15 660
4 869

Ble dekket av Magnus Gamlem

Hei og velkommen til toppkampen mellom den suverene serielederen Bodø/Glimt og Europa-jaktende Vålerenga.
    Bodø/Glimt XI (4–3–3): Khajkin – Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan – Konradsen, Berg, Saltnes – Zinckernagel, Junker, Hauge
    Det betyr at Jens Petter Hauge – som måtte få en nærmere titt på låret etter Milan-kampen – er inne i startelleveren.
    Glimt-benken: Smits – Høibråten, Amundsen, Boniface, Tounekti, Hagen, Foosnæs, Solbakken, Tjærandsen-Skau
    Vålerenga XI (4–3–3): Klaesson – Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe – Lekven, Oldrup Jensen, Bjørdal – Dønnum, Kjartansson, Sahraoui
    VIF-reservene: Haug – Bjørdal, Shala, Vilhjalmsson, Finne, Holm, Stokke, Horn Myhre
    Der er kampen i gang på Aspmyra! Bodø/Glimt rett fra San Siro i Milano til egen hjemmestue.
    1'
    Vålerenga som går rett i angrep. Får slått inn fra høyre, men Bjørdals avslutning går høyt over.
    2'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    3'
    Zinckernagels corner plukkes enkelt av keeper.
    4'
    Zinckernagel blir spilt gjennom, men Tollås Nations følger med og får stoppet dansken.
    5'
    Bjørkan og Hauge kombinerer langs kanten, men ballen går over sidelinjen og Vålerenga får innkast.
    7'
    Oldrup Jensen prøver seg fra distanse, men det er aldri farlig.
    8'
    Bjørkan med en kjempefeil. Gir bort ballen til bortelaget i farlig posisjon og Kjartansso blir spilt alene med keeper. Svært god redning, men der pleier islendingen å være sikker!
    8'
    Spennende å se om midtukekampen mot Milan vil prege Glimt. Ga nok alt de hadde av krefter der, så får man se om de har fått hentet seg inn igjen.
    10'
    Vålerenga slår langt langs kanten og det kan se ut som vinden tar tak i ballen. Går over sidelinjen og til innkast for hjemmelaget.
    13'
    En stygg tversoverpasning fra Vålerenga går rett til Zinckernagel, men gjestene får stoppet dansken før det blir farlig.
    15'
    Sahraoui roter bort ballen på midtbanen, men nok en gang rydder lagkameratene opp for hverandre.
    15'
    Der er Glimt nære! Konradsen blir spilt gjennom i feltet, men tar muligens et feilvalg med den avgjørende pasningen. Blir 45 grader ut, men på bakerste lurte Junker alene.
    17'
    Hauge stempler Bjørdal når han forsøker å nå ballen. Frispark til Vålerenga, som endelig får en pustepause etter et stort trykk fra hjemmelaget.
    18'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Kasper Junker
    Målgivende: Jens Petter Hauge
    JP Hauge utfordrer én mot én - i kjent stil. Drar en overstegsfinte, akkurat som i Milano, og spiller til Junker i feltet. Dansken setter ballen inn i det tomme buret.
    19'
    Høy klasse av Hauge igjen. Økte vel kanskje prislappen med en million eller to til der.
    20'
    Ny stor sjanse for Kjartansson! Men nok en gang brenner han den. Svært ulikt islendingen.
    21'
    Ouf! Berg spiller til Konradsen på kanten, som spiller inn mot Junker. Går via et VIF-bein til corner. Nesten så Junker fikk en ny sjanse til å score der.
    22'
    22'
    Et gjennomspill går hele veien over dødlinjen. Utspill for Vålerenga.
    23'
    Enga slår langt i bakrom mot Kjartansson, men Haikin er våken og får rensket unna foran spissen.
    25'
    Sahraoui løper i bakrom, men er litt for het på grøten.
    27'
    Berg får gå ganske ufortyrret mot 16-meteren og fyrer løs. Keeper slår til corner.
    28'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt. Heades unna på første stolpe.
    28'
    Oldrup Jensen sliter med en vond fot/ankel. Får medisinsk hjelp ute på banen nå.
    29'
    Oldrup Jensen gikk av banen, men det ser ut som han skal fortsette kampen.
    30'
    Bjørdal feller Hauge og lager frispark.
    32'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Herolind Shala
    Ut: Fredrik Oldrup Jensen
    Der kommer byttet. Klarte ikke å fortsette, Oldrup Jensen.
    33'
    Zinckernagel kjører dobbel overstegsvinte, drar seg innover i banen og forsøker å curle ballen i vinkelen. Men det blir et par meter utenfor.
    34'
    Hauge finner Zinckernagel på kant, men innlegget plukkes av keeper.
    36'
    Utspillet fra Klaesson får litt ekstra vind på slutten og er nære å flyge over Haikin i motsatt bur.
    37'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Vålerenga
    Mål: Philip Zinckernagel
    Målgivende: Morten Konradsen
    Glimt angriper og angriper og angriper. Konradsen prikker ballen inn på bakerste stolpe, hvor Zinckernagel nikker inn 2-0. Danskens 14. scoring i Eliteserien.
    38'
    Hjørnespark til Vålerenga. Ballen blåser nærmest inn i mål. Men før det er det blåst for frispark.
    39'
    Frispark til Sahraoui. Vålerenga tar det kort.
    40'
    Vålerenga forsøker å finne en vei gjennom forsvaret, men sliter mot dette gulljagende Glimt-laget.
