0-1

Velkommen til livedekningen av lokaloppgjøret i Tippeligaen mellom Aalesunds Fotballklubb og Molde Fotballklubb.
    Hjemmelaget røk torsdag ut av UEFA Europa League da de tapte 1-0 hjemme mot APOEL F.C (1-3 sammenlagt). Laget kommer nok derfor til å være ekstra revansjesugne i dag. MFK, røk på sin side ut av UEFA Champions League-kvalifiseringen med 1-1 borte mot Basel (1-2 sammenlagt) onsdag kveld. De går derimot rett inn i Europa League sin play-off.
    Lagene har spilt to ganger mot hverandre tidligere i år. Det første oppgjøret var en treningskamp, og endte med 3-2 til dagens gjester, mens det andre oppgjøret var i seriesammenheng, og også den endte med MFK-seier, 2-1. Begge oppgjørene ble spilt i Molde. Forrige tilsvarende oppgjør endte med en 3-1 seier for Ole Gunnar Solskjær sine menn.
    MFK har hatt et usedvanlig godt tak på tangotrøyene de siste årene, og står med hele 26 poeng på de tretten oppgjørene som har blitt spilt i eliteserie-sammenheng mellom lagene. AaFK står på sin side med fattige 8 poeng.
    Etter 18 spilte kamper, ligger hjemmelaget plassert på en skuffende 10. plass. Laget har 23 poeng, statistikken 5-8-5, og en målforskjell på 24-23. MFK ligger nå plassert på en 3. plass etter like mange spilte kamper. Laget har 35 poeng, statistikken 11-2-5, og en målforskjell på 32-20.
    Kampen blir viktig for både AaFK og MFK. Førstnevnte ligger langt nede på tabellen, men er faktisk ikke mer enn 8 poeng bak 4. plassen i skrivende stund. Dagens gjester kjemper om tittelen, og vil nærme seg serielederen med stormskritt, da de bare er 4 poeng bak Strømsgodset.
    Peter Orry Larsen, Christian Myklebust, Demar Phillips, Ole Christian Rørvik og Amund Skiri mangler på grunn av skader for hjemmelaget. I tillegg er Fredrik Ulvestad ute med øyebetennelse. Også Jason Morrison og Tremaine Stewart må stå over, dog grunnet for mange gule kort.
    Med unntak av Joshua Gatt, er det lite skader å melde om for bortelaget.
    Dagens hoveddommer er Tommy Skjerven. Med seg som assistentdommere har han Svein Inge Wiken og Sven Erik MIdthjell. 4. dommer er Kristoffer Helgerud.
    AaFK starter sånn (4-2-3-1): Grytebust - Wembangomo, Tollås Nation, Arnefjord, Jääger - Carlsen, Skagestad - Sellin, Barrantes Rojas, Matland - James.
    MFK starter med følgende elleve (4-4-2): Bugge Pettersen - Linnes, Paulsen Vadshaug, Forren, Rindarøy - Hoseth, Eikrem, Hussain, Moström - Berget, Angan.
    Sten Grytebust spiller i dag sin kamp nummer 50 i Tippeligaen.
    Daniel Arnefjord, Michael Barrantes, Enar Jääger, Davy Claude Angan og Knut Olav Rindarøy er spillere som må passe seg ekstra i dag, da et nytt gult kort vil føre til karantene i neste seriekamp.
    Det er vindstille og overskyet vær i Ålesund. Altså perfekt fotball-vær. Stadion begynner å fylles opp og alt ligger til rette for et forrykende lokaloppgjør!
    God stemning på Color Line Stadion i det lagene entrer banen.
    Kampen er i gang. Hjemmelaget med avsparket.
    1'
    Matland med frispark fra 40 meter. Bugge Pettersen må overraskende nok slå til corner.
    3'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Jo Nymo Matland
    Ender i heading fra Sellin på bakre stolpe. Headingen er helt ufarlig og går til utspark for keeper.
    3'
    Carlsen med skuddforsøk fra 20 meter. Ballen går rett på keeper, som holder ballen. Uansett friskt forsøk fra midtbanespilleren.
    5'
    Sellin med innleggsforsøk fra høyre. Ballen blokkeres av Rindarøy. AaFK vinner igjen ballen, men må begynne på nytt.
    7'
    Det har vært en meget frisk åpning på kampen, fra begge lag!
    8'
    Hoseth prøver å legge inn fra høyre, med høyrefoten. Ballen går langt bak mål!
