90'+1 (Str.)
1-0

Velkommen til Tippeligaoppgjøret mellom Tromsø og Viking på Alfheim Stadion.
    Et Tromsø på medaljejakt møter et Viking som har vært i nærmest fritt fall den siste tiden. Rogalendingene har ikke vunnet en seriekamp siden de slo Hønefoss for over to måneder siden, og siddissenes hjemvendte sønn Erik Nevland har dermed til gode å få være med på en Tippeliga-seier etter han returnerte til Stavanger.
    Tross den skralle formen har Viking fremdeles bare to poeng opp til fjerdeplassen og om de skulle vinne her i dag skiller ikke mer enn seks poeng opp til dagens motstander som innehar tredjeplassen heller. Tromsø på sin side kan med en seier i dag ytterligere styrke grepet om tredjeplassen og tette noe av luka opp til VIF som før dagens kamper ligger seks poeng foran TIL. Dette er med andre ord en kamp som kan ha stor betydning for begge lag.
    Viking har historisk sett hatt et bra tak på Tromsø. På lagenes 43 tidligere serieoppgjør seg imellom har Viking tatt 20 seire mot TILs 13. Vi må tilbake til 2007 for å finne Tromsøs forrige seier mot Viking, og i mellomtiden har det blitt tre Vikingseire og en uavgjort.
    Viking stiller uforandret fra laget som startet i 3-4-tapet mot Vålerenga sist.
    Tromsø gikk seirende ut av en enda mer målrik batalje i sin siste seriekamp da de slo Sandefjord 5-3. I den kampen måtte 'Gutan' klare seg uten Miika Koppinen og Kara Mbodji på grunn av suspensjoner. Begge er tilbake etter endt soning i dag og går inn i startelleveren på bekostning av Steven Bates og Helge Haugen.
    I den kampen var det brasilianske Kayke Rodrigues som var den store spilleren med tre scoringer. Brassen har vært brennhet etter sin overgang til Tromsø i sommer og står bokført med fem mål på like mange kamper så langt.
    Hjemmelaget tar avsparket, og kampen er igang på Alfheim.
    1'
    Koppinen slår langt opp mot Kayke. Ballen stopper i Håkon Skogseid og faller i beina til Ruben Yttergård Jenssen. Han slår inn i feltet i retning Rushfeldt, men innlegget passerer en halvmeter for langt inn for spissen.
    2'
    Vidar Nisja kommer seg rundt og slår inn fra Vikings høyre kant, men innlegget heades unna av Mbodji.
    3'
    Yndestad slår langt mot Rushfeldt, men Steenslid kommer først på oppspillet og får måket ballen opp på tribunen.
    5'
    Mbodji sender avgårde noe som antagelig var ment som et skudd fra drøye 30 meter, men ballen forsvinner mange meter utenfor Vikingmålet uten noe særlig kraft.
    8'
    Rushfeldt sender et godt innlegg inn i boksen i retning Kayke, men Skogseid kommer seg foran og får blokkert ballen inn til Jarstein.
    10'
    Tromsø kommer til innlegg fra venstre, men ballen snappes av Jarstein.
    12'
    God sjanse for hjemmelaget! Høgli mottar en flott crosspasning fra Kara ute på høyre og setter fart mot dødlinja. Han slår godt inn og finner Rushfeldt i boksen, men den harde headingen fra 5-6 meter går en aning for høyt.
    13'
    Yttergård Jenssen finner Kayke med et langt fremspill. Han drar seg forbi Skogseid og forsøker et skudd fra spiss vinkel, men bommer stort. Fra ti meters hold setter han ballen fem meter utenfor.
    15'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    André Danielsen
    Corneren går tvers gjennom feltet og tas til slutt ned av Steenslid. Han tar ballen med seg ut på venstresiden og slår inn igjen, men innlegget er keepermat for Sahlman.
    16'
    Danielsen slår et frispark inn i feltet og Nevland stusser ballen videre, men ingen blåkledde er på plass bak ham, og ballen triller over dødlinja til utspill fra femmeter.
    19'
    Skogseid er på etterskudd i duell med Yndestad og ender med å dra backen overende. Frispark for TIL. Kayke slår det hardt mot nærmeste stolpe, men Viking får pirket ballen ut til corner.
    20'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Remi Johansen header ved første stolpe, men ballen blokkeres av en Vikingspiller.
    20'
    Remi Johansen med innlegg fra TILs høyre kant, men det blir for langt og Skogseid får kontroll for bortelaget.
    24'
    Knarvik spiller fri Rushfeldt litt til høyre for Vikingmålet. Han har en delvis markert Kayke med seg rett foran mål, men velger i stedet skudd fra spiss vinkel. Skuddet er hardt, men retningen er dårlig og det går langt til side for mål.
    25'
    Enorm mulighet for TIL! Knarvik sender en stikker til Kayke som er helt alene igjennom med Jarstein. Han får ballen litt langt foran seg på første berøring, og selv om han likevel greier å runde keeper gjør det at vinkelen blir så spiss at han ikke får satt avslutningen mellom stolpene.
    26'
    Remi Johansen slår inn fra høyre. Ballen triller forbi Kayke og ender hos Rushfeldt som smeller til på direkten, men treffer både for høyt og til side for mål fra bra posisjon.
    29'
    Høgli dyttes overende av Høiland idet han skal slå inn og TIL får frispark på høyresiden. Kayke legger det innn i feltet, men Viking får klarert.
    32'
    Nytt frispark fra omtrent samme posisjon som i stad. Kayke tar det denne gangen også, men igjen får Viking klarert i eget felt.
    33'
    Kayke brenner til fra 20 meter. Skuddet er hardt og Jarstein må strekke seg godt for å slå det over.
