19'
1-0

Velkommen til livedekningen av Tippeliga-oppgjøret mellom AaFK og Haugesund på Color Line Stadion.
    Etter to spilte kamper ligger Aalesund på nest siste plass, med 0 poeng og en målforskjell på 1-4. Tangotrøyene har altså ikke fått den serieåpningen de drømte om før årets Tippeliga braket i gang. Bortelaget Haugesund ligger på 8.plass med like mange spilte kamper etter en seier og ett tap, og har en målforskjell på 4-4.
    Forrige oppgjør for AaFK gikk forrige fredag, da de tapte 2-0 borte mot et meget godt Vålerenga-lag. Haugesund derimot, vartet opp med festfotball og vant til slutt 4-2 etter å ha ledet hele 4-0 mot Sarpsborg 08.
    AaFK sliter med en del skader for øyeblikket, og både Lars Fuhre(bakside lår), Daniel Arnefjord(hamstring), Didrik Fløtre(ribbein) og Pablo Herrera(kne) mister oppgjøret grunnet dette.
    Tor Arne Andreassen er ikke med i Haugesund-troppen grunnet fødsel på gang. Også Are Tronseth, Jarle Steinsland, Juska Savolainen og Sten Ove Eike må stå over kampen, dog grunnet skader. I tillegg er Chris Pozniak uaktuell, da han soner siste kamps karantene for utvisningen han pådro seg i siste seriekamp i fjor. Umaru Bangura er friskmeldt etter å ha slitt med krampetendenser i låret den siste tiden, og er med i dagens tropp for bortelaget.
    Dagens hoveddommer er Brage Sandmoen. Med seg som assistentdommere har han Leif Erik Opland og Ole Johan Løvberg.
    Våren har endelig ankommet Ålesund. Været er strålende, og det ligger an til en strålende aften på Color Line Stadion.
    Der blåser dommer Brage Sandmoen i gang kampen. Haugesund med avsparket.
    1'
    FKH går rett i angrep! Sørum blir spilt gjennom, men kommer litt skrått på mål, og prøver å spille tilbake til Djurdjic. Forsøket blir stoppet av Tollås, som er årvåken. Nesten-sjanse for bortelaget der.
    2'
    Sellin legger inn fra høyre. Innlegget er dårlig, men Skjerve bommer da han skal klarere ballen. Ballen går ut til Post, som fra 16-meter får skutt. Muligheten er brukbar, men forsøket meget dårlig.
    5'
    Bokses unna av Kristiansen. AaFK vinner igjen ballen og kan starte på nytt.
    6'
    Stor nesten-sjanse. Etter mye klabb og babb havner ballen i beina på Post. Den høyreiste spissen klarer derimot ikke å få skutt skikkelig, og FKH overtar etter hvert ballen ballen.
    8'
    Sellin er helt alene gjennom etter grusomt forsvarsspill av bortelaget! Fra litt skrått hold inne i 16-meteren, fyrer han av. Skuddet er godt, men redningen fra keeper enda bedre.
    11'
    AaFK har åpnet kampen best, men FKH er så absolutt med på notene.
    13'
    AaFK med mønsterangrep! Parr fosser frem på venstresiden og legger inn. Ballen går helt over til Sellin på bakre stolpe. Sistnevnte legger inn igjen i feltet til Post, som setter ballen enkelt i mål. Målet ble derimot annulert da Post stod i offside.
    15'
    To kjappe AaFK-cornere. Det hele ender i utspill for keeper Kristiansen.
    16'
    Phillips legger inn fra venstre. Ballen treffer Post, men sistnevnte får ikke nok kraft på headingen, og ballen triller sakte inn til Kristiansen, som enkelt fanger ballen.
    18'
    Mål for Aalesund!
    Aalesund 1 - 0 FK Haugesund
    Målgivende: Kjell Rune Sellin
    Der satt den! AaFK ruller nydelig opp. Sellin mottar ballen ute til høyre og legger inn. Inne i feltet får Phillips stå helt alene og prikke ballen inn i nettet fra fem meter. Dermed leder hjemmelaget fortjent 1-0 etter nitten spilte minutter!
