32'
2-0
Drage44' (Str.)
3-0
4-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til Alfheim der Tromsø i dag tar imot serieleder Strømsgodset til kamp i Tippeligaen.
    Tromsø står uten seier på sine 5 siste i serien, og laget har ramlet ned til en niendeplass på tabellen før dagens kamper. Derfra er det hele 15 poeng opp til drammenserne på tabelltoppen.
    Godset har med 14 poeng på bortebane så langt vært seriens nest beste bortelag, men i de siste bortekampene har det buttet litt mer, og laget har kun tatt ett poeng på de to siste bortekampene.
    Alfheim har ikke vært noen god bane for Strømsgodset tradisjonelt sett. I toppseriesammenheng har drammenslaget kun tatt to seire her på tretten forsøk, og den forrige seieren kom så langt tilbake som i 2001. Det tilsvarende oppgjøret i fjor endte med 2-0 til Tromsø etter mål av Saliou Ciss og Magnus Andersen.
    Tromsø har benyttet midtuka til å avansere til playoff-runden i Europaligaen etter en sterk borteseier mot Metalurh Donetsk. Det er to endringer i startoppstillingen fra den kampen i dag. Ciss erstatter Koppinen i midtforsvaret, og Magnus Andersen kommer inn på høyrekanten i stedet for Thomas Kind Bendiksen. Det betyr fornyet tillitt fra start for innleide Aleksandar Prijovic. Sveitseren spilte sin første kamp fra start i Donetsk der han scoret målet som sørget for avansement for TIL.
    Godset har hatt 8 dager på å hvile seg siden sin siste kamp der de spilte uavgjort borte mot Hønefoss. Det er tre endringer i oppstillingen fra den kampen. Razak Nuhu, Muhamed Keita og Adama Diomande er alle satt på benken i dag, og inne fra start er i stedet Mounir Hamoud, Lars Iver Strand og Peter Kovacs. De to sistnevnte er gamle kjenninger her på Alfheim. Kovacs spilte i Tromsø fra 2002 til 2004, og Strand var TILspiller i to perioder, først fra 2001 til 2007, og deretter på et låneopphold i 2009.
    Kampen har startet
    Kampen er i gang. Det er hjemmelaget som tar avspark i første omgang.
    1'
    Yndestad kommer til et innlegg fra venstre, men han slår det for nært mål, og Larsen Kwarasey fanger innlegget enkelt.
    2'
    Drage tar frispark ute på Tromsøs venstrekant. Han slår inn foran mål, men der får Adam Larsen bokset unna.
    5'
    Yndestad slår inn fra venstre, og Ondrasek prøver å få med seg ballen inne i feltet, men tsjekkeren greier ikke å få kontroll på ballen.
    7'
    Kara header unna i duell med Kovacs.
    7'
    Vilsvik slår ballen inn i boksen, men treffer rett i klypene til Marcus Sahlman.
    9'
    Store muligheter for bortelaget! Vilsvik spiller inn i feltet. Konradsen sender først avgårde et skudd som Sahlman redder. Returen faller til Kamara som forsøker å pirke ballen i mål, men Ciss hiver seg ned og redder på streken.
    10'
    Prijovic vinner ballen høyt i banen og tar den med seg for et skudd fra 25 meter, men han treffer dårlig, og avslutningen går langt til side for mål.
    13'
    Storflor får nesten en gratissjanse når Sahlman gir en unødvendig retur på et innlegg fra Kamara, men keeperen får kastet seg over returen selv før Storflor rekker å sette ballen i mål.
    15'
    Sahlman bokser unna i feltet.
    16'
    Drage tar et hurtig innkast til Yndestad som på frekt vis forsøker å lobbe over Larsen Kwarasey fra spiss vinkel, men avslutningen går hårfint utenfor fra TIL-backen.
    19'
    Ruben Kristiansen og Magnus Andersen kombinerer fint på høyresiden. Kristiansen kommer seg til dødlinja og får lagt inn, men Larsen Kwarasey stopper innlegget i feltet.
    21'
    Flott innlegg fra Kristiansen fra høyre, men Larsen Kwarasey greier å bokse unna i feltet.
    23'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Ruben Kristiansen
    Stefan Johansen skal klarere i eget felt, men grisebommer så det holder og legger ballen perfekt til Ruben Kristiansen som kan heade i mål bak Larsen Kwarasey.
    28'
    Innoverskrudd corner fra Drage.
    31'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 2 - 0 Strømsgodset
    Målgivende: Thomas Drage
    Ciss går til værs i feltet og kriger inn 2-0 med hodet.
    32'
    Godset spiller opp mot Strand på venstre, men Ruben Kristiansen kommer foran Strand, og greier elegant å skjerme ballen ut over dødlinja.
    36'
    Stefan Johansen slår et frispark fra Godsets høyrekant inn i feltet. Der går Kara til værs og header ballen kontant helt opp til midtstreken.
    39'
    Ondrasek spiller frem til Prijovic som avanserer inn i feltet og blir lagt i bakken.
    43'
    Tromsø scorer på straffe!