    34'
    Ruben Yttergård Jenssen
    Jarstein får bokset unna.
    34'
    Nisja header ut til ny corner.
    36'
    Jarstein går opp og holder corneren.
    37'
    Gedigen TIL-sjanse! Knarvik frispiller Remi Johansen som ikke lar seg be to ganger og smeller til fra skrått hold. Skuddet er bra, men Jarstein gjør en god redning.
    39'
    Dårlig corner som forsvinner over alle og ut til utspill fra Vikings femmeter.
    39'
    Viking får sin første store mulighet. Andre Danielsen tar et frispark fra hjørnet av 16-meteren og inne i boksen får Nevland headet mot mål og Sahlman må i aksjon for å slå ballen over tverrliggeren.
    41'
    Tromsø får rensket unna.
    41'
    Remi Johansen forsøker å slå til Høgli som kommer på en overlapping, men Viking har to forsvarere på plass og sammen greier de fint å skjerme ballen ut over dødlinja.
    44'
    Nevland kommer til en avslutning fra skrått hold, men skuddet går et stykke over målet.
    45'
    45'+1
    Pause på Alfheim etter en målløs førsteomgang. Det er Tromsø som har styrt kampen så langt, og hjemmelaget har og hatt flere feite sjanser til å ta ledelsen uten så langt å lykkes. Viking skapte ikke all verden før pause, men mot slutten av omgangen kom også bortelaget seg til et par muligheter.
    45'
    Viking sparker igang andre omgang.
    46'
    Høgli slår inn fra høyre, men Steenslid får klarert for Viking.
    47'
    Yndestad med innlegg fra venstre. Horn misser med første forsøk på klarering, men Steenslid er bak ham og rydder opp før ballen når fram til Rushfeldt.
    50'
    Tromsø triller ballen fram og tilbake rundt gjestenes 16-meter uten å finne åpninger. Til slutt slås det inn fra høyre og i boksen kommer Remi Johansen som får skutt, men skuddet treffer en forsvarer og blokkeres.
    51'
    Yttergård Jenssen fyrer av fra drøyt 20 meter, men skuddet går en halvmeter til side for Vikingburet.
    54'
    Viking får frispark på sin høyre kant. Danielsen slår inn, og Sahlman bokser ballen rett utover. Den havner hos Fillo på 17 meter. Han skyter mot mål, men Sahlman redder greit.
    55'
    Mbodji skyter fra 35 meter, men skuddet går godt til side for mål.
    59'
    Remi Johansen slår inn fra høyre, men innlegget er håpløst svakt og ramler ned bak Vikingmålet.
    61'
    Gult kort til Tromsø
    Mbodji får gult for en takling på Danielsen. Herfra så det ut som han taklet klokkerent på ballen, men dommer Helgerud var av en annen oppfatning.
    62'
    Steenslid header unna for bortelaget.
    63'
    Yndestad slår inn fra venstre, men Viking får headet unna. Tromsø har fortsatt å styre spillet også etter pause, men så langt uten å komme til like mange sjanser som i første omgang.
    65'
    Viking kommer nesten til en gigantsjanse, men Tommy Høiland vinkes av for offside. Det var Nevland som ble frispilt på høyre og slo et presist innlegg til spissmakkeren. Han bommet fra tre meters hold, men ble altså uansett avblåst for offside.
    66'
    Innlegg fra Vikings høyreside og Nevland får headet, men like utenfor mål.
    69'
    Ciss lager en gratismulighet for gjestene idet han sender en klarering rett i en motspiller. Ballen sendes rett inn til en framadstormende Erik Nevland som hiver seg inn i duell med Sahlman. Han får pirket ballen forbi keeper, men den triller like på utsiden av stolpen.
    70'
    Mourad mottar et oppspill fra Høgli og greier å vende seg fri av sin oppasser. Han skyter fra rundt 20 meter, men skuddet er av det heller labre slaget.
    75'
    Remi Johansen slår inn fra høyre og Mourad kommer ved bakre stolpe, men Jarstein kommer ut og snapper ballen.
    76'
    Indridi Sigurdson skyter fra i overkant av 20 meter, men skuddet går over og utenfor.
    78'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mo Ahamed
    Ut: Remi Johansen
    81'
    Knarvik tester skuddfoten fra 25 meter, men den avslutningen blir grei for Jarstein å redde.
    83'
    Kayke slår et frispark inn i feltet. Jarstein greier å fange ballen i duell med Mourad og får samtidig et frispark.
    85'
    Nisja skyter fra like utenfor 16-meteren, men treffer ikke ballen ordentlig og Björk klarerer for TIL.
    87'
    Yttergård Jenssen legger ballen igjen til Knarvik. Fra 20 meter forsøker han å tre den opp i krysset, men treffer noen desimeter for høyt.
    89'
    Det skal spilles tre minutters tilleggstid.
    90'
    Idet Yndestad drar seg innover i feltet stopper ballen i hånda til en Vikingspiller, og Helgerud blåser straffe for hjemmelaget.
    90'+1
    Tromsø scorer på straffe!
    Tromsø 1 - 0 Viking
    Mourad smeller straffen inn nede ved høyre stolpe.
    90'+1
    Bjarnason header like utenfor fra 7-8 meter.
    90'+3
    90'+3
    Helgerud blåser for full tid og omringes umiddelbart av 5 Vikingspillere. De har nok noe å melde vedrørende straffeavgjørelsen.
    Alt i alt vant Tromsø en fortjent seier her. I første omgang var hjemmelaget suverene og kunne fort ha drept kampen med litt større effektivitet. I andre ble kampbildet litt annerledes. Fortsatt hadde TIL ballen mest, men nå var det Viking som skapte flest sjanser. Tromsø var nok likevel et strå hvassere kampen sett under ett.