    8'
    Matland med innoverskrudd frispark 15 meter inne på MFKs banehalvdel. Ballen heades unna av bortelaget, som kontrer.
    10'
    Den påfølgende kontringen ender i at Hoseth slår gjennom til en offside-plassert Angan. Frispark for hjemmelaget.
    10'
    Rindarøy med innlegg fra venstre. Ballen treffer låret til Berget inne i 16-meteren. Spissen får ikke kontroll over ballen, som går rett i klypene på keeper Grytebust.
    12'
    AaFK holder ballen i laget nå, men sliter med å komme seg fremover i banen.
    14'
    Plutelig smeller det fra Jääger! Venstrebacken tar med seg ballen innover i banen og fyrer av fra 30 meter. Ballen går i stolpen, før den treffer ryggen på keeperen, som etter hvert får kontroll!
    16'
    Molde får tildelt et hjørnespark
    Magne Hoset
    Ender i ingenting for bortelaget.
    16'
    MFK med frispark i god posisjon. Hoseth og Wolff Eikrem står klare.
    17'
    Det påfølgende frisparket slås av Wolff Eikrem, og kontrolleres ut av Grytebust, som har full kontroll.
    18'
    Barrantes Rojas prøver å tre gjennom til James, som har fri bane mot mål. Sistnevnte blåses av for offside. Reprisen viser at den avgjørelsen var hårfin, men riktig.
    20'
    Matland med skuddforsøk fra 20 meter, til venstre for 16-meteren. Skuddet går langt over målet til Bugge Pettersen.
    21'
    Barrantes Rojas med nydelig ball ut til Jääger, som får lagt inn. Innlegget heades ut i returrommet av bortelaget. Der er Barrantes Rojas og får avfyrt skudd. Skuddet går rett i ryggen på Hussain, og MFK får etter hvert kontroll over ballen.
    23'
    Angan får plutselig skutt etter litt slett forsvarsspill av Tollås Nation. Grytebust varter opp med en god enhåndsredning.
    24'
    James dribler av Paulsen Vadshaug ute til høyre, før han skyter fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet reddes enkelt av Bugge Pettersen.
    26'
    MFK med ballen nå, men også de sliter med å skape noe mot et etablert AaFK-lag.
    29'
    Sellin drar seg innover i banen og skyter med venstrefoten fra omtrent 25 meter. Skuddet går langt over mål. Utspill for keeper.
    30'
    Moström prøver skudd fra 20 meter. Skuddet blokkeres av en AaFK-spiller, før hjemmelaget kontrer. Kontringen stoppes på ulovlig vis av Linnes, da han feller Matland på midtbanestreken ute til venstre. Frispark for tangotrøyene.
    32'
    Mål for Molde!
    Aalesund 0 - 1 Molde
    Mål: Etzaz Hussain
    Målgivende: Magne Hoset
    Carlsen trekker seg i en duell på midtbanen, og MFK kan sette fart fremover. Hoseth fører ballen 10 meter før han spiller gjennom til Hussain. Deretter drar sistnevnte en lekker finte på Carlsen, før han knaller ballen i lengste hjørne, utagbart for Grytebust. Dermed står det 1-0 til bortelaget her på CLS!
    33'
    Det skal bli spennende å se hvordan et svekket AaFK-lag reagerer på skåringen til Solskjærs menn!
    35'
    Fredrik Carlsen
    Heades unna av Vegard Forren.
    36'
    Wembangomo med innlegg fra høyre. Innlegget treffer James, som står på 16-meterstreken. Avslutningen på hodet går derimot langt over og utenfor mål.
    38'
    Det har vært mange harde dueller så langt i kampen, akkurat som et lokaloppgjør skal være!
    41'
    Tempoet har roet seg litt nå etter 35-40 intensive minutter.
    43'
    Arnefjord slår ut til Matland, som slår inn på volley bak MFK-forsvaret. Forsøket er godt, men ingen AaFK-spillere har tatt turen inn i bortelaget sin 16-meter. MFK får kontroll over ballen.
    45'
    Det er lagt til minimum et minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+2
    Det står 1-0 til pause på Color Line Stadion etter skåring av Etzaz Hussain. Kampen har vært jevn både sjanse- og spillemessig, men bortelaget virker klart farligere når de nærmer seg 16-meteren.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Magnus Olsen
    Ut: Kjell Rune Sellin
    46'
    Inn: Lars Fuhre
    Ut: Jo Nymo Matland
    AaFK med dobbelbytte i pausen!
    46'
    2. omgang er i gang. MFK med avsparket.
