0-1
Osvold90'+4
1-1
2-1
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av dette oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Elverum i cupens 3. runde på Aspmyra stadion!
    Divisjonsrivalene Bodø/Glimt og Elverum skal kjempe om en plass i cupens 4. runde når dette oppgjøret sparkes i gang 18:00! Bodø/Glimt har åpnet serien strålende og topper for øyeblikket tabellen med 25 poeng etter ti kamper - tre poeng foran serietoer Start. Elverum har også levert en godkjent sesongstart med sine ti poeng på ti kamper. To seire, fire uavgjorte og fire tap resulterer til en foreløpig 11. plass for et Elverum som vil ha som mål å unngå de fire nederste plassene i årets OBOS-liga.
    Lagene har allerede møttes en gang tidligere denne sesongen da Elverum gjestet Bodø/Glimt på nettopp denne banen i OBOS-ligaens 3. serierunde. Kachi åpnet scoringsballet i åpningen med en flott soloscoring. Deretter var kampen veldig jevn frem til Elverum og Adnan Cirak fikk sjansen fra ellevemetersmerket. Straffen fra Cirak ble plassert midt i mål, men Ricardo i Glimt-buret vartet opp med en strålende strafferedning med beina. Etter strafferedningen skrudde vertene virkelig opp tempoet og ga seg ikke før det stod hele 5-0 i målprotokollen etter scoringer av Trond Olsen (2), Kristian Fardal Opseth og Nemanja Mladenovic.
    Der er lagoppstillingene inne, og vi starter med hjemmelaget! Aasmund Bjørkan har til nå gjort store endringer på lagoppstillingene inn mot cupkampene så langt denne sesongen, men i dag velger Glimt-bossen et litt mer konservativt antall endringer fra sist startellever mot Mjøndalen på søndag. Fem endringer i tallet da Ricardo, Patrick Berg, Ulrik Saltnes, Thomas Drage og Kristian Fardal Opseth er ute av laget for henholdsvis Simon Thomas, Daniel Edvardsen, Jose Angel, Nemanja Mladenovic og Kachi. Glimts lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Ricardo - Edvardsen, Bjørnbak, Lode, Jonassen - Jacobsen, Leikvoll Moberg, Jose Angel - Mladenovic, Kachi, Olsen.
    Aasmund Bjørkans trenerkollega på motsatt benk - Tore Fossum - gjør tilsvarende antall endringer som de helgules trener. Fem endringer fra 0-2-tapet for Levanger når Peder Nersveen, Igor Cukovic, Erlend Eggen Persgård, Carlos Moggia og Sivert Solli er ute av laget til fordel for henholdsvis Magnus Pedersen, Håkon Rønes, Stian Simenstad, Jonas Enkerud og Elmahdi Bellhcen. Elverums lagoppstilling fra høyre (4-3-3): Tervaniemi - Pedersen, Rønes, Sulaka, Simenstad - Svindland, Hagen, Enkerud - Bellhcen, Cirak, Layouni.
    Begge lag er for øvrig godt i gang med oppvarmingen ute på kunstgressmatta på Aspmyra. Forholdene har vært veldig variable i Bodø i dag, men i øyeblikket er det oppholdsvær å melde en knapp halvtime før kampstart.
    Bodø/Glimt står klare for å ta imot Elverum i cupens 3. runde etter seirer mot Fauske/Sprint og Sortland i den henholdsvis 1. og 2. runden. 1. runde mot Fauske/Sprint endte i en solid 7-0-seier for de helgule etter scoringer av Ulrik Saltnes, Kristian Fardal Opseth, Daniel Edvardsen, Joachim Osvold, Jose Angel, Kachi og Nemanja Mladenovic. 2. runde mot Sortland ble en langt mer utfordrende kamp for de helgule, som til slutt klarte å ro i land en 3-1-seier. Ulrik Saltnes, Joachim Osvold og Kachi nettet målene for Glimt i det oppgjøret, og deler dermed Glimts toppscorertrone i turneringen med to mål hver. Av disse tre er det imidlertid bare Kachi som får sjansen fra start i dag.
