksen feller en FKH-spiller i kontringen og får gult kort.
    22'
    AaFK kjører voldsomt på etter skoringene, og har skapt flere farligheter de siste minuttene.
    24'
    Det har bredd seg total panikk i FKH etter AaFKs første skoring. Bortelaget har ikke klart å holde på ballen med enn to-tre trekk i gangen, og virker svært rystet.
    25'
    Phillips får ballen på 20 meter og avslutter. Skuddet er svakt og triller sakte ut ved siden av målet til FKHs Kristiansen.
    27'
    FKH er litt mer med nå, og triller ball inne på AaFKs banehalvdel. De får derimot til svært lite, da bevegelsene og tempoet i spiller er svært dårlig!
    29'
    Peli og Djurdjic kombinerer fint. Ballen ender til slutt hos Nygaard, som bommer fullstendig, da ballen sklir av foten.
    32'
    Tempoet i kampen har dalt litt nå, og ingen av lagene ser ut til å være så veldig interesserte i å angripe.
    34'
    Parr mottar ballen ute på venstrekanten og legger inn. Innlegget er av det svake slaget, og Kristiansen er ute og plukker.
    35'
    FKH kombinerer fint. Ballen havner til slutt hos høyreback Pozniak, som får skutt fra 14 meter. Skuddet er svakt, men muligheten stor!
    36'
    AaFK-frispark 25 meter fra mål ute til høyre. Phillips står klar til å slå inn. Frisparket er dårlig, men AaFK vinner igjen ballen. Carlsen får etter hvert lagt inn på nytt, men innlegget er også denne gang dårlig, og keeper Kristiansen er ute og plukker ned ballen enkelt.
    38'
    Corneren slåes inn mot keeper, hvor både Aarøy og Lindegaard står. Begge går mot ballen, og det ender i en svak boksing fra AaFKs sisteskanse. Heldigvis er ikke FKH-spillerne våkne nok, og AaFK får til slutt kontroll.
    38'
    Mål for FK Haugesund!
    Aalesund 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Nikola Djurdjic
    AaFK roter det skikkelig til. Arnefjord bryster i Tollås, som ikke rekker å reagere. Ballen faller ned til Djurdjic, som helt alene med Lindegaard setter ballen sikkert i mål.
    43'
    Det er lagt til minst et min her på CLS.
    45'+1
    45'+2
    Der er det pause her på CLS. AaFK leder fortjent 2-1 etter å ha trykket FKH bakover i mesteparten av omgangen. Noe ufortjent kan det nok sies å være at FKH har skoret, da de ikke har skapt en eneste målsjanse av seg selv. Men takket være rot i AaFK-forsvaret står det altså 2-1.
    45'
    Der er andreomgangen i gang. FKH med avsparket.
    46'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Eirik Mæland
    Ut: John Pelu
    46'
    Fredriksen med lang ball mot Phillips. Dessverre for jamaicaneren er Pozniak sterkere enn han, får skjært inn foran og skjermet ballen inn til egen keeper.
    47'
    FKH presser AaFK bakover i åpningsminuttene av andre omgang. Bortelaget har tydeligvis bestemt seg for å rette opp inntrykket av den første omgangen.
    49'
    Mathisen legger inn mot første stolpe. Der kommer Carlsen i fullt firsprang. Terrieren får hodet på ballen og headingen går like utenfor. Store deler av publikumet trodde ballen gikk i mål der! Stor sjanse for hjemmelaget.
    50'
    FKH vinner ballen på midtbanen. Ballen blir slått direkte gjennom til Sørensen, som fra litt skrått hold avslutter rett på keeper.
    52'
    Corneren blir plukket ned av Lindegaard.
    52'
    Ballen blir slått inn mot fem-meteren. Der er Tronseth og rager i luften. FKH får avklart.
    52'
    Fredriksen med lang, løs ball mot Phillips inne i feltet. Jamaicaneren får hodet på ballen, men headingen er svak, og Kristiansen redder enkelt.
    55'
    FKH kontrer etter et langt AaFK-trykk. Tangotrøyene vinner igjen ballen og kan starte på nytt.
