1-0

Hei og velkommen til Sarpsborg stadion for liveoppdatering av eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Sogndal.
    Begge lagene rykket direkte opp fra 1.-divisjon i fjor, men dette er første gang de står ansikt til ansikt som eliteserielag.
    Hjemmelaget kan melde at både Øyvind Hoås og Michael Røn er tilbake etter tidligere skadeproblemer, men ungguttene Hugues Wembangomo og Tobias Henanger er fortsatt utilgjengelige. Samtidig plasseres kaptein Kjetil Berge på benken med en vond tå, inn på midtstopperplass kommer Magnar Ødegaard.
    Sogndal sender en nesten skadefri tropp til Sarpsborg, men laget fra Fosshaugane må klare seg uten Mats Solheim og Even Hovland. Det ventes også at en halvskadet Per Egil Flo returnerer til kampen i Østfold.
    Ole Jørgen Halvorsen går i dag for første gang ut på Sarpsborg stadion som eliteseriespiller, men det er hans andre besøk på hans tidligere hjemmebane som Sogndal-spiller.
    Dagens hoveddommer er Anders Johansen, og med seg på sidene har han Reidar Gundersen og Kjetil Andersen.
    Forrige gang lagene møttes var i fjorårets 1.-divisjon, den gang stakk Sarpsborg 08 av med en 4-0-seier hjemme på Sarpsborg stadion. Sist gang Sogndal slo dagens motstander var i 2006, da de vant 2-3 borte.
    Begge lag er ferdige med oppvarmingen, og gjør for øyeblikket de siste forberedelsene i garderoben. Publikum strømmer stadig på, men det er fortsatt ledige plasser på Sarpsborg stadion.
    Byens lokale ishockeylag Sparta mottar enorm applaus for deres NM-bragd i går.
    I overkant av 15 Sogndal-supportere har tatt turen til Sarpsborg.
    Spillerne entrer banen. Hjemmelaget ikledd Sparta-drakter for å vise sin hyllest til byens ishockeylag.
    I kaptein Kjetil Berges fravær er det midtstopper Ole Heieren Hansen som tar på seg kapteinsbindet. Kaptein for gjestene er Eirik Bakke.
    Kampen er i gang.
    1'
    Innkast til hjemmelaget høyt på Sogndals banehalvdel.
    1'
    Hoås vinner en corner for hjemmelaget.
    1'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Sarpsborg 08 1 - 0 Sogndal
    Mål: Jo Nymo Matland
    Matland sender hjemmelaget i føringen! Breives corner heades ut av Sogndal-forvaret. På returen stormer venstreback Matland frem, og sender ballen i hjørnet med utsiden av venstrefoten.
    2'
    Stor sjanse for Giæver. Giæver og Hoås spiller veggspill på hjørnet av Sogndals sekstenmeter, og Giæver kommer alene fra litt spiss vinkel. Skuddet går like utenfor.
    4'
    En forrykende start av hjemmelaget.
    5'
    Sarspborg triller ballen i forsvaret nå.
    6'
    Eliteseriedebutant Ødegaard forsøker å finne Wiig med en langpasning, men pasningen blir for hard.
    6'
    Hansen slår langt mot Røn, men Flo bryter fint.
    7'
    Breive forsøker å trikse seg gjennom Sogndal-forsvaret, men Valsvik stopper han.
    8'
    Dommeren må stoppe spillet da det plutselig er to baller på banen. Bakke er sportslig og skyter ballen tilbake til hjemmelaget.
    9'
    Etter et fyrverkeri av en åpning har spillet roet seg litt ned nå.
    10'
    Udjus slår en lang pasning mot Olsen, og spissen vinner et innkast for Sogndal.
    10'
    Halvorsen driver fremover på kant og triller ballen videre til Hansen. Angriperen får frispark like ved cornerflagget.
    11'
    Flo slår frisparket hardt og lavt inn i boksen til hjemmelaget, Hoås klarerer.
    12'
    Furebotn gjør en god defensiv jobb når han bryter forran Michael Røn.
    12'
    Furebotn finner Olsen på venstrekant, og han får til et godt innlegg. Målscorer Matland får klarert.
    14'
    Hoås slår et farlig innlegg mot Wiig, spissen header i ryggen på Gjermunstad og til corner.
    14'
    Klareres. På returen er Røn frempå med et skudd, men det går utenfor.
    14'
    Fine kombinasjoner av hjemmelaget for øyeblikket. Først bryter Halvorsen for bortelaget, før Ødegaard setter inn en glimrende takling for å vinne tilbake ballen.
    16'
    Elvis klarerer.
    16'
    Sogndal slår langt mot Olsen, og Heieren Hansen lager frispark fra ca. 30 meter da han klatrer på bortelagets spiss.
    18'
    Halvorsen slår frisparket rett i klypene på Hjulstad.
    19'
    Vakker fotball av Sarpsborg. Hoås flikker Røn igjennom med hælen, men blir avblåst for offside.
    20'
    Olsen får avsluttet på et godt innlegg fra Furebotn, men Hjulstad har full kontroll på headingen.