    19'
    AaFK fortsetter å styre spillet etter skåringen.
    22'
    Blokkeres etter litt av en FKH-spiller, og ut til ny corner for hjemmelaget.
    23'
    Ender etter litt i klypene på Kristiansen.
    24'
    Etter litt klabb og babb får bortelaget frispark, og kan dermed roe ned. FKH har virkelig fått kjørt seg de siste minuttene.
    24'
    Sellin med innlegg fra høyre. Ballen treffer Phillips, som får gå opp helt alene på syv meter. Sistnevnte kommer derimot ikke over ballen, og headingen går langt over og utenfor mål.
    27'
    Sørum spilles gjennom, og sistnevnte runder keeper. Avslutningen er derimot svak, Tollås når igjen ballen og klarerer til corner. Stor mulighet for bortelaget!
    28'
    Klareres av hjemmelaget.
    28'
    AaFK kommer gjennom 3 mot 1! Orry Larsen er ballfører, og spiller uselvisk ballen videre til Phillips, som velger å avslutte fra 16 meter. Skuddet er brukbart, men går en meter over og til side for mål. For en mulighet AaFK hadde der!
    32'
    FKH med innoverskrudd frispark fra høyre. Ender i frispark for hjemmelaget etter skubbing i ryggen på en AaFK-spiller.
    32'
    AaFK blir fratatt en gigantmulighet. Phillips og Kråkmo kjemper mot hverandre, og førstnevnte kommer seirende ut av duellen, før han setter fart helt alene mot mål. Dommer Sandmoen dømmer frispark til FKH, og fratar dermed AaFK en kjempesjanse, da Kråkmo skubbet minst like mye i duellen med Phillips.
    36'
    AaFK får frispark i brukbar posisjon etter at Sellin blir felt. Meget god innleggsmulighet for hjemmelaget.
    39'
    Post får etter mye klabb og babb en fot på ballen, og bare en kjemperedning fra Kristiansen hindrer 2-0 for hjemmelaget.
    40'
    AaFK med århundrets sjanse. Hele fire AaFK-spillere har hundreprosentsjanser som blir blokkerte, og hjemmelaget får etter hvert ny corner. Utrolig at det ikke står 2-0 nå!
    40'
    FKH vinner ballen, og kan roe ned litt.
    41'
    Stopp i spillet nå. Det er Bamberg som ligger nede for bortelaget etter en duell med Jääger.
    43'
    Bamberg reiser seg igjen til stor applaus fra publikum. Venstrevingen ser ut til å ha fått seg et stort kutt, og går ut på sidelinjen med en stor bandasje rundt hodet.
    45'+2
    Post er plutselig helt alene gjennom! Estlenderen avslutter fra litt skrått hold, og bare en feberredning fra Kristiansen hindrer AaFK-mål.
    45'+4
    45'+6
    Der er det pause på Color Line Stadion, og for en omgang det har vært! AaFK har kjørt over FKH fra start til mål, og det er helt utrolig at hjemmelaget ikke leder med både et, to og tre mål mer. Jeg blir heller ikke overrasket om trener Jostein Grindhaug bytter ut begge backene sine, da Kråkmo og Nilsen har blitt fullstendig parkert av Sellin og Phillips.
    45'
    Der er andreomgangen i gang. AaFK med avsparket.
    46'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Alexander Søderlund
    Ut: Joakim Våge Nilsen
    46'
    Inn: Umaru Bangura
    Ut: Trygve Nygaard
    Grindhaug er tydeligvis ikke fornøyd med det han så i førsteomgangen, og har gjort to bytter i pausen.
    46'
    Sørum spilles gjennom, men ballen er litt for lang, og keeper Grytebust er våken ute for å fange ballen.
    49'
    Ser ut til at Bamberg har gått ned som venstreback, og at innbytter Søderlund har inntatt venstrekanten.
    50'
    FKH har ballen nå, men sliter med å skape noe mot et godt etablert AaFK-forsvar.
    51'
    Sellin legger inn i feltet fra hjørnet av 16-meteren ute til høyre. Innlegget er dårlig og går over alt og alle. FKH overtar.