    Elverum har på sin side møtt Flisa og Grorud i den henholdsvis 1. og 2. runden for å stå klare for å gjeste Bodø/Glimt på Aspmyra i dag. 1. runde mot Flisa ble en grei affære for hvittrøyene som til slutt maktet en 6-0-seier. Adnan Ciraks hattrick var en viktig bidragsyter til det resultatet, mens Amor Layouni, Farid Rahim og Elmahdi Bellhcen nettet ett hver i det oppgjøret. Men også Elverum fikk det langt tøffere i den 2. runden enn i den 1., da Grorud ble slått med en knepen 1-0-seier for en knapp uke siden. Matchvinner i det oppgjøret ble Elmahdi Bellhcen, som dermed tok sitt totale antall nettkjenninger i denne turneringen opp til to scoringer. Han må imidlertid se seg slått av Adnan Cirak som Elverums toppscorer i cupen så langt. Svensken står med tre mål på en start og ett innhopp til nå i turneringen.
    Dagens hoveddommer er Marius Hansen Grøtta fra Malmefjorden IL. Grøtta er til vanlig hoveddommer i OBOS-ligaen, men har også gjort oppdrag som fjerdedommer på norsk fotballs høyeste nivå. Han har blant annet dømt Elverum en gang tidligere denne sesongen - i 0-3-tapet hjemme for Ull/Kisa. Med seg langs linjene har Grøtta linjedommerne Ole Johan Løvberg Lillebuen (Andenes IL) og Jørgen Rønning Valstadsve (Fram IL). I tillegg har han Geir Håkon Olsen (Nordstranda IL) som fjerdedommer.
    Knappe ti minutter gjenstår til kampstart på Aspmyra stadion! Begge lag har returnert til garderobene for å unnagjøre de aller siste forberedelsene før kampstart!
    Innmarsjen er i gang! Det er langt fra mange fremmøtte på Aspmyra stadion i dag, men de som er til stede ønsker spillerne velkommen inn på knutgressmatta!
    Kampen har startet
    0'
    Enkerud ruller i gang oppgjøret i Bodø!
    1'
    Elverum holder ballen rolig og kontrollert i laget i åpningsminuttet. Viser tydelig at de ikke lar seg stresse av Glimts aggressive press på eget kunstgress.
    2'
    Kachi er fremme og forsøker å presse Tervaniemi i Elverum-buret, men svensken viser sin enorme rutine og spiller ballen rolig unna like før leiesoldaten får satt inn en takling.
    4'
    Glimt ruller fint opp langs høyrekanten og Pedersen ser seg nødt til å nikke ballen ut til en corner.
    5'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Enkerud får uforstyrret heade ballen unna eget felt.
    5'
    Mladenovic felles av Simenstad like inne på Elverums banehalvdel og Glimt tildeles frispark. Kan flytte opp folk, men velger å ta det hurtig.
    7'
    Layouni forsøker å slippe til Adnan Cirak, men svensken taper løpsduellen mot Marius Lode i Glimt-forsvaret.
    8'
    Jose Angel legger inn via Håkon Rønes og til kampens andre hjørnespark.
    8'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Bjørnbak flikker ballen videre, men flikken kommer litt uventet på Marius Lode som ikke får styrt ballen på mål. Treffer stoppermakkeren sin i ansiktet Bjørnbak, før ballen triller uforstyrret over dødlinjen.
    9'
    Lode ser etter en gjennombruddspasning fra dypet mot Trond Olsen, men pasningen blir litt for hard og går dermed ut over dødlinjen.
    11'
    Jacobsen prøver seg på gjennombruddspasningen mot Kachi, men Sulaka er på rett plass til rett tid og bryter det pasningsforsøket.
    13'
    Olsen med en bra pasning i bakrom mot Jonassen som kommer på overlapp langs venstresiden, men Tervaniemi er tidlig ute og fanger ballen fra beina på den offensivt orienterte venstrebacken. Bra keeperspill fra Elverums sisteskanse.
