2-1
James54' (Str.)
3-1

Hei og velkommen til en thriller av en fotballkamp; FK Haugesund – Aalesund! To lag som kjemper om å komme lengst mulig bort fra nedrykksposisjonene.
    Generelt (fra altomfotball.no)· Lagene har møtt hverandre 11 ganger i Tippeligaen. Aalesund har vunnet sju ganger, Haugesund tre ganger, mens kun ett oppgjør har endt uavgjort.· Alle Haugesunds tre seirer har kommet på hjemmebane. Aalesund har to seirer i Haugesund i Tippeligaen. Om vi tar med 1.divisjon, så har Aalesund fem seirer og Haugesund fire seirer på ni seriemøter i Haugesund.· Aalesund har vunnet de fem siste seriemøtene med Haugesund, siden det endte 2-2 i Ålesund i november 2012.· Tilsvarende oppgjør i fjor endte med Aalesund-seier 2-1 den 4.mai. Sakari Mattila (44') og Torbjørn Grytten (57') scoret for AAFK, mens Daniel Bamberg (65') nettet for FKH.· Aalesund vant 2-1 også i det omvendte oppgjøret denne sesongen, den 7.juni. Peter Orry Larsen (40') og Michael Barrantes (45') scoret for AAFK, mens FKHs mål ble scoret av Simon Diedhiou (68').
    Status Haugesund· Haugesund har ikke tapt på sine fire siste TL-kamper, siden 0-2 borte mot Tromsø den 28.juni.· FKH har ikke vunnet noen av sine fire siste hjemmekamper i TL, siden 4-0 mot Strømsgodset den 24.mai. De tre siste hjemmekampene til FKH har endt uavgjort.· Christian Gytkjær er den eneste Haugesund-spilleren som har startet alle 18 TL-kampene denne sesongen. Gytkjærs fem TL-mål i år er alle scoret på hjemmebane.· Vegard Skjerve må stå over denne kampen med tre gule kort. Skjerve må dermed vente én uke med å spille sin TL-kamp nummer 150.· Jostein Grindhaug har tapt sju av sine 11 TL-møter med Aalesund. Grindhaug har tre seirer og én uavgjort.· Simon Diedhiou, Søren Christensen, Michael Haukås og Martin Bjørnbak har to gule kort og må stå over neste kamp ved ny advarsel.
    Status Aalesund· Aalesund har ikke vunnet på sine fem siste bortekamper i TL, siden 3-1 mot Sandefjord den 10.mai. De tre siste TL-kampene på bortebane er tapt.· AAFK har sluppet inn mål i sine 17 siste bortekamper i TL.· Aalesund er det eneste laget i Tippeligaen som har vunnet tre kamper etter å ha ligget under så langt i år.· Magne Hoseth har en akillesskade og spiller ikke. Dermed må han vente til neste runde før han kan spille sin kamp nummer 300 i Tippeligaen.
    Grått vær, 15 grader og litt vind fra sør i Haugesund, som denne uken har vært preget av Sildajazz-festival. Så får vi se om spillerne får det til å svinge på Stadion i dag.
    Hjemmepublikummet har store forventninger til midtbane Sadeeq Yusuf som er helt fersk FKH-spiller som debuterer i dag, og William Ekong som debuterte for FKH borte mot Viking forrige serierunde.
    Kampen er i gang!
    1'
    FKHs Simon fyrer av et skudd som Dyrestam blokkerer til corner.
    3'
    Klareres unna av Aalesund.
    3'
    Stillingskrig så langt mellom to lag som for all del ikke vil tape denne kampen, siden begge ligger utsatt til i bunnstriden.
    8'
    Haugesund har etablert et visst trykk på Aalesunds banehalvdel, men bortelaget ligger med 10 man rundt egen 16 meter og klarer ikke å trenge igjennom.
    11'
    Slår for langt. Over alle.
    11'
    FKHs Christensen løpes ned i 16-meteren og publikum roper på straffe. Dommeren lar spillet gå.
    12'
    Aalesund kontrer. Kommer rundt høyresiden. Innlegget treffer Hoff på bakre stolpe, men han header rett i kroppen på Haraldseid som rydder unna.
    14'
    Myrestam ligger skadet i egen 16 meter og Aalesund spiller ballen ut på godt Fair Play vis.
    14'
    Myrestam hjelpes ut av banen. Haugesund kaster ballen tilbake til Aalesund. Hjemmelaget spiller nå med 10 mann.
    15'
    Hjørnespark til Aalesund
    16'
    17'
    Aalesund-frispark på hjørnet av 16-meteren. Riise svinger inn, og ballen ender med at keeper bokser til corner.
    19'
    Innsvinger som ender over mål.
    19'
    FKHs Christensen tråkler seg inn i 16 meteren. Avslutter i et Aalesund-bein, slik at det blir corner.
    22'
    Keeper bokser ut. Ender i ny corner.
    22'
    Lav corner fra motsatt side. Aalesund kontrer, men ballen spilles utenfor av Riise.
    22'
    Fin hælflikk av Simon til nykommer Yusuf som tar ballen med seg på brystkassen og slår tunnel Dyrestam. Kommer i bakrom, men Dyrestam løper ham opp.
    27'
    Bjørkkjær tas stygt av Riise på kanten av Aalesunds 16 meter. Publikum roper på gult kort, men dommer nøyer seg med tilsnakk.
    28'
    Hjørnespark til FK Haugesund
    29'
    Mål for FK Haugesund!
    FK Haugesund 1 - 0 Aalesund
    Mål: Christian Gytkjær
    Målgivende: Michael Haukås
    Haraldseids corner stusses og på bakre stolpe står målsniken Gytkjær og tupper ballen inn fra 20 cm!
    29'
    Aalesund fortsetter å stå kompakt foran egen 16 meter, mens Haugesund triller ball i sitt forsvarsledd.
    32'
    Haugesunds Haukås prøver et skudd fra 30 meter. Langt over.
    34'
    Haugesunds angriper mens Aalesunds Hoff ligger nede. Simon spiller Andreassen fri i 16 meteren. Han legger hardt inn, men Aalesund klarerer og viser frustrasjon for at ballen ikke spilles ut.
    37'
    Hoff kommer seg på beina igjen. Haugesund kaster til Aalesund.
    37'
    Aalesund kontrer og Latifu kommer i fin innleggsposisjon, men slurver med avleveringen.
    39'
    Haugesund kombinerer fint, uten å spille seg igjennom. Ballen ender ut til Bjørkkjær på 25 meter som drar til. Ballen langt over mål nok en gang.
    41'
    Innsvingeren faller ned på 1.stolpe. Rett i en FKH-spiller og over dødlinjen.
    41'
    FK Haugesund 2 - 0 Aalesund
    Nydelig scoring! Nykommer Yusuf tar ballen med seg på brystkassen og skyter motsatt. Der kommer Gytkjær sklidene og tupper ballen i mål igjen!
    42'
    Gult kort til Aalesund
    Aron Elís Þrándarson
    Dommer mener han prøver å filme seg til straffe.
    43'
    Oddbjørn Lie
    Kommer med knottene høyt og for sent på Yusuf. Litt håndgemeng etterpå, men det roer seg.
    44'
    Det er lagt til minst 3 minutter i 1. omgang.
    45'+1
    Innsvingeren ender i keeper Bråtveits faste grep.
    45'+1
    Aalesund har tydelig flyttet laget høyere i banen etter at Haugesund gikk opp til 2-0. Presset hjemmelaget de siste minuttene før pause.
    45'+4
    45'+4
    Spillerne går i garderoben. Haugesund leder fortjent 2-0 etter å ha styrt spillet de første 45 minuttene. Få avslutninger i starten på kampen, men etter at Gytkjær sørget for ledelse etter vel halvtimen åpnet kampen seg noe. Det gjorde også at det var åpnere i Aalesund-forsvaret da nykommer Yusuf la nydelig tilrette og skjøt et skudd som målsniken Gytkjær skled inn på bakre stolpe. Aalesund må opp og fram for å hente inn dette. Det er bare å glede seg til en forhåpentligvis fartsfylt 2. omgang.
    45'
    2. omgang er i gang. Aalesund har gjort to bytter.
    46'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Oddbjørn Lie
    46'
    Aalesund går rett i strupen på Haugesund. Får frispark fra ca. 30 meter. Matland skyter langt over.
    48'
    Riise takler Gytkjær med strake bein og får frispark mot seg. Unngår kort.
    49'
    Haukås kommer fint rundt på venstrekanten. Litt for glad i dribling og roter ballen over dødlinjen.
    52'
    James blir revet ned av Haraldseid.
    53'
    Aalesund scorer på straffe!
    FK Haugesund 2 - 1 Aalesund
    Mål: Leke James
    James tar selv straffen og setter den til venstre for Bråtveit!
    54'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Haraldseid
    Belønnes med kort etter nedrivingen inne i egen 16 meter.
    55'
    Tidlig Aalesund-redusering i 2. omgang! Nå åpner kampen seg skikkelig igjen!
    57'
    Yusuf prøver et hardt skudd fra vel 25 meter, men fire meter til siden for mål.
    57'
    Haugesund presser på nå. Nære på ved flere anledninger. Dyrestam stusser ballen så vidt over eget mål. Corner.
    58'
    Slås nok en gang på 1. stolpe. Aalesunds Latifu er først og header ut.
    58'
    Aalesunds assistenttrener Karl Oskar Fjørtoft er aktiv og veileder spillerne sine nå.
    60'
    Nå bølger kampen fort fram og tilbake!
    61'
    Slås lenger denne gang, men Aalesund stusser ballen bort.
    61'
    Ny corner fra motsatt side. Nok en gang kommer ballen kun til 5 meteren og Aalesund kontrer.
    62'
    Haukås klarerer på 1. stolpe. Ballen slås inn igjen, men Haraldseid klarerer.
    63'
    Aalesund kombinerer fint. Bjørdal avslutter fra 16 meter, men midt på keeper Bråtveit.
    65'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Aron Elís Þrándarson
    Aalesund gjør sitt siste bytte. Et offensivt ett.
    66'
    Haugesunds venstrekant Haukås prøver å skru ballen fra 16 meter. Den går like over motsatt kryss.
    68'
    Aalesund prøver nå! Kombinerer fint og Peter Orry Larsen skyter fra 16 meteren, men utenfor fra god posisjon.
    70'
    James på vei igjennom. Bjørbak med en perfekt takling innei egen 16 meter til corner.
    71'
    Ender i kaos på bakre stolpe, men et FKH-bein beiner ballen ut til slutt.
    71'
    Intenst oppgjør her nå! Ikke før Aalesund har angrepet, spiller Haugesund seg vakkert frem. Gytkjær spilles fri i bakrom, men blåses riktig av for offside.
    75'
    Bjørkkjær bryter høyt i banen, spiller vegg med Gytkjær og spiller Yusuf åpent på 16 meter. Prøver å kombinere med Simmon, men han klarer ikke stokke beina.
    77'
    Blir ingenting ut av den.
    78'
    James rager høyest på et oppspill på 16 meteren, men ballen ruller utenfor.
    79'
    Haugesunds venstreback Bjørkkjær kommer høyt i banen og smeller av et skudd som går knallhardt i stanga!
    82'
    Henrik Bjørdal
    River ned bakfra. Får for sabotasje av spillet.
    82'
    Haukås kan spille fri en helt åpen Gytkjær, men en dårlig pasning ødelegger angrepet.
    84'
    Aalesund står igjen med to mann bak og sender resten frem. Haugesund under press nå. Venter på kontringer.
    86'
    FK Haugesund 3 - 1 Aalesund
    Målgivende: Søren Christensen
    Hat-trick! Og for en suser! Christensen spiller til Gytkjær som vender opp på ca 30 meter og skyter knallhardt nede i hjørnet bak AaFK-keeper Grytebust!
    88'
    Gytkjær spiller vegg med Bamberg som åpner hele AaFK-forsvaret. Bamberg skyter imidlertid rett på keeper fra god posisjon.
    90'+1
    Det er lagt til to minutter.
    90'+2
    Stående applaus på Haugesund stadion. Et sultent publikum som ikke har sett hjemmelaget vinne her siden 24. mai i år.
    90'+2
    90'+3
    Der er det slutt. Haugesund vinner 3-1 etter en utrolig spennende kamp. I 1. omgang styrte hjemmelaget mot et forsvarende Aalesund, men da Haugesund og Gytkjær sørget for ledelse etter halvtimen åpnet kampen seg skikkelig. Ti minutter senere la dansken på til 2-0 etter vakkert forarbeid av den positive nykommeren Sadeeq Yusuf. Aalesund sendte flere frem like før pause, og mener nok de ble snutt for straffespark da Larsen gikk ned i 16 meteren.Etter pause var det et heltent og offensivt Aalesund som satt hjemmelaget på prøve. Og helt fortjent fikk de straffespark da Leke James ble dratt ned i feltet ti minutter ut i omgangen. Etter det bølget kampen noe vanvittig fram og tilbake. Helt til dagens helt Christian Gytkjær i 88. minutt sendte avgårde et velplassert skudd klin inntil stanga og sørget for hat-trick og garantert hjemmeseier. Viktige poeng for Haugesund som klatrer to poeng forbi Aalesund. To lag som har vært i bunnstriden hele sesongen. Haugesund har nå ikke tapt på de fem siste TL-kamper, siden 0-2 borte mot Tromsø den 28.juni. Takk for følget!