2-0

Velkommen til Alfheim. På menyen i dag står Tippeligaoppgjør mellom Tromsø IL og IK Start.
    Dette er et oppgjør mellom to lag som har kommet godt igang med sesongen. Start har to seire på sine to første, og Tromsø har ikke gjort det stort dårligere med en seier og en uavgjort. Dersom vi får et lag som går seirende av banen i dag vil vekommende lag innta tabelltoppen etter tre serierunder uansett hvem som vinner.
    Start vant komfortabelt 5-1 hjemme mot Strømsgodset sist, og sørlendingene stiller med det samme laget fra start i dag som i den kampen.
    Tromsø spilte 2-2 borte mot Molde i forrige runde. I dag endrer hjemmelaget på to posisjoner fra startoppstillingen i Rosenes By. Tom Høgli er frisk igjen etter en skade og kommer inn på høyrebacken for Ciss. Viktige Kara Mbodj er opptatt med landslagsfotball for Senegal, og han blir i dag erstattet av en gammel Alfheim-favoritt, nemlig innlånte Tore Reginiussen.
    Dommer i dagens kamp er Trond Ivar Døvle fra Svarstad. Han dømte sin første Eliteseriekamp i 2009 mellom nettopp Tromsø og Start.
    Historisk sett har Tromsø et ørlite tak på Start. Særlig er det på Alfheim at resultatene har gått Tromsøs vei. Statistikken for tilsvarende oppgjør i seriesammenheng sier 8 seire for Tromsø, 6 uavgjorte og bare 2 Startseire.
    I fjor endte det tilsvarende oppgjøret med 1-0 til TIL etter en scoring av Yndestad tre minutter på overtid, og Start er nok sikkert sugne på revansj i dag.
    Hjemmelaget sparker igang kampen på Alfheim.
    1'
    Fredrik Björk med en liten miss i eget forsvar, men Espen Hoff greier ikke å få kontroll over ballen, og det blir ingenting ut av den situasjonen.
    3'
    Avni Pepa feilbedømmer et oppspill fra Björk og ballen faller til Rushfeldt, men veteranen greier ikke å få kontroll på kula.
    6'
    Reginiussen spiller fram Drage med en stikker, men det markeres for en offside.
    7'
    Stor mulighet for Tromsø! Drage chipper ballen over en forsvarer og finner Rushfeldt. Han forsøker en styring rett foran Kenneth Høie, men keeperen er med på notene.
    7'
    Kort cornervariant som Tromsø ikke får noe som helst ut av.
    8'
    Espen Hoff fyrer av et skudd fra 17 meter, men Sahlman redder greit.
    11'
    Høgli kommer til innlegg fra TILs høyreside, men Mathisen header unna for gjestene foran mål.
    12'
    Gult kort til Tromsø
    Koppinen får gult kort etter å ha laget et frispark 25 meter fra eget mål.
    14'
    Jesper Mathisen prøver å skyte direkte på frisparket, men han treffer rett i muren.
    15'
    Bra slått corner, men Yndestad får stusset unna med hodet ved bakre stolpe.
    18'
    Start lemper inn i feltet mot Årst, men ballen kommer for langt inn mot målet, og Sahlman fanger nedfallsfrukten.
    22'
    Rushfeldt mottar ballen på midtbanen og flukter den videre mot Magnus Andersen i bakrom på første berøring, men kantspilleren bruker for lang tid på å få ballen under kontroll og blir løpt opp.
    24'
    Gult kort til Start
    Espen Børufsen
    Yttergård Jensen kommer i fint driv på en overgang, men stanses når han legges i bakken av Børufsen.
    27'
    Jesper Mathisen har fått seeg en liten smell, og det ser ut til at han signaliserer at han må av.
    29'
    Reginiussen slår inn mot Rushfeldt som stusser ballen videre mot Magnus Andersen, men ikke presist nok og Start får kontroll.
    30'
    Gedigen TIL-sjanse! Remi Johansen tar seg til dødlinja og finner Drage bak i feltet. Han tar ned ballen og fyrer av et knallhardt skuddd som er på vei inn, men utrolig nok greier Priske å heade unna på målstreken.
    33'
    Stygg feilpasning av Vikstøl på egen halvdel. Den fører imidlertid ikke til annet enn et mislykket innlegg fra Tom Høgli.
    38'
    Solomon Owello slår et frispark fra Starts høyreside inn i feltet. Der inne er det trangt, men Remi Johansen får hodet på ballen og header unna for TIL.
    41'
    TIL kommer til en nestenmulighet. Høgli kommer seg inn bak forsvaret og sender et hardt og flatt innlegg, men Start får med nød og neppe sklitaklet ut til corner.