    46'
    Bortelaget går rett i angrep etter pausen. Berget drar seg inn i 16-meteren og får fyrt av. Bare en god redning av Grytebust hindrer 2-0! Corner for bortelaget.
    47'
    Magne Hoset
    Klareres unna av hjemmelaget..
    47'
    Bortelaget har hatt ballen svært mye i åpningen av omgangen.
    50'
    Barrantes Rojas spiller til James, som vender opp på 20 meter før han får skutt. Skuddforsøket er elendig, og går til utspark for keeper Bugge Pettersen.
    51'
    Heades unna av Forren. AaFK vinner igjen ballen, og får et nytt innleggsforsøk ved Carlsen. Sistnevnte slår ballen rett i klypene på keeper Bugge Pettersen.
    51'
    Michael Barrantes
    Bokses unna av Bugge Pettersen, og MFK kontrer.
    53'
    Den påfølgende kontringen ender i ingenting for bortelaget.
    54'
    Fuhre med godt innleggsforsøk fra venstre. Bugge Pettersen får så vidt bokset unna.
    56'
    AaFK med god sjanse der! Barrantes Rojas kan bare tre gjennom til Fuhre som ville kommet alene med keeper. Istedenfor velger han å skyte. Skuddforsøket går flere meter til side for mål. Utspill for keeper.
    59'
    Dagens tilskuertall: 10 247!
    60'
    Magne Hoset
    Elendig utnyttet av bortelaget, som rett og slett roter bort ballen.
    61'
    Hussain slår til Hoseth, som kommer på løp inn i 16-meteren. Sistnevnte skyter deretter. Forsøket går en meter til side for målet til Grytebust.
    64'
    Foreløpig er det lite som tyder på at AaFK skal komme med en utligning, men så lenge det bare står 1-0 til MFK, kan alt skje.
    64'
    Jääger med skudd fra 20 meter. Ballen sniker seg like utenfor målet til Bugge Pettersen, som ser ut til å ha kontroll.
    67'
    Hjemmelaget ser ut til å ha våknet igjen nå etter en litt tam periode.
    69'
    Sylling Olsen drar seg innover i banen og får skutt fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet går et par meter til side for mål. Uansett et meget godt forsøk av høyrevingen.
    70'
    Gult kort til Molde
    Mattias Moström
    Får kortet for å ha sparket bort ballen.
    71'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Daniel Chima Chukwu
    Ut: Mattias Moström
    74'
    Ender i ingenting for hjemmelaget.
    74'
    Kontroverser i forkant av corneren. James faller i duell med Paulsen Vadshaug, og det er helt tydelig at midtstopperen ikke bryr seg om ballen i den duellen. Ble hjemmelaget snytt for straffe der?
    75'
    Gult kort til Aalesund
    Får et ufortjent kort da han takler helt rent, men ender opp med kort og frispark i mot seg.
    76'
    Er det mulig? Chukwu finter bort Arnefjord og får stå alene på fem meter å sikte. Innbytteren presterer å sleive ballen utenfor. Der burde han avgjort kampen!
    80'
    Etzaz Hussain
    Får kortet for å ha holdt igjen Fuhre på en god kontringsmulighet for hjemmelaget.
    82'
    Bokses unna av Bugge Pettersen.
    83'
    Magnus Olsen
    Utrolig dårlig dømt av dommer Skjerven! Sylling Olsen kommer rent inn, mens Hoseth kommer inn med knottene. Førstnevnte får frispark og gult kort, mens sistnevnte slipper unna!
    85'
    Magnus Wolff Eikrem
    Ender i kontring for hjemmelaget.
    89'
    Daniel Berg Hestad
    MFK får nok en gang kort for å ha stoppet Fuhre med ulovlige midler.
    89'
    Det er lagt til minimum tre minutter i andre omgang.
    90'+1
    Barrantes Rojas med innoverskrudd frispark 35 meter fra mål. Forsøket går helt inn til keeper, som holder ballen.
    90'+2
    Tollås Nation kriger til seg ballen i duell med Rindarøy. Midtstopperen legger deretter inn til James, som rager høyest på bakerste stolpe. Spissen header like utenfor målet til Bugge Pettersen. Det var nok kampens siste sjanse!
    90'+4
    90'+4
    Der er det over på Color Line Stadion. Det ender 1-0 til gjestene, som alt i alt vant fortjent. Ballinnehavet og sjansestatistikken er nokså lik, men laget fra Molde var klart bedre på den siste tredelen av banen. Dermed ligger MFK bare ett fattig poeng bak serieleder Strømsgodset!