    21'
    Furebotn er mye involvert for bortelaget. Slår et godt innlegg mot Olsen som igjen får til en heading, denne gangen utenfor.
    22'
    Klareres.
    25'
    Halvorsen kommer seg mesterlig forbi på høyresiden. Innlegget havner hos Flo som skyter via en 08-spiller og ut.
    26'
    Sogndal har kommet mer med i kampen nå, jobber seg frem på sidene og får til noen gode innlegg.
    27'
    Sarpsborg spiller med høy risiko i forsvar, og mister nesten ballen ved et par anledninger.
    28'
    Gult kort til Sogndal
    Elvis legger Hoås i bakken i en luftduell. Gult kort.
    29'
    Hoås slår en førtimeterspasning mot Jusufi, som tar med seg ballen og driver fint inn i banen. Backen spiller videre til Røn som ikke får ballen helt under kontroll, og sjansen forsvinner.
    30'
    Bakke ligger nede og vrir seg i smerte etter en takling av Røn.
    31'
    Bakke er oppe og går igjen. Frispaket slås inn i feltet fra Furebotn, men Hjulstad plukker ballen fint i feltet.
    33'
    Etter det tidlige byttet har Elvis tatt plass som midtstopper, og Valsvik skyves ut på venstreback. I en 4-4-2-formasjon spiller nå Flo venstre midtbane, og Halvorsen høyre.
    34'
    Heieren Hansen er i ferd med å bryte, og i det han skal takle blir han stemplet av Flo. Midtstopperen er i tydelige smerter, men kommer seg på beina.
    37'
    Ingen av lagene klarer helt å etablere et ordentlig spill nå. Mye slurv for øyeblikket.
    38'
    Matland vinner ballen fint i duell med Halvorsen.
    38'
    Jusufi spiller ballen til Breive som går på et skikkelig raid. Etter et førtimetersløp spiller han ballen til Røn, men skuddet fra den offensive midtbanen reddes av Udjus.
    39'
    Jørgensen gjør en fin defensiv jobb da han vinner ballen for hjemmelaget.
    40'
    Hjemmelaget spiller god fotball nå. Etter fine kombinasjoner havner ballen hos Røn, men det blåses av for offside.
    42'
    Furebotn får til et skudd fra distanse, men avslutningen går rett på Hjulstad.
    43'
    Sarpsborg spiller på meget små flater, og gjør det forsåvidt bra, men det stopper opp i den avsluttende fasen av angrepsspillet.
    44'
    Sogndal kommer seg oppover på høyresiden, men Halvorsen slår et svakt innlegg.
    45'
    Breive spilles igjennom, men istedet for å sette fart mot mål stopper han opp. Teknikeren sender ballen videre til Hoås, som flikker ballen videre til Wiig på høyrekant. Innlegget havner hos Røn, men skuddet blir blokkert.
    45'+1
    45'+2
    Pause på Sarpsborg stadion.
    Kampen startet forrykende med scoring av Matland etter bare minuttet spilt. Deretter roet det seg litt ned, og Sogndal kom mer med i kampen. De store sjansene uteble, og ingen av lagene tok den store føringen av kampen. Sogndal har skapt noen halvsjanser, med det er hjemmelaget som har skapt de største.
    45'
    Hjemmelaget mister ballen i farlig posisjon. Men Breive vinner tilbake ballen.
    47'
    Stor sjanse for Sogndal. Halvorsen slår et frispark fra ca. 35 meter kort til Furebotn. Furebotn tar med seg ballen innover i banen, og fyrer av et skudd fra ca. 20 meter. Like utenfor.
    48'
    Halvorsen slår et godt innlegg mot bakre stolpe, men Ødegaard klarerer.
    48'
    Flo skaffer corner for Sogndal. Hjulstad plukker.
    48'
    Breive blir felt av Bakke på spissen av sekstenmeteren, frispark til hjemmelaget.
    50'
    Matland slår frisparket knallhardt inn i feltet, og Udjus bokser over.
    50'
    Sogndal er i ferd med å sette i gang en kontring, men Breive vinner den viktige duellen som hindrer bortelaget i å bryte igjennom.
    51'
    Hjemmelaget beholder ballen i den bakre fireren.
    52'
    Giæver er svært nære å tre igjennom Wiig, men pasningen blir for hard, og ballen havner hos Udjus.
    53'
    Hoås går opp i luftduell mot Elvis, og får flikket ballen videre til en fremadstormende Giæver. Innbytter Røed gjør en god jobb i det han kommer seg foran Giæver og skjermer ballen ut.
    55'
    Matland kommer seg forbi på venstresiden, og slår et godt innlegg inn i feltet. Valsvik klarerer.
    57'
    Halvorsen drar seg innover i banen og fyrer av et skudd. Avslutningen går via Hansen og til corner.
    57'
    Spillerbytte - Sogndal
    Inn: Ulrik Flo
    Ut: Cato Hansen
    57'
    Hjulstad bokser unna.