    42'
    Jenssen finner Koppinen langt bak i feltet med hjørnesparket, men mottaket stemmer ikke for finnen.
    42'
    Andersen snapper ballen på venstre, setter fart og slår inn til Høgli, men Børufsen får kastet seg inn i situasjonen, og på litt snodig vis får han sendt ballen ut over dødlinja.
    45'+1
    Litt knuffing begge veier inne i feltet, og ingenting annet kommer ut av den corneren.
    45'+1
    45'+1
    Pause på Alfheim! Tromsø har vært det beste laget så langt. Hjemmelaget styrer spillet og har både de fleste og de største sjansene, men så langt har det ikke resultert i mål. Delvis på grunn av at Start forsvarer seg godt, men og på grunn av ørsmå marginer imot. Start bør ha litt å snakke om i pausen om de skal ha ambisjoner om å vinne i dag.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Magnus Andersen
    46'
    Start tar avspark. Vi er i gang med andre omgang.
    46'
    Rushfeldt flukter ballen videre mot Abdellaoue i bakrom, men han er en liten halvmeter i offside.
    47'
    Abdellaoue prøver skuddfoten fra 15 meter, men skuddet stryker like på utsiden av stolpen. Frisk start av Mos i sin hjemmedebut.
    48'
    Høgli slår inn fra høyre, men treffer over alle i feltet.
    52'
    Uforståelig situasjon på Alfheim! Rushfeldt frispilles og kommer alene med Høie. Høie redder skuddet, men Rushfeldt setter selv returen i det åpne målet. Alle tror det står 1-0, men dommeren har annullert, antagelig for en offside på Mos som ikke var involvert.
    55'
    Kleiven får gult etter en felling 15 meter inn på egen halvdel.
    55'
    Høie bokser unna for gjestene.
    56'
    Reginiussen forsøker å heade på mål, men kommer seg ikke bak ballen. Det slås inn igjen, og utenfor 16-meteren står Björk og lader kanonen, men det harde skuddet går til side for mål.
    59'
    Start har sjansen til å komme på en overgang, men Hoff stopper opp og venter på folk, og dermed kommer Tromsø seg i balanse.
    62'
    Remi Johansen slår langt opp til Mos som nesten er fri, men han forfølges av Vikstøl som akkurat greier å forstyrre ham nok til at muligheten renner ut i sanden.
    65'
    Hans Åge Yndestad gir signal til benken om at han må bytte.
    66'
    Langt oppspill til Årst som nesten er gjennom, men Koppinen får strakt ut en lang fot og rydder opp.
    68'
    Oladapo fyrer av fra 16 meter, og Sahlman må i full strekk for å redde.
    70'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Start
    Mål: Mustafa Abdellaoue
    Målgivende: Thomas Drage
    Herlig angrep! Drage får ballen på venstre, utfordrer og tar seg ned til dødlinja. Derfra prikker han et presist innlegg på hodet til en umarkert Mos som enkelt styrer ballen i mål ved første stolpe.
    72'
    Reginiussen klemmer til fra 25 meter, men skuddet blokkeres av Kleiven.
    74'
    Tromsø 2 - 0 Start
    Mål: Sigurd Rushfeldt
    Remi Johansen slår inn fra høyre og i feltet går Rushfeldt høyest i duellen og ballen lurer seg under Kenneth Høie og i mål.
    77'
    Start forsøker det de kan å slå tilbake, men så langt ser det ikke ut til at de har stort mer å by på når de nå trenger mål enn tilfellet var tidligere.
    82'
    Start med frispark 30 meter fra TILs mål. Hoff tar det og sender ballen over og utenfor.
    84'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Petter Bruer Hanssen
    Ut: Espen Børufsen
    85'
    Kleiven får ballen i mellomrommet og drar til fra 25 meter, men skuddet er enkelt for Sahlman som redder greit.
    87'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Remi Johansen
    88'
    Start slår inn fra venstre, men ballen ramler rett i klypene til en upresset Sahlman.
    89'
    Mos header tilbake til Rushfeldt som tar ned ballen og skyter fra 15 meter, men han treffer ikke rent, og ballen triller inn til Kenneth Høie.
    90'
    Det skal spilles tre minutters tilleggstid.
    90'+1
    Tromsø triller ball og ser ut til å ha kontroll.
    90'+3
    90'+4
    Da er det slutt på Alfheim. Tromsø vinner fortjent og inntar dermed toppen av tabellen.
    Tromsø fortsatte å styre spillet og skape sjanser også i den andre omgangen. Avgjørelsen i det 55. minutt da TIL fikk annulert en scoring kunne fort blitt dagens snakkis, men hjemmelaget kjempet ufortrødent videre, og til slutt ble da også overtaket belønnet med to scoringer.