    53'
    Bortelaget har hatt ballen mer til nå i andreomgangen enn de hadde i hele den første, men sliter fortsatt med å skape noe som ligner på en sjanse.
    54'
    AaFK har gjenvunnet initiativet i kampen nå, og styrer totalt på CLS.
    58'
    Hjemmelaget med innlegg fra høyre. Ballen ender hos Post på bakerste, som prøver seg på et slags brassespark. Forsøket blir mislykket, og ballen går ut til utspill for Kristiansen.
    59'
    Sørensen spilles gjennom bak AaFK-forsvaret. Fra litt skrå vinkel knaller han ballen mot mål. Grytebust varter opp med en flott redning og slår til corner. Stor mulighet for bortelaget der!
    60'
    Hjemmelaget får klarert, men FKH biter seg fast.
    60'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Fredrik Ulvestad
    Ut: Fredrik Carlsen
    AaFKs løpsmaskin går ut til fordel for unge Ulvestad.
    62'
    Bortelaget har helt klart en annen innstilling i denne omgangen, og kjemper mye mer om hver ball enn de gjorde de første 45 minuttene.
    65'
    Phillips mottar ballen på 20 meter, vender opp, og skyter. Skuddet er hardt, men går midt på keeper, som har full kontroll.
    68'
    Heades kontant unna av Nordberg, men AaFK får startet på nytt, og får etter hvert en ny corner.
    69'
    Ender etter litt frem og tilbake med utspill for keeper Kristiansen.
    70'
    Flott AaFK-spill da Ulvestad spiller Sellin gjennom. Sellin blir felt, og får straffe.
    72'
    72'
    Straffen er dårlig, og reddes av Kristiansen som får ballen i keeperhøyde i sitt venstre hjørne.
    74'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Eirik Mæland
    En svært nøytral og kanskje heller dårlig Mæland byttes ut til fordel for Andersen.
    75'
    Post spilles nydelig gjennom av Phillips, og avslutter med venstrefoten. Kristiansen redder flott, men må gi retur. Etter litt havner returen hos Phillips som fyrer av. Skuddet smeller i stolpen og går ut. For noen sjanser hjemmelaget hadde der!
    79'
    Post har nærmest flyttet inn i offside denne omgangen, og blir avblåst for n'te gang.
    81'
    Inn: Michael Barrantes
    Ut: Kjell Rune Sellin
    Sellin har gjort sine saker svært bra i dag og har blant annen gjort sitt for at Grindhaug valgte å ta ut Våge Nilsen i pausen.
    81'
    For en sjanse for bortelaget! Djurdjic spilles plutselig helt fri mot keeper Grytebust. Avslutningen fra FKH-spissen er god, men for en feberredning av Grytebust.
    82'
    Ender i frispark til keeper.
    82'
    For en tabbe i AaFK-forsvaret. Tollås ser bare på mann, og er litt uoppmerksom på Sørensen. Plutselig er sistnevnte helt gjennom, og prøver lobb på keeper. Lobben er god, men ikke god nok, da den treffer tverrligger og ut. Grytebust fanger den løse ballen.
    86'
    FKH trykker hjemmelaget bakover på banen nå!
    88'
    Bangura tester skuddfoten fra 25 meter. Skuddet sklir av foten og går ti meter til side for mål.
    89'
    Bortelaget med innoverskrudd frispark fra venstre. Heades unna av Post.
    90'
    Det er lagt til minimum tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Jalasto prøver å knalle ballen bort fra egen 16-meter, men treffer Skiri midt i ansiktet. Skiri går rett i bakken.
    90'+2
    Skiri er oppe igjen, og spillet fortsetter.
    90'+2
    Dagens tilskuertall: 8964.
    90'+3
    90'+4
    Der blåser dommer Brage Sandmoen av kampen. Det ender 1-0 til hjemmelaget, noe som er helt fortjent kampen sett under et. AaFK dominerte totalt i 1.omgang, men FKH løftet seg i andreomgangen, og bidro til en ganske jevnspilt omgang. Bortelaget skapte også noen store sjanser på slutten av 2.omgang, men det hadde vel vært bortimot et ran om FKH hadde fått med seg poeng fra CLS etter dagens oppgjør.