1-0
2-0
3-0

Velkommen til oppgjøret mellom Viking og Fredrikstad.
    Tidligere FFK-stjernespiss Tarik Elyounoussi har signert for Rosenborg for 8 millioner kroner, og spiller derfor ikke - naturlig nok. Det blir spennende å se hvordan effekt hans fravær har på bortelaget i dag.
    Viking er i slaget for tiden, og har tre nye poeng i siktet. Trener Kjell Jonevret har spurt spillerne sine hvorfor Viking har vunnet fire på rad. - Spillerne sier selv at grunnen er at de jobber så hardt på trening, og at vi jobber hardt sammen på kampdagen, forteller Jonevret til RA.
    Makhtar Thioune sitter på benken i dag, og kan få sin debut for hjemmelaget. Thioune tok nylig overgang fra Ole Gunnar Solskjærs Molde.
    Speaker Kjartan Salvesen spør publikum om det er noen Fredrikstad-supportere til stede. Ingen svar å få. Imidlertid er det generelt glissent på stadion - foreløpig.
    Lars Grorud debuterer i Fredrikstads forsvarsfirer i dag. Grorud var aldri i tvil om hva han skulle velge da interessen fra FFK kom for om lag en uke siden. - Jeg var innstilt på å komme hit fra første stund, sier 29-åringen ifølge Fredrikstads Blad.
    Tidligere Viking-stopper Jørgen Horn tar plass sentralt på midtbanen(!) for FFK. 25-åringen får antakelig en defensiv ankerrolle.
    Nå har det dukket opp noen FFK-fans på bortetribunen.
    Viking-maskoten forsøker å oppildne publikum med ivrig gestikulering. Hjemmelagets startellever blir presentert nå.
    Gode spilleforhold i ettermiddag. Værvarselet sier 16-17 grader og oppholdsvær. Trond Olsen er siste mann inn i garderoben etter oppvarmingen, som er ferdig nå.
    Stadig flere fans strømmer inn portene på stadion. 6-7 minutter til kampstart i Stavanger.
    Lagene går ut på gressmatta, anført av kapteinene Sigurdsson (Viking) og Horn (Fredrikstad).
    Viking får frispark midt på FFKs halvdel, ute til venstre. Olsen skal slå.
    2'
    Ballen klareres.
    2'
    Jørgen Horn med en ettersleng på Gyan, som blir liggende. Førstnevnte får tilsnakk av dommer Hansen.
    4'
    Gyan på beina igjen.
    4'
    Et tjuetalls bortesupportere forsøker å mane FFK-spillerne til innsats.
    5'
    Mye fram og tilbake i starten.
    5'
    Fredrikstad får tildelt et hjørnespark
    Ole Jørgen Halvorsen
    Resultatløs corner.
    6'
    Nisja prøver et skudd fra 16 meter, men det blir blokkert.
    9'
    Bertelsen sklir og holder på å gi FFK en farlig kontringssjanse. Ballen triller imidlertid ut til kast før bortelaget når den.
    10'
    Trond Olsen vinner ballen på midten, og setter fart mot mål. Curler til slutt ballen et stykke utenfor.
    12'
    Berisha med en stor mulighet for hjemmelaget! Ørnskov spiller fint ut til Olsen, som slår videre til Veton Berisha på 8 meter. Masalin redder bra i FFK-målet.
    15'
    Viking har tilrevet seg et initiativ nå. Presser Fredrikstad lavt på banen.
    16'
    Berisha får en ny mulighet, skyter lavt utenfor fra 17 meter.
    17'
    Hjemmelaget holder på ballen, men skaper ikke de helt store sjansene akkurat nå.
    22'
    Ramberg skyter over fra 17 meter etter fint forarbeid av Sreckovic. Jarstein har god kontroll i Viking-målet.
    24'
    Mye liv i Viking-fansen nå.
    26'
    Berisha setter i gang Nisja på midten, men sistnevntes innleggsforsøk er altfor dårlig.
    28'
    Ruud Tvedter får skutt fra 16 meter, like utenfor. Kunne blitt vanskelig for Jarstein der.
    29'
    Jarstein snapper corneren og får frispark.
    30'
    Halvorsen skyter fra spiss vinkel, men blir blokkert.
    32'
    Viking-trener Jonevret ser ikke veldig fornøyd ut på sidelinjen nå. Er godt ute i teknisk sone.
    33'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Fredrikstad
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    ..og der blidgjøres Viking-treneren! Yann-Erik de Lanlay spilles fri av Ørnskov på 16 meter, og skyter den lavt i venstre hjørne. Utagbart for Masalin.
    33'
    Ørnskov får en skuddmulighet, men den går rett på Masalin.
    36'
    Hjemmefansen i fyr og flamme nå, idet Ruud Tvedter prøver seg med et lavt langskudd. Jarstein slenger seg og holder ballen.
    37'
    Gyan får frispark til høyre på bortelagets halvdel. Olsen skal slå det.
    37'
    Bra mulighet! Sigurdsson header innlegget rett på Masalin fra kort hold.
    38'
    Nok et Viking-frispark i samme posisjon.