    15'
    Cirak med et avslutningsforsøk! Ser først etter en pasningsmulighet før han noe heldig får ballen tilbake i beina. Står på rundt 17-18 meter og forsøker å curle ballen med innsiden av foten mot venstre kryss, men Thomas ser utgangen påskuddet hele veien og fanger ballen i fast grep.
    16'
    Rønes prøver seg med en lang pasning i bakrom mot Cirak, men Elverum-spissen henger ikke helt med på den og pasningen går dermed helt inn til Thomas.
    17'
    Glimt kombinerer fint langs venstresiden, noe som ender i en innleggsmulighet fra Jose Angel. Spanjolen sklir i det han skal slå innlegget, men får likevel tvunget frem et godkjent innlegg. Er hardt og i mellomhøyde, men ingen i helgult står klar i feltet for å ekspedere ballen i mål.
    18'
    Layouni er i ferd med å gjøre det helt store når han går forbi et par Glimt-spillere, men stoppes i siste liten av Jonassen. Svindland plukker opp andreballen og gir til Bellhcen, men Elverum-vingen får ikke nok på avslutningen til å utfordre Thomas.
    19'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Bra Glimt-mulighet! Bjørnbak møter corneren på første stolpe og forlenger ballen på mål. På den første stolpen står imidlertid en Elverum-spiller som holder ballen ute av nettmaskene og klarerer deretter høyt opp i banen.
    19'
    Jose Angel ser etter et løp fra Trond Olsen, men igjen sitter ikke gjennombruddspasningen.
    21'
    Pedersen med en smart ball i bakrom mot Cirak, men igjen slår Lode den svenske spissen i løpsduellen.
    22'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Igjen møter Bjørnbak på første stolpe, forsøker å ta ned ballen, men nedtaket sitter ikke ordentlig og ballen går dermed ut over dødlinjen.
    24'
    Tydelig at gjestene har lært mye av 5-0-tapet for Glimt i den 3. serierunden. Ligger veldig kompakte bakover med en femmer på midtbanen som jobber iherdig for å vinne tilbake ballen.
    26'
    Glimt med en bra mulighet til å kontre, men muligheten ødelegges når Mladenovic sklir i det pasningen fra Thomas Jacobsen kommer. Tervaniemi kan enkelt og greit komme ut og fange ballen i fast grep.
    27'
    Edvardsen kommer rundt på høyrekanten og slår inn, men Sulaka får forlenget innlegget og hindrer dermed Glimt-spillerne i feltet å få til en avslutning.
    28'
    Jonassen slår inn fra dypet, men innlegget forsvinner over alt og alle og går i tillegg ut over dødlinjen.
    29'
    Svindland med en smart stikker i retning Layouni, men Jonassen er våken og får klarert like foran skotuppene på Elverums driblesterke ving.
    31'
    Elverum har tatt mer initiativ i denne kampen nå! Presser faktisk hjemmelaget lave, og har en del ball i øyeblikket.
    33'
    Elverum tvinger fra en avslutning! Layouni finner en åpning langs høyreiden og slår inn med venstrebenet mot Adnan Cirak. Thomas er først på vei ut, men ombestemmer seg og kommer seg dermed akkurat tilbake i tide for å fange headingen fra Cirak i sikkert grep. God vurdering fra canadieren.
    35'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Marius Hagen går over ende i feltet og blir tildelt frispark.
    37'
    Sulaka med en god pasning i bakrom mot Cirak, men linjemannen er oppe med flagget.
    38'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Går forbi alt og alle inne i Elverum-feltet. Olsen plukker opp og slår inn fra motsatt kant og Kachi prøver å styre ballen på mål, men mislykkes. Tervaniemi plukker opp avslutningsforsøket som er på vei tre-fire meter utenfor.
    40'
    Marius Hagen tildeles frispark i eget felt etter at Jose Angel er litt for tøff i ryggen på Elverums midtbaneanker.
    42'
    Mladenovic finner Jacobsen i feltet med et smart innlegg og midtbanespilleren forsøker å flikke ballen videre, men flikker ballen rett i beina på en motspiller - til hjemmefansens store frustrasjon.
    45'
    Pause
    45'+1
    Lagene sendes i garderobene av dommer Grøtta og til pause står det 0-0 her i Bodø. De fremmøtte på Aspmyra har vært vitne til en første omgang hvor det har vært langt mellom de store høydepunktene. Pasningskvaliteten - spesielt i den siste tredelen - har vært meget svak fra begge lag. Ved flere tilfeller har det åpnet seg gode muligheter i begge ender av banen, men den siste avgjørende gjennombruddspasningen har ikke vært god nok til å tvinge frem en mulighet. Hjemmelagets største mulighet kom ved Martin Bjørnbak som nesten klarte å styre ballen i nettmaskene på en corner, mens Elverums Adnan Cirak har hatt et par spenstige avslutningsforsøk fra distanse, samt en heading fra kort hold. Dersom noen av lagene skal makte å avgjøre dette i løpet av ordinær tid må tempoet økes, vinnerviljen fremvises og sist men ikke minst må pasningskvaliteten forbedres drastisk! Andre omgang er knappe ti minutter unna!
    Lagene er på vei tilbake på banen for andre omgang!
    2. omgang
    45'
    Jose Angel ruller i gang de siste 45 minuttene av ordinær tid!
    46'
    Mladenovic finner Jacobsen på et bra løp inn bak Simenstad, men Sulaka kommer til unnsetning og klarerer ut til innkast.
    47'
    Jonassen mottar ballen på hjørnet av sekstenmeteren og brenner til, men skuddet går over og utenfor Elverum-buret.
    47'
    Lode ser etter Olsen med en gjennombruddspasning, men Pedersen bryter pasningen.
    48'
    Tydelig at Glimt er lystne på å revansjere seg etter en svak første omgang. Har akkurat blitt tildelt frispark på 23-24 meter. Dette kan bli farlig!
    49'
    Bjørnbak får ansvaret for å smelle frisparket på mål, men sender ballen himmelhøyt over Elverum-buret.
    50'
    Edvardsen tildeles frispark nede ved eget cornerflagg etter tøff behandling fra Jonas Enkerud.
    50'
    Mladenovic og Cirak i en liten opphetet diskusjon etter en duell ved et innkast. Både serbiske og svenske gloser blir trolig utvekslet i den diskusjonen, men fjerdedommer Geir Håkon Olsen kontrollerer kamphanene.
    52'
    Leikvoll Moberg plukker ut Thomas Jacobsen som sleiver ballen inn til Olsen på fem meter, men linjemannen er oppe med flagget for offside på Glimt-vingen.
    53'
    Moberg plukker ut Edvarden med en flott bakromspasning. Tervaniemi kommer ut og bommer, men Glimt makter ikke å utnytte keeperens feilvurdering. Stian Simenstad får kontroll på situasjonen.
    55'
    Olsen svinger ballen inn i boksen, men Simenstad forlenger ballen forbi både Kachi og Mladenovic.
    56'
    Glimt med en glimrende kontringsmulighet når Olsen, Kachi og Mladenovic kommer tre mot tre med førstnevnte på ball. Olsen slipper helt riktig til Kachi som drar seg forbi en mann før han ser etter Mladenovic inne foran mål, men innlegget blokkeres.
    58'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Eventyrlig mulighet, og enorm redning fra Tervaniemi! Corneren svinges mot første stolpe og Elverum makter ikke å klarere ballen. I stedet blir kulen liggende nesten omtrent død i feltet og Marius Lode har dermed en soleklar målsjanse! Klemmer til med høyrebenet, men Tervaniemi er enorm når han gjør en god reaksjonsredning og holder skuddet fra fem meters hold ute av nettmaskene.
    58'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Trond Olsen
    Får det gule kortet etter at en Elverum-spiller blir felt og ligger nede. Pådrar seg trolig ikke gult kort for forseelsen Olsen, men heller munnbruken i etterkant.
    60'
    Det påfølgende frisparket fra Elverum svinges inn i feltet og Adnan Cirak får en bra mulighet når han får stå alene og nikke ballen mot mål, men får ikke nok kraft i headingen til å sette Simon Thomas på ordentlig prøve.
    62'
    Jacobsen kommer seg så til en avslutning mot lengste hjørne med venstrefoten, men avslutningen er svak og går to meter utenfor stolpen.
    62'
    Moberg med en smart stikker i retning Jacobsen, men indreløperen har avbrutt løpet sitt grunnet offside like før pasningen kommer.
    64'
    Layouni bryter og setter fart, men en god Leikvoll Moberg stopper hurtigtoget på Elverums høyrekant.
    65'
    Ulrik Saltnes gjøres klar for vertene.
    66'
    Adnan Cirak drar seg vekk før han forsøker å curle ballen mot lengste kryss, men avslutningen går høyt over.
    66'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Ulrik Saltnes
    Ut: Daniel Edvardsen
    Jacobsen inntar dermed Glimts høyreback, mens Saltnes trer inn i midtbaneleddet når han erstatter Daniel Edvardsen.
    66'
    Jose Angel med en av kampens bedre pasninger når han finner Kachi på løp, men Tervaniemi er tidlig ute og klarerer.
    67'
    Gult kort til Elverum
    Remi Andre Svindland
    Får det gule når han stopper et bra Glimt-angrep langs venstresiden med ulovlige midler.
    67'
    Layouni prøver å tvinge frem en mulighet, men stoppes av Bjørnbak. Elverum-vingen vil ha hands på Glimt-stopperen, men Grøtta viser ingen antydning til å blåse - til Layounis store frustrasjon.
    69'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Thomas Jacobsen
    Får det gule kortet for å stjele meter på innkast.
    70'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Saltnes kommer til en avslutning med venstrebenet på volley, men får ikke helt rent treff og sleiver dermed ballen utenfor.
    71'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Kristian Fardal Opseth
    Ut: Kachi
    Kachi erstattes av Fardal Opseth like før hjørnesparket.
    71'
    Carlos Moggia gjør klar på gjestenes benk.
    73'
    Spillerbytte - Elverum
    Inn: Carlos Gaete Moggia
    Ut: Elmahdi Bellhcen
    Dermed flyttes Enkerud opp i angrepsleddet, mens Moggia tar plass på den venstre indreløperen.
    74'
    Mål for Elverum!
    Bodø/Glimt 0 - 1 Elverum
    Mål: Amor Layouni
    Målgivende: Adnan Cirak
    Amot Layouni ryster vertene med en akrobatisk scoring! Elverum kaster langt inn fra høyre og Adnan Cirak får gå uforstyrret opp og stusse ballen videre. Svensken stusser ballen rett i fanget på Amor Layouni som tar ballen ned på brystkassen med Martin Bjørnbak i ryggen før han deretter hiver seg rundt og får venstrefoten på ballen. Avslutningen er ikke spesielt hard, men sniker seg inn helt nede ved Simon Thomas' høyre stolperot!
    75'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Nemanja Mladenovic
    Sulaka klarerer corneren.
    77'
    Spillerbytte - Elverum
    Inn: Robin Hjelmeseth
    Ut: Amor Layouni
    Målscorer Layouni blir erstattet av Robin Hjelmseth.
    79'
    Elverum slår langt inn i boksen mot Adnan Cirak som ikke får kontroll på ballen i tide før Thomas kommer ut og fanger kula i fast grep.
    79'
    Ballen vippes opp i hendene på Remi André Svindland, men dommer Grøtta rister på hodet. Hjemmefansen virker tydelige frustrerte over den avgjørelsen.
    80'
    Knappe ti minutter gjenstår før Elverum er klare for 4. runde! Kan de holde vertene unna mot slutten her?
    82'
    Sulaka vipper gjennom Svindland, men linjemannen er sikker i sin sak når han hever flagget.
    82'
    Joachim Osvold gjøres klar på Glimt-benken.
    83'
    Nå er det omtrent kun spill mot et mål her. Elverum tar sikte på å forsøke å forsvare denne 1-0-ledelsen helt inn.
    85'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Joachim Osvold
    Ut: Nemanja Mladenovic
    Bjørkans siste bytte for dagen. Kan Osvold bli Glimt-helten når han erstatter Mladenovic?
    85'
    Olsen slår inn fra dypet og Fardal Opseth får stusset kula videre, men stussen går helt inn til Tervaniemi.
    86'
    Olsen slår igjen inn fra venstre, men Tervaniemi er sikker i feltarbeidet sitt og fanger innlegget.
    87'
    Nå begynner det å haste for vertene her! Knappe tre minutter gjenstår av ordinær spilletid.
    88'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Marius Lode
    Feller Jonas Enkerud når Elverum kontrer. Gjestene får frispark og klokken tikker deres vei.
    88'
    Saltnes vipper i bakrom mot Osvold som akkurat ikke får tåspissen på pasningen som dermed går helt inn til Tervaniemi.
    90'
    Moggia gir videre til Hjelmseth som avslutter - svakt langs bakken og rett på Thomas.
    90'
    614 tilskuere befinner seg på Aspmyra i dag.
    90'+1
    Minimum fem minutter legges til av andre omgang.
    90'+1
    Jose Angel får en gylden mulighet når han mottar ballen på 22-23 meter, men avslutningen sendes langt utenfor.
    90'+2
    Adnan Cirak søker mot cornerflagget, men Elverum-spissen blir løpt opp av Vegard Leikvoll Moberg.
    90'+3
    Ulrik Saltnes felles på 25 meter. Her kan Glimt skape en siste mulighet!
    90'+3
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Elverum
    Mål: Joachim Osvold
    Osvold sikrer ekstraomganger for Glimt! Hvilken dramatikk helt på slutten! Bjørnbak klemmer til på frisparket og skyter knallhardt rett på Tervaniemi. Frisparkforsøket er imidlertid såpass hardt at svensken må gi retur på skuddforsøket. På den returen dukker Joachim Osvold opp og tupper ballen inn Elverum-buret! 1-1 på Aspmyra!
    90'+4
    Stor mulighet på slutten! Glimt presser på for 2-1, men Tervaniemi beiner ballen ut til innkast!
    90'+6
    Pause
    90'+6
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    Ordinær tid er over, og det skal spilles ekstraomganger på Aspmyra stadion! Hvilken dramatikk her i Bodø! Amor Layouni sikret først Elverum en ledelse med kvarteret igjen å spille, men etter 94 minutters spill fikk hjemmelaget den forløsende scoringen! Joachim Osvold tuppet inn returen fra Tervaniemi, og sikret dermed minimum 30 ekstra minutter med fotball på Aspmyra!
    1. ekstraomgang
    90'
    Første ekstraomgang er i gang på Aspmyra!
    91'
    Bjørnbak spiller opp på Fardal Opseth som legger igjen til Jose Angel. Den påfølgende pasningen fra spanjolen går imidlertid uforstyrret over dødlinjen.
    92'
    Jacobsen svinger inn, men Magnus Pedersen stupheader ballen ut av feltet.
    93'
    Leikvoll Moberg svinger inn fra dypet og finner pannebrasken på Kristian Fardal Opseth, men headingen fra Glimt-spissen går rett på Tervaniemi.
    94'
    Sulaka slår langt inn i boksen, men Jose Angel stanger unna.
    95'
    Jose Angel forsøker å spille opp Ulrik Saltnes i mellomrommet, men pasningen fra spanjolen blir litt for løs og plukkes dermed opp av Elverum-forsvaret.
    96'
    Elverum spiller seg fint opp på Glimts banehalvdel, men Simenstad blir avblåst for hands.
    97'
    Moggia med en god pasning opp mot Svindland, men Jose Angel kommer seg foran og bryter.
    98'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Jose Angel Jurado
    Tas
    99'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Elverum
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Joachim Osvold
    Saltnes nikker Glimt i føringen! Angel tar corneren kort på Joachim Osvold som sikter inn innleggsfoten. Svinger ballen inn på den første stolpen hvor Ulrik Saltnes lukter en mulighet. Tervaniemi er på vei ut i feltet for å plukke ned innlegget, men svensken er litt for sen. Saltnes sniker nemlig inn foran Elverums sisteskanse og setter pannebrasken til. Headingen går inn i det åpne buret og hjemmefansen kan for alvor slippe jubelen løs!
    99'
    Nå blir veien tilbake tung for Elverum.
    102'
    Elverum forsøker å tråkle seg gjennom Glimt-forsvaret, men Thomas kommer ut og fanger med en gang han oppfatter feilpasningen fra gjestene.
    104'
    Adnan Cirak prøver seg fra 30 meters hold med venstrebenet, men sender ballen langt over og utenfor Glimt-buret.
    105'
    Saltnes med en krempasning mot Olsen som legger igjen til Jonassen. Venstrebakcens første touch er litt for langt, men han får til en avslutning - like over tverrliggeren.
    105'+1
    Pause
    105'+1
    Der er første ekstraomgang ved veis ende, og etter 105 spilte minutter står det nå 2-1 på Aspmyra stadion! Ulrik Saltnes sørget for å sende Glimt i føringen med et kontant hodestøt, men i etterkant av scoringen har gjestene virket mer offervillige fremover, og når klokken nærmer seg 120 spilte minutter kan en nok forvente at de helhvite tar flere og større risikoer i jakten på en utligning her.
    2. ekstraomgang
    105'
    Der er kampens siste 15 spilleminutter i gang!
    106'
    Spillerbytte - Elverum
    Inn: Igor Cukovic
    Ut: Magnus Pedersen
    Et aller siste grep fra Tore Fossum! Magnus Pedersen har fått en smell og Igor Cukovic kommer inn for å tilby litt ekstra duellstyrke på topp.
    106'
    Marius Hagen svinger et frispark langt inn i boksen og Cukovic vinner duellen med Lode, men stussen går helt inn til Simon Thomas i Glimt-buret.
    107'
    Lode går imidlertid ned i etterkant av duellen med det som kan virke som krampe-tendenser.
    108'
    Glimt-stopperen kommer seg imidlertid på beina igjen og burde klare å fullføre de resterende knappe tolv minuttene her.
    108'
    Robin Hjelmeseth prøver seg fra 25 meter med en skudd, men skuddet er svakt og går rett på Simon Thomas.
    109'
    Tverrliggertreff fra Jose Angel! Fardal Opseth slipper fint gjennom til Olsen på venstrekanten og vingveteranen plukker ut Jose Angel med et strøkent innlegg. Spanjolen har sneket seg inn mellom Elverum-stopperne og får dermed gå uforstyrret opp og nikke ballen mot mål. Headingen er hard, men smeller rett i tverrliggeren like over Tervaniemis hender og spretter så rett ut igjen.
    110'
    Sulaka slår inn i Glimt-feltet fra dypet, men Martin Bjørnbak er solid i luftrommet når han stanger ballen unna.
    112'
    Sulaka med nytt innlegg som blokkeres før Simenstad header ballen inn i feltet. Den er det imidlertid ingen i helhvitt som lukter, og dermed spretter ballen helt inn til Simon Thomas.
    112'
    Mål for Elverum!
    Bodø/Glimt 2 - 2 Elverum
    Mål: Carlos Gaete Moggia
    Moggia banker inn utligningen fra 22 meter! Marius Hagen svinger ballen inn i feltet etter et innkast fra venstre, men Glimt header unna. Returen havner imidlertid rett i beina på Carlos Moggia som ikke lar seg be to ganger. Banker ballen med strak vrist og prikker kula helt nede i det venstre hjørnet. Moggia og Elverum-benken jubler uhemmet for utligningen!
    113'
    Bodø/Glimt får tildelt et hjørnespark
    Jose Angel Jurado
    Elverum klarerer.
    115'
    Stolpetreff for vertene! Jonassen svinger ballen inn mot bakerste stolpe hvor Vegard Leikvoll Moberg får høyrefoten på ballen. Forsøker å plassere ballen bort i det lengste hjørnet, men kula spretter i stolpen og deretter ut igjen. Glimt utrolig nære på slutten!
    117'
    Elverum får tildelt et hjørnespark
    Stian Simenstad
    Fardal Opseth klarerer på førsre stolpe.
    118'
    Elverum får tildelt et hjørnespark
    Stian Simenstad
    Simon Thomas ser seg nødt til å bokse ut til ny corner.
    119'
    Elverum får tildelt et hjørnespark
    Stian Simenstad
    Stanges rett til værs. Returen via et Glimt-bein og til hjørnespark.
    119'
    Elverum får tildelt et hjørnespark
    Remi Andre Svindland
    Går over alt og alle og forsvinner ut over dødlinjen.
    120'
    Minimum et minutt legges til av andre ekstraomgang.
    120'+1
    Jonassen svinger ballen inn på pannebrasken til Fardal Opseth, men Glimt-spissen får ikke nok trykk i headingen til å sette Tervaniemi på prøve.
    120'+2
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Elverum
    Mål: Jose Angel Jurado
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 1 - 1 Elverum
    Mål: Robin Hjelmeseth
    120'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Elverum
    Mål: Vegard Leikvoll Moberg
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 2 - 2 Elverum
    Mål: Rebin Gharib Sulaka
    120'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 2 Elverum
    Mål: Martin Bjørnbak
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 3 - 3 Elverum
    Mål: Igor Cukovic
    120'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 4 - 3 Elverum
    Mål: Ulrik Saltnes
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 4 - 4 Elverum
    Mål: Carlos Gaete Moggia
    120'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 5 - 4 Elverum
    Mål: Kristian Fardal Opseth
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 5 - 5 Elverum
    Mål: Håkon Rones
    120'
    Bodø/Glimt scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 6 - 5 Elverum
    Mål: Joachim Osvold
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 6 - 6 Elverum
    Mål: Adnan Cirak
    120'
    Bodø/Glimt bommer på straffe!
    120'
    Elverum scorer på straffe!
    Bodø/Glimt 6 - 7 Elverum
    Mål: Stian Simenstad
    120'
    Kampen er slutt
    120'
    Straffesparkkonkurransen er over! Elverum er videre til cupens 4. runde etter 6-7 fra straffemerket! Hvilken kamp, hvilken dramatikk vi fikk her på Aspmyra! Elverum så ut til å avansere etter en klassescoring fra Amor Layouni kvarteret før slutt. Men på overtid av andreomgang utlignet Joachim Osvold for vertene. Over i ekstraomgangene tok hjemmelaget over og fikk også en fortjent nettkjenning i form av et hodestøt fra Ulrik Saltnes. I den andre ekstraomgangen begynte Elverum å presse mer og mer for å skaffe seg den forløsende utligningen. Carlos Maggio sendte gjestene til himmels med sine scoring knappe fem minutter før 120 minutter var unnagjort. I løpet av den andre ekstraomgangen var Glimt nære på med to treff i treverket, men det ville seg ikke for de helgule i dag. I straffesparkkonkurransen var det nemlig gjestene som var hvassest, og når Thomas Jacobsens forsøk ble reddet av Tervaniemi, samt at Simenstad satte den avgjørende straffen, endte det i Elverum-jubel på Aspmyra. De tre tilreisende bortesupporterne feirer sammen med spillerne for cupavansement, og står nå igjen som et av turneringens 16 siste lag!
    Jarle-André Almendingen takker for følget denne herlige cuponsdagen! Har en fortsatt strålende onsdagskveld videre!
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her