1 489
3 595

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Hei og velkommen til kveldens dekning av eliteseriekampen mellom Mjøndalen og Viking.
    Christian Gauseth er vraket. Han raste mot medspillerne i pausen av kampen mot Sarpsborg sist helg. Den endte 0–2 for bruntrøyene.
    Mjøndalen XI er satt opp i 4–4–2 ifølge lagoppstillingen på stadion: Makani – Betten Hansen, Nakkim, Solholm Johansen, Dragsnes – Liseth, Semb Aasmundsen, Twum, Rønning Ovenstad – Brustad, Ibrahim.
    Viking XI (4–3–3): Austbø – Vevatne, Heggheim, Andrésson, Bjørshol – Torsteinbø, Bell, Ibrahimaj – de Souza, Berisha, Bytyqi
    12 grader i Mjøndalen med 25 minutter til avspark.
    Isaac Twum har ifølge rapportene gjort det godt på Mjøndalen-trening den siste uken og gått rett inn på laget. Han får dermed debuten i brunt.
    Viking i helhvitt for anledningen. Straks kampstart.
    Mjøndalen dundrer rett i angrep og får corner etter 20 sekunder.
    1'
    Utoverskrudd. En Viking-spiller vinner i luften, men Twum tar opp returen. Blir en nesten-sjanse av det hele. Viking får klarert.
    2'
    Ballen bankes tilbake i feltet umiddelbart, men over to Mjøndalen-spillere.
    2'
    Mjøndalen aggressive i starten! Ny corner, ballen har knapt vært på de brunes halvdel.
    3'
    Aasmundsen med innoverskrudd nå.
    3'
    Mål for Mjøndalen!
    Mjøndalen 1 - 0 Viking
    Mål: Sondre Liseth
    Målgivende: Markus Nakkim
    Corner er mål! Semb Aasmundsen prikker på bakre stolpe. Kaptein for dagen, Markus Nakkim vinner i luften og header til Sondre Liseth. Han styrer 1-0 i nettet bak Austbø. Mjøndalen leder!
    3'
    Corner Viking nå. Blir ikke farlig og Mjøndalen overtar ballen.
    7'
    Viking overtatt ballen nå.
    8'
    Ser ut som om Mjøndalen har lagt om formasjonen for dagen. 4-3-3/4-5-1 virker å være Vegard Hansens valg i dag. Brustad, Liseth, og Ibrahim fremme.
    9'
    Heading mot mål fra Ibrahimaj. Makani plukker enkelt.
    10'
    God blokk fra Nakkim og på bra volleyforsøk fra Torsteinbø! Viking mer med nå.
    11'
    Og MJøndalen kontrer!Brustad får ballen inne i 16-meteren og skyter! Austbø redder
    12'
    Viking kommer på venstre nå. Semb Aasmundsen må gi innkast.
    14'
    ...Som igjen blir corner. Ibrahimaj tar den.
    15'
    Utoverskrudd. Solholm Johansen skaller den unna for Mjøndalen.
    15'
    Litt roligere nå. Mjøndalen og Nakkim tar seg god tid på en dødball.
    17'
    Nesten for Mjøndalen! Godt skudd fra Twum fra langt hold, Iven Austbø i full strekk må gi corner!
    17'
    Viking med corner. Blir ikke noe ut av det. Berisha vinner ballen tilbake, men Mjøndalen overtar.
    21'
    Mjøndalen overtar til de grader!! Liseth slår en fabelaktig fremoverpass til Brustad på løp. Han tar med seg ballen og slår inn på Ibrahim, men han har tyvstartet, ifølge assistentdommeren. Han setter ballen i mål, men blir annullert.
    21'
    Ibrahim skader seg i kollisjonen med Austbø etter å ha avsluttet. Tungt. Må ut.
    23'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: Lars Olden Larsen
    Ut: Shuaibu Ibrahim
    Spennende hva dette har å si for Vegard Hansens plan.
    23'
    Mjøndalen-spillerne smeller til i duellene utpå her nå.
    27'
    Viking med halvskummelt innlegg som stusses videre. Men kommer en Mjøndalen-panne på.
    28'
    Brustad har lagt seg over på venstre etter at Lars Olden Larsen kom inn.
    29'
    Rønning Ovenstad først på mange baller utpå her nå.
    30'
    Endelig noe fra Viking! Torsteinbø plukker opp ballen etter et innlegg og legger den tilbake fra dødlinjen. Sondre Flem Bjørshol får en ålreit skuddposisjon på "dirra"! Over!
    32'
    Mjøndalen svarer. Lars Olden Larsen vipper ballen på bakre, men headingen fra Brustad blir altfor svak
    34'
    Twum prøver en gjennombruddspasning til Olden Larsen. Austbø er våken.
    35'
    Mål for Viking!
    Mjøndalen 1 - 1 Viking
    Mål: Zymer Bytyqi
    Og der kommer utlignigen! Fin kombi på høyre mellom Jefferson de Souza og Bjørshol. Nakkim får en fot på innlegget, men den passer gjennom feltet. Der kommer Bytyqi og er nådeløs. Sikker plassering til 1-1!
    35'
    Ny Viking-sjanse! Gjestene kontrer etter en Mjøndalen-dødball og Berisha får ballen innenfor 16-meteren. Skyter! Makani redder! Gir retur, men Dragsnes sklir den til corner.
    37'
    Svinger bra her nå! To angrepsvillige lag.
    38'
    Dagens høyeste innlegg i retning Brustad. Austbø går ut og velger boksing. Smart.
    38'
    Mjøndalen blir avblåst på en dødball. Linjemannen oppe med flagget.