    39'
    De Lanlay får til slutt ballen, og skyter like utenfor fra spiss vinkel. Et sus går gjennom hjemmepublikumet.
    40'
    Småfarlig corner. Etter litt klabb og babb faller ballen til Ruud Tvedter, som blokkeres fra 7 meters hold. Ballen klareres av hjemmeforsvaret.
    41'
    Bortelaget har gjort lite ut av seg de første 43 minuttene. Et lyspunkt er Sreckovic, som har skapt noen cornere.
    45'
    Fint småspill av bortelaget nå. Kommer seg inn i Viking-boksen, men Bjørdal får klarert.
    45'
    Stor mulighet for Fredrikstad! Aleesami får fritt skuddhold, Jarstein redder bra.
    45'+1
    45'+2
    Pause i Stavanger. Fredrikstad yppet seg på tampen av omgangen, men ellers har Viking styrt det meste. Kjell Jonevret så misfornøyd ut en stund, men så satte de Lanlay inn ledermålet. Bortelaget må ta grep hvis de skal få noe ut av denne matchen.
    45'
    Spillerbytte - Fredrikstad
    Inn: Zlatko Tripic
    Ut: Hans Erik Ramberg
    46'
    De Lanlay får skutt med utsiden av foten fra cirka 17 meter. Rett i klypene på Masalin.
    48'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Trond Olsen
    Klareres.
    53'
    Makhtar Thioune varmer opp for hjemmelaget nå.
    54'
    Jarstein får kontroll på ballen.
    54'
    Fredrikstad virker å ta litt større sjanser nå.
    56'
    Olsen roper på straffespark, men det er allerede blåst. Frispark til FFK i egen boks.
    56'
    Litt slapp start på 2. omgang. Lavt tempo foreløpig.
    59'
    André Danielsen snakker med Jonevret på sidelinjen. Virker som om midtbanespilleren skal innpå.
    60'
    Fredrikstad-trener Amundsen får tilsnakk av assistentdommeren for munnbruk. 'Nå setter du deg ned', blir sagt.
    62'
    Trond Olsen
    Ørnskov skyter utenfor med venstrefoten fra seks-syv meter. Spiss vinkel, vanskelig for dansken der.
    63'
    Viking har tatt over initiativet nå. Fredrikstad får til lite.
    66'
    Bra mulighet for FFK. Tripic skyter like utenfor via en Viking-forsvarer.
    67'
    Hjørnesparket bokses ut av Jarstein.
    67'
    Stor dobbelmulighet for hjemmelaget! Først får Berisha muligheten fra kort hold - Masalin redder. Deretter får Trond Olsen skutt, men det reddes på strek.
    71'
    Corneren klareres.
    71'
    Veton Berisha spilles alene igjennom, men Masalin er våkent ute og får klarert til innkast.
    72'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Makhtar Thioune
    Ut: Veton Berisha
    Thioune får sin debut for hjemmelaget. Veton Berisha går av banen.
    73'
    Viking 2 - 0 Fredrikstad
    Mål: Trond Olsen
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    De Lanlay kommer seg løs på kanten og slår hardt, lavt inn i boksen. Der venter Trond Olsen, som bare kan bredside ballen i nettet fra kort hold. 2-0 til hjemmelaget!
    77'
    Trampeklapp fra hjemmefansen nå. Fredrikstad-spillerne ser frustrerte ut.
    79'
    Dagens tilskuerantall er 10 243.
    80'
    Frispark til Fredrikstad nært hjørneflagget på venstresiden.
    81'
    Klareres til hjørnespark.
    82'
    Haitam Aleesami
    Corneren ender i ingenting.
    82'
    Thioune har vært lite involvert for hjemmelaget så langt.
    83'
    Viking 3 - 0 Fredrikstad
    Mål: Vidar Nisja
    Målgivende: Makhtar Thioune
    ..og der viser Thioune seg plutselig fram! Fører ballen framover, og stikker den pent til Nisja. Jærbuen setter ballen kontant i mål fra skrå vinkel inne i Fredrikstad-boksen. 3-0!
    83'
    Trond Olsen er kåret til dagens viking av en lokal jury.
    87'
    Anier presenterer seg umiddelbart, skyter like over fra 17-18 meter.
    87'
    Viking kjører kampen fullstendig nå. Fredrikstad-spillerne ser ut til å ha gitt opp.
    89'
    Zlatko Tripic
    Corneren heades utenfor av Gueye.
    89'
    Publikum nyter sola som skinner i Stavanger nå - og klapper om kapp for Viking.
    90'+1
    Tripic skyter fra langt hold - Jarstein holder ballen sikkert.
    90'+2
    90'+3
    Viking har vunnet 3-0 over Fredrikstad i Stavanger. Etter en jevn åpning tok siddisene over, og så seg aldri tilbake. En fortjent seier mot et særdeles tafatt bortelag, som nok merket savnet av Tarik Elyounoussi. Viking klatrer til 4. plass på tabellen med sin femte seier på rad, mens FFK fortsetter å slite tungt i nedrykksstriden.