    56'
    Mathisen blir spilt gjennom av Phillips. Dessverre for Mathisen er Skjerve våken og setter inn en flott og avgjørende takling akkurat i det AaFK-spilleren skyter.
    59'
    Carlsen legger inn bak forsvaret fra venstre. Innlegget er godt, og bare centimetere gjør at ikke Mathisen får satt hodet på den ballen. Kunne blitt en stor sjanse for hjemmelaget der!
    60'
    FKH har helt klart løftet seg fra den første omgangen, og spiller nå med mye større tempo, presisjon og aggressivitet. Men fortsatt mangler en del i den siste tredelen av spillet når de angriper.
    62'
    Det er FKH som vinner de fleste duellene inne på AaFKs banehalvdel nå, og dette gjør igjen at tangotrøyene sliter mye mer enn de har gjort tidligere i kampen.
    63'
    Mathisen blir spilt gjennom av Skiri. Fra litt skrått hold, avslutter han rett på Kristiansen. Stor sjanse for AaFK-vingen der.
    65'
    Parr med skummel ball tilbake til Lindegaard. Ballen går så vidt forbi beina til Djurdjic, som lukter det skumle tilbakespillet.
    66'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Peter Orry Larsen
    Ut: Fredrik Carlsen
    Carlsen blir erstattet av friskere bein i Orry Larsen.
    67'
    FKH får frispark på 30 meter ute til høyre for seksten. Nilsen står klar til å slå inn.
    69'
    Frisparket blir headet ut til corner av Sylling Olsen.
    70'
    Corneren ender i skudd over mål.
    70'
    Innbytterne Orry Larsen og Sylling Olsen markerer seg! Orry Larsen mottar ballen ute til venstre nede ved hjørneflagget. Han legger inn i feltet. Der er Sylling Olsen helt alene og header like utenfor. Stor AaFK-sjanse der!
    71'
    Enorm sjanse for AaFK der! Parr legger inn mot Aarøy. Aarøy slipper ballen forbi seg, og der er Mathisen. Mathisen klaer ikke å få avsluttet med en mann i ryggen, og det hele ender i klabb og babb, hvor FKH med nød og neppe til slutt får avklarert. Der burde AaFK fått avsluttet skikkelig!
    73'
    Skiri drar seg fri på venstrekanten og slår et presist innlegg mot Aarøy. Headingen er også god, og Kristiansen får så vidt reddet avslutningen.
    75'
    Corneren er dårlig, og FKH får avklarert.
    75'
    Hauge lar være å blåse av når Orry Larsen ligger nede med hodeskade, til stor frustrasjon for AaFK-publikumet.
    78'
    Kampen preges av mye dueller og mange feilpasninger for øyeblikket.
    80'
    Eike legger inn mot Djurdjic, som ikke får helt dreis på headingen, og ballen går over målet til Lindegaard, som ser ut til å ha god kontroll på forsøket.
    83'
    Corneren er god, men etter mye dueller frem og tilbake, får FKH så vidt avklarert.
    85'
    Corneren faller ned på fem-meteren. Der er en FKH-spiller og sleiver ballen inn til keeper. Kunne blitt en kjempemiss der!
    86'
    Dagens tilskuertall: 9827.
    89'
    FKH trykker på i sluttminuttene. Christensen legger inn, men AaFK får klarert. FKH kommer tilbake, men det hele ender i utspill fra Lindegaard, som roer det helt ned.
    90'
    Morsom situasjon. Dommeren dømmer først feil vei, og da FKH-spilleren tar opp ballen for å kaste, mister han den, og AaFK får sitt fortjente innkast.
    90'+2
    Det er lagt til tre minutter her på CLS.
    90'+2
    Djurdjic felles på 35 meter og FKH får frispark.
    90'+3
    Frisparket slåes inn, og Lindegaard er ute og plukker. En FKH-spiller datt i feltet der, og bortelaget ropte på straffe, men de fikk altså ingenting.
    90'+4
    90'+4
    Der er det over på CLS. AaFK vinner 2-1 etter en kamp med brukbart tempo, mange tøffe dueller, og nok av store målsjanser. Spesielt da for hjemmelaget, som burde punktert kampen på slutten. FKH var klart i den andre omgangen enn den første, men det hjalp så lite, da alle poengene blir igjen i Ålesund.