    Tromsø 3 - 0 Strømsgodset
    Mål: Thomas Drage
    Drage dundrer straffen til venstre og Larsen Kwarasey går motsatt vei.
    44'
    Pause
    45'+1
    Pause på Alfheim. Tromsø leder 3-0 over serielederne som ikke ser ut til å finne ut av hvordan de skal skape sjanser mot dette Tromsølaget. Godset hadde en stor mulighet tidlig, men utover i omgangen har mer og mer handlet om TIL. 3-0 er nok noe flatterende i forhold til antall sjanser, men det er meget fortjent at hjemmelaget leder kampen.
    2. omgang
    45'
    Strømsgodset tar avspark i andre omgang.
    46'
    Drage vinner ballen høyt og slår inn i feltet, men innlegget går bak Ondrasek, og dermed får Stefan Johansen ryddet opp for gjestene.
    47'
    Drage vinner ballen på midten og spiller fram til Prijovic. Han forsøker en stikker tilbake mot Drage, men Hamoud følger løpet hans og får rensket unna.
    49'
    Sætra setter en takling på Yndestad, og ballen spretter rett til Ondrasek som er fri bak forsvarsrekka, men det blir vinket for offside på tsjekkeren.
    51'
    Ciss har fått hard medfart i en luftduell og ligger nede og mottar behandling ute på banen. Det ser ikke bra ut for senegaleseren, og det blir signalisert om at man må gjøre et bytte.
    51'
    Kamara kommer til et innlegg fra venstre, men han sender ballen over målet og ut over dødlinja.
    56'
    Storflor slår inn fra høyre, men innlegget stoppes av Kara i feltet. Tromsø får kontroll.
    59'
    Prijovic får kranglet ballen med seg ut til høyre og legger inn. Foran mål kaster Ondrasek seg fram og er få centimetre fra å nå fram til ballen en meter fra målstreken, men i stedet feier han med seg Sætra og pådrar seg et frispark.
    60'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Adama Diomande
    Ut: Peter Kovacs
    60'
    Drage slår i bakrom med adresse Ondrasek, men det vinkes av for en offside på TIL-spissen.
    64'
    Hamoud slår inn fra høyre, men sender innlegget tvers gjennom feltet, og det plukkes opp på motsatt side av Magnus Andersen.
    67'
    Yndestad kaster til Remi Johansen som vender opp med ballen og skyter fra 20 meter. Det er kraft i skuddet, og Adam Larsen Kwarasey må strekke seg godt for å redde.
    69'
    Remi Johansen slår ballen forbi forsvaret og legger på sprang for å nå den igjen, men Vilsvik blir i kjappeste laget for ham, og backen når ballen først.
    72'
    Ondrasek legger inn i feltet og Ruben Yttergård Jenssen får en kjempemulighet. Han smeller til fra 10 meters hold, men Sætra får kastet seg foran og blokkerer skuddet.
    72'
    Nære på igjen. Først Björk og deretter Koppinen er centimetre fra å få avsluttet, men ballen går til slutt ut til en femmeter.
    72'
    Remi Johansen legger en flott ball inn i bakrom til Ondrasek, men tsjekkeren bruker en berøring for mye på å få kontroll, og Godset kommer seg tilbake i balanse.
    75'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bismark Adjei-Boateng
    Ut: Lars Sætra
    75'
    Storflor slår inn mot Kamara, men Björk kommer seg foran og får klarert.
    78'
    Vilsvik slår inn fra venstre, men Kamara får ikke kontroll over ballen i feltet, og Drage kan beine unna for hjemmelaget.
    79'
    Remi Johansen forsøker å spille fri Ruben Yttergård Jenssen inne i feltet, men Stefan Johansen leser pasningen og greier å bryte.
    82'
    Storflor slår inn og Björk header unna. Vilsvik prøver en direkte avslutning fra 20 meter, men sender den himmelhøyt over.
    85'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Thomas Kind Bendiksen
    Ut: Magnus Andersen
    85'
    Boateng går knallhardt inn i en duell med Ondrasek, og tsjekkeren blir liggende nede. Han mottar behandling nå. Ondrasek kommer seg på beina igjen og ser ut til å kunne fortsette kampen.
    88'
    Det skal spilles minst 5 minutters tilleggstid.
    90'+1
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 4 - 0 Strømsgodset
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Koppinen slår langt opp mot Remi Johansen. Larsen Kwarasey kommer våkent ut og når ballen før Johansen, men får et hjernedrypp og sender den sideveis rett i beina til Ondrasek som kan tuppe ballen i det tomme målet.
    90'+1
    Kort corner til Kara som tar ballen med ned i hjørnet for å holde på den.
    90'+4
    Ny kort corner til Kara, og da blåser dommeren for full tid.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+6
    Det er slutt på Alfheim, og TIL knuser serielederne med 4-0. Hjemmelaget var svært effektive i første omgang, og utover i den andre var laget i grunnen aldri truet. Godset skapte ikke en eneste målsjanse etter hvilen, og Tromsø kontrollerte kampen fullstendig.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her