    58'
    Hoås flikker videre sitt fjerde suksessfulle hælspark for dagen, og ballen havner til slutt hos Giæver. Nordlendingen fyrer at et skudd, men en strålende redning fra Udjus hindrer hjemmelaget i å gå opp i en 2-0-ledelse.
    60'
    Hoås prøver å drible seg forbi Lund, men stoppes.
    60'
    Valsvik klarerer til ny corner.
    60'
    Igjen klarerer Valsvik til corner.
    61'
    Elvis sparker ballen unna.
    61'
    Wiig blir avblåst for offside.
    62'
    Flo får frispark på venstresiden etter felling av Jusufi.
    62'
    Halvorsen slår frisparket inn i feltet, men Hoås får headet unna.
    63'
    Dagens tilskuertall på Sarpsborg stadion lyder på 4048.
    63'
    Hoås vender opp og slår en fantastisk pasning mot Breive som plutselig befinner seg alene med keeper. Den tidligere Skeid-spilleren får tatt ned ballen, men avslutningen går over.
    65'
    Ulrik Flo forsøker et skudd utenfor sekstenmeteren, men Jørgensen kommer inn og får hindret et skudd.
    66'
    Frispark til hjemmelaget fra ca. 30 meter.
    66'
    Breive fyrer av et skudd, men avslutningen går rett på Udjus.
    67'
    Jusufi fosser fremover på høyresiden og kommer til innlegg, det går over alt og alle.
    69'
    Jørgensen lager frispark til Sogndal fra nesten 40 meter.
    69'
    Igjen viser Hoås at han er en viktig defensiv brikke for hjemmelaget når han klarere fint med pannebrasken.
    70'
    Bakke kommer til et volleyskudd fra 20 meter, kapteinen viser utsøkt teknikk, men skuddet går like utenfor.
    70'
    Furebotn fyrer av et skudd etter pasning fra Røed. Over.
    71'
    Halvorsen felles, frispark til Sogndal, og det er Per-Egil Flo som skritter opp.
    71'
    Sogndal begynner å etablere ett lite press nå. Valsvik header utenfor på frisparket fra Flo.
    72'
    Hjemmelaget spiller seg frem på vakkert vis. Jørgensen triller ballen til Breive, som flikker den videre til Giæver. Skuddet fra like utenfor sekstenmeteren reddes kontrollert av Udjus.
    74'
    Hoås dribler seg forbi Flo på Sogndals venstreside og slår et godt innlegg mot bakre stolpe. Wiig sklir frem for å styre ballen i mål, men er noen centimetere for sent ute til å styre ballen i det åpne buret.
    75'
    Hjemmelaget kommer seg nesten igjennom Sogndals forsvar, men blir stoppet i siste liten av Valsvik.
    76'
    Wiig fyrer av et skudd, men Udjus redder.
    76'
    Mye 08 nå. Hoås vipper ballen igjennom til Røn, men Røed får klarert til corner.
    77'
    Hjørnespark til Sarpsborg 08
    77'
    Furebotn finner Ulrik Flo i feltet, og han spiller ballen videre ut til Bakke. Skuddet hans går over og utenfor.
    78'
    Halvorsen slår en fin pasning igjennom til Espen Olsen. Olsen slår et lavt innlegg mot første stolpe, men der er Hjulstad fremme og holder ballen.
    79'
    En nesten komisk situasjon der Elvis og Hoås ramler over hverandre. Etter en stund liggende på bakken kommer begge seg opp.
    80'
    Hjemmelaget har holdt ballen svært lenge i laget nå, men blir til slutt stoppet av Valsvik.
    82'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Erik Jonvik
    Ut: Morten Giæver
    83'
    Hoås forsøker å tråkle seg gjennom Sogndal-forsvaret, men blir stoppet av Bakke.
    84'
    Halvorsen slår et farlig innlegg inn i feltet, men ingen kommer på enden av det.
    86'
    Fin defensiv jobb av Jørgensen da han bryter foran Halvorsen.
    87'
    Sogndal pumper opp nesten hele laget sitt nå. Furebotn slår et frispark fra midtbanen inn i feltet, men ballen havner til slutt hos Hjulstad.
    88'
    Hjemmelaget roper på straffe da Roberts blir lagt i bakken, dommeren vinker spillet videre.
    89'
    Ballen slås inn i feltet, men Hjulstad kaster seg frem og avverger.
    89'
    Sogndal står svært høyt i håp om å utligne, men hjemmelaget har god kontroll i forsvaret.
    90'+1
    Tre minutter legges til.
    90'+1
    Hjemmelaget forsøker å roe det hele ned ved å trille ballen langs bakken, men Sogndal vinner ballen tilbake.
    90'+3
    90'+4
    Kampen er over i Sarpsborg, og hjemmesupporterne slipper jubelen løs. Det tidlige målet til Matland skulle til slutt vise seg å bli avgjørende, selv om begge lag hadde sine muligheter til å score i andre omgang. Sarpsborg 08 tar allikevel med seg tre fortjente poeng fra denne kampen, da de skapte flest sjanser og hadde ballen mest.