    39'
    Liseth prøver å tre gjennom Brustad. Nesten! Bjørshol er våken.
    41'
    Liseth har for øvrig gjort en god omgang! Isaac Twum også med lovende start i brun drakt.
    42'
    Gult kort til Mjøndalen
    Martin Rønning Ovenstad
    43'
    Korridorfrispark til Viking. Bell og Bytyqi står klare.
    43'
    Bell banker den rett i et Mjøndalen-ben, men får en ny sjanse. Kun tre-fire Mjøndalen-spillere i nærheten av ballen når den faller den på headehøyde.
    44'
    Bytyqi rundt på kanten. Ålreit innlegg, men ikke noe dreis på headingen inne i feltet.
    45'+1
    Pause.
    45'+3
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Veton Berisha
    46'
    Inn: William Sell
    Ut: Lars Olden Larsen
    46'
    Inn: Even Østensen
    Ut: Jefferson de Souza
    46'
    Omgangen starter med tre bytter, tett fulgt av frispark til Mjøndalen. Aasmundsen prøver seg - ålreit trøkk, men suser utenfor.
    47'
    Olden Larsen får altså den tvilsomme æren av å ha blitt byttet både inn og ut. Men han var usikker før matchen, så det er trolig kroppen og ikke kvaliteten som gjør at den tidligere KFUM-spilleren må av banen igjen.
    49'
    Bell spiller gjennom ledd til Torsteinbø. Han kommer rettvendt. Ender i innkast nesten ved cornerflagget for Viking.
    50'
    Viking legger trøkk her innledningsvis. Andrésson med svak pasning gir Mjøndalen og Makani ballen. Femmeter
    50'
    Viking med farlig, flatt innlegg fra høyre. Passerer gjennom feltet-
    55'
    Vikings målscorer Bytyqi ligger nede. Må av for behandling...
    57'
    Bytyqi inne igjen.
    57'
    Betten Hansen drar opp et angrep. Klarer nesten å stikke gjennom Liseth, men blir bare corner for Mjøndalen.
    58'
    Men corner er nødvendigvis ikke "bare" når Mjøndalen skal være mest mulig Mjøndalen! Solholm Johansen setter frem skallen direkte fra corneren til Aasmundsen, men går utenfor, relativt ufarlig.
    58'
    Viking-frispark nesten ved dødlinjen.
    61'
    Bytyqi slår. Hardt mot bakre. Går utenfor.
    61'
    Bytyqi stjeler ballen og stormer ned langs venstresiden. Mjøndalen-spillere vil ha hands, men dommer Skjerven uenig. Innlegget går rett i klypene på Makani.
    62'
    Nesten for Ibrahimaj! Header Vevatnes innlegg over. Må ta noen skritt tilbake for å rekke ballen og kommer ikke ordentlig over.
    66'
    DOBBELSJANSE! Mjøndalen får to muligheter i samme angrep - først ved Liseth, deretter ved Nakkim. Men Viking stopper på streken begge gangene! Ikke imponerende feltarbeid av Austbø først!
    67'
    Inn: Christian Gauseth
    Ut: Martin Rønning Ovenstad
    67'
    Langt innkast Mjøndalen. Ender med Viking-ball.
    68'
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Sondre Bjørshol
    68'
    Mjøndalen 1 - 2 Viking
    Mål: Tommy Høiland
    Målgivende: Sebastian Sebulonsen
    HÆL'IG, HØILAND! Sebulonsen har kommet inn for Bjørshol og setter seg umiddelbart i sving. Feier oppover høyresiden og slår flatt inn mot en annen innbytter, nemlig Tommy Høiland. Han velger å hæle som avslutning, og det funker! 2-1 til Viking!
    69'
    Fint innlegg fra Bytyqi igjen! Østensen setter frem en fot, men får ikke avsluttet skikkelig. Der kunne det vært 3-1!
    74'
    Corner Viking. Heades unna av Mjøndalen-forsvaret.
    76'
    Gauseth vipper ballen inn i farlig sone foran Viking-målet, men ingen Mjøndalen-spillere til å avslutte.
    77'
    Inn: Andreas Hellum
    Ut: Fredrik Brustad
    81'
    Inn: Mathias Fredriksen
    Ut: Alexander Betten Hansen
    81'
    Vegard Hansen kaster inn nye jokere i jakten på utligning.
    81'
    Skummelt innlegg mot Vikings bakre! Andrésson header unna!
    82'
    Høiland skyter i stolpen! Nær ved å punktere med sitt andre mål! Rett og slett et nydelig angrep, der Zymer Bytyqi er hjernen. Fine kombinasjoner med Ibrahimaj og Østensen, og til slutt får Høiland ballen på 16-meteren. Venstrebensavslutningen går i stanga!
    83'
    Ny sjanse Mjøndalen! Det vil seg ikke for de brune! Dragsnes stormer frem og skyter. Den blir blokkert, men legger seg fint for Aasmundsen. Han kaster seg frem, men får ikke dreis på avslutningen (eller er det en pasning?). Går utenfor med klar margin.
    86'
    Corner Mjøndalen. Twum prøver på en volley etter et par luftdueller først. Får ikke trøkk på avslutningen.
    87'
    Gult kort til Viking
    Henrik Heggheim
    88'
    Frispark Mjøndalen midt på halvdelen. Stusses videre i feltet, Austbø bokser - og dommeren blåser frispark utover.
    89'
    Ny Viking-sjanse! Makani slår til corner på avslutningen fra Ibrahmaj! Nok en mulighet til å punktere.