    43'
    Sahraoui går og går, og blir til slutt felt i farlig frisparkposisjon.
    45'
    Dønnum som skyter, og Haikin tocher skuddet med fingrene. Corner til Enga.
    45'+2
    Nok en gang blåser corneren inn mot mål. Reddes på strek av Saltnes. Ny corner.
    45'+2
    Gult kort til Vålerenga
    Aron Dønnum
    Stopper Saltnes og Glimt på en overgang. Frispark til hjemmelaget.
    45'+3
    Straffe til Bodø/Glimt! Adekugbe header tibake mot egen keeper, men Junker får en fot på den. Klaesson feller spissen og det er blåst straffe. Hauge skal ta den.
    47'
    Fryktelig dårlig straffe av Hauge. Triller den veikt midt i mål. Faktisk helt forferdelig straffe.
    49'
    Huage gliser etterpå. Vet at forsøket var dårlig, men tar det tydeligvis med godt mot.
    50'
    Klaesson bruker langt tid og skyter ballen rett i Hauge når han skal spille ballen opp i banen.
    50'
    Bjørdal rives i bakken og Enga får frispark.
    51'
    Berg bryter høyt i banen og Glimt stormer mot mål. Blir litt nølende og Enga forsvarer seg godt. Ender i ingenting.
    52'
    Zinckwernagel stoppes og Vålerenga slår unna. Har ikke skapt noe som helst denne omgangen, gjestene fra Oslo. Kjartansson hadde to gode sjanser i første omgang, men har ikke klart å true Glimt etter pause.
    54'
    Der får faktisk Kjartansson skutt! Blir spilt fri på kanten og trekker seg inn i feltet. Sklir i avslutningsøyeblikket og det blir aldri farlig for keeper.
    55'
    Frispark til Glimt - like utenfor 16-meteren på høyre side av banen.
    58'
    Innøvd variant fra Glimt. Zinckernagel forsøker å slå på tvers til Hauge, men stoppes av en Enga-spiller.
    59'
    Frispark til gjsstene. Skal svinges inn i feltet.
    60'
    Glimt kontrer to mot én med Zinckernagel og Hauge. Førstnevnte spiller fri Hauge, som setter den utenfor. Bruker å være mer presis der!
    61'
    Dønnum slår inn til Shala, som forsøker å heade ned til Kjartansson. Ender i ingenting.
    64'
    Inn: Bård Finne
    Ut: Aron Dønnum
    65'
    Glimt triller ballen rundt nå. Har fullstendig kontroll på denne kampen.
    66'
    Rødt kort til Bodø/Glimt
    Marius Lode
    Lode får en dårlig touch og kommer sent inn i en takling på Bjørdal. Treffer VIF-vingen rett i leggen med knottene og blir sendt i garderoben.
    67'
    Hvor store problemer kan dette by på for Glimt? Akkurat nå ergrer de seg nok over å ikke ha satt de store sjansene tidligere denne omgangen. Nå kan det bli muligheter for Vålerenga.
    68'
    Saltnes flyttes ned som midtstopper midlertidig.
    69'
    Vålerenga går rett i angrep og presser Glimt bakover. Kampbildet har endret seg raskt etter utvisningen.
    70'
    Bjørdal slår over til Finne, som drar seg på tvers av 16-meteren. Fyrer løs, men avslutningen er svak og til side for mål.
    71'
    Finne slår inn fra kanten, men over alt og alle. Utspill for Glimt.
    72'
    Bjørdal spiller Kjartansson alene gjennom med keeper, men islendingen har virkelig ikke dagen! Spissen setter den i nettveggen - på feil side av stolpen.
    74'
    Trøsten for Kjartansson er at det er over 15 minutter igjen. Flere sjanser kan komme.
    74'
    Saltnes driver fremover i banen og slipper ballen til Zinckernagel. Tråkler gjennom Junker, som får avsluttet. Skuddet blir for svakt og keeper har kontroll.
    77'
    Haikin ligger nede på gresset med smerter.
    78'
    Keeperen kommer seg på beina. Ser ut som det går bra med Haikin.
    78'
    Inn: Matthias Vilhjalmsson
    Ut: Sam Adekugbe
    79'
    Ut med en back, inn med en spiss for Vålerenga. Her skal det jaktes mål.
    80'
    Bjørdal drar et par innleggsfinter før han endelig slår inn. Blir klarert unna av Glimt.
    81'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Philip Zinckernagel
    Takler Bjørdal i bakken.
    82'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Victor Boniface
    Ut: Kasper Junker
    83'
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Morten Konradsen
    83'
    Vålerenga har ikke klart å skape mye etter utvisningen. Kjartansson hadde en enorm sjanse, men bortsett fra det har Glimt stått bra imot.
    85'
    Bjørdal slår inn, men hverken Sahraoui eller Kjartansson klarer å skape noe ut av innlegget.
    87'
    Glimt kommer tre mot tre. Zinckernagel trer til Hauge, men stjernespilleren stoppes av Tollås Nation.
    88'
    Berg fosser fremover før han trer til Zinckernagel. Alene med keeper banker dansken til, men Klaesson får blokkert til corner.
    90'
    90'
    Victor Boniface
    Får gult for drøying av tid.
    90'+1
    Fire minutter tillagt tid.
    90'+1
    Det går mot tre poeng til hjemmelaget. Vålerenga har ikke klart å utnytte at de er én mann mer. Glimt fortsatt ubeseiret i ligaen.