0-1

Hei, og velkommen til livedekningen av dagens kamp i 3.runde av cupen. Oppgjøret mellom Kjelsås og Aalesund fra Grefsen Stadion i Oslo.
    Dagens hjemmelag, Kjelsås har spilt seg til den tredje runden av cupen ved å slå ut Frigg med 4-0, før de i forrige uke slo til med en imponerende 1-0-seier borte mot Strømmen. I serien har det gått tråere for laget fra 'toppen av Oslo', de innehar i øyeblikket en 11.plass i 2.divisjon avdeling 1. En seier på de første syv kampene er fasiten i seriespillet.
    Gjestene fra Sunnmøre startet cupen på en lite overbevisende måte ved å slå ut tredjedivisjonslaget Herd etter ekstraomganger i den første cuprunden. Forrige uke var Aalesund på besøk hos Byåsen i Trondheim og stakk av med avansementet gjennom en 2-0-seier. I Eliteserien har 'de oransje' fått en fin start og ligger på en 6.plass etter elleve spilte kamper.
    Lagene er klare og Aalesund gjør fire endringer fra sist seriekamp borte mot Brann i Bergen. Inn kommer Pål Vestly Heigre, Marlinho, Oddbjørn Lie samt Sondre Fet. Ut går Andreas Lie, Thrandarson, Gretarsson og Gyasi. Fire viktige brikker hviles fra start, så får vi se om det var et lurt trekk fra trener Trond Fredriksen når vi teller opp til slutt.
    Kjelsaås gjør også fire endringer fra 1-1-oppgjøret mot Skeid i helgen. Ut går Garnås, Solli, Pedersen og Aasarød. Inn kommer Ahilan, Wikheim, Jarl og Idrissi.
    Lagene er ute på banen og gjør sine siste forberedelser før vi er klare for avspark. I mellomtiden underholder den lokalen skolemusikken med strålende korpsmusikk ute på matta!
    0'
    Kjelsås sparker i gang kampen.
    1'
    Aalesund med et lite initiativ fra start, men Kjelsås slår foreløpig greit unna.
    3'
    Idrissi går i bakken etter en takling. Dødball i god posisjon som gjestene etterhvert får klarert unna.
    4'
    Aalesund bygger opp rolig bakfra. Bruker godt med tid og flytter ball mot et lavtliggende og kompakt hjemmelag.
    7'
    Stor mulighet til Aalesund. Marlinho slår et innlegg på hodet til Veldwijk som header i tverrliggeren fra ti meter.
    7'
    Marlinho leker seg litt langs venstresiden og kommer rundt til et innlegg. Forsøket er dog for svakt og går rett i fanget til Sivertsen i Kjelsås-målet.
    10'
    Aalesund får til flere gode vendinger av spillet med fine krossere. De spiller seg til rom og gode innleggsmuligheter gang på gang nå.
    11'
    Mål for Aalesund!
    Kjelsås 0 - 1 Aalesund
    Mål: Marlinho
    Marlinho rett og slett leker seg for bortelaget. Får en fin krosser i beina og skjærer inn i banen, drar av ett par mann før han setter den i nærmeste hjørne med høyrefoten, utagbart for keeper. Klassescoring!
    11'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    Fredrik Carlsen
    Kjelsås får klarert, men Aalesund biter seg fast og trykker hjemmelaget tilbake.
    14'
    Gult kort til Aalesund
    Mikkel Kirkeskov
    Dansken får se det gule kortet etter en duell ute til venstre.
    16'
    God sjanse på det påfølgende frisparket. Kristiansen slår et presist innlegg og Aslaksrud avslutter rett i fanget til keeper.
    17'
    Kirkeskov, Veldwijk og Marlinho kombinerer for Aalesund. Sistnevntes skudd er for svakt og triller rolig inn til keeper.
    20'
    Nok en gang skjer det på venstresiden for Aalesund. Kirkeskov og Marlinho skaper igjen trøbbel for hjemmelaget, men den siste pasningen er for svak.
    22'
    Langt kast og ettertrykk fra Kjelsås som ender med et skudd fra 20 meter. Skuddet blir aldri farlig, men det er noen tendenser fra hjemmelaget.
    23'
    Aslaksrud kommer på høyresiden og forsøker seg med et innlegg. Lie i forsvaret får en tå på ballen og den spretter dermed rolig inn til keeper-Heigre.
    27'
    Aalesund får tid til å bygge opp bakfra og Kjelsås senker laget lavt for å stenge rom.
    28'
    Kirkeskov og Marlinho gjør som de vil ute på venstresiden, men Kjelsås er sterke i egen boks og stanger unna innleggene som kommer.
    34'
    Mos kommer til en avslutning fra skrått hold etter et langt oppspill, men skuddet er for svakt og ruller godt til side for målet.
    35'
    Kjelsås på en liten visitt som Aalesund ryddet greit unna. Nå er kampbildet tilbake slik det har vært omgangen i gjennom, med stort ballhold fra gjestene og et lavtliggende hjemmelag.
    39'
    Klareres til nytt hjørnespark.
    39'
    Keeper får en hånd på ballen og setter i gang en kontring for Kjelsås.
    40'
    Kjelsås sliter med å finne en vei gjennom gjestene. Det meste stoppes før de nærmer seg 16-meteren.
    43'
    Hjemmelaget får klarert og vinner også et frispark.
    43'
    45'+1
    Dommeren blåser av for pause og lagene rusler i garderoben for en liten hvil. Ingen tvil om at Aalesund leder fortjent etter de første 45 minuttene, spesielt Marlinho og Kirkeskov har dominert venstresiden og skapt trøbbel for Kjelsås. Alikevell står det bare 0-1 og det er dermed gode muligheter for hjemmelaget og komme inn i kampen. Det er noen spillere i oppvarming, så får vi se om det blir noen taktiske endringer i den andre omgangen. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Grefsen Stadion.
    45'
    Spillerbytte - Kjelsås
    Inn: Jesper Solli
    Ut: Nicholas Kristiansen
    Kristiansen byttes ut etter den første omgangen og overlater kapteinsbindet til Solli.
    46'
    Solli feller Hoff og Aalesund får frispark i god posisjon.
    47'
    Godt slått av Kirkeskov, men Kjelsås stanger unna.
    47'
    Stor mulighet til Kjelsås. Jarl legger en kort pasning ut til nyankomne Solli som smeller til i stolpen og ut. Nære på for hjemmelaget!
    50'
    Marlinho med et fint innlegg, men Sivertsen er fint ute og holder ballen trygt i fast grep.
    52'
    Stanges unna av Kjelsås inne i boksen.
    53'
    Adam Orn Arnarson
    Straffes for en stygg takling på Martinussen som er på vei fremover for Kjelsås.
    54'
    God mulighet etter corneren. Kirkeskov står i returrommet og fyrer av. Sivertsen er fint nede og slår ballen unna med høyrearmen.
    57'
    Kjelsås setter i gang en kontring, men Idrissi stoppes enkelt av Kirkeskov.
    60'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Valmir Berisha
    Ut: Sondre Brunstad Fet
    Svenske Berisha erstatter Fet den siste halvtimen.
    60'
    Langt kast fra Kjelsås som heades i stanga fra fire meter inne i boksen. Svært nære en utlikning for hjemmelaget!
    61'
    Inn: Axel Pedersen
    Ut: Walid Chafouk Idrissi
    Spissbytte hos hjemmelaget som får inn mer fart med Pedersen.
    62'
    865 tilskuere her på Grefsen Stadion i kveld. Et fint tall for Kjelsås det.
    65'
    Kjelsås har klart å jobbe seg inn i kampen i den andre omgangen. Aalesund har fremdeles mest ball, men vertene har stått for sjansene hittil etter pause med to i stolpen.
    68'
    Heading fra Aslaksrud for hjemmelaget. Forsøket går noen meter utenfor.
    70'
    Skudd fra Lie, men den sklir godt av foten og går langt utenfor.
    70'
    Flott jobb av 17 år gamle Jarl som stopper Mos på vei fremover. Stor og sterk der ungutten.
    74'
    Veldwijk felles på 17 meter og får frispark, men Aalesund roter det til ved å ta en kort variant og Kjelsås vinner ballen og kjører på fremover. Svakt utnyttet av bortelaget!
    76'
    Mos med en kjempebom! Fra tre meter setter han ballen over målet etter en skuddpasning fra makker Veldwijk.
    80'
    Inn: Aron Elís Þrándarson
    Ut: Marlinho
    81'
    Kjelsås får tildelt et hjørnespark
    Axel Pedersen
    Kjelsås er nære på å sette hodet først på ballen, men den går rett over hodene til flere blåkledde inne i feltet til Aalesund.
    81'
    Inn: Håkon Wæhler
    Ut: Jens Bonde Aslaksrud
    84'
    Lie kommer til skudd, men forsøket går fem meter over.
    85'
    Rett over hodene til Kjelsås-spilleren nok en gang. Aalesund har ikke full kontroll bak der nå.
    87'
    Inn: Daníel Leó Grétarsson
    Ut: Mustafa Abdellaoue
    Defensivt bytte hos gjestene for å trygge inn avansementet nå.
    88'
    Aalesund stanger unna og får også et frispark i duellen etterpå.
    90'+1
    90'+4
    Kampen blåses av og Aalesund kan feire avansement til den fjerde runden i cupen. Alt i alt en fortjent seier, selvom Kjelsås yppet seg i den andre omgangen med to forsøk i stolpene som høydepunktene. Aalesund førte kampen spillemessig gjennom hele kampen der de var spesielt dominerende i de første 45 minuttene. Marlinhos flotte scoring tidlig i den første omgangen avgjorde dagens oppgjør. Det unge Kjelsås-mannskapet har all mulig grunn til å være stolte av sin prestasjon og innsats, selvom det ikke holdt hele veien til en Eliteserie-skalp i kveld. Jeg takker for følget her fra Grefsen Stadion og ønsker alle sammen en riktig